X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka Ale masz kochana córeczkę :) Moja taka wyrozumiala nie jest.
    A mdłości wspolczuje..Ale patrząc na suwaczek to niedługo powinny Ci minąć.

A my po pierwszym spacerku. Laura chyba polubiła swoje szumiace serduszko :)

Teraz mąż szykuje obiad..A później mamy gości. Kuzynka ma przyjść prosić na ślub A potem mamy wizytacje dziadków jednych i drugich :)

A wracając do taty Inso.. Ja mam dokładnie taka sama mamę.. do nowego mieszkania kupiła nam meble do salonu, rolety, lodówkę.. Jak opiekowała się Lena to kupowała wszystko do domu i nie chciała wziąć pieniędzy. Chciałabym być taka sama matka :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam że spaceru bez wysyłki i czerwonej twarzy :)

iNso87, sabinaaa, Kava lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to super,ze nie ma juz wysypki. Moze juz minelo,moze to przez hormony bylo jednak? 😁
    Mi ten stary sie podoba,bo mozna go fajnie zarzucic na lozeczko badz wozek. Ma te dlugie lapki z magnesem, a w tych nowych to nie wiedzialam,ze jest jeszcze oddzielne serduszko jak napisalas. Bo wlasnie takiego miska wsadzic do srodkai polozyc przy dziecku kolo glowy to takie slabo praktyczne a niewielkie serducho to owszem juz tak 😃
    Ciesz sie,bo to fajny nawet prezent.

Animka wspolczuje...mije mdlosci byly do polowy ciazy i przez to w I trymestrze przytylam chyba z 5kg,bo musialam cos mielic,zeby zle sie nie czuc. Choc wolalabym wtedy miec zupelnie na odwrot..no ale coz 😑

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka-to ewidentnie hormony szalały. Dobrze że już nic ci nie jest:)

Ciągle zapominam kupić baterie do wagi ale może i lepiej bo nie wiem ile przybieram bo też mam tak ze non stop w sumie musiałaby jeść żeby mnie nie mdlilo:p

Olka dzisiaj popołudniu tak nam dała w kość że w końcu obraziła się na nas i położyła spać:p przynajmniej mamy wieczór dla siebie:D

Aneczka86 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po odwiedzinach. Laura po kąpieli właśnie je. Lena się kapie.
    Lena ostatnio kompletnie nie chce jeść obiadów. I dziś na przykład od śniadania nic nie zjadła.. Dopiero teraz zjadła rybę z obiadu. No masakra z tym jej niejedzeniem.
    Ogólnie od mojego powrotu że szpitala nie możemy zapanować nad Lena..Tak rządzi. Nie wiem czy to rozmieszczenie przez dziadków, brak przedszkola czy pojawienie się Laury..A było już tak w miarę dobrze.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj Pola od rana grzeczna, ładnie jadła, sama zasypiała i spala nawet po 2 godziny. Bawiła się też ładnie i już trzyma główkę, wiadomo trzeba ją jeszcze asekurować bo zdarza się że robi niekontrolowane ruchy i głowa by się urwała. Dopiero o godzinie zero czyli 17 już zaczęła płakać, nie chciała usnąć. Ululalam ja na rękach, spala pół godziny, potem już była marudna trochę ale ostatecznie dałam jej butle i zasnęła sama. (Na noc daje jej butle w tym tygodniu bo była taka płaczliwa ze przy cycku by się rzucała)

Szymek z kolei byk grzeczny do obiadu czyli do 15.30. potem równia pochyła. Ale jeszcze dramatu nie było

Mnie gardło mniej boli ale mam katar i głowa mnie tak bolała że 2 tabletki dziś wzięłam. Ale czuję się trochę lepiej niż rano więc może jutro będzie lepiej. Szymek ma zielone gile j trochę kaszel i Pola jakby też trochę na katarek. Za tydzień mamy szczepienie, ale chyba przełoże.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei znowu mam zatykajaca sie dziurke lewa w nosie:/ Jak chce wydmuchac nos to nic nie wychodzi a jak wciagam to czuje jak cos furczy tam w nosie..matko:/ Przeszedl mi ten kaszel chociaz niekontrolowany. Lenie chyba tez,bo nie slyszalam wczoraj. Za to moj Stary dalej z katarem walczy. Dobrze,ze w koncu maseczke naklada na twarz..

Plany zmienione. Jutro przed odbiorem Laury ze szkoly,Malz wiezie Lene do moich rodzicow juz na pare dni. Laura wraca do domu,odrabia lekcje,spi tez w domu. We wtorek tak jak pisalam wiezie Ja Malz do szkoly a potem odbieramy i zrzucamy tez juz do moich rodzicow na pare dni. Takze Lena jutro przeprowadza sie ;) Bede miala troche luzu od popoludnia chociaz,jesli Laura mnie lekcjami nie dobije hehehe🤣
    Jeju nie wierze,ze godzina zero sie zbliza 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 03:16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso widzę, że już po nocach nie możesz spać :) No to jak dziś swietujesz ostatni dzień w dwupaku? :)

U mnie Lena jeszcze śpi.. A my z Laura wstalysmy o 8. Mama pije kawkę i ogląda tv. Ciekawe jak długo.. haha

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wstała:)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- korzystaj z ostatniego dnia względnego spokoju;)

Ja mam dzisiaj bardzo kiepski dzień,od rana jest mi okropnie słabo. Zaraz po wstaniu tak mi się zrobiło słabo, że myślałam że się przewrócę, zimny pot mnie oblał no masakra. Poszłam po chleb i jabłka i tak mi się w głowie kręciło że ledwo do domu wróciłam.
    Olewam wszystko dzisiaj i się położę:/

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Inso widzę, że już po nocach nie możesz spać :) No to jak dziś swietujesz ostatni dzień w dwupaku? :)

U mnie Lena jeszcze śpi.. A my z Laura wstalysmy o 8. Mama pije kawkę i ogląda tv. Ciekawe jak długo.. haha
    A swietuje tak,ze wlasnie leze ze skurczami w wannie :D hehe pqtrze czy przejda ale slabo cos to widze,bo od rana je mam.. takze mozliwe,ze wieczorem zadzwonie i pojade na ciecie ;) trzymajcie kciuki :)

Aneczka86, justyna14 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Aneczka, mysle, ze pojawienie sie siostry wplynelo troche na zachowanie Leny. A jeszcze zmiana mieszkania sie zbiegla w tym samym czasie.

Inso, to dzisiaj zaszalej z mezem ;) ostatni wieczor i noc bez malenstwa w domu ;)

Animka, mozesz bezkarnie sie obzerac. Wolno Ci teraz ;) Po 1 trymestrze moze juz Ci ulzy troche.

Justyna co u Was?

U nas zrobilo sie wiosennie, ale wiatr doprowadza mnie do szalu. Bylam z dziecmi na spacerze to malo glowy nie urwie. Maz mial wczoraj urodziny, ale od kilku dni jakies gorsze dni mamy. Tort upieklam, bo i tak go kocham, chociaz wkurza mnie ostatnio na maksa ;) Z mama tez wczoraj bylo lekkie spiecie. Ehhh, przesilenie wiosenne chyba :/

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to na pewno.. Ale myślę, że brak jakichkolwiek zasad też :)

My dziś też po spacerze...zaszalalam i godzinę byliśmy.. haha
    U nas też pięknie..tylko głowę chce urwać.. eh

A z mężem możemy przebić sobie piątke.. W tamtym tyg przestałam się do niego odzywać tak go miałam dość. Myślę, że zmęczenie, stres..wszystko na to wpłynęło. Narazie jest ok. Ja mam w niedzielę urodziny męża.. okrągłe.. najgorsze jest to, że nie mam ochoty na imprezę :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso-o kurcze to faktycznie chyba Lidka ma inne plany niż ty i lekarze:p hehe

Aneczka-musicie na nowo wszystko poukładać i na pewno wszystko wróci do normy. I zachowanie Leny i z mężem. A robię jakaś imprezę dla męża??? W zyciu bym przy tak maleńkim dziecku nie robiła nic. Z opóźnieniem. U nas tak bedzie że ja termin mam na swoje urodziny okrągłe a mój maz tydzień później. Pewnie przesuniemy to na czas świąt najwczesniej:)

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie mierze godzine i sa co 3-4min skurcze :)
    Czekam do 15,Malz pojedzie po Laure a ja w tym czasie jak nie minal zadzwonie do Kliniki i przedstawie sytuacje.

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka chcieliśmy tylko najbliższą rodzinke zaprosić na tort. Ale szczerze to nie wiem co zrobimy.. Muszę pogadać z mężem, bo najgorsza to wizyta jego siostry z 2 małych dzieci.. Bo krzyki, piski i mała nie śpi. To on musi mądrze zdecydowac, bo to jego urodziny.

Inso..trzymam kciuki :)
    I informuj nas tu ! :P

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka z mężem to często kłótnie.. Bo ma stresująca pracę. Może nie tak pracę jak nowa kierowniczke. Jak się nam trochę unormuje życie to będzie musiał zmienić pracodawcę chyba.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso trzymam kciuki. Moze to juz ostatnie godziny w dwupaku :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso trzymam kciuki! :*

iNso87 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na ktg a skurcze dosc mocne.. :)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3431 3432 3433 3434 3435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ