Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ciaża okazała się od początku nie taka jak powinna. Monosomia chromosomu X. Ale wady nie było widać wcześniej. Dopiero tak późno :( W 13 tygodniu maleństwo ruszało się na usg jak szalone... a potem już ledwo ledwo. Prenatalne potwierdziły wadę. Przypadek jeden na ileś tysięcy. Prosto tłumacząc błędne połączenie komórki i plemnika. Wierzę w słowa lekarzy, że najgorsze już za nami. I teraz tylko będzie cudownie. Bo tak będzie! Innej opcji nie przyjmuję. 10 czerwca mam też prenatalne. Lęk będzie bo wrócą wspomnienia ale 6 czerwca mam wizytę u ginekologa więc będę spokojniejsza.
    Cieszę się z Waszych szczęść pod serduszkami :) <3
    To takie cudowne uczucie wiedzieć, że nie jesteś sama w każdej sekundzie dnia. Kochać już od chwili dwóch kresek. Jesteśmy wielkimi szczęściami :)

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A możesz podać nazwy tych działających specyfików? Byłabym wdzięczna.

Oczywiście.
    Po pierwsze z serii purles Soothing Cream 111 SensiSkin Garden Ceremony cena ok 70 zł za 50ml
    lub tańszy marki Bielenda krem do twarzy na naczynka z rutyna i witaminą C cena ok 50 zł za 150 ml
    Poza tym twarz przemywam zawsze jakimś płynem mineralnym wzmacniajacym naczynka.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie Bella88 :) Spróbuję.

bella88 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro szalona CZARNA. Teraz już musi być tylko lepiej ;-) trzeba myśleć pozytywnie

Szalona CZARNA lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    Bella ciaża okazała się od początku nie taka jak powinna. Monosomia chromosomu X. Ale wady nie było widać wcześniej. Dopiero tak późno :( W 13 tygodniu maleństwo ruszało się na usg jak szalone... a potem już ledwo ledwo. Prenatalne potwierdziły wadę. Przypadek jeden na ileś tysięcy. Prosto tłumacząc błędne połączenie komórki i plemnika. Wierzę w słowa lekarzy, że najgorsze już za nami. I teraz tylko będzie cudownie. Bo tak będzie! Innej opcji nie przyjmuję. 10 czerwca mam też prenatalne. Lęk będzie bo wrócą wspomnienia ale 6 czerwca mam wizytę u ginekologa więc będę spokojniejsza.
    Cieszę się z Waszych szczęść pod serduszkami :) <3
    To takie cudowne uczucie wiedzieć, że nie jesteś sama w każdej sekundzie dnia. Kochać już od chwili dwóch kresek. Jesteśmy wielkimi szczęściami :)

Witaj wśród nas:) Teraz musi być już dobrze, widać, że trzymasz się dzielnie i wierzysz, że malucha będziesz za niedługo tulić w rękach. A fakt wspierającego partnera jest równie ważny i cieszę się, że Twój potrafi Cię wspierać :) Trzymaj się dzielnie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:27

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka co prawda ja stosuje z pharmacerisu wszystko na trądzik ale widze,ze jest tam tez linia na naczynka
    http://www.pharmaceris.pl/pl/naczynka/16

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A możesz podać nazwy tych działających specyfików? Byłabym wdzięczna.

ja też z chęcią się dowiem, bo też mam mocno naczynkową cere.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Oczywiście.
    Po pierwsze z serii purles Soothing Cream 111 SensiSkin Garden Ceremony cena ok 70 zł za 50ml
    lub tańszy marki Bielenda krem do twarzy na naczynka z rutyna i witaminą C cena ok 50 zł za 150 ml
    Poza tym twarz przemywam zawsze jakimś płynem mineralnym wzmacniajacym naczynka.

rozumiem, że spokojnie można je w ciąży stosować?

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj mam przyspieszona wizyte o 18/20 mialam miec w przyszla srode, ale zadzwonilam do lekatki bo strasznie zle soe czuje, ciagle wymiotuje schudlam juz 7 kg ale najgorsze jest to ze jestem taka slaba ze nie mam sily wstac z lozka:( nie wiem co sie dzieje. Jestem zalamana. Do tego wkrecam sobie ze to moze z dzieckiem cos nie tak i dlatego tak sie czuje. Dziewczyny tak sie potfornie boje. Od rana ciagle placze z tej bezsilnosci:(

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Evka co prawda ja stosuje z pharmacerisu wszystko na trądzik ale widze,ze jest tam tez linia na naczynka
    http://www.pharmaceris.pl/pl/naczynka/16

Tak, trądzik też mam, wysypało mnie w tej ciązy okropnie...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Tak, trądzik też mam, wysypało mnie w tej ciązy okropnie...
    Ja już stosuje od 5 lat parmaceris,wczesniej do kuracji mojej na trądzik polecila mi go moja dermatolog i tak zostało. Mimo,ze cena nie jest najnizsza za krem do twarzy ale jak dla mnie jest on bardzo wydajny i starcza mi na bardzo długo tak samo zel do twarzy i inne rzeczy. Może się okazac,ze i te na naczynka mogą cos zdzialac,nie wiem trzeba probowac wszystkiego. ;)

Evka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras ostatnio wspominala o plytkach do łazienki,ja wlasnie już tez sobie wybrałam do swojej
    http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura,a230,iv2,ps3056.html

Nadulka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej. Dzisiaj mam przyspieszona wizyte o 18/20 mialam miec w przyszla srode, ale zadzwonilam do lekatki bo strasznie zle soe czuje, ciagle wymiotuje schudlam juz 7 kg ale najgorsze jest to ze jestem taka slaba ze nie mam sily wstac z lozka:( nie wiem co sie dzieje. Jestem zalamana. Do tego wkrecam sobie ze to moze z dzieckiem cos nie tak i dlatego tak sie czuje. Dziewczyny tak sie potfornie boje. Od rana ciagle placze z tej bezsilnosci:(
    wszystko będzie dobrze. Moja siostra cioteczna też tak ciężko znosiła ciążę, wymioty miała do 7 miesiąca i też więcej schudła niż przytyła ale dzidziuś jest zdrowy :) U niej jest chłopiec, więc może i u Ciebie. Trzymaj się kochana i nie płacz, bo nerwy bardziej szkodzą dziecku niż to że się słabo czujesz. Mówię poważnie. Wszystko jest dobrze, może coś dostaniesz na te wymioty, dobrze że dziś idziesz. Trzymam kciuki :*

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ktoras ostatnio wspominala o plytkach do łazienki,ja wlasnie już tez sobie wybrałam do swojej
    http://www.leroymerlin.pl/plytki-ceramiczne-i-gipsowe/glazura-terakota-gres-kamienie-naturalne/glazura,a230,iv2,ps3056.html
    ja :) bardzo ładne, też rozważaliśmy coś z czernią, ale mamy ciemną łazienkę z oknem tylko dachowym więc czerń by ją jeszcze przyciemniła, musiałam na coś jasnego się zdecydować niestety. Ale piękne płytki. Kiedy rozpoczynacie prace?Bo my jeszcze glazurnika szukamy :/

7w3d 💔
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:45

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja :) bardzo ładne, też rozważaliśmy coś z czernią, ale mamy ciemną łazienkę z oknem tylko dachowym więc czerń by ją jeszcze przyciemniła, musiałam na coś jasnego się zdecydować niestety. Ale piękne płytki. Kiedy rozpoczynacie prace?Bo my jeszcze glazurnika szukamy :/
    Justyna u mnie wogole jest nieduza lazienka i bez okna,jedna strone nam zajmie wanna z kabina prysznicowa i zostanie kawałeczek sciany to wlasnie tam chce ciemna sciane zrobić + ten jasny paseczek,reszta na ten jasny ;) u mnie caly czas ida prace w domu,moj Maz i Tata się tym zajmują,tak samo sami poloza glazurę. Fachowcow tylko do montażu kuchni chce bo chce jakas na zamówienie,nie z gotowych i do szaf suwanych bo mam tez niestandardowe wymiary w tych wnekach i gotowe nie pasuja.

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Mam też w swojej łazience taką biało czarną mozaikę. Super wygląda na prysznicu i na wannie. Płytki biało czarne. Mozaika zawsze dodaje super efektu w łazience. W kuchni zresztą też :)

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    rozumiem, że spokojnie można je w ciąży stosować?

Żadnych przeciwwskazań nigdzie nie widziałam... Ja używałam przed ciążą i używam do tej pory.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

super płytki, też niedługo zacznę urządzać swoje mieszkanko i myślałam właśnie o czarno-białej łazience lub beżowo-brązowej :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja już po USG :D jestem taka szczęśliwa bo dzidzia jest zdrowa i rośnie !!!! Jeju jak ja kocham tą małą istotkę :D ma 4,5 cm, przezierność w normie, serducho bije w normie, wg gina anatomia prawidłowa więc ogólnie super :D Machała do nas rączką a raczej drapała po główce i machała nóżkami:P Dodaję fotkę ;) Płci nie znamy jeszcze. Ujęcie na fotce takie sobie, widzieliśmy lepsze :D Umówię się jeszcze po 13 skończonym tygodniu prywatnie, żeby wiedzieć więcej i wtedy dzidzia będzie większa to może zobaczymy płeć :) Powiem Wam, ze jestem mega happy bo strasznie się bałam, w nocy śniło mi się, że byłam u gina i nie widział bijącego serduszka. To był tak realny sen, masakra co ja przeżyłam w tym śnie, omal zawału nie dostałam, a potem się obudziłam i był to tylko sen i odetchnęłam z ulgą....

A oto nasze cudo macha do was ciocie rączką :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a156ecf42435.jpg

nick nieaktualny, Nadulka, Madzisek, Szalona CZARNA, bella88, balbo, iNso87, m@rzenie, KASIA XXXX, agniesia2569, fresa, nick nieaktualny, justyna14, niezapominajka, Karola1990, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ