X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja też się boję... Ale tak długo czekałam na tą ciążę, że postanowiłam, że będę się nią cieszyła przynajmniej póki mogę... Ja mam już 4 letnią córeczkę a od dwóch lat staramy się o rodzeństwo dla niej ;-) w maju niestety straciłam maleństwo w 8 tyg. Mam nadzieję, że tym razem się uda ;-)

Przykro mi :-( ale trzeba wierzyć ze wszystko będzie dobrze :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Inso to u Ciebie nikt jeszcze nie wie? Ja pochwaliłam się mamie i siostrze :-) nie mogłam się powstrzymać ;-)
    no nie :p tylko ja i Małż,nawet nasza 6 letnia corka nie wie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być ;-)
    Ale ja z natury panikara, więc pewnie nie raz będę Wam marudzić ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie zobaczysz :-)
    Panikuj marudz od tego tu jestesmy czasem trzeba się wygadac :-)

m@rzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis dobrze czuje leciutko mnie mulilo jak wstalam juz drugi dzien jest lepszy duzo brzuch mnie juz tak nie boli Dziewczynki jeszcze dwa dni i wkoncu wroce do domku pojde do lekarza na bete i bede spokijniejsza juz nie moge sie doczekac marzenie jasne ze sie uda trzymam kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:52

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila odpoczynku:)

Moi rodzice, rodzeństwo i teściowie już wiedzą:)
    Moja mama to się ciągle pyta "powiedziałaś komuś jeszcze?" Strasznie się cieszy bo po raz pierwszy zostanie babcią:) Jęzor mnie świerzbi, żeby komuś jeszcze powiedzieć ale póki co się wstrzymuje:) Pierwsza wizyta dopiero 25 kwietnia. Nie wiem czy wytrzymam tyle czasu:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciąż wie tylko mąż, koleżanka z pracy i szefowa. Chociaż ta ostatnia pewnie powiedziała kilku osobom, bo moja ciąża zrobiła trochę zamieszania w jej planach i w moim miejscu pracy.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakies już fazy zaczynam mieć :D zachciało mi się rosolu a,ze nie chciało mi się robic z mieska z kostka czy na udku czy na czym tam jeszcze bo za długo to wyjelam rondelek,kostke zwykla rosolowa,warzywa i przyprawy,wrzucilam makaron i...jem :P zupa w 15 minut ;D ehehehe

kierzynka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Matko jakies już fazy zaczynam mieć :D zachciało mi się rosolu a,ze nie chciało mi się robic z mieska z kostka czy na udku czy na czym tam jeszcze bo za długo to wyjelam rondelek,kostke zwykla rosolowa,warzywa i przyprawy,wrzucilam makaron i...jem :P zupa w 15 minut ;D ehehehe

Hehe ja ostatnio miałam tak zrobić z powmidorówką:) zachciało mi się jej ale stwierdziłam, że za dużo czasu zajmie mi przygotowanie i odpuściłam:) a już miałam zagotować wodę wrzucić kostkę trochę koncentratu, warzyw i makaronu:) Myślałam, że tylko ja mam takie dziwne pomysły:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ponad godzinę czekałam aż ugotuje mi się barszcz i ledwo wytrzymałam.

Jak jest u Was z mdłościami? Mnie najbardziej mdli, gdy jestem głodna, a przez te mdłości nie mam z kolei apetytu. Jak już coś zjem, to czuję ulgę, ale tak na max. kilkanaście minut. Mam nadzieję, że w tej ciąży ominą mnie wymioty, bo mdłości jestem w stanie znieść, ale z wymiotowaniem nie dam rady pracować :(

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Hehe juz zachcianki :-) mnie odrzucilo od słodyczy :-(

• muamua Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ochoty na słodkie. Tzn. słodzę herbatę, itp., ale tak to raczej słone potrawy. Właśnie jem makaron z łososiem i warzywami :)

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz powoli dojezdzamy do Warszawy. Masakryczna podroz. Nie bede wam opisywac szczegolow. U mnie niestety sa mdlosci z wymiotami. A jeszcze cierpie na chorobe lokomocyjna. Zawsze ratpwalam sie Aviomarinem a teraz nie moge. Na dzien dzisiejszy to moja ostatnia podroz w ciazy poki nie mina mi mdlosci.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Ja też nie mam ochoty na słodkie. Tzn. słodzę herbatę, itp., ale tak to raczej słone potrawy. Właśnie jem makaron z łososiem i warzywami :)
    Ja tez przewaga slonych :D wlasnie mimo,ze dziś piątek i Mama wlasnie na mnie krzyczy,ze czemu nie ryba...robie polędwiczki w sosie czosnkowo ziolowym z pomidorami z ryzem :D jeju ale mi się jesc chce :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm iNso87 ale mi ochotę zrobiłaś ;-) wszystko to co słone u mnie mile widziane ;-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Mmmm iNso87 ale mi ochotę zrobiłaś ;-) wszystko to co słone u mnie mile widziane ;-)
    Hehehe a ja wrabalam caly talerz,ze teraz ani reka ani noga ;) normalnie jeszcze nie mam brzuszka ciążowego a już się czuje przepelniona i jak kluska :D matko jeszcze sloik ogorkow zaraz zjem z obiadu,takie dobre w ketchupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 15:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych mdłości póki co ale też nie mam ochoty na jedzenie. Tak naprawdę dopiero o 15 poczułam głód ale jem bo muszę:) Uwielbiałam słodkie a teraz na nic ochoty nie mam. Miałam w święta jeść oporowo ciasta bo cały post był bez słodkości i chyba dalej tak zostanie:)

Kiedy się u Was mdłości pojawiły?
    Flakonik współczuję takiej podróży... to nic przyjemnego... ale z czasem będzie tylko lepiej:) OBY:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Witam sie z Warszawki :D

kwiatuszek83, nikicia86, kierzynka lubią tę wiadomość

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak macie, ze raz bolą Was mocno piersi, a na drugi dzień prawie w ogóle?

pg7sjgt.png[/url
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą cały czas. Nawet w nocy mam problem z przekręcaniem się. Ale to jedyne moje dolegliwości:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ