Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiakasia11 wrote:My mamy elmex dla dorosłych pomarańczowy. Od samego początku. Oboje połykają. Nic im nie jest.7w3d 💔
-
animka899 wrote:Mnie dentysta mówił że biorąc pod uwagę że w wielu produktach też występuje fluor to lepiej pasta bez fluoru jeżeli dziecko połyka. Bo żeby xzasem nie wystąpił nadmiar który jest niebezpieczny i szkodliwy.7w3d 💔
-
Lena dziś poszła pierwszy raz po chorobie (po 2,5 tyg) do przedszkola. Weszła bez płaczu
Czyżby miała dość mamusi? Haha
A ja wróciłam i zamiast ogarnąć mieszkanie to klapnelam przed tv z kawą. No ale zaraz się zbieram, bo dziś odbiorę ja wcześniej A chce jeszcze zajść do Lidla, bo miały być pizamki dla dzieci.
Wczoraj pojechaliśmy po buty dla Leny A tu jeszcze nie ma tego modelu co chce i musimy czekać
-
Dziewczyny jestem załamana... nie wiem czy pamiętacie, ale w maju byłam z Maciusiem u gp (coś jak lekarz rodzinny), bo mi nie pasowało to zaciskanie prawej rączki i sztywność prawej nogi. zostałam wtedy potraktowana jak przewrażliwiona histeryczka. usłyszałam, że Maciek jest po prostu leworęczny i dlatego nie używa ręki prawej i inne takie kwiatki. teraz po tych kilku miesiącach w końcu doczekałam się wizyty u neurologa i mamy mieć w ciągu 2 miesięcy rezonans w szpitalu w innym mieście, bo według niego problem jest w główce, tylko nie wie czy to dziecięce porażenie mózgowe czy coś innego... jestem po prostu przerażona i tylko ryczę...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:Dziewczyny jestem załamana... nie wiem czy pamiętacie, ale w maju byłam z Maciusiem u gp (coś jak lekarz rodzinny), bo mi nie pasowało to zaciskanie prawej rączki i sztywność prawej nogi. zostałam wtedy potraktowana jak przewrażliwiona histeryczka. usłyszałam, że Maciek jest po prostu leworęczny i dlatego nie używa ręki prawej i inne takie kwiatki. teraz po tych kilku miesiącach w końcu doczekałam się wizyty u neurologa i mamy mieć w ciągu 2 miesięcy rezonans w szpitalu w innym mieście, bo według niego problem jest w główce, tylko nie wie czy to dziecięce porażenie mózgowe czy coś innego... jestem po prostu przerażona i tylko ryczę...
Oby ten neurolog Wam szybko pomógł -
Espoir, nie zakładaj czarnych scenariuszy, i nie doczytuj przede wszystkim możliwych diagnoz przed badaniem. Ja przechodziłam to samo, mała ma osłabione napięcie, już po rehabilitacji się prawie wyrównało, ale i tak w styczniu mamy termin na rezonans/ u nas tak się długo czeka, a skierowali już nas w lipcu. Wszystko przez podejrzenie nieprawidłowego obrazu na usg głowy przez ciemiączko, neurlog od poczatku mówiła ze nie widzi żadnych poważnych nieprawidłowości, ale są jakieś zespoły, które praktycznie nie przeszkadzają w życiu, ale warto o nich wiedzieć żeby wiedzieć jak postępować z dzieckiem i na co uważać. Badanie na pewno da jaśniejszy obraz i kobieto nie denerwuj się na zapas, będzie dobrze zobaczysz.
-
Espoir myślę tak jak dziewczyny, że nawet jeśli jest to jakiś problem neurologiczny to szybka rehabilitacja pomoże wyeliminować te nieprawidłowości. Głowa do góry!
Pokażcie jakie buty kupujecie? Ja w tym roku chce kupić jedną parę. W zeszłym miał traperki i śniegowce na codzien. Teraz chciałam mu kupić z Lasockiego takie a LA śniegowce ale mężowi się nie podobają. Nie chcę takich gładkich bez nosków bo wiem że zaraz je poobdziera. Wypatrzyłam korneckiego ale w sklepie mieli tylko rozmiary 20-21... W ogóle w tym sklepie same takie rozmiary .. muszę zamówić przez neta. I nie są bardzo drogie ok 130zl. On ma stopę 15.7cm a but 16.8cm będzie ok nie? W zimowych zawsze się zastanawiam...
-
Espoir, wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek.
-
Espoir no faktycznie widać że coś jest na rzeczy ale na prawdę myślę że to kwestia bardzo dobrej i rzetelnej rehabilitacji!!! Broń Boże nie czytaj internetu!!
Oli buty: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a38a315021a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:12
-
espoir wrote:Dziewczyny jestem załamana... nie wiem czy pamiętacie, ale w maju byłam z Maciusiem u gp (coś jak lekarz rodzinny), bo mi nie pasowało to zaciskanie prawej rączki i sztywność prawej nogi. zostałam wtedy potraktowana jak przewrażliwiona histeryczka. usłyszałam, że Maciek jest po prostu leworęczny i dlatego nie używa ręki prawej i inne takie kwiatki. teraz po tych kilku miesiącach w końcu doczekałam się wizyty u neurologa i mamy mieć w ciągu 2 miesięcy rezonans w szpitalu w innym mieście, bo według niego problem jest w główce, tylko nie wie czy to dziecięce porażenie mózgowe czy coś innego... jestem po prostu przerażona i tylko ryczę...7w3d 💔