X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni1403 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! Na pewno dzidzia sprawi Ci wspaniały prezent:*
    Ja wogole praktycznie nic nie pije, tylko herbate czasem. Nie moge sie zmusic choc zgrzewke dawno juz kupilam:(

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Powiedzcie mi czy wasze samopoczucie zmienia sie wraz z pogoda? Dzis moje samopoczucie fatalne, nadal nie mam sily czegokolwiek robic, jestem slaba. Jak jest sloneczko to czuje sie lepiej. A jak jest u Was?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Wiecie co,tak się zastanawiam czy to możliwe,chodzi mi o luteinę. Mianowicie zawsze ja biore z rana jak wstane i wieczorem ok.19 jak leze już w lozku. Moje mdlosci zaczynają się zaraz przed południe i koncza jak zasne.. Dzis jeszcze nie wzielam lutka i ..mdlosci poki co brak:/ cholera czy to możliwe,ze to przez nia mam takie dluuugie i pieprzone mdlosci???? :/

Generalnie wysoki progesteron wpływa na mdłości i na gorsze samopoczucie. Zobacz sobie ulotkę :(

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni1403 – sto lat kochana!:)
    Nic się nie martw – będziesz miała wspaniały prezent w postaci ślicznego dzidziusia!:)

menka – ja staram się pić ok.2-3 litry płynów (nie tylko wody, bo bym nie dała rady z samą wodą :D).
    Pije soki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso wyczytałam w necie że luteine powinno się brać do końca ok 3 msc, ponieważ wtedy jest już wytworzone łożysko i przejmuje ono produkcje progesteronu. No chyba że występują bóle brzucha, skurcze bądź plamienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Inso wyczytałam w necie że luteine powinno się brać do końca ok 3 msc, ponieważ wtedy jest już wytworzone łożysko i przejmuje ono produkcje progesteronu. No chyba że występują bóle brzucha, skurcze bądź plamienia.

Też gdzieś to słyszałam.
    Ja stopniowo zmniejszam lutkę już od 2 tygodni. Definitynie odstawie w 20tc, ale to dlatego, że ta faza zmniejszania dawek troche trwa bo schodzę z 600mg.
    Myśle, że lekarz też powoli doradzi Ci odstawienie, tym bardziej, że nie brałaś lutki z jakiś szczególnych wskazań - no i dawka też nie jest wielka.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli pogoda to nawet na nieciezarne i na faceto i na dzieci wplywa z samopoczuciem :-) ja osobiscie wole jak jest cieplo ok 18 stopni wietrznie i bez slonca. Slonce mnie oslabia i boje sie ze padne na ulicy :(

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdania są różne co do luteiny, zależy jak kto miał wskazania do jej brania. Jednym lekarz każe tylko do zagnieżdżenia, drudzy dłużej i stopniowo odstawiać mają inni do wytworzenia łożyska. A luteina jak najbardziej powoduje złe samopoczucie , w końcu to progesteron, który w pierwszym trymestrze bardzo rośnie i powoduje właśnie to złe samopoczucie.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-)
    Dołączam do Was ;-)

MeGi2986, kwiatakacji, alicja_, iNso87, Madzisek, Nadulka, bella88, dmuchawiec, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pchełka;)

Pchełka lubi tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do Was pytanie która robiła prywatnie testy PAPPA, jaki jest koszt?

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko - ja zrobiłam test Nifty (czekam na wyniki) bo mam już 35 lat i moje statystyki ze względu na wiek wyglądają słabiej, a samo USG mnie nie przekonuje. Myślę , że każda z nas zna choć trochę swoją psychikę i ja np . wolałabym się dowiedzieć wcześniej i oswoić z tym niż z zaskoczenia przy porodzie. Oczywiście tych zaskoczeń może nas spotkać mnóstwo jeszcze i różnych więc jedno badanie niby nic nie zmienia, ale ja czuje się z tym lepiej. Z tym, że mnie nie stresuje oczekiwanie na wynik - nie myślę o tym, zakładam , że jest ok.

Alicja - ja ze smakami podobnie jak u Ciebie , cera pogorszona , seks byl w dniu owulacji a kalendarz chiński mówi chłopiec.

A co do wody to ja zawsze piłam dużo - często budzę się w nocy żeby się napić , więc teraz poprostu pije jak zwykle. No i też piję mineralizowaną.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Cześć Dziewczyny :-)
    Dołączam do Was ;-)

Witamy!:)
    No to chyba mamy już dwie pchełki :D

Pchelkaa, Pchełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:

Ja robiłam na NFZ, ale w tej klinice gdzie robiłam można też robić prywatnie i sam Pappa bez usg - 200zł. USG + Pappa = 400zł.

ola_35 lubi tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:46

ola_35 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:

Ola, ja mam skierowanie na Pappa na NFZ, tylko dlatego, że jeden z synków miał wadę nóżki (stopa końsko-szpotawa). Jutro jadę na pobranie krwi a w połowie czerwca na USG prenatalne.

Prywatnie test Pappa kosztuje ponoć ok. 250 zł.

Ja nie przekroczyłam jeszcze 35 lat. W żadnej ciąży nie robiłam tego badania, ale teraz sobie zrobię, chociaż wiem, że wszystko jest ok :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)
    gratuluje wczorajszych wizyt, super ze same pozytywne wiesci;)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;)

moni sto lat i pieknego prezentu Ci zycze;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja jeszcze nie robilam ale wg cennika to czeka mnie wydatek 450 zl na usg + test pappa i hcg.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp. Mam nadzieje,ze kaze mi jutro odstawiać,wzielam dopiero pierwsza..zobaczę za ile mnie mdlosci chwyca;/

Co do testow pappa,nifty itp. nie wypowiadam się bo nie znam się i nie robie. Wychodze z zalozenia,ze jak na genetycznym cos zle wyjdzie to wtedy lekarz powie żeby wziasc pod uwagę taki test ew tak jak pisalyscie wiek jest ku temu powodem te 35+ lub problemy z poprzednia ciaza,choc naczytałam się na necie,ze i jak test dobrze wychodzil to potem po urodzeniu było zdziwienie i placz..i na odwrot. Dodatkowy stres ten test tak mi się wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:42

ola_35 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ola ja jeszcze nie robilam ale wg cennika to czeka mnie wydatek 450 zl na usg + test pappa i hcg.

Czyli ceny bardzo zróżnicowane-jak wszędzie.

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ