WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja też się boję... Ale tak długo czekałam na tą ciążę, że postanowiłam, że będę się nią cieszyła przynajmniej póki mogę... Ja mam już 4 letnią córeczkę a od dwóch lat staramy się o rodzeństwo dla niej ;-) w maju niestety straciłam maleństwo w 8 tyg. Mam nadzieję, że tym razem się uda ;-)

Przykro mi :-( ale trzeba wierzyć ze wszystko będzie dobrze :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Inso to u Ciebie nikt jeszcze nie wie? Ja pochwaliłam się mamie i siostrze :-) nie mogłam się powstrzymać ;-)
    no nie :p tylko ja i Małż,nawet nasza 6 letnia corka nie wie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być ;-)
    Ale ja z natury panikara, więc pewnie nie raz będę Wam marudzić ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie zobaczysz :-)
    Panikuj marudz od tego tu jestesmy czasem trzeba się wygadac :-)

m@rzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis dobrze czuje leciutko mnie mulilo jak wstalam juz drugi dzien jest lepszy duzo brzuch mnie juz tak nie boli Dziewczynki jeszcze dwa dni i wkoncu wroce do domku pojde do lekarza na bete i bede spokijniejsza juz nie moge sie doczekac marzenie jasne ze sie uda trzymam kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:52

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila odpoczynku:)

Moi rodzice, rodzeństwo i teściowie już wiedzą:)
    Moja mama to się ciągle pyta "powiedziałaś komuś jeszcze?" Strasznie się cieszy bo po raz pierwszy zostanie babcią:) Jęzor mnie świerzbi, żeby komuś jeszcze powiedzieć ale póki co się wstrzymuje:) Pierwsza wizyta dopiero 25 kwietnia. Nie wiem czy wytrzymam tyle czasu:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciąż wie tylko mąż, koleżanka z pracy i szefowa. Chociaż ta ostatnia pewnie powiedziała kilku osobom, bo moja ciąża zrobiła trochę zamieszania w jej planach i w moim miejscu pracy.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakies już fazy zaczynam mieć :D zachciało mi się rosolu a,ze nie chciało mi się robic z mieska z kostka czy na udku czy na czym tam jeszcze bo za długo to wyjelam rondelek,kostke zwykla rosolowa,warzywa i przyprawy,wrzucilam makaron i...jem :P zupa w 15 minut ;D ehehehe

kierzynka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Matko jakies już fazy zaczynam mieć :D zachciało mi się rosolu a,ze nie chciało mi się robic z mieska z kostka czy na udku czy na czym tam jeszcze bo za długo to wyjelam rondelek,kostke zwykla rosolowa,warzywa i przyprawy,wrzucilam makaron i...jem :P zupa w 15 minut ;D ehehehe

Hehe ja ostatnio miałam tak zrobić z powmidorówką:) zachciało mi się jej ale stwierdziłam, że za dużo czasu zajmie mi przygotowanie i odpuściłam:) a już miałam zagotować wodę wrzucić kostkę trochę koncentratu, warzyw i makaronu:) Myślałam, że tylko ja mam takie dziwne pomysły:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ponad godzinę czekałam aż ugotuje mi się barszcz i ledwo wytrzymałam.

Jak jest u Was z mdłościami? Mnie najbardziej mdli, gdy jestem głodna, a przez te mdłości nie mam z kolei apetytu. Jak już coś zjem, to czuję ulgę, ale tak na max. kilkanaście minut. Mam nadzieję, że w tej ciąży ominą mnie wymioty, bo mdłości jestem w stanie znieść, ale z wymiotowaniem nie dam rady pracować :(

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Hehe juz zachcianki :-) mnie odrzucilo od słodyczy :-(

• muamua Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ochoty na słodkie. Tzn. słodzę herbatę, itp., ale tak to raczej słone potrawy. Właśnie jem makaron z łososiem i warzywami :)

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz powoli dojezdzamy do Warszawy. Masakryczna podroz. Nie bede wam opisywac szczegolow. U mnie niestety sa mdlosci z wymiotami. A jeszcze cierpie na chorobe lokomocyjna. Zawsze ratpwalam sie Aviomarinem a teraz nie moge. Na dzien dzisiejszy to moja ostatnia podroz w ciazy poki nie mina mi mdlosci.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Ja też nie mam ochoty na słodkie. Tzn. słodzę herbatę, itp., ale tak to raczej słone potrawy. Właśnie jem makaron z łososiem i warzywami :)
    Ja tez przewaga slonych :D wlasnie mimo,ze dziś piątek i Mama wlasnie na mnie krzyczy,ze czemu nie ryba...robie polędwiczki w sosie czosnkowo ziolowym z pomidorami z ryzem :D jeju ale mi się jesc chce :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm iNso87 ale mi ochotę zrobiłaś ;-) wszystko to co słone u mnie mile widziane ;-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Mmmm iNso87 ale mi ochotę zrobiłaś ;-) wszystko to co słone u mnie mile widziane ;-)
    Hehehe a ja wrabalam caly talerz,ze teraz ani reka ani noga ;) normalnie jeszcze nie mam brzuszka ciążowego a już się czuje przepelniona i jak kluska :D matko jeszcze sloik ogorkow zaraz zjem z obiadu,takie dobre w ketchupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 15:26

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych mdłości póki co ale też nie mam ochoty na jedzenie. Tak naprawdę dopiero o 15 poczułam głód ale jem bo muszę:) Uwielbiałam słodkie a teraz na nic ochoty nie mam. Miałam w święta jeść oporowo ciasta bo cały post był bez słodkości i chyba dalej tak zostanie:)

Kiedy się u Was mdłości pojawiły?
    Flakonik współczuję takiej podróży... to nic przyjemnego... ale z czasem będzie tylko lepiej:) OBY:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Witam sie z Warszawki :D

kwiatuszek83, nikicia86, kierzynka lubią tę wiadomość

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak macie, ze raz bolą Was mocno piersi, a na drugi dzień prawie w ogóle?

pg7sjgt.png[/url
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą cały czas. Nawet w nocy mam problem z przekręcaniem się. Ale to jedyne moje dolegliwości:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ