X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    My od tygodnia bez auta i wybraliśmy się dziś piechotą na zakupy z naszym ogonkiem. Właśnie wróciliśmy.. Jestem padnięta. Wasze dzieci też nie potrafią przejąć z punktu A do B bez zatrzymywania się 100razy?
    Moja idzie twardo i nie zatrzymuje sie :D w dodatku da reke. Mam wrazenie,ze jak idziemy dluzszy wlasnie kawalek to trzymajac moja reke jest Jej lzej;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piesze spacery to katorga. Dwa kroki do przodu, pięć w tył :D

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso Twoja Lena jest zbyt idealna:) haha

Ola jak to dobrze, że nie jestem sama.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Lena ma katar..cały czas cieknie z nosa. Musze jej na noc czymś posmarować nosek, bo od smarkania ja już boli. Polecacie coś?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, ciagle sie pod tym nosem świeci -.-
    Ja nie znam nic co bym mogla polecic, niestety katar nam towarzyszy bardzo dlugo przy jakichkolwiek przeziebieniach ;x

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso Twoja Lena jest zbyt idealna:) haha

Ola jak to dobrze, że nie jestem sama.
    Haha chcialabym :D ale niestety idealow nie ma. Lena u nas ostatnio straszna placzka sie zrobila. Mam wrazenie,ze od tego przedszkola. No ale coz.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar pod nosem to maść majerankowa A jeśli jest czerwone, suche albo boli to jest taka maść Rinopanteina czy jakoś tak. jest świetna!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia moja też coś smarka lekko. Ale na razie poza tym że jej woda morska popsikalam to nic nie robimy. Zobaczymy jaka nocka będzie.

Wiecie już się trochę oswoilismy z myślą że noszę dzidzie w brzuchu;) ale wątpliwości mnie nie opuszczają. Po tym co przeszłam z Ola to bardzo ostrożnie do wszystkiego podchodzę. Póki co strasznie mnie bolą piersi. Aż dotknąć się nie mogę. Innych objawów brak na razie.

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    U nas Lena ma katar..cały czas cieknie z nosa. Musze jej na noc czymś posmarować nosek, bo od smarkania ja już boli. Polecacie coś?
    Masc majerankowa a tak to nasivin. Jak kupowalam ten zestaw do odkurzacza,zeby glutki wyciagac to tam byla probka masci na poraniony nosek w trakcie kataru/po katarze od wycierania. Ale nie pamietam nazwy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi właśnie o zaczerwieniony nos, bo smarkamy średnio co 15 min. Kava to muszę zakupić tą maść.
    Jak to dobrze, że już ładnie smarka, bo z odkurzaczem byłby już problem.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie:-* jesteście wielkie!!
    Cały dzień bez gorączki duszności czy zmian w zachowaniu więc chyba gorzej nie jest. Czekam na wtorek i kolejna kontrolę. Kaszel nadal jest ale nie meczy jak śpi tylko po przebudzeniu trochę. Ale jest mniej niż było przynajmniej tak mi się wydaje.

Aneczka na czerwony nosek polecam to co Kava czyli masc majerankowa.Zdrowka dla Was. Obyś Ty się zaraz czymś nie zaraziła bo też nie będzie czym się leczyć.

Kava co tam u Was?

Inso wstawiaj czasem zdjęcia poglądowe wózków które Cię interesują bo ja nie wszystkie modele kojarze o których mowa. To Ty nizutka jesteś, po zdjęciach dałabym Ci więcej wzrostu.

iNso87, natalka0887 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Olcia moja też coś smarka lekko. Ale na razie poza tym że jej woda morska popsikalam to nic nie robimy. Zobaczymy jaka nocka będzie.

Wiecie już się trochę oswoilismy z myślą że noszę dzidzie w brzuchu;) ale wątpliwości mnie nie opuszczają. Po tym co przeszłam z Ola to bardzo ostrożnie do wszystkiego podchodzę. Póki co strasznie mnie bolą piersi. Aż dotknąć się nie mogę. Innych objawów brak na razie.
    No początki ciąży są pełne obaw, zwłaszcza jak już jakieś przejścia ma się na koncie. Oby wszystko było dobrze i ta ciąża była bezproblemowa.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerów to moje dzieci ładnie chodzą na spacer, spacerujemy sporo, wiadomo że kilku km nie przejdą ale nie mam z nimi problemu. Kiedy trzeba to za rękę kiedy mogą to sami. Znają już zasady na jezdni, że po pasach, że trzeba się rozejrzeć, zawsze tłumaczę że przez jezdnię to za rękę, rzwawym tempem bez zatrzymywania się na środku.u nas zmora podczas spacerów są kwiatki - zrywaj mi wszystkie po drodze i dają a ja nie mam gdzie ich trzymać więc ukradkiem wywalam i mówię że schowałam do torby :-)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tylko 3 opcje wchodza w gre;)
    Greentom biala rama/mieta
    63zj0h.jpg

Stokke v4 szary
    4rdtp0.jpg

Bogaboo cameleon 2/3 z edycji andy warhol strasznie mi te auta sie podobaja;)
    hu20qs.jpg
    ap9vcz.jpg

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie trwa badanie:p Lena bardzo dobrze czuje sie w roli Pani Doktor:D i chodzi maltretuje Starego stetoskopem haha

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorystykę inną bym wybrała ale najbliższą jest mi trzecia opcja :-) choć ten miętowy też ładny ale mało praktyczny mi się wydaje

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ja ponad 170cm mam także dla mnie odpada :)
    Nad fotelikiem zastanawiam się Avionaut Ultralite. Sąsiadka rodziców urodziła latem i widzialam ten fotelik. Jest to najlzejszy fotelik i rzeczywiście jak podniosłam to piórko. Dodatkowo ma wszystkie atesty.
    Ja mam avionauta w swoim aucie ten większy już. Co prawda drogi nie był kosztował ok 500zl. Ale szczerze to średni jest bardzo. Ciągle pasy się okręcają, też nie jest stabilny. Mimo iż jak go wsadziliśmy to od tamtej pory go nie wyjmowałem ale jak potrzabsnid się ręką to cały lata. U męża mamy maxi Cosi na isofixie. Kupiliśmy używany ale widać że jakoś zupełnie inna. U mnie nie ma isofixa i też moim autem nie jeździmy w dalekie trasy dlatego kupiliśmy taki tańszy fotelik

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka nie pamiętam jakie były u ciebie problemy w ciąży. Ale może lepiej żebyś skontaktowała się z lekarzem i niech da duphaston? Ja tylko jak zrobiłam test od razu zadzwoniłam i dostałam receptę bo jedna ciążę straciłam a ta z szymkiem miałam ciągle mega krwawienia. Do tego teraz od razu prałam leki na tarczycę i acard. Do 20tyg było bez żadnych problemów. Potem tylko to rozwarcie ale jak na razie nie powiększa się więc nawet pozwalam sobie na małą aktywność a nie tylko leżenie plackiem jak wtedy. Trzymam kciuki

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso moja koleżanka miała ten bogaboo. Mówiła, że mało praktyczny. Te małe przednie kółka średnio dają radę na nierównym terenie. I Nie da się wsadzić większych zakupów pod gondole, bo dojścia nie ma.
    Ja już się przekonałam, że te wózki z pięknym wyglądem są mało praktyczne.
    Musisz się zastanowić czego Ty oczekujesz od wózka :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka myślałam o foteliku z bazą także chyba byłby stabilniejszy. Kusi mnie ta jego lekkość ;)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3270 3271 3272 3273 3274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ