Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella ciaża okazała się od początku nie taka jak powinna. Monosomia chromosomu X. Ale wady nie było widać wcześniej. Dopiero tak późno
W 13 tygodniu maleństwo ruszało się na usg jak szalone... a potem już ledwo ledwo. Prenatalne potwierdziły wadę. Przypadek jeden na ileś tysięcy. Prosto tłumacząc błędne połączenie komórki i plemnika. Wierzę w słowa lekarzy, że najgorsze już za nami. I teraz tylko będzie cudownie. Bo tak będzie! Innej opcji nie przyjmuję. 10 czerwca mam też prenatalne. Lęk będzie bo wrócą wspomnienia ale 6 czerwca mam wizytę u ginekologa więc będę spokojniejsza.
Cieszę się z Waszych szczęść pod serduszkami
To takie cudowne uczucie wiedzieć, że nie jesteś sama w każdej sekundzie dnia. Kochać już od chwili dwóch kresek. Jesteśmy wielkimi szczęściami -
Evka wrote:A możesz podać nazwy tych działających specyfików? Byłabym wdzięczna.
Oczywiście.
Po pierwsze z serii purles Soothing Cream 111 SensiSkin Garden Ceremony cena ok 70 zł za 50ml
lub tańszy marki Bielenda krem do twarzy na naczynka z rutyna i witaminą C cena ok 50 zł za 150 ml
Poza tym twarz przemywam zawsze jakimś płynem mineralnym wzmacniajacym naczynka. -
Bardzo mi przykro szalona CZARNA. Teraz już musi być tylko lepiej
trzeba myśleć pozytywnie
Szalona CZARNA lubi tę wiadomość
-
Szalona CZARNA wrote:Bella ciaża okazała się od początku nie taka jak powinna. Monosomia chromosomu X. Ale wady nie było widać wcześniej. Dopiero tak późno
W 13 tygodniu maleństwo ruszało się na usg jak szalone... a potem już ledwo ledwo. Prenatalne potwierdziły wadę. Przypadek jeden na ileś tysięcy. Prosto tłumacząc błędne połączenie komórki i plemnika. Wierzę w słowa lekarzy, że najgorsze już za nami. I teraz tylko będzie cudownie. Bo tak będzie! Innej opcji nie przyjmuję. 10 czerwca mam też prenatalne. Lęk będzie bo wrócą wspomnienia ale 6 czerwca mam wizytę u ginekologa więc będę spokojniejsza.
Cieszę się z Waszych szczęść pod serduszkami
To takie cudowne uczucie wiedzieć, że nie jesteś sama w każdej sekundzie dnia. Kochać już od chwili dwóch kresek. Jesteśmy wielkimi szczęściami
Witaj wśród nas:) Teraz musi być już dobrze, widać, że trzymasz się dzielnie i wierzysz, że malucha będziesz za niedługo tulić w rękach. A fakt wspierającego partnera jest równie ważny i cieszę się, że Twój potrafi Cię wspieraćTrzymaj się dzielnie!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybella88 wrote:Oczywiście.
Po pierwsze z serii purles Soothing Cream 111 SensiSkin Garden Ceremony cena ok 70 zł za 50ml
lub tańszy marki Bielenda krem do twarzy na naczynka z rutyna i witaminą C cena ok 50 zł za 150 ml
Poza tym twarz przemywam zawsze jakimś płynem mineralnym wzmacniajacym naczynka.
rozumiem, że spokojnie można je w ciąży stosować? -
Hej. Dzisiaj mam przyspieszona wizyte o 18/20 mialam miec w przyszla srode, ale zadzwonilam do lekatki bo strasznie zle soe czuje, ciagle wymiotuje schudlam juz 7 kg ale najgorsze jest to ze jestem taka slaba ze nie mam sily wstac z lozka:( nie wiem co sie dzieje. Jestem zalamana. Do tego wkrecam sobie ze to moze z dzieckiem cos nie tak i dlatego tak sie czuje. Dziewczyny tak sie potfornie boje. Od rana ciagle placze z tej bezsilnosci:(
-
Evka wrote:Tak, trądzik też mam, wysypało mnie w tej ciązy okropnie...
Evka lubi tę wiadomość
-
puli27 wrote:Hej. Dzisiaj mam przyspieszona wizyte o 18/20 mialam miec w przyszla srode, ale zadzwonilam do lekatki bo strasznie zle soe czuje, ciagle wymiotuje schudlam juz 7 kg ale najgorsze jest to ze jestem taka slaba ze nie mam sily wstac z lozka:( nie wiem co sie dzieje. Jestem zalamana. Do tego wkrecam sobie ze to moze z dzieckiem cos nie tak i dlatego tak sie czuje. Dziewczyny tak sie potfornie boje. Od rana ciagle placze z tej bezsilnosci:(
U niej jest chłopiec, więc może i u Ciebie. Trzymaj się kochana i nie płacz, bo nerwy bardziej szkodzą dziecku niż to że się słabo czujesz. Mówię poważnie. Wszystko jest dobrze, może coś dostaniesz na te wymioty, dobrze że dziś idziesz. Trzymam kciuki :*
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Ktoras ostatnio wspominala o plytkach do łazienki,ja wlasnie już tez sobie wybrałam do swojej
http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura,a230,iv2,ps3056.htmlbardzo ładne, też rozważaliśmy coś z czernią, ale mamy ciemną łazienkę z oknem tylko dachowym więc czerń by ją jeszcze przyciemniła, musiałam na coś jasnego się zdecydować niestety. Ale piękne płytki. Kiedy rozpoczynacie prace?Bo my jeszcze glazurnika szukamy
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:ja
bardzo ładne, też rozważaliśmy coś z czernią, ale mamy ciemną łazienkę z oknem tylko dachowym więc czerń by ją jeszcze przyciemniła, musiałam na coś jasnego się zdecydować niestety. Ale piękne płytki. Kiedy rozpoczynacie prace?Bo my jeszcze glazurnika szukamy
u mnie caly czas ida prace w domu,moj Maz i Tata się tym zajmują,tak samo sami poloza glazurę. Fachowcow tylko do montażu kuchni chce bo chce jakas na zamówienie,nie z gotowych i do szaf suwanych bo mam tez niestandardowe wymiary w tych wnekach i gotowe nie pasuja.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Ktoras ostatnio wspominala o plytkach do łazienki,ja wlasnie już tez sobie wybrałam do swojej
http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura,a230,iv2,ps3056.html
Mam też w swojej łazience taką biało czarną mozaikę. Super wygląda na prysznicu i na wannie. Płytki biało czarne. Mozaika zawsze dodaje super efektu w łazience. W kuchni zresztą też -
alicja_ wrote:rozumiem, że spokojnie można je w ciąży stosować?
Żadnych przeciwwskazań nigdzie nie widziałam... Ja używałam przed ciążą i używam do tej pory.alicja_ lubi tę wiadomość
-
http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura,a230,iv2,ps3056.html
super płytki, też niedługo zacznę urządzać swoje mieszkanko i myślałam właśnie o czarno-białej łazience lub beżowo-brązowejSzalona CZARNA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejo ja już po USG
jestem taka szczęśliwa bo dzidzia jest zdrowa i rośnie !!!! Jeju jak ja kocham tą małą istotkę
ma 4,5 cm, przezierność w normie, serducho bije w normie, wg gina anatomia prawidłowa więc ogólnie super
Machała do nas rączką a raczej drapała po główce i machała nóżkami:P Dodaję fotkę
Płci nie znamy jeszcze. Ujęcie na fotce takie sobie, widzieliśmy lepsze
Umówię się jeszcze po 13 skończonym tygodniu prywatnie, żeby wiedzieć więcej i wtedy dzidzia będzie większa to może zobaczymy płeć
Powiem Wam, ze jestem mega happy bo strasznie się bałam, w nocy śniło mi się, że byłam u gina i nie widział bijącego serduszka. To był tak realny sen, masakra co ja przeżyłam w tym śnie, omal zawału nie dostałam, a potem się obudziłam i był to tylko sen i odetchnęłam z ulgą....
A oto nasze cudo macha do was ciocie rączką
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a156ecf42435.jpgalicja_, Nadulka, Madzisek, Szalona CZARNA, bella88, balbo, iNso87, m@rzenie, KASIA XXXX, agniesia2569, fresa, kwiatakacji, justyna14, niezapominajka, Karola1990, Marik, Flakonik lubią tę wiadomość