Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wrocilam nie dawno ze szpitala z Kubusiem. Maz rozbieral dzieci do kapieli i wola mnie, bo Kubus cos ma na lopatce. Okazalo sie, ze pokrzywka. Zaczelo go obsypywac bardzo mocno na nogach. Typowa pokrzywka alergiczna, bo duze i mocno napuchniete bable. Przerabialam to z Zuzia i wiem, ze zartow z tym nie ma, bo dziecko moze sie udusic jak opuchnie gardlo. Wiec od razu opieka nocna. Tam dr nawet bardzo go nie obejrzala, tylko skierowanie na szpital. Na izbie zeszla do nas pediatra z oddzialu i dala do zrozumienia, ze moze nas zostawic na oddziale, ale obserwowac to moge go i w domu a caly oddzial jest z rota wirusem. Dalismy mu fenistil zaraz jak zobaczylismy pokrzywke i wszystko zeszlo. Dostal jeszcze clemastinum no i mamy obserwowac. Wczoraj byl szczepiony, ale to ponoc nie po tym. A po czym naprawde to nikt nie wie...
-
Sabina mój Szymek miał kiedyś taką dziwną wysypkę jak go rano rozebrałam miał bąble nad łokciem. Za chwilę zaczęły mu wychodzić na nogach i tułowiu. Rosły normalnie w oczach i za parę min zniknęły.
Na świątecznej opiece lekarz (nie znoszę tego starego grubasa) mówi mi że to uczulenie od jedzenia i patrzy na mnie jak na wariatkę bo mówię że mały nie miał nigdy wysypki. A on miał wtedy rozwolnienie i jadł parę dni tylko ryż i marchew (może za dużo tej marchwi) a lekarz mi mówi że na pewno mu dałam coś innego może truskawki albo coś. Mówię mu człowieku dziecko jest na diecie bo ma biegunkę. A on dalej swoje. Wypisał wapno i coś właśnie takiego co by go nie dusiło. Teraz jak widzę tego lekarza to uciekam z przychodni.
Co do wózków jeszcze . Ja mam spacerówkę espiro, ona ma małe kółka, nie pompowane i nawet daje radę na nierównym chodniku, na trawie już gorzej. Ale najgorsze że te kółka śliskają no po kaflach w sklepach i się nie kręcą.... Źle się jeździ no po centrum handlowymWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 22:25
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzieki za opinie. Moj Malz skwitowal,ze zaden mu sie nie podoba..ale moge sobie wybrac jaki chce
Jak go przycisnelam wczoraj troche to wybralby stokka jak by musial. No wiadomo stokke jest duzym normalnym wozkiem.. a On ma 180cm i nie wstydzilby sie go pchac..
Ja chcialam maly i lekki:/ i teraz znowu nie wiem ktory wybrac jak mi powiedzial to wczoraj. Eh. Do grudnia mam czas na wybor.
Sabinaaa u mego Malza kolegi z pracy,Maly w wieku naszych dzieci, ma caly czas wysypke taka pod kolanami i na lokciach. Kolega mowi,ze to alergia. Nie moze jajek jesc i chyba mleka. -
Hej, z mojego doświadczenia z Olkiem wynika że wysypka z purchlami tzn zawartością jakaś w kostce to nie jest od jedzenia i raczej obstawialabym efekt po szczepienie, skoro dziecko wcześniej miało. Pod kolanami czy w łokciach to charakterystyczne miejsca dla atopowego zapalenia skóry i to jest alergia na jedzenie typowa wtedy skóra jest szorstka i nie są to krostki a raczej takie suche placki n skórze. Pola teraz miała wysypkę przy zapaleniu gardła właśnie takie Purchla się robiły jakby z ropka w środku i to nie jest alergiczne a wirusowe.
Inso ja też jestem za praktycznymi wózkami. Dla mnie kilka muszą być pompowane, bo mieszkamy na wsi, muszę mieć gdzie zakupy położyć w wózku, gondola i spacerówka muszą być duże bo mam duże dzieci. Lubię też jak spacerówka ma sporo udogodnień np jakiś blacik lub miejsce na picie. Musi się rozkładać na płasko, i w połowie, palaczek z przodu musi być na odpowiedniej wysokości, bo znam wózku gdzie jest za nisko i dziecko dosłownie góra wypada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 07:05
7w3d 💔 -
sabinaaa wrote:Ja wrocilam nie dawno ze szpitala z Kubusiem. Maz rozbieral dzieci do kapieli i wola mnie, bo Kubus cos ma na lopatce. Okazalo sie, ze pokrzywka. Zaczelo go obsypywac bardzo mocno na nogach. Typowa pokrzywka alergiczna, bo duze i mocno napuchniete bable. Przerabialam to z Zuzia i wiem, ze zartow z tym nie ma, bo dziecko moze sie udusic jak opuchnie gardlo. Wiec od razu opieka nocna. Tam dr nawet bardzo go nie obejrzala, tylko skierowanie na szpital. Na izbie zeszla do nas pediatra z oddzialu i dala do zrozumienia, ze moze nas zostawic na oddziale, ale obserwowac to moge go i w domu a caly oddzial jest z rota wirusem. Dalismy mu fenistil zaraz jak zobaczylismy pokrzywke i wszystko zeszlo. Dostal jeszcze clemastinum no i mamy obserwowac. Wczoraj byl szczepiony, ale to ponoc nie po tym. A po czym naprawde to nikt nie wie...7w3d 💔
-
natalka0887 wrote:Sabina mój Szymek miał kiedyś taką dziwną wysypkę jak go rano rozebrałam miał bąble nad łokciem. Za chwilę zaczęły mu wychodzić na nogach i tułowiu. Rosły normalnie w oczach i za parę min zniknęły.
Na świątecznej opiece lekarz (nie znoszę tego starego grubasa) mówi mi że to uczulenie od jedzenia i patrzy na mnie jak na wariatkę bo mówię że mały nie miał nigdy wysypki. A on miał wtedy rozwolnienie i jadł parę dni tylko ryż i marchew (może za dużo tej marchwi) a lekarz mi mówi że na pewno mu dałam coś innego może truskawki albo coś. Mówię mu człowieku dziecko jest na diecie bo ma biegunkę. A on dalej swoje. Wypisał wapno i coś właśnie takiego co by go nie dusiło. Teraz jak widzę tego lekarza to uciekam z przychodni.
Co do wózków jeszcze . Ja mam spacerówkę espiro, ona ma małe kółka, nie pompowane i nawet daje radę na nierównym chodniku, na trawie już gorzej. Ale najgorsze że te kółka śliskają no po kaflach w sklepach i się nie kręcą.... Źle się jeździ no po centrum handlowym7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Współczuję przeżyć. Jak dziś Kubuś? Clemastinum jest dobre, często dostajemy jak nie wiadomo od czego katar u Olka to tak zapobiegawczo gdyby jednak alergiczny.
Ja juz mam prawie ugotowany rosolek, mieso zaraz ide robic, bo moja mama wraca. Mysle, ze na poludnie bedzie. Troche bede miala teraz lzej, obiad ugotuje, na dzieci rzuci okiem
-
Hej ja aktualnie jestem u rodzicow. Nazarlam sie pod korek i mam chyba blizniaki w brzuchu:D
To sesja u Siostry w pokoju
foto
Aneczka pochwal sie brzuszkiem)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 12:07
Aneczka86, Julia2015, justyna14, natalka0887, sabinaaa lubią tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny;) na zdjeciu jak conajmniej 6-7msc jak dla mnie a tak na zywo jak sie ubiore to mam wrazenie,ze jest maly.
Justyna nie zdziwie chyba nikogo kto projektowal pokoj i pod czyim nadzorem wykonaniehaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:16
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Inso- dziewczyno jesteś niesamowita!! Powinnaś być architektem wnętrz! Serio. Ja co nie lubię czerni bardzo to mega mj się spodobał ten pokój.
A pisaliście o wózkach. Myśmy dostali wózek i Ola była 4dzieckiem które w nim jeździło. Do momentu jak go dostałam nie wiedziałam jaki model ani co. Okazał się zajebista! A to był zwykły takko x Jumper.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Inso super brzuszek. Całkiem fajnie już widać. A ty nie miałaś długich włosów?
U mnie właśnie wcześniej to w ciuchach każdy patrzył jaki wielki brzuch mam. Bez ciuchów połowę mniejszy był.
Pochwalę się swoim w rozpoczętym 33tc
Dopadło mnie przeziębienie. Narazie tylko ból gardła i głowy ale już czuję się umierająca heheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:46
justyna14, iNso87, sabinaaa, MeGi1986 lubią tę wiadomość
-
Natalka hahaha ja jutro zaczynam 20tc a mam wrazenie,ze brzuch mam wiekszy od Ciebie
Tak mialam dlugie wlosy ale juz jakos rok temu w pazdzierniku scielam na przedluzanego bobaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:56
natalka0887 lubi tę wiadomość
-
natalka0887 wrote:Niestety nie tylko w brzuszek. Bo i w d**e też
Ale narazie mam +9kg więc liczę że szybko zgubię te kilogramy. Mam nadzieje że nie będę miała więcej niż +15kga wszystko to przez ten I trymestr...mdlosci kosmiczne to i zagryzac bylo trzeba eh:/
-
Inso, Natalka super brzuszki macie
Ja postaram się zrobić jutro fotkę. Chyba podobnie do Inso, będę mieć bliźniaki..Haha, bo brzuch mam jak NatalkaOgólnie już chodzę wiecznie zasapana A zbieranie zabawek z podlogi po Lenie to mega wysiłek.. Haha
Ja jutro odpuszczam Lenie przedszkole, bo leje jej się z nosa z na potęgę. Odpukac nic więcej jej nie dolega. Musimy się wykurowac do czwartku, bo w przedszkolu mamy ognisko integracyjne.
Natalka kuruj się.
Justyna, Sabina jak dzieciaczki?iNso87, natalka0887 lubią tę wiadomość