X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie ile truskawek, takich naszych z działki mogę dać Poli. Narazie zjadała 3-4 dziennie. Nic jej nie jest, nie ma wysypki ani innych objawów

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ciezko powiedziec. Dzia Antusiowi dalam 3 i tez bede czekac na reakcje ewentualne

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie chyba nie będzie uczulona na truskawki bo już by jej coś wyszło jakby miała. Tym bardziej że ja też jem truskawki. Może nie dużo, ale ostatnio zjadłam kilka dni z rzędu sorbet truskawkowy. I jest ok

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 100lat!!!!

Dzieki Dziewczyny za wsparcie!

Dzis Lidka 15tygodni skonczyla i wczoraj dala z tej okazji swoj popis,jakby na skok rozwojowy:D albo tak dla Tesciowej. Wczoraj pojechalismy do Niej na obiad,mowilam dla Malza,ze zostane z Dusia w domu,bo u nas bylo duszno w domu a u Niej jest popoludniu w tym malym mieszkanku wogole skwar! No i oczywiscie wyszlam szybciej niz weszlam. Lidka darla sie tam w nieboglosy,ciezko bylo uspokoic,troszke pospala ale to z 40min..i znowu ryk. Nawet cycka nie pomagala. Herbaty nie dopilam :D dobrze,ze Lena z Laura odrazu obiad tam zjadla..bo ja nie robilam w domu. Jak wrocilismy dondomu to sie uspokola,ba! Nawet na spacer poszlismy haha ;D

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas etap lizania i jedzenia wszystkiego co rzuci sie w raczki. Matko slina juz wszedzie. Wczoraj tak mnie oslinila,ze myslalam,ze ulala.. a to slina :|
    Jaka ulga,ze dzis tylko 23C ma byc... jeszze rok temu cieszylabym sie z temp. 32C ale teraz z niemowlakiem na reku juz nie :D dobrze,ze nie zdecydowalam sie na wakacje w tym roku...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 07:04

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u Was chyba skok?
    U nas dokładnie 2 tyg temu Laura dała taki koncert u teściowej.. pierwszy raz w życiu. Nie dało jej się uspokoić. Chyba teściowa nie mają dobrego wpływu na nasze dzieci 😂🤣😂

A moja Laura nauczyła się piszczec i piska tak od rana do nocy A nam uszy już wiedna 🙉🙉🤣 Mały pisklak 😁

Nareszcie się ochlodzilo 😀😀

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- spóźnione ale 100 lat!!!:*

Ja wczoraj pierwszy raz wyszłam z domu po tygodniu. Wszystko już mi zniknelo więc nie ma konieczności brania dalej leków:D teraz czekam ciągle czy olke wysypie:p wczoraj mi się zapytała czy dobrze się z tatusiem mna opiekowali:p hahaha

Niby dzisiaj chłodniej ale i tak ciężko wywietrzyc mieszkanie z tego zaduchu...

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka tak, 15tydzien skonczony to akurat tydzien czasu juz trwa.. Mala zaczela bziii robic ale nie do konca brzmi to jak bziiii ustami tylko nosem prawie jak chrum chrum hahaha ale to wg Niej ma byc bziii ;D

Zapomnialam o dzialce napisac. Jest taka sprawa,ze to niedaleko torow... a najlepsze jest to,ze niedlugo maja byc przebudowane/ulepszone i ciekawe w ktorym miejscu beda bo moga zostac przeniesione...dlatego darowalismy tam narazie ta dzialke,bo moze dlatego ktos chce sie wyzbyc ..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u nas ten skok dało się odczuć. Aż się boję kolejnego 😟
    I wogole jestem przerażona, że jeszcze tydzień i wakacje.

Inso moja robi banki że śliny i tak to uwielbia, że usliniona chodzi po pas..serio 😂 A na brzuchu nie podpiera się na rękach tylko ręce wystawia na boki i macha 4 konczynami i udaje, że lata 🤣 Dodatkowo przy tym piska 😂

Justyna...Kiedy zaczynasz pracę?

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące i te które karmiły. Jak u was jest z seksem. Czy w ogóle wam się chce i czy macie jakieś problemy?
    Bo ja już nie wiem czy to przez karmienie czy przez te tabletki. Ja mam limetic. Po urodzeniu Szymka miałam to samo. Libido.zerowr. a samo współżycie to jakaś porażka. Suchość jak na pustyni, boli mnie przez co jestem spięta, zero przyjemności a problemy jeszcze się piętrzą. Zastanawiam.sie nad odstawieniem tabletek. Ale poczytałam że to są tabletki jednoskładnikowe i biorą je nie tylko kobiety karmiące ale i te co nie mogą przyjmować estrogenu. Ale nie znalazłam.za wielu opinii.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ja nigdy nie bralam tabletek, ale karmilam i nadal karmie mojego prawie dwulatka ;) Nigdy nie mialam problemow z libido czy to karmiac piersia czy nie. Wiec bardziej obstawialabym tabletki...

Inso, nie chcialabym za zadne skarby mieszkac w poblizu torow kolejowych. Ja mieszkam w linii prostej jakies 2-3km od torow, a jak jest rzadsze powietrze, z reguly tak przed deszczem jest, to w nocy mnie budzi trabiacy pociag. Wiec wspolczuje tym mieszkajacym blisko.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Dziewczyny karmiące i te które karmiły. Jak u was jest z seksem. Czy w ogóle wam się chce i czy macie jakieś problemy?
    Bo ja już nie wiem czy to przez karmienie czy przez te tabletki. Ja mam limetic. Po urodzeniu Szymka miałam to samo. Libido.zerowr. a samo współżycie to jakaś porażka. Suchość jak na pustyni, boli mnie przez co jestem spięta, zero przyjemności a problemy jeszcze się piętrzą. Zastanawiam.sie nad odstawieniem tabletek. Ale poczytałam że to są tabletki jednoskładnikowe i biorą je nie tylko kobiety karmiące ale i te co nie mogą przyjmować estrogenu. Ale nie znalazłam.za wielu opinii.
    Jakbym o sobie czytala..a tabletek nie biore. Zero jakiejkolwiek ochoty :| z reszta sam fakt,ze spie z dzieckiem poki co..to juz wogole czuje sie jak mleczarnia a nie jak kochanka ;D I sama nie wiem czy to cos czasem nie z moja glowa..

Sabina wczoraj ogladalismy te dzialki, no piekne i widak i co z tego jak sa te tory..i oczywiscie ma byc przebudowa..maja byc jeszcze blizej haha tak pomyslalam,ze dlatego facet sprzedaje. Podzielil na dzialeczki i dal nizsza cene i tyle.

Bylismy wczoraj jeszcze zajrzec na inna dzialke w miejscowosci 2km dalej ale tam z kolei jakos tak dziwnie i dalej do cywilizacji. Do tego dojazd od asfaltowej daleki i srutowa droga.. daleko do przystanku jak pomysalam o dzieciach.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam tak z 1.5km od torów. Fakt że pociągi nie jeżdżą jakoś bardzo często. Raz na godzine- dwie. W dzień to nic nie słychać. Pod wieczór jak ruch mniejszy to słychać jak trąbią. Dla mnie nie jest to uciążliwe.
    Ale najlepsze jest to że budują nowe osiedle. Piękne plakaty, 5 blokow. Ale jak zobaczyłam gdzie to jest to po pierwsze się zastanawiam jak tam upchnąć te bloki, będzie ciasnota. A po drugie to jest przy samych torach! Jakieś 20m. Współczuję już tym ludziom co to kupią

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Natalka, ja nigdy nie bralam tabletek, ale karmilam i nadal karmie mojego prawie dwulatka ;) Nigdy nie mialam problemow z libido czy to karmiac piersia czy nie. Wiec bardziej obstawialabym tabletki...

Inso, nie chcialabym za zadne skarby mieszkac w poblizu torow kolejowych. Ja mieszkam w linii prostej jakies 2-3km od torow, a jak jest rzadsze powietrze, z reguly tak przed deszczem jest, to w nocy mnie budzi trabiacy pociag. Wiec wspolczuje tym mieszkajacym blisko.

Jak przestałam karmić Szymka to od razu odstawiłam tabsy. Miesiączka wróciła po miesiącu, bo tak jak biorę to nie mam w ogóle. I od razu przeszły bóle i libido większe. Więc w sumie nie wiem czy to tabsy czy laktacja czy oba naraz to powodują. Bo jak czytałam opinię to nikt z biorących nie wspominał o takich problemach

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso ja nie mieszkała nigdy przy torach więc nie wiem czy to bardzo słychać czy nie, ale jakbym miała wybór jak Wy, też pewnie bym nie kupiła tej działki.

co do suchości i libido to dopiero teraz od jakiś 2 msc coś powoli wraca do normy u mnie a tabsów nie biore.

do pracy ide od soboty :) sobota na dzień 12 godzin :) zobaczymy jak dam rade i jak mąż da rade w domu :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 200 m od torowe kolejowych i to takich mega uczęszczanych. Bo i pasażerskie jeżdżą co chwilę a też to jest linia przelotowa dla towarowych pociągów. I powiem wam że szybko sie przyzwyczaiłam. Wieczorem wiadomo jaki spokój to bardziej słychać ale już przestałam na to zwracać uwagę. Ale gdybym miała do wyboru kupić czy nie kupić działkę w takim miejscu to wiadomo że lepiej nie. Ale tak jak mówię wszystko się da znieść:)

Lo Justyna to z grubej rury zaczynasz:p na owo wszyscy dacie radę.

A mnie jakoś znowu bardziej brzuch wywalilo i czuje się jak słoń a chodzę jak pingwin a gdzie tam do końca!! Ale wiecie chwilami mi smutno bo wiem że raczej już ostatni raz w ciąży jestem w życiu a póki co ta ciąża jest dla mnie łaskawa i dobrze się czuje. A te ruchy to jest tak piękne uczucie że nic tego nie zastąpi. No ale z drugiej strony wiem że będę miała takie dwie fajne księżniczki w domu:)

201512131765.png

201909081765.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a co to za pracą jeśli można wiedzieć?

Animka Jan siedzę i myśle jaką metodę w końcu wybrać żeby nie mieć wpadki. Ja też już nie planuje dzieci, mój organizm ledwo przeżył dwie ciąże to już trzeciej mu nie zaserwuje. Najchętniej bym spróbowała spirale ale kurde trochę to kosztuje no i jak mnie nastraszył lekarz że mam cienka Blizne po cesarkach i może mi ja przebić przy zakładaniu to dlatego to odwlekam. Tym bardziej że to będzie trzeba powtórzyć co kilka lat. Albo jak skończę karmić to wypróbuję plastry. Może będą miały mniejsze skutki niż tabsy. Bo i te zwykłe tonpo 6 czy 7 latach brania to już też mi zaczęły szkodzić.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka- no ja na nic poza metoda naturalna i gumkami się nie zdecyduje. Teraz nam się tyle czasu udało to ogarnąć to i dalej damy radę. Ja psychicznie już bym ciąży nie dzwignela. Ten stres towarzyszący każdemu badaniu to dla mnie za wiele. Truć sie niczym nie będę,zreszta mój mąż jest przeciwny też takim metodom. Trzeba niestety czasem się bedzie powstrzymać i tyle. Moja siostra po 40 już jest i też nigdy nie stosowała niczego poza naturalna metoda i dają radę więc i my damy radę:D

sabinaaa lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka u nas jest dokladnie tak samo! Mnie ratuje to, ze mam baaaardzo regularny okres i wiem kiedy mam owulacje. Kupe lat juz jedziemy tym sposobem i narazie 2 planowanych dzieci, takze dziala ;) Poki co nie chce trzeciego, ale czas pokaze co bedzie za kilka lat ;)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3492 3493 3494 3495 3496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ