X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wyniki idealne, nawet mi morfologia się poprawiła, także moje kieszenie buraczkow przynosi efekty:D

Ola od wczoraj u dziadków, a my świętujemy rocznicę ślubu;) haha to znaczy wczoraj byliśmy na lodach a dzisiaj od rana sprzątamy gruntownie w domu:p taka to rocznica:p

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka to Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy :D

Ja dzis mam lenia.. nic mi sie nie chce.. ;D jutro mam nadzieje pojechac na wies,bo upal ma byc. Posiedze i odpoczne od remontow.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale pustka :D

Ja wrocilam z wioski oczywiscie cala spalona :D Ja wystarczy,ze dwa razy pojade na wies i odrazu slonce mnie bierze. Do tego jeden dzien czerwona jestem i za chwile brazowa :D albo odrazu brazowa ;p Chyba skora sie przyzwyczaila.

Lidka dzis nasuwa mleko jak potluczona. Chyba bardzo mocno pic Jej sie chce.. znalazlam nowa pozycje do karmienia ;) Juz wkurzalam sie jak karmilam Ja trzymajac na rekach brzuch do brzucha. Na lezaco na boczku tez wszedzie zagladala i sie krecila.. co innego jak w nocy chce jesc to wtedy to sie po ciemku sprawdza. Wczesniej byla tez pozycja pod gorke :D ale co tylko spojrzy na mnie to puszczala cycke i sie chichrala :D Wiec teraz klade Ja na plecy,sama siadam obok i "zwisam" prosto nad Nia. Jej rece obejmuja mi cycke a glowe trzyma prosto i ma malo pola manewru,zeby sie ruszyc i Eureka! Jadla 15min ;p hehee

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Animka spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 🌷 6?
    My tydzień temu mieliśmy swoją.. umówiłam się z moja mama, że wezmą na 2h dziewczynki i pojechaliśmy na obiad. Nigdy nie wychodzimy sami także było miło spędzić ten czas sam na sam z mężem.

Inso..przeszliśmy wczoraj na spacerowke 😉 Chyba ten upał mnie do tego przekonał.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    Animka spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 🌷 6?
    My tydzień temu mieliśmy swoją.. umówiłam się z moja mama, że wezmą na 2h dziewczynki i pojechaliśmy na obiad. Nigdy nie wychodzimy sami także było miło spędzić ten czas sam na sam z mężem.

Inso..przeszliśmy wczoraj na spacerowke 😉 Chyba ten upał mnie do tego przekonał.
    Aneczka ale Wy macie chyba na plasko? U mnie kubelkowe siedzisko jest i sie waham jeszcze a juz nie moge sie doczekac.. lipiec jeszcze caly pewnie przejezdzimy,bo i na wies na 2 tyg pojedziemy. Takze wroce to moze wypiore tapicerke i zmienie juz na spacerowke ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy na wakacjach czy jak?:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizyte- wszystko ok. Szyjka ponad 4cm a mała waży już 1300g także kawał dzidzi już:D fajnie wczoraj pozowała i lekarka włączyła 3d i takie słodkie minki robiła że aż płakać mi się chciało że jeszcze tyle czasu do tego aż ja zobaczę na żywo;)

Kurcze z jednej strony chętnie byśmy na kilka dni gdzieś blisko jeszcze pojechali a z drugiej jakoś mam lęk i sama nie wiem... Lekarka pozwoliła a ja zamiast korzystać to rozkminiam:p

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum tez czuc wakacje ;)

Animka, super wiadomosci. A Twoja Justynka to juz kawal kobitki. Ogarniasz juz wyprawke?

Aneczka, zazdroszcze tego obiadku we dwoje ;) My 6 lipca tez obchodzimy 6 rocznice. Zlecialo,nawet nie wiem kiedy.

Inso, co do opalania, to ciesz sie, ze nie opalasz sie na czerwono jak raczek, a potem skora nie schodzi ;) Ja tez mam ciemna karnacje i szybko mnie opala, od razu na brazowo.

A u mnie sezon ogorkowy w pelni. Zrobilam 50 sloikow kiszonych i 10 z chili bo maz chcial. Zaszalalam troche z iloscia, ale maz i Kuba uwielbiaja ogorki i tej zimy zabraklo. Dla siebie i Zuzi zrobilam salatke z ogorkow i ananasa. Uwielbiamy ja :) Wy tez robicie same czy kupujecie gotowe? Ja kupilam i przerobilam juz 50kg :D

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka super wiesci! :D zleci Tobie szybciej niz myslisz,wakacje minal i wrzesien! :D I bedziemy miec zastoj w ciazach i porodach na watku ;)

Sabinaa ja to nawet czasu nie mam na takie gotowanie a chetnie bym sloiki jakies zrobila. Ta salatka brzmi smacznie z ananasem, podaj przepis jak masz juz sprawdzony z iloscia :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso tak, my mamy spacerowke rozkładana na płasko. Zawsze mnie zastanawiało czy wygodnie dziecku spać w kubelkowej.

Animka skoro z ciąża wszystko ok to nie ma żadnych przeciwwskazań. My w ten weekend byliśmy że znajomymi na wyjeździe i koleżanka moja jest na podobnym etapie ciąży. Przyda Co się trochę relaksu 😊

Sabina.. Ja nie robię żadnych przetworów. Jak potrzebuje to idę do mamy albo kupuje 🙈🙈

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina- ja zrobiłam mnóstwo dżemów i kompotów a ogórki to mam umowę z siostrą bo ona ma wielką piwnice więc ona robi dla obu naszych rodzin i potem sobie biorę po kilka słoików bo tak to nie mam gdzie chować. Teraz czekam na poprzeczkę czarna od siostry z ogrodu i robię taka galaretkę z tego. A co do wyprawki to jestem w czarnej D...:p to znaczy wszystko mam na wsi spakowane w pudełkach. Także w sierpniu to przywiązujemy i ogarne. Mam lęk cokolwiek szykować. A jeszcze po historii tej dziewczyny z watku wrzesniowek co zrobili jej cesarkę w 25 tyg i ta dziewczynka żyła 16 dni. I palą że najgorzej patrzeć na te rzeczy w domu. Tak to mega przezylam że postanowiłam że jeszcze czas a w razie co to mąż ogarnie szybko w kilka dni:p

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Sabina- ja zrobiłam mnóstwo dżemów i kompotów a ogórki to mam umowę z siostrą bo ona ma wielką piwnice więc ona robi dla obu naszych rodzin i potem sobie biorę po kilka słoików bo tak to nie mam gdzie chować. Teraz czekam na poprzeczkę czarna od siostry z ogrodu i robię taka galaretkę z tego. A co do wyprawki to jestem w czarnej D...:p to znaczy wszystko mam na wsi spakowane w pudełkach. Także w sierpniu to przywiązujemy i ogarne. Mam lęk cokolwiek szykować. A jeszcze po historii tej dziewczyny z watku wrzesniowek co zrobili jej cesarkę w 25 tyg i ta dziewczynka żyła 16 dni. I palą że najgorzej patrzeć na te rzeczy w domu. Tak to mega przezylam że postanowiłam że jeszcze czas a w razie co to mąż ogarnie szybko w kilka dni:p
    Ojej Animka! No co Ty :o ale tragedia! :/ nie zagladam na inne watki to nie wiedzialam.. Biedna..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- powiem Ci że mega to wszystkie tam przeżyłyśmy zwłaszcza że na początku ta mała świetnie sobie radziła, sama oddychała itp. Ale choć to okrutne może z mojej strony to staram sięnie myśleć o tej historii i cieszyć się tym że u mnie wszystko okej.

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Inso- powiem Ci że mega to wszystkie tam przeżyłyśmy zwłaszcza że na początku ta mała świetnie sobie radziła, sama oddychała itp. Ale choć to okrutne może z mojej strony to staram sięnie myśleć o tej historii i cieszyć się tym że u mnie wszystko okej.
    Animka normalne. Nie mozna przezywac takich rzeczy bedac w ciazy. Wiem,bo sama tez tak mialam. Ale wspolczulam oczywiscie innym kobietom jak czytalam o takich sytuacjach.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro 4msc, mamy za soba pare lyzeczek marchewki, jabluszka a przed chwila kaszki kukurydzianej na moim mleku.
    Aneczka jak u Was rozszerzanie diety?

Aneczka sama nie wiem jak Ona by tam siedziala? Korci mnie czasem zmienic ale caly czas czekam. Kat nachylenia sobie sam robisz ale mimo wszystko pupcia jest "na siedzaco". Pewnie nogi w gorze by caly czas byly...az normalnie zaraz na googlach jakies fotki obadam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 16:04

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jeszcze nie zaczęłam rozszerzania diety. Wogole wczoraj zepsuł mi się leżaczek i jestem jak bez ręki. No i bez leżaczka to ciężko rozszerzać dietę, bo w czym ja "posadze". Koleżanka zaoferowała się pożyczyć, może dziś uda się podjechać.

Inso u Ciebie 4 A u mnie zaraz 5.. Ja to nie wiem kiedy mi to minęło.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ostatnio ciągle brak czasu żeby cokolwiek napisać.inso raz dwa ten mały remont ci poszedł. No i że Dusia już 4 MSC? Wow ale zleciało.

Animka już prawie 30 tydzień, też w szoku jestem.

U nas powolutku. Dziś mam nockę pierwsza sama a potem dwa dni wolnego więc super :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miesiac <3
    Foto

Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 04:35

Aneczka86, justyna14, sabinaaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso..Ja to bym jej z rok dała 😀 Ale ona już duża.. I już nie taka kluseczka A panienka ☺

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- no w życiu bym nie powiedziała że ona ma dopiero 4 miesiące! Wygląda na dużo starszą! Cudowna jest!

iNso87 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 3495 3496 3497 3498 3499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ