X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 9 miesiącu. Ostatnia prosta;-)

Chciałam mieć drugie dziecko, ale szczerze to teraz sobie nie wyobrażam jak to będzie. Mamy jako tako życie rodzinne poukładane, a teraz coś nowego. Nie czuję jeszcze tego. W domu jeszcze nie mamy łóżeczka więc nie ma nastroju...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 07:44

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana po wypiciu napoju Bogów :) Właśnie wypiłem glukoze.

Natalka mnie też czasami łapią obawy, bo tu już życie ułożone, Lena duża.. A to tu znów wszystko od początku. Ale jak pomyślę o tym babelku to mi się już myślenie poprawia :)

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataka ostatnia prosta :)

aneczka mniam ha ha ha

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie rewolucja zyciowa, ale szybko sie przyzwyczaicie do nowej sytuacji :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku, odwiedziłam mamę jak wracałam, bo 2 tyg się nie widzialysmy. Glukoza nie robi na mnie wrażenia, gorzej z czekaniem Ale była też dziewczyna z takim samym terminem co ja, więc szybko minęło :) Oby tylko wyniki były dobre.
    Teraz kawa i niedługo trzeba iść po Lene.

Chcieliśmy z mężem zostawić dziś Lene u babci i pojechać sami po te buty dla niej, bo to w mieście obok są Ale niestety.. nic nowego - odmówiła.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowo wsparcia dla oczekujących - ja rok temu też miałam strach i mętlik w głowie, teraz już nie pamiętam jak to było i oczywiste jest, że musi być tak jak jest :) Baaardzo szybko można się przyzwyczaić i pokochać to co się stworzyło.

natalka0887 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie pisalam,bo dlugo sie zastanawialam co napisac. Jestem teraz na etapie urzadzania i zakupow dla Dusi a wpis Oli jakos mnie tak troche zasmucil. Jeszcze jak animka dobila tabsami to wogole glupio mi bylo napisac cokolwiek. Ja jestem osoba ktora brala tabsy przed 2 i przed 3 ciaza i zaszla w 2cs bez wiekszy problemow. Nie obrazilam sie tylko dziwnie sie poczulam. Ja rozumiem,ze wiele osob ma problem z zajsciem w ciaze ale te ktore zachodza szybko chyba nie sa niczemu winne? Dlatego pisalam tylko na Marcowych.

U nas wczoraj byla wizyta na nfz. Dala skierowanie na echo serduszka. Zadzw do Mastermedu i odrazu wieczorem mialam echo bo byl lekarz. Wszystko w porzadku na szczescie. Ale mimo to zapisalam sie tam na usg III trymestru prywatnie pod koniec grudnia. Chce zobaczyc dokladnie po 30tc czy napewno bedzie ok. Oczywiscie drugi lekarz powiedz,ze na 90% dziewczyna takze zero watpliowsci. Dzis juz mam caly wozek dla Dusi i super sie prezentuje.

Espoir trzymam kciuki za zdrowko Malego!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna napewno pochwale sie pokojem jak skoncze ;)

Sabinaaaa ja czekam na reszte fotek, jak juz skonczysz gorke :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ty się nie czuj winna, a raczej się ciesz że u was tak wszystko ładnie się udało, a ciążę przebiegają tak jak powinny.
    Ja jak się starałam o Szymka też byłam zawiedziona/zła/wkurzona jak się dowiedziałam że u kolegi z pracy udało się za 1 razem. Ale też wiedziałam że mają jedno poronienie za sobą.
    Jak ja byłam w ciąży to moja szwagierka też była w ciąży, która raz że zaszła miesiąc szybciej ode mnie mimo że nie planowała ciąży. Nawet jej wtedy nie mówiłam że my się staramy. To jeszcze ona ciążę znosiła wzorowo, latała po sklepach wszystko robiła. A ja leżałam plackiem od początku. Zastanawiałam się cały czas dlaczego ja muszę tak ciągle cierpieć j przeżywać, a ona która ma olewackie podejście do życia dostaje wszystko na tacy. Potem się okazało że jej dziecko ma lekki autyzm, ale mimo to ona znosi to dobrze, nie denerwuje się tym np że on nic nie je. Ja bym dostała już siwizny dawno ...
    Niestety takie czasy że tych problemowych ciąż będzie pewnie coraz więcej. Więc inso głowa do góry. Cieszę się że i ciebie wszystko się udaje. :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 14:09

iNso87 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka oczywiscie,ze sie ciesze tylko glupio mi bylo pisac o tych moich wszystkich ah oh! Bo ostatnio tylko mowie o ciazy, urzadzaniu, wozkach itp. A jeszcze jestem taka osoba, ktora bedzie pisala nawet o malej rzeczy w zwiazku z ciaza.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mnie glukoza czeka w polowie listopada. Wybiore sie chyba 12 badz 13tego. Z Lena tez wrazenia na mnie nie zrobila wtedy. Babka kazala mi wypic ja w ciagu 5 min a ja wciagnelam ja jednym lykiem ;) nie wiem jak teraz.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- a wiesz że ja potem dopiero pomyślałam po czasie o Tobie że Cię to mogło dotknąć?! PRZEPRASZAM!!! Zupełnie nie miałam Ciebie na myśli, na prawdę. Takie emocje rozumieją tylko kobiety które przeszly przez coś takiego, szuka się usprawiedliwienia, wytłumaczenia. Ja z przyjemnośćia czytam o waszych ciążach, oglądam wózeczki itd. Na prawdę. Po prostu chwilami emocje puszczają.....

iNso87, kasiakasia11 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso przełoże przez kolano i na gołe dupsko zbije jak nam tu znikniesz jeeszcze raz.

Dziś koleżanka się dowiedziała, że drugiego synka pod sercem nosi, chciała córeczkę, ale wiadomo, że to nie koncert życzęń i cieszy się , że zdrowy :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka ja sie nie obrazilam. Glupio mi bylo pisac cokolwiek. Rozumiem,ze Wam ciezko. Nic przyjemnego sluchac dookola ludzi z glupim pytaniem kiedy dziecko? Kiedy drugie? Takze nie masz za co przepraszac.

Justyna dosc ciezko nic nie napisac. ;D czlowiek tak sie przyzwyczail :D zniknac napewno nie znikne.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie chwale :D Dusi wozek w calej okazalosci :D
    Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:59

Julia2015, justyna14, Aneczka86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- bardzo ładny kolor!! Ale kółka do moich wycieczek to by była masakra:p

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ten greentom. Mi sie podobal jak chcialam zmienic spacerowke dla synka i chcialam kupic ale w sklepie nie bylo a potrzebowalismy na juz, bo wyjezdzalismy na wakacje. Ja w ogole podziwiam cie, ze zrobilas taki research wozkowy, i tak ogarniałas temat. Ja tu raczej zawsze dzialalam impulsywnie, szlam do sklepu i bralam co jest, zreszta z wieloma rzeczami w zyciu tak mam, przez co nie raz slyszalam, ze za duzo nie mysle :p

iNso87 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso a jaka fajna kuchnia z tyłu. włąsnie się rozglądam za jakąś dla Poli

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dziewczyny pewnie tak napisała pod wpływem emocji..Tak to niestety jest jak nam coś się nie udaje to mówimy, że wszyscy w koło mają łatwiej. My staraliśmy się o Lene dość długo i kiedy przyszla wigilia i siostra meza oznajmila, ze jest w ciazy nagle magia świąt się dla nas skończyła, bo jej życie zawsze z górki.. Wtedy tak nam się wydawało. Głowa do góry :)

Inso ja też glukoze wypiłem na raz, bez problemu. I są już wyniki.. wszystko ok. Uff.. bo mam ostatnio chęci na słodkie :)

No i nareszcie kupiliśmy buty :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka powiem ci ze ja jeździłam spacerówka greentoma i jeździ I po trawie i po piachu nad morzem. Także daje radę. Ta rama jest mocno sztywna i stabilną bo moja no to strasznie rozdygotana. Tylko w mojej spacerówce espiro to do dzisiaj Szymek się wyspie na leżąco, pojeździ i ma kupę miejsca. A te jednak są dość wąskie i mają krótkie siedzisko. Ja osobiście bym tego wózka nie wybrała, ale myślę że jest naprawdę fajnie zrobiony i lekki. A nie jak mój głęboki waży z 15kg i nie mogę go na parter wnieść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 21:04

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 3294 3295 3296 3297 3298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ