Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
espoir wrote:ale jakie inne objawy? porażenie mózgowe to nie jest zawsze opóźnienie umysłowe. właśnie problemy z mięśniami (na przykład spastyczność) to tego główne objawy...7w3d 💔
-
Ja też się czaję na mrugały dla córeczki, choć nei wiem czy nie będą za cieżkie jak na pierwsze buty. PEwnie przez zimę zacznie chodzić, wiec kupie na ostatnią chwilę. Ona musi mieć od początku dobre butki.
A dla starszego okupiłam się w tym roku jak szalona. Najpierw wzięłam mu takie zimowe buty na rzepy z Lidla,a potem w tesco była wyprzedaż bo likwidują nam cały sklep i kupiłam mu 3 pary butów ocieplanych, takich traperków i wysokich ocieplanych adidasów po 13 zł za parę, przecenione z 80-100 zł. Może zdzierać ile chce. -
espoir- spokojnie, na prawdę, to się da rehabilitować!!! a jak u niego ze słuchem na przykład, czy tak motorycznie poza tym jest ok?? nie nakręcaj się. Poczekaj na wizyte u lekarza a nie lecz i wyrokuj sama!Pamiętaj że jesteś w ciąży i to nie służy dziecku!
-
Suerte. Tulę i płaczę razem z tobą.
Nie czuję się w kompetencji napisać bądź dobrej myśli. Może to to czy tamto. Nie znam się.
Czekanie na diagnozę jest dużo gorsze niż sama diagnoza. Więc po prostu wspieram Cię w tym czekaniu i zabieram część burzy myśli która rozgrywa się teraz w twojej głowie.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
espoir wrote:ale jakie inne objawy? porażenie mózgowe to nie jest zawsze opóźnienie umysłowe. właśnie problemy z mięśniami (na przykład spastyczność) to tego główne objawy...7w3d 💔
-
animka899 ale ja sobie nie wyrokuje sama. usłyszałam to od neurologa...
justyna14 o barku myślałam, ale w tym wypadku to chyba z nóżką byłoby ok.
dziękuję za wszystkie słowa, na razie za bardzo to wszystko mną wstrząsnęło, żebym umiała "wyluzować"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 12:40
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir- lekarze niestety często rzucają diagnozy na wyrost a my rodzice od razu wpadamy w panikę. To jest straszne że nie mają wyczucia i nie pomyślą że my to odbieramy o stokroć gorzej. Rezonans powie co się dzieje. i ja bym już szukała dobrego fizjoterapeuty. Oni też mają doświadczenie i potrafią doradzić jak działać.
Nie masz luzować, tylko racjonalnie się zająć sprawą. Zdaje sobie sprawę jaki to szok, znam to uczuycie gdy ktoś rzuca takimi diagnozami, ale trzeba się przełączyć na tryb zadaniowy i działać. Jest problem, szukamy rozwiążania i działamy. -
espoir wrote:animka899 ale ja sobie nie wyrokuje sama. usłyszałam to od neurologa...
justyna14 o barku myślałam, ale w tym wypadku to chyba z nóżką byłoby ok.
dziękuję za wszystkie słowa, na razie za bardzo to wszystko mną wstrząsnęło, żebym umiała "wyluzować"...7w3d 💔 -
Espoir ja wiem, ze i tak bedziesz sie martwila, ale nie wierz lekarzowi, dopoki nie zrobicie badan. To co oni mowia, a co wychodzi po badaniach to czasem dwie rozne rzeczy. Moj maz mial juz stwardnienie rozsiane, ja mialam dzieci nie miec, Zuzia byla ciaza pozamaciczna i wiele innych. Trzymaj sie kobieto, bo wiem ile nerwow Cie to kosztuje.
Co do butow, to serce mnie bolalo, jak robilam kobiecie przelew 510zl za 2 pary butow. Ja nie uznaje byle jakich butow dla dzieci, a juz na pewno jezeli chodzi o zimowe to musza byc porzadne. Mamy mrugaly i jestem meeeega zadowolona.
-
A te mrugały są z licowej skóry czy zamsz? Ja unikam zamszu i tego typu bo kiedyś mieliśmy emelki takie niebieskie i tylko wszedł na piasek i ciągle ukurzone i brudne. Myłam je 2 razy dziennie. Od tamtej pory tylko biorę licowa bo przetre byle czym i są ładne
-
Tak, mamy mrugalki. Zuzia ma szare kroliki a Kubus liski. Sliczne sa. Skora taka jakby zamszowa,tez sie obawialam o utrzymanie ich w czystosci, ale super sie sprawdzily. Sprzedalam w stanie prawie idealnym.
Aneczka Ty ktore kupujesz?
U mnie koniec remontu korytarza i klatki schodowej. Efekt suuupermoje nowe schody i sciany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 19:36
Aneczka86, natalka0887, justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Sabina ja kupuje pingwiny, już dostałam informację, że jutro będą na sklepie także jutro kupujemy
Jak na mojego małego brudasa te buty dają radę
Możesz zdradzić za ile wystawiła stare?
Ja się nie mogę zabrać, żeby wystawić.
I czym w końcu je wyczyscilas?
Sabina piękne schody i ściany.
Pewnie się cieszysz, że koniec remontuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 19:48
-
Animka dokladnie tego samego zdania jestem! Zuzia miala sandalki z mido noster, tez bylam zadowolona.
Aneczka wystawilam ich za 110zl. Wystawilam ok godz 23 a o 2 w nocy jak sie Kubus obudzil, to juz mialam 5 chetnych osob na nie. Rano byly kolejne. Jak ich wyczyscilam to byly jak nowe. Widzialam na olx, ze ludzie nawet za 180zl wystawiaja i oczywiscie chetnych nie ma, bo kurcze w zeszlym roku kosztowaly 219, takze 180zl za uzywki to troche przegiecie jak dla mnie...
Ciesze sie, ze koniec, ale jeszcze bardziej bym sie cieszyla, jakbym miala juz posprzatane. Wszedzie kurz i pyl. A jeszcze salon musimy przemalowac, takze caly czas cos.
-
Ja od dziś na antybiotyku. Wczoraj gin mi zostawił wybór, czy wezmę sie doleczyć czy nie. Ale cały czas pokasluje, już nie tak często i mocno i już się odrywa, ale też mi się zrobił gesty katar co spływa do gardla. Więc zdecydowałam się wziąć bo już prawie 3 tyg mnie męczy. Wystarczy hehe
-
Kasia-mrugaly to też nie znam i nie wiem czy zdrowe. Na pewno najlepiej uszyte są emele,primigi,befado i te Mido. Bartek bardzo się zepsuł w ostatnich latach. Ja myślę że jak dziecko nie mialo nigdy kłopotu że stopkami to nie ma potrzeby żeby jakieś super wypasione nosiło buty. Ja za dużo przeszłam i nie wyobrażam sobie założyć jej byle czego. Poza tym ma wysokie podbicie i jej ciężko coś dobrać. Jak wczoraj zobaczyłam buty w lidlu to mi ręce opadły. Tak twarde że moja Ola w życiu by w nich nie poszła.