X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja też tak to odbieram jak Justyna.

Animka trzymam kciuki za kolejne cykle :)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ola-podpisuje się pod tym co napisała justyna. Ja wczoraj z moim rozmawiałam bo on bardzo chcial dziecko, ale teraz po tym poronieniu bardzo jest zgaszony. Powiedział że on się boi o mnie, ale jednocześnie mi powiedział że po prostyu się nie zabezpieczamy i co ma być to będzie. Grunt to szczera rozmowa.
    podziwiam Ciebie i męża, że dajecie rade po tej stracie. szacun. i wierze, że kolejne dziecko już z Wami zostanie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak a pro po zachodzenia w ciąże :koleżanka ma synka z wieku Olka, starali się 4 lata o niego i teraz znów jest w ciąży. Po kolejnych 4 znów im się udało, a nie zabezpieczali się, ona juz zrobiła badania i wszsytsko ok on chyba nie chciał się badać i teraz się udało :) także taki ten los przewrotny :)

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna-nie wiem czy tak super sobie radzimy no ale nie mamy wyjścia też za bardzo. Praca i olenka pochłania nasz czas i myśli. Moj mąż pracuje w takim miejscu że miał kupę roboty przed wyborami więc nie miał czasu na myślenie. A ja mam masakrę w robocie i mnie to pochlania. A Ola jest takim słoneczkiem które nam daje motor. Ale np wczoraj wieczorem jak się położyłam to się popłakałam...poza tym mnie też bardzo wiara pomaga. Ale wiadomo każdy jest tylko człowiekiem i ma słabsze chwilę tak jak miałam wczoraj....eh..
    Przepraszam za wywód ale lepiej mi jak czasem z siebie wyrzucam pewne rzeczy...

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Justyna-nie wiem czy tak super sobie radzimy no ale nie mamy wyjścia też za bardzo. Praca i olenka pochłania nasz czas i myśli. Moj mąż pracuje w takim miejscu że miał kupę roboty przed wyborami więc nie miał czasu na myślenie. A ja mam masakrę w robocie i mnie to pochlania. A Ola jest takim słoneczkiem które nam daje motor. Ale np wczoraj wieczorem jak się położyłam to się popłakałam...poza tym mnie też bardzo wiara pomaga. Ale wiadomo każdy jest tylko człowiekiem i ma słabsze chwilę tak jak miałam wczoraj....eh..
    nie masz za co przepraszac. czasem płacz przynosi ulgę. uda się teraz i wszystko będzie ok.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Kochana to świeża sprawa. Dlatego jeszcze tak cię trzyma. Za jakiś czas będziesz mogła otwarcie o tym mówić.
    Może mi tak łatwo teraz mówic bo zaszłam od razu w ciążę. Ale dowiedziałam się o niej w kwietniu a poroniłam w styczniu. I mimo iż przeplakalam swoje to już po po kolejnym miesiącu było dobrze. Smutno mi było bo z Szymkiem się staraliśmy kilka miesięcy i bałam się że po poronieniu będę miała takie ciśnienie że znowu coś mi się zablokuje.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    sabina jak tam kubuś? zeszło wszystko?
    Tak, zeszlo wszystko, daje clemastinum i zero czekolady. Odstawilam calkowicie przekaski, czasem paluszki czy biszkopty dostanie. I normalnie nie poznaje swojego dziecka. Tak pieknie je, nie musze namawiac na zjedzenie obiadu, apetyt ma b.duzy.

Ola, ja tez podpisuje sie pod postem Justyny.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Tak, zeszlo wszystko, daje clemastinum i zero czekolady. Odstawilam calkowicie przekaski, czasem paluszki czy biszkopty dostanie. I normalnie nie poznaje swojego dziecka. Tak pieknie je, nie musze namawiac na zjedzenie obiadu, apetyt ma b.duzy.

Ola, ja tez podpisuje sie pod postem Justyny.
    u nas też jak nie ma słodyczy to apetyt o niebo lepszy :)

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u gina. Wszystko ok. Szyjka trzyma. Wody w normie. Nie ważył małej bo mówi że musi wykonać pełne pomiary całe usg. Nie wiem czy tylko u niego tak jest że oprogramowanie go ogranicza czy cuduje.
    Pytałam o to ktg. Nie można u nas nigdzie zrobić nawet prywatnie tylko trzeba się przyjąć na oddział. Kiedyś jakaś panna napisała skargę do NFZ że szpital chciał 20zl za ktg i ordynator podjął decyzję że jak jest wskazanie do ktg to jest wskazanie do przyjęcia na szpital...
    Głupie trochę ale cóż...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z Zuzia u dentysty. Zeby nie wymagaja leczenia, ale sa ponoc na granicy prochnicy. Mamy myc raz na 2 tyg elmexem dla doroslych, a tak na co dzien elmex dla dzieci. Szwagierka moja myla dzieciom przez miesiac elmexem dla doroslych i ponoc stan zebow bardzo sie poprawil. Sama nie wiem co robic. I chyba kupie jej szczoteczke elektryczna. Myje ktoras zeby dziecku elektryczna szczoteczka?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieciom myje zęby od samego początku tylko i wyłącznie elmexem pomarańczowym.
    Ja dla dzieci nie używam elektrycznej, ale znam pewną dentystkę która swojej córce od pierwszego ząbka myje elektryczną.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tylko elmexdm myjemy 2 razy dziennie, ale zwykła szczoteczka. A wasze dzieci wypluwają pastę? Mój połyka. Kiedyś chciałam mu zmienić na inną ziaji bo tańsza ale on nie lubi smakowych

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso pochwal sie remontem-fotki :)

natalka super ze wszystko ok. zaciskaj nogi jeszcze 3 tygonie (JAK TO ZLECIAŁO!!) a polityka szpitala głupia :/

natalka0887, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy od początku elektryczna tylko na słabszych obrotach. Pste z uwagi na to że nie wypluwa to kupuje ziaje bez fluoru. Jutro ja wezmę do mojego dentysty żeby zobaczył jak po tym lapisowaniu te żeby się mają bo jemu ufam;)

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez uzywamy tylko elmexu tego pomaranczowego. Teraz bede troche myla zielonym elmexem dla doroslych, tak jak mi mowila dentystka. Pytalam o lakowanie zabkow, to mi powiedziala, ze lakuje sie tylko zeby stale, a wiem, ze mleczaki tez mozna.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny za opinie. :)

Tak, mój Filip też połyka paste. Ale myje bardzo chętnie, to najważniejsze :)

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj bylismy u dentysty, nawet malej zajrzala. Maja czyste ladne zabki, ale z rqcji czestych sterydow u malej mamy kontrolowac czesciej. Myjemy elmexem, innej pasty mlody do buzi nie wezmie. Kiedys przez przypadek dalam paste elmex dla doroslych to synek sie zqchowywal jakby mu gardlo mialo wypalic i w ryk. Tylko ze mala tez ma paste z fluorem, taka z rossmana i terwz juz nie wiem czy jej zmienic.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zobaczyłam jaka moje dzieci mają pastę i też elmex pomarańczowy. Najlepsza?

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ona jest z fluorem ta pasta elmex tak??? To jak moje dziecko nie pluje to nie może....

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma fluor. Jakies tam oznaczenie ma pm 500 czy cos. Nam dent6ystka powiedziala zeby juz od 3 roku zycia myc taką, a my mamy taką od poczatku...

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
‹‹ 3291 3292 3293 3294 3295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ