X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na noc posmarowałam Lenie mascia nawilżające na noc. Mam nadzieję, że troszkę pomoże. Nic poza tym latarek jej nie dolega i oby tak zostalo.
    No i Justyna mam nadzieję, że się nie zarazę, bo dopiero skończyłam antybiotyk na ucho.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam nie dawno ze szpitala z Kubusiem. Maz rozbieral dzieci do kapieli i wola mnie, bo Kubus cos ma na lopatce. Okazalo sie, ze pokrzywka. Zaczelo go obsypywac bardzo mocno na nogach. Typowa pokrzywka alergiczna, bo duze i mocno napuchniete bable. Przerabialam to z Zuzia i wiem, ze zartow z tym nie ma, bo dziecko moze sie udusic jak opuchnie gardlo. Wiec od razu opieka nocna. Tam dr nawet bardzo go nie obejrzala, tylko skierowanie na szpital. Na izbie zeszla do nas pediatra z oddzialu i dala do zrozumienia, ze moze nas zostawic na oddziale, ale obserwowac to moge go i w domu a caly oddzial jest z rota wirusem. Dalismy mu fenistil zaraz jak zobaczylismy pokrzywke i wszystko zeszlo. Dostal jeszcze clemastinum no i mamy obserwowac. Wczoraj byl szczepiony, ale to ponoc nie po tym. A po czym naprawde to nikt nie wie...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina mój Szymek miał kiedyś taką dziwną wysypkę jak go rano rozebrałam miał bąble nad łokciem. Za chwilę zaczęły mu wychodzić na nogach i tułowiu. Rosły normalnie w oczach i za parę min zniknęły.
    Na świątecznej opiece lekarz (nie znoszę tego starego grubasa) mówi mi że to uczulenie od jedzenia i patrzy na mnie jak na wariatkę bo mówię że mały nie miał nigdy wysypki. A on miał wtedy rozwolnienie i jadł parę dni tylko ryż i marchew (może za dużo tej marchwi) a lekarz mi mówi że na pewno mu dałam coś innego może truskawki albo coś. Mówię mu człowieku dziecko jest na diecie bo ma biegunkę. A on dalej swoje. Wypisał wapno i coś właśnie takiego co by go nie dusiło. Teraz jak widzę tego lekarza to uciekam z przychodni.

Co do wózków jeszcze . Ja mam spacerówkę espiro, ona ma małe kółka, nie pompowane i nawet daje radę na nierównym chodniku, na trawie już gorzej. Ale najgorsze że te kółka śliskają no po kaflach w sklepach i się nie kręcą.... Źle się jeździ no po centrum handlowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 22:25

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za opinie. Moj Malz skwitowal,ze zaden mu sie nie podoba..ale moge sobie wybrac jaki chce :| Jak go przycisnelam wczoraj troche to wybralby stokka jak by musial. No wiadomo stokke jest duzym normalnym wozkiem.. a On ma 180cm i nie wstydzilby sie go pchac..
    Ja chcialam maly i lekki:/ i teraz znowu nie wiem ktory wybrac jak mi powiedzial to wczoraj. Eh. Do grudnia mam czas na wybor.

Sabinaaa u mego Malza kolegi z pracy,Maly w wieku naszych dzieci, ma caly czas wysypke taka pod kolanami i na lokciach. Kolega mowi,ze to alergia. Nie moze jajek jesc i chyba mleka.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, z mojego doświadczenia z Olkiem wynika że wysypka z purchlami tzn zawartością jakaś w kostce to nie jest od jedzenia i raczej obstawialabym efekt po szczepienie, skoro dziecko wcześniej miało. Pod kolanami czy w łokciach to charakterystyczne miejsca dla atopowego zapalenia skóry i to jest alergia na jedzenie typowa wtedy skóra jest szorstka i nie są to krostki a raczej takie suche placki n skórze. Pola teraz miała wysypkę przy zapaleniu gardła właśnie takie Purchla się robiły jakby z ropka w środku i to nie jest alergiczne a wirusowe.

Inso ja też jestem za praktycznymi wózkami. Dla mnie kilka muszą być pompowane, bo mieszkamy na wsi, muszę mieć gdzie zakupy położyć w wózku, gondola i spacerówka muszą być duże bo mam duże dzieci. Lubię też jak spacerówka ma sporo udogodnień np jakiś blacik lub miejsce na picie. Musi się rozkładać na płasko, i w połowie, palaczek z przodu musi być na odpowiedniej wysokości, bo znam wózku gdzie jest za nisko i dziecko dosłownie góra wypada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 07:05

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Ja wrocilam nie dawno ze szpitala z Kubusiem. Maz rozbieral dzieci do kapieli i wola mnie, bo Kubus cos ma na lopatce. Okazalo sie, ze pokrzywka. Zaczelo go obsypywac bardzo mocno na nogach. Typowa pokrzywka alergiczna, bo duze i mocno napuchniete bable. Przerabialam to z Zuzia i wiem, ze zartow z tym nie ma, bo dziecko moze sie udusic jak opuchnie gardlo. Wiec od razu opieka nocna. Tam dr nawet bardzo go nie obejrzala, tylko skierowanie na szpital. Na izbie zeszla do nas pediatra z oddzialu i dala do zrozumienia, ze moze nas zostawic na oddziale, ale obserwowac to moge go i w domu a caly oddzial jest z rota wirusem. Dalismy mu fenistil zaraz jak zobaczylismy pokrzywke i wszystko zeszlo. Dostal jeszcze clemastinum no i mamy obserwowac. Wczoraj byl szczepiony, ale to ponoc nie po tym. A po czym naprawde to nikt nie wie...
    Współczuję przeżyć. Jak dziś Kubuś? Clemastinum jest dobre, często dostajemy jak nie wiadomo od czego katar u Olka to tak zapobiegawczo gdyby jednak alergiczny.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Sabina mój Szymek miał kiedyś taką dziwną wysypkę jak go rano rozebrałam miał bąble nad łokciem. Za chwilę zaczęły mu wychodzić na nogach i tułowiu. Rosły normalnie w oczach i za parę min zniknęły.
    Na świątecznej opiece lekarz (nie znoszę tego starego grubasa) mówi mi że to uczulenie od jedzenia i patrzy na mnie jak na wariatkę bo mówię że mały nie miał nigdy wysypki. A on miał wtedy rozwolnienie i jadł parę dni tylko ryż i marchew (może za dużo tej marchwi) a lekarz mi mówi że na pewno mu dałam coś innego może truskawki albo coś. Mówię mu człowieku dziecko jest na diecie bo ma biegunkę. A on dalej swoje. Wypisał wapno i coś właśnie takiego co by go nie dusiło. Teraz jak widzę tego lekarza to uciekam z przychodni.

Co do wózków jeszcze . Ja mam spacerówkę espiro, ona ma małe kółka, nie pompowane i nawet daje radę na nierównym chodniku, na trawie już gorzej. Ale najgorsze że te kółka śliskają no po kaflach w sklepach i się nie kręcą.... Źle się jeździ no po centrum handlowym
    To mogła być reakcja na marchew jeśli dużo jadł, bo marchewki kupne id tak w sklepach są mocno faszerowane chemia żeby były takie duże niestety.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Współczuję przeżyć. Jak dziś Kubuś? Clemastinum jest dobre, często dostajemy jak nie wiadomo od czego katar u Olka to tak zapobiegawczo gdyby jednak alergiczny.
    Dzisiaj juz ok. Dalismy zaraz rano fenistil i poki co nie ma nic. Ja w nocy bardziej czuwalam niz spalam, bo mialam juz w glowie zakodowane, ze mi sie dziecko moze udusic. Dr tez mi mowila, ze clemastinum jest bardzo dobre, ale mam mu dawac doraznie, a tak to przez kilka dni fenistil.

Ja juz mam prawie ugotowany rosolek, mieso zaraz ide robic, bo moja mama wraca. Mysle, ze na poludnie bedzie. Troche bede miala teraz lzej, obiad ugotuje, na dzieci rzuci okiem :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej szwagierki mały też ma chora krtań. W nocy chciała już na pogotowie jechać bo miał szczekający kaszel i jak zaczął to nie mógł skończyć j prawie wymiotowałam. Teraz już lepiej trochę zobaczymy jak wieczorem będzie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja aktualnie jestem u rodzicow. Nazarlam sie pod korek i mam chyba blizniaki w brzuchu:D
    To sesja u Siostry w pokoju
    foto

Aneczka pochwal sie brzuszkiem :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 12:07

Aneczka86, Julia2015, justyna14, natalka0887, sabinaaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- jaki piękny brzusio!!!!!

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso pięknie wyglądasz! i ładny pokoik :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny;) na zdjeciu jak conajmniej 6-7msc jak dla mnie a tak na zywo jak sie ubiore to mam wrazenie,ze jest maly.

Justyna nie zdziwie chyba nikogo kto projektowal pokoj i pod czyim nadzorem wykonanie :P haha ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:16

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- dziewczyno jesteś niesamowita!! Powinnaś być architektem wnętrz! Serio. Ja co nie lubię czerni bardzo to mega mj się spodobał ten pokój.

A pisaliście o wózkach. Myśmy dostali wózek i Ola była 4dzieckiem które w nim jeździło. Do momentu jak go dostałam nie wiedziałam jaki model ani co. Okazał się zajebista! A to był zwykły takko x Jumper.

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso super brzuszek. Całkiem fajnie już widać. A ty nie miałaś długich włosów?

U mnie właśnie wcześniej to w ciuchach każdy patrzył jaki wielki brzuch mam. Bez ciuchów połowę mniejszy był.

Pochwalę się swoim w rozpoczętym 33tc
    91gcaw.jpg

Dopadło mnie przeziębienie. Narazie tylko ból gardła i głowy ale już czuję się umierająca hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:46

justyna14, iNso87, sabinaaa, MeGi1986 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka cudnie wyglądasz! śliczny brzuszek i chyba tylko kg w brzuszek poszły.
    Zdrówka, ratuj się czosnkiem na noc, niedobry, ale skuteczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:54

natalka0887 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie tylko w brzuszek. Bo i w d**e też :-D
    Ale narazie mam +9kg więc liczę że szybko zgubię te kilogramy. Mam nadzieje że nie będę miała więcej niż +15kg

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka hahaha ja jutro zaczynam 20tc a mam wrazenie,ze brzuch mam wiekszy od Ciebie :D
    Tak mialam dlugie wlosy ale juz jakos rok temu w pazdzierniku scielam na przedluzanego boba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:56

natalka0887 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Niestety nie tylko w brzuszek. Bo i w d**e też :-D
    Ale narazie mam +9kg więc liczę że szybko zgubię te kilogramy. Mam nadzieje że nie będę miała więcej niż +15kg
    To ja mam +5kg od wizyty w 7tc :p mysle,ze spokojnie do +16kg dojde :D a wszystko to przez ten I trymestr...mdlosci kosmiczne to i zagryzac bylo trzeba eh:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, Natalka super brzuszki macie :)
    Ja postaram się zrobić jutro fotkę. Chyba podobnie do Inso, będę mieć bliźniaki..Haha, bo brzuch mam jak Natalka :D Ogólnie już chodzę wiecznie zasapana A zbieranie zabawek z podlogi po Lenie to mega wysiłek.. Haha

Ja jutro odpuszczam Lenie przedszkole, bo leje jej się z nosa z na potęgę. Odpukac nic więcej jej nie dolega. Musimy się wykurowac do czwartku, bo w przedszkolu mamy ognisko integracyjne.

Natalka kuruj się.
    Justyna, Sabina jak dzieciaczki?

iNso87, natalka0887 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 3271 3272 3273 3274 3275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ