Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Podpowiedzcie co robić. Mamy problem odkąd Szymek poszedł do przedszkola a dziś to już przeszedł samego siebie. Cały dzień gada tylko po "dzidziusiowemu" i ciągle
-able ble
-cio to
-bum bum
-ecie cie
-łi łi...
-milion różnych onomatopei z języka niemowlaka
Uważam że wina za takie zachowania, pieszczenie się leży w pójściu do przedszkola bo wcześniej tego nie robił. Część dzieci, zwłaszcza chłopców nie mówi jakoś super. Np są bliźniaki i oni mówią na siebie Bibi (Błażej) i szymi (Szymon) i mój ich chyba tak naśladuje. Proszę go żeby mówił ładnie, bo nie rozumiem jak do mnie mówi takimi słowami.
Też nie zwracam mu przesadnie uwagi bo nie chce potęgowac jego nowej "pasji".
Ja osobiście nie znosze jak dzieci się pieszczą. Np jak oglądam rodzinkę.pl i najmłodszy Kacper na początku tak seplenił i się pieścił to aż mnie skręca jak to widzę hehe
Zwrócić uwagę pani w przedszkolu żeby zwracała uwagę jak dzieci się wypowiadają? Bo chyba też powinna im mówić jaka jest poprawna forma slowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 20:03
-
Natalka- to faktycznie ewidentnie z przedszkola się wzoruje. Może pogadaj z pania delikatnie że właśnie zaobserwowalas coś takiego.
Moi teściowie ciągle do Oli mówią tak zdrobniale i powielają jej wady wymowy. Ostatnio już ich opieprzylam bo kurcze będzie myślała że tak jest dobrze. A ona zamienia k na t. -
Natalka, na pewno posluchal innych dzieci i po prostu ich nasladuje. Tez by mnie to wkurzalo, a z drugiej strony skoro inne dzieci nie potrafia jeszcze ladnie mowic, to co przedszkolanki maja zrobic? U nas bylo chwile podobnie. Mojej kolezanki corka ma 4 lata a nie mowi K. Przyjezdza i "czesc Tubus", jajto, tura, trowa, ton. Zuza posluchala chwile i zaraz mi mowila, ze chce na sniadanie jajto, a do Kubusia wolala Tubus. Zwracalam jej uwage, to byla oburzona, bo Gabrysia przeciez tak mowi, to ona tez moze. Po kilku dniach przeszlo. Zuzia ogolnie baaardzo ladnie mowi i malo slow przekreca. Najbardziej nam sie podoba jak opowiada, ze spadla z krzeselka i uderzyla sobie łoćk. Nie potrafi powiedziec lokiec. I mowi, ze Kuba jest kordupel, a jak jej cos zabral to wolala "Kuba, ty korduprze"
-
Animka, do Ciebie juz dotarlo, ze jestes w ciazy?
Zasniesz dzisiaj spokojnie? Bo ja pamietam cala noc nie spalam z wrazenia. A poza tym, chyba kazda z nas po radosci z 2 kresek byla potem przerazona. Ola bedzie miala juz 3.5 roku, takze no stress, bedzie dobrze
-
sabinaaa wrote:Natalka, na pewno posluchal innych dzieci i po prostu ich nasladuje. Tez by mnie to wkurzalo, a z drugiej strony skoro inne dzieci nie potrafia jeszcze ladnie mowic, to co przedszkolanki maja zrobic? U nas bylo chwile podobnie. Mojej kolezanki corka ma 4 lata a nie mowi K. Przyjezdza i "czesc Tubus", jajto, tura, trowa, ton. Zuza posluchala chwile i zaraz mi mowila, ze chce na sniadanie jajto, a do Kubusia wolala Tubus. Zwracalam jej uwage, to byla oburzona, bo Gabrysia przeciez tak mowi, to ona tez moze. Po kilku dniach przeszlo. Zuzia ogolnie baaardzo ladnie mowi i malo slow przekreca. Najbardziej nam sie podoba jak opowiada, ze spadla z krzeselka i uderzyla sobie łoćk. Nie potrafi powiedziec lokiec. I mowi, ze Kuba jest kordupel, a jak jej cos zabral to wolala "Kuba, ty korduprze"
Nie jesteśmy w stanie nic zrobić z innymi dziećmi,ale pani w końcu ma większe doświadczenie z dziećmi i jest po studiach więc może coś doradzi. Do tego jeszcze nasz Maciuś jest tydzień młodszy od Szymka ale on przez swój autyzm dopiero zaczyna mówić. Coraz lepiej się bawią, ale jeszcze się nie dogadują. No i zaraz urodzi się Pola i Szymon będzie ja pewnie też naśladował... Trzeba mu poprostu poświęcać dużo uwagi i może przejdzie mu;-)
-
Aneczka86 wrote:Ale ja mam wizytę dopiero 30
a sama tez nie mam zadnych przeczuc,nic!
-
natalka0887 wrote:Podpowiedzcie co robić. Mamy problem odkąd Szymek poszedł do przedszkola a dziś to już przeszedł samego siebie. Cały dzień gada tylko po "dzidziusiowemu" i ciągle
-able ble
-cio to
-bum bum
-ecie cie
-łi łi...
-milion różnych onomatopei z języka niemowlaka
Uważam że wina za takie zachowania, pieszczenie się leży w pójściu do przedszkola bo wcześniej tego nie robił. Część dzieci, zwłaszcza chłopców nie mówi jakoś super. Np są bliźniaki i oni mówią na siebie Bibi (Błażej) i szymi (Szymon) i mój ich chyba tak naśladuje. Proszę go żeby mówił ładnie, bo nie rozumiem jak do mnie mówi takimi słowami.
Też nie zwracam mu przesadnie uwagi bo nie chce potęgowac jego nowej "pasji".
Ja osobiście nie znosze jak dzieci się pieszczą. Np jak oglądam rodzinkę.pl i najmłodszy Kacper na początku tak seplenił i się pieścił to aż mnie skręca jak to widzę hehe
Zwrócić uwagę pani w przedszkolu żeby zwracała uwagę jak dzieci się wypowiadają? Bo chyba też powinna im mówić jaka jest poprawna forma slowa?natalka0887 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Trzymajcie kciuki żebym dziś w szpitalu z Antusiem nie wylądowała, bo kaszle brzydko nadal i coraz więcej więc nie mija tylko się rozwija
O 12.30 wizyta. Aż mnie brzuch boli z nerwów
Starszakiem na razie zatrzymuje w domu na tydzień chociaż lub dwa bo wszędzie ospa szkarlatyna albo inne cholerstwo panuje a ja nie chcę znów Antka narażać. Więc zostawiam ich w domu. Obym sama nie oszalała.7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Aneczka ale Ty chociaz wiesz,ze mozliwe,ze to Dziewczynka;) ale powiedzmy,ze na 80% a ja nic nie wiem:D nikt mi jeszcze nie powiedzial,ze chociaz na 80%.. ktos tam
a sama tez nie mam zadnych przeczuc,nic!
-
Justyna, trzymam kciuki za Anteczka, oby nie bylo zle i podleczycie sie w domu.
My jestesmy ponad tydzien w domu razem i powiem wam, ze dostaje szalu, dzis juz ledwo sie trzymam. Wczoraj jak tylko maz wrocil to pojechalam na zakupy i wrocilam jak juz dzieci spaly, ale to jakos wcale mnie nie odprezylo. U nas jest tak,, ze poki dzieci chore to mam mase cierpliwosci ale jak juz wydobrzeja to mnie brakuje energii,a oni nadrabiaja.
Co do nasladowania mlodszych, moj ma kilka wad wymowy na razie, zamienia k na t, g na d, ale generalnie nawija jak najety i zasob słownictwa ma powalajacy, ale bardzo czesto nasladuje po mlodszych, na placu zabaw np. Jak sie mala urodzila to tez zaczal gaworzyc i mnie to bardzo denerwowalo. Tlumaczylam bez skutku. Trwalo to kilka miesiecy i dopiero jak Natalka napisalas k szymku to zdalam sobie sprawe ze juz jakis czas temu sie skonczylo. Wiec po prostu trzeba to przeczekac. -
Też im bardziej zwracamy uwagę to dziecko dla zabawy i na złość właśnie tak robi. Moja taka jest, że już się nauczyłam żeby nie zwracać uwagi wiecej razy bo potem ją to bawi że ja się wkurzam;)
Nie dociera do mnie jeszcze to wszystko!! Boję się bardzo żeby wszystko było dobrze. Czy w 8 tyg pierwsza wizyta będzie ok czy za późno czy za wcześnie?? Boże ja już nie pamiętm nic z pierwszej ciąży:p -
animka899 wrote:Też im bardziej zwracamy uwagę to dziecko dla zabawy i na złość właśnie tak robi. Moja taka jest, że już się nauczyłam żeby nie zwracać uwagi wiecej razy bo potem ją to bawi że ja się wkurzam;)
Nie dociera do mnie jeszcze to wszystko!! Boję się bardzo żeby wszystko było dobrze. Czy w 8 tyg pierwsza wizyta będzie ok czy za późno czy za wcześnie?? Boże ja już nie pamiętm nic z pierwszej ciąży:p
Emocje opadną to sobie wszystko przypomnisz
-
No więc tak:
Pola opryszczkowe zapalenie jamy ustnej lub angina i antybiotyk do niedzieli
Olek silna infekcja dróg górnych oddechowych inhalacje i syropki za 100 ;/
Antek* podejrzenie zapalenia oskrzelików inhalacje wit C i w razie pogorszenia stanu dostałam już na zaś skierowanie do szpitalatakże cudownie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 13:30
7w3d 💔 -
Justyna czytam i szczerze wspolczuje ;/ Jaka kuzwa makabra..
A zapalenie jamy ustnej to moze byc od opryszczki tez. Jak ktos mial w domu/przedszkolu. A Mala ma afty??? Jeju,zeby nie!
W tym wszystkim szkoda Malutkiego Antka:/
Dziewczyny tak informacyjnie od pn w Lidlu i Biedrze sa rzeczy dla dzieciakow. No i tym ciążowym teraz Mamom moze cos sie przyda. Ja musze dokupić poki co niebieski ochraniacz do lozeczka. Widzialam w Biedrze za 30zl beda. Posciel mam niebieska nowa po Lenie. Prawie wogole nie uzywana takze czy to chlopiec czy dziewczynka zamierzam ja uzyc. No i wtedy niebieski bądź szary ochraniacz mi wystarczy.Nie daje sie wciagnac juz w kupowanie firaneczek pod lozeczko, stelazy i roznych moskitier
Tylko ochraniacz, przescieradlo i posciel mam i tyle. Ale lozeczko i materac za to musze kupic haha
Aneczka ale pierwsza myśl to dziewczynka i tego sie trzymajcos mam takie przeczucie,ze u Ciebie bedzie ta Laura ;d
Jak czytalam liste dzieci przyjętych w przedszkolu u Leny jeszcze we wrześniu to w innej grupie byly bliźniaczki Laura i Lena