X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja też tak to odbieram jak Justyna.

Animka trzymam kciuki za kolejne cykle :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ola-podpisuje się pod tym co napisała justyna. Ja wczoraj z moim rozmawiałam bo on bardzo chcial dziecko, ale teraz po tym poronieniu bardzo jest zgaszony. Powiedział że on się boi o mnie, ale jednocześnie mi powiedział że po prostyu się nie zabezpieczamy i co ma być to będzie. Grunt to szczera rozmowa.
    podziwiam Ciebie i męża, że dajecie rade po tej stracie. szacun. i wierze, że kolejne dziecko już z Wami zostanie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak a pro po zachodzenia w ciąże :koleżanka ma synka z wieku Olka, starali się 4 lata o niego i teraz znów jest w ciąży. Po kolejnych 4 znów im się udało, a nie zabezpieczali się, ona juz zrobiła badania i wszsytsko ok on chyba nie chciał się badać i teraz się udało :) także taki ten los przewrotny :)

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna-nie wiem czy tak super sobie radzimy no ale nie mamy wyjścia też za bardzo. Praca i olenka pochłania nasz czas i myśli. Moj mąż pracuje w takim miejscu że miał kupę roboty przed wyborami więc nie miał czasu na myślenie. A ja mam masakrę w robocie i mnie to pochlania. A Ola jest takim słoneczkiem które nam daje motor. Ale np wczoraj wieczorem jak się położyłam to się popłakałam...poza tym mnie też bardzo wiara pomaga. Ale wiadomo każdy jest tylko człowiekiem i ma słabsze chwilę tak jak miałam wczoraj....eh..
    Przepraszam za wywód ale lepiej mi jak czasem z siebie wyrzucam pewne rzeczy...

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Justyna-nie wiem czy tak super sobie radzimy no ale nie mamy wyjścia też za bardzo. Praca i olenka pochłania nasz czas i myśli. Moj mąż pracuje w takim miejscu że miał kupę roboty przed wyborami więc nie miał czasu na myślenie. A ja mam masakrę w robocie i mnie to pochlania. A Ola jest takim słoneczkiem które nam daje motor. Ale np wczoraj wieczorem jak się położyłam to się popłakałam...poza tym mnie też bardzo wiara pomaga. Ale wiadomo każdy jest tylko człowiekiem i ma słabsze chwilę tak jak miałam wczoraj....eh..
    nie masz za co przepraszac. czasem płacz przynosi ulgę. uda się teraz i wszystko będzie ok.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Kochana to świeża sprawa. Dlatego jeszcze tak cię trzyma. Za jakiś czas będziesz mogła otwarcie o tym mówić.
    Może mi tak łatwo teraz mówic bo zaszłam od razu w ciążę. Ale dowiedziałam się o niej w kwietniu a poroniłam w styczniu. I mimo iż przeplakalam swoje to już po po kolejnym miesiącu było dobrze. Smutno mi było bo z Szymkiem się staraliśmy kilka miesięcy i bałam się że po poronieniu będę miała takie ciśnienie że znowu coś mi się zablokuje.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    sabina jak tam kubuś? zeszło wszystko?
    Tak, zeszlo wszystko, daje clemastinum i zero czekolady. Odstawilam calkowicie przekaski, czasem paluszki czy biszkopty dostanie. I normalnie nie poznaje swojego dziecka. Tak pieknie je, nie musze namawiac na zjedzenie obiadu, apetyt ma b.duzy.

Ola, ja tez podpisuje sie pod postem Justyny.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Tak, zeszlo wszystko, daje clemastinum i zero czekolady. Odstawilam calkowicie przekaski, czasem paluszki czy biszkopty dostanie. I normalnie nie poznaje swojego dziecka. Tak pieknie je, nie musze namawiac na zjedzenie obiadu, apetyt ma b.duzy.

Ola, ja tez podpisuje sie pod postem Justyny.
    u nas też jak nie ma słodyczy to apetyt o niebo lepszy :)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u gina. Wszystko ok. Szyjka trzyma. Wody w normie. Nie ważył małej bo mówi że musi wykonać pełne pomiary całe usg. Nie wiem czy tylko u niego tak jest że oprogramowanie go ogranicza czy cuduje.
    Pytałam o to ktg. Nie można u nas nigdzie zrobić nawet prywatnie tylko trzeba się przyjąć na oddział. Kiedyś jakaś panna napisała skargę do NFZ że szpital chciał 20zl za ktg i ordynator podjął decyzję że jak jest wskazanie do ktg to jest wskazanie do przyjęcia na szpital...
    Głupie trochę ale cóż...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z Zuzia u dentysty. Zeby nie wymagaja leczenia, ale sa ponoc na granicy prochnicy. Mamy myc raz na 2 tyg elmexem dla doroslych, a tak na co dzien elmex dla dzieci. Szwagierka moja myla dzieciom przez miesiac elmexem dla doroslych i ponoc stan zebow bardzo sie poprawil. Sama nie wiem co robic. I chyba kupie jej szczoteczke elektryczna. Myje ktoras zeby dziecku elektryczna szczoteczka?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieciom myje zęby od samego początku tylko i wyłącznie elmexem pomarańczowym.
    Ja dla dzieci nie używam elektrycznej, ale znam pewną dentystkę która swojej córce od pierwszego ząbka myje elektryczną.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tylko elmexdm myjemy 2 razy dziennie, ale zwykła szczoteczka. A wasze dzieci wypluwają pastę? Mój połyka. Kiedyś chciałam mu zmienić na inną ziaji bo tańsza ale on nie lubi smakowych

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso pochwal sie remontem-fotki :)

natalka super ze wszystko ok. zaciskaj nogi jeszcze 3 tygonie (JAK TO ZLECIAŁO!!) a polityka szpitala głupia :/

natalka0887, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy od początku elektryczna tylko na słabszych obrotach. Pste z uwagi na to że nie wypluwa to kupuje ziaje bez fluoru. Jutro ja wezmę do mojego dentysty żeby zobaczył jak po tym lapisowaniu te żeby się mają bo jemu ufam;)

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez uzywamy tylko elmexu tego pomaranczowego. Teraz bede troche myla zielonym elmexem dla doroslych, tak jak mi mowila dentystka. Pytalam o lakowanie zabkow, to mi powiedziala, ze lakuje sie tylko zeby stale, a wiem, ze mleczaki tez mozna.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny za opinie. :)

Tak, mój Filip też połyka paste. Ale myje bardzo chętnie, to najważniejsze :)

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj bylismy u dentysty, nawet malej zajrzala. Maja czyste ladne zabki, ale z rqcji czestych sterydow u malej mamy kontrolowac czesciej. Myjemy elmexem, innej pasty mlody do buzi nie wezmie. Kiedys przez przypadek dalam paste elmex dla doroslych to synek sie zqchowywal jakby mu gardlo mialo wypalic i w ryk. Tylko ze mala tez ma paste z fluorem, taka z rossmana i terwz juz nie wiem czy jej zmienic.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zobaczyłam jaka moje dzieci mają pastę i też elmex pomarańczowy. Najlepsza?

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ona jest z fluorem ta pasta elmex tak??? To jak moje dziecko nie pluje to nie może....

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma fluor. Jakies tam oznaczenie ma pm 500 czy cos. Nam dent6ystka powiedziala zeby juz od 3 roku zycia myc taką, a my mamy taką od poczatku...

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
‹‹ 3291 3292 3293 3294 3295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ