Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Acikk nie mam pojecia czy lekarz cofnie Tobie zw na tyle dni,raczej watpie bo skad ma wiedziec,ze faktycznie zle sie czulas? Ja bym poszla dzis gdziekolwiek,sama jestem po wczorajszym pogotowiu,mialam temp 38,3 C i wymioty ale one akurat u mnie spowodowane sa ciaza o popoludniowych porach.
Misia kwiatakacji jak wizyty?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:41
-
Tak jak wyżej Nadulka napisała. Lekarz może wystawić zwolnienie na 2 dni wstecz ale nie dalej. Jak dziś nie masz siły iść do lekarza to może idź jutro? A dziś odpoczywaj i się wygrzewaj. I koniecznie spróbuj zbić temperaturę.
-
A na katar może jakieś inhalacje? Mi pomagają.
https://parenting.pl/portal/inhalacje-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 09:56
Evka lubi tę wiadomość
-
No ja nie wiem czym były spowodowane bo od początku ciąży nic mi nie dolegało i wczoraj nagle takie gwałtowne pogorszenie ...
Dziś chyba lepiej, spróbuje coś zjeść i zobaczymy czy się przyjmie
Do lekarza się zapisałam na popołudniu ale zadzwonię jeszcze do mojej przychodni i dopytam o to L-4 bo w przepisach jest że 3 dni wstecz ale pewnie zależy od lekarza
iNso a Ty lepiej się czujesz? -
No wzięłam wczoraj paracetamol i no spę - na ten ból bo był nie do zniesienia i torchę puściło ale nie wiem czy to zasługa no spa czy opróżnienia żołądka...
Póki co odpoczywam
aż dziwnie się czuję pierwszy raz nie poszłam do pracy odkąd jestem w ciąży -
nick nieaktualnymuamua wrote:55mm. Twoja chyba podobnie, prawda?
A co do zachcianek, to wszystkiego po trochu, chociaż ostatnio bardziej w słodką stronę.
Ja mam wizyte dopiero za 6 dni i chciałabym żeby miała 6cm. Ostatnio miała 3,88cm na wizycie - zobaczymy:)
Ale szybko znasz płeć! Super! -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Martwi mnie co tam z Dzidzia ale pocieszam sie tym,ze jutro Usg mam..mam nadzieje,ze bedzie ok,az siw boje. Jeszcze Maz biedny trzas sie cala noc,chyba tez goraczki dostal i na 3 biedny do pracy poszedl;/
dobrze ze pojechałaś wczoraj do lekarza.
Wiesz, że zrobiłaś wszystko co mogłaś. Dobrze też, że już jutro masz USG. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze :*
Kuruj sie kochana.iNso87 lubi tę wiadomość
-
bella88 wrote:A na katar może jakieś inhalacje? Mi pomagają.
Niby zwykły katar a tak potrafi uprzykrzyć życiebella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja od początku jestem na zwolnieniu i nie żałuję. W początkowych tygodniach spałam prawie 24h na dobę więc w pracy musiałabym się strasznie Męczyć tym bardziej że pracuje w systemie zmianowym 12godzinnym. Trochę się nudzę w domu ale wczoraj doszłam do wniosku że powinnam korzystać teraz z tej nudy bo później napewno tego nie doświadcze
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Termin wg miesiączki wychodzi mi na 30 grudnia. Z USG termin poznam dokładnie w poniedziałek
Jest to moja druga ciąża. Pierwszą straciłam w 16 tc..
Teraz wiem, że musi być dobrze. Czy mogę do Was dołączyć?
bella88, iNso87, Nadulka, Madzisek, fresa, KASIA XXXX, Kate4, kwiatakacji, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella88 wrote:Ja od początku jestem na zwolnieniu i nie żałuję. W początkowych tygodniach spałam prawie 24h na dobę więc w pracy musiałabym się strasznie Męczyć tym bardziej że pracuje w systemie zmianowym 12godzinnym. Trochę się nudzę w domu ale wczoraj doszłam do wniosku że powinnam korzystać teraz z tej nudy bo później napewno tego nie doświadcze
Ja jestem podobnego zdania
Też odpoczywam sobie aktualnie w domu. Jedyne co to chodzę w weekendy na uczelnie
Jak urodzimy to juz nie będzie nudy dziewczyny !bella88 lubi tę wiadomość
-
Evka wrote:No właśnie inhalacje odpadają, bo muszę uważać na moje popękane naczynka a mam je nawet na nosku, więc gorąca para tylko może sprawę pogorszyć. Poczekam jeszcze ten dzień, jak się nic nie polepszy to jutro pójdę do lekarza.
Niby zwykły katar a tak potrafi uprzykrzyć życie
Ja tez mam cerę naczynkowa ale używam do niej specjalnych kremów. Co prawda trochę kosztują ale ważne że są skuteczne. -
nick nieaktualnySzalona CZARNA wrote:Witam dziewczyny
Termin wg miesiączki wychodzi mi na 30 grudnia. Z USG termin poznam dokładnie w poniedziałek
Jest to moja druga ciąża. Pierwszą straciłam w 16 tc..
Teraz wiem, że musi być dobrze. Czy mogę do Was dołączyć?
Witaj kochana!!! Rozgość się u nas - śmiało.
16tc to starsznie późnoBardzo mi przykro. Mam nadzieje, że teraz będzie wszystko w porządku!
Szalona CZARNA lubi tę wiadomość
-
Acik tak sobie,miesnie mnie jeszcze bola i gardlo,najgorzej,ze zgaga i nudności dochodzą. Goraczka poki co zbita.
Alicja niby zwykla goraczka a może zeschizowactak,tez jestem tego zdania,ze nie zbagatelizowałam sprawy. Oby już przeszlo i jutro na tym USG Dzidzia skakala
-
Witaj Szalona CZARNA. Jeżeli można zapytać to co się stało że stracilas ciążę w 16dc?
Szalona CZARNA lubi tę wiadomość