X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni1403 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! Na pewno dzidzia sprawi Ci wspaniały prezent:*
    Ja wogole praktycznie nic nie pije, tylko herbate czasem. Nie moge sie zmusic choc zgrzewke dawno juz kupilam:(

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Powiedzcie mi czy wasze samopoczucie zmienia sie wraz z pogoda? Dzis moje samopoczucie fatalne, nadal nie mam sily czegokolwiek robic, jestem slaba. Jak jest sloneczko to czuje sie lepiej. A jak jest u Was?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiecie co,tak się zastanawiam czy to możliwe,chodzi mi o luteinę. Mianowicie zawsze ja biore z rana jak wstane i wieczorem ok.19 jak leze już w lozku. Moje mdlosci zaczynają się zaraz przed południe i koncza jak zasne.. Dzis jeszcze nie wzielam lutka i ..mdlosci poki co brak:/ cholera czy to możliwe,ze to przez nia mam takie dluuugie i pieprzone mdlosci???? :/

Generalnie wysoki progesteron wpływa na mdłości i na gorsze samopoczucie. Zobacz sobie ulotkę :(

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni1403 – sto lat kochana!:)
    Nic się nie martw – będziesz miała wspaniały prezent w postaci ślicznego dzidziusia!:)

menka – ja staram się pić ok.2-3 litry płynów (nie tylko wody, bo bym nie dała rady z samą wodą :D).
    Pije soki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso wyczytałam w necie że luteine powinno się brać do końca ok 3 msc, ponieważ wtedy jest już wytworzone łożysko i przejmuje ono produkcje progesteronu. No chyba że występują bóle brzucha, skurcze bądź plamienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Inso wyczytałam w necie że luteine powinno się brać do końca ok 3 msc, ponieważ wtedy jest już wytworzone łożysko i przejmuje ono produkcje progesteronu. No chyba że występują bóle brzucha, skurcze bądź plamienia.

Też gdzieś to słyszałam.
    Ja stopniowo zmniejszam lutkę już od 2 tygodni. Definitynie odstawie w 20tc, ale to dlatego, że ta faza zmniejszania dawek troche trwa bo schodzę z 600mg.
    Myśle, że lekarz też powoli doradzi Ci odstawienie, tym bardziej, że nie brałaś lutki z jakiś szczególnych wskazań - no i dawka też nie jest wielka.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli pogoda to nawet na nieciezarne i na faceto i na dzieci wplywa z samopoczuciem :-) ja osobiscie wole jak jest cieplo ok 18 stopni wietrznie i bez slonca. Slonce mnie oslabia i boje sie ze padne na ulicy :(

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdania są różne co do luteiny, zależy jak kto miał wskazania do jej brania. Jednym lekarz każe tylko do zagnieżdżenia, drudzy dłużej i stopniowo odstawiać mają inni do wytworzenia łożyska. A luteina jak najbardziej powoduje złe samopoczucie , w końcu to progesteron, który w pierwszym trymestrze bardzo rośnie i powoduje właśnie to złe samopoczucie.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-)
    Dołączam do Was ;-)

MeGi2986, kwiatakacji, alicja_, iNso87, Madzisek, Nadulka, bella88, dmuchawiec, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pchełka;)

Pchełka lubi tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do Was pytanie która robiła prywatnie testy PAPPA, jaki jest koszt?

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko - ja zrobiłam test Nifty (czekam na wyniki) bo mam już 35 lat i moje statystyki ze względu na wiek wyglądają słabiej, a samo USG mnie nie przekonuje. Myślę , że każda z nas zna choć trochę swoją psychikę i ja np . wolałabym się dowiedzieć wcześniej i oswoić z tym niż z zaskoczenia przy porodzie. Oczywiście tych zaskoczeń może nas spotkać mnóstwo jeszcze i różnych więc jedno badanie niby nic nie zmienia, ale ja czuje się z tym lepiej. Z tym, że mnie nie stresuje oczekiwanie na wynik - nie myślę o tym, zakładam , że jest ok.

Alicja - ja ze smakami podobnie jak u Ciebie , cera pogorszona , seks byl w dniu owulacji a kalendarz chiński mówi chłopiec.

A co do wody to ja zawsze piłam dużo - często budzę się w nocy żeby się napić , więc teraz poprostu pije jak zwykle. No i też piję mineralizowaną.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Cześć Dziewczyny :-)
    Dołączam do Was ;-)

Witamy!:)
    No to chyba mamy już dwie pchełki :D

Pchelkaa, Pchełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:

Ja robiłam na NFZ, ale w tej klinice gdzie robiłam można też robić prywatnie i sam Pappa bez usg - 200zł. USG + Pappa = 400zł.

ola_35 lubi tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

ola_35 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:

Ola, ja mam skierowanie na Pappa na NFZ, tylko dlatego, że jeden z synków miał wadę nóżki (stopa końsko-szpotawa). Jutro jadę na pobranie krwi a w połowie czerwca na USG prenatalne.

Prywatnie test Pappa kosztuje ponoć ok. 250 zł.

Ja nie przekroczyłam jeszcze 35 lat. W żadnej ciąży nie robiłam tego badania, ale teraz sobie zrobię, chociaż wiem, że wszystko jest ok :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)
    gratuluje wczorajszych wizyt, super ze same pozytywne wiesci;)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;)

moni sto lat i pieknego prezentu Ci zycze;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja jeszcze nie robilam ale wg cennika to czeka mnie wydatek 450 zl na usg + test pappa i hcg.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp. Mam nadzieje,ze kaze mi jutro odstawiać,wzielam dopiero pierwsza..zobaczę za ile mnie mdlosci chwyca;/

Co do testow pappa,nifty itp. nie wypowiadam się bo nie znam się i nie robie. Wychodze z zalozenia,ze jak na genetycznym cos zle wyjdzie to wtedy lekarz powie żeby wziasc pod uwagę taki test ew tak jak pisalyscie wiek jest ku temu powodem te 35+ lub problemy z poprzednia ciaza,choc naczytałam się na necie,ze i jak test dobrze wychodzil to potem po urodzeniu było zdziwienie i placz..i na odwrot. Dodatkowy stres ten test tak mi się wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:42

ola_35 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ola ja jeszcze nie robilam ale wg cennika to czeka mnie wydatek 450 zl na usg + test pappa i hcg.

Czyli ceny bardzo zróżnicowane-jak wszędzie.

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ