X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bola caly czas :-( poza tym tez nie mam innych objawów.

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tylko piersi bolą, tylko raz więcej a raz mniej i to mnie martwi.

Nikicia86 ja tez mam prawie 4 letnia córeczkę i tez juz raz poroniłam w 9 tyg. Moze dlatego zaczynam panikować.
    Bądźmy dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 17:29

nikicia86 lubi tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek musi byc dobrze nie ma innej opcji :-) trzeba wierzyć :-)

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry jak tam wasze przedswiateczne samopoczucie?Wszystkie zapracowane pewnie gotuja sprzataja...zazdroszcze ja biedna wstaje zaraz do pracy i znowu caly dzien na nogach ale zostaly jeszcze dwa dni musze dac rade jakos wyjscia nie mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 07:36

• muamua Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek83 wrote:
    Mnie też tylko piersi bolą, tylko raz więcej a raz mniej i to mnie martwi.

Nikicia86 ja tez mam prawie 4 letnia córeczkę i tez juz raz poroniłam w 9 tyg. Moze dlatego zaczynam panikować.
    Bądźmy dobrej myśli :)
    Mnie czasem bolą, a czasem o nich zapominam. Za to mdłości nie dają o sobie zapomnieć, bo mam jej od rana do wieczora :(

A ja mam synka, który w tym roku skończy 5 lat :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć rodzinnych, zdrowych i spokojnych Świąt i aby te święta wielkanocne wniosły do Waszych serc
    wiosenną radość i świeżość,pogodę ducha, ciepło i nadzieję :-)

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2njcyef.gif

Na skaczącym zajączku
    kurka jajko zniosła
    oznajmiając wszystkim,
    że nadeszła wiosna.
    W oprawie rzeżuszki i pięknych pisanek
    nadszedł nareszcie Świąteczny poranek.
    Te Święta zrobiły nam jednak psikusa
    będziemy mieli
    śnieżnego dyngusa… :D

famwwo.gif

nikicia86, alicja_ lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:05

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w szale świątecznych przygotowań:) Ja mam chwilę przerwy bo jakoś słabo mi się zrobiło, może dlatego, że w kuchni duchota... Mdłości nie mam, może to za wcześnie, może przyjdą później albo wcale;)

Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam przede wszystkim spokoju, odpoczynku w gronie najbliższych i dobrego samopoczucia bez mdłości, wymiotów żebyście mogły spróbować wszystkich smakołyków ze świątecznego stołu:*

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego :)
    Niech wam święta miło upłyną.
    My specjalnie jakoś szczególnie nie obchodzimy. Dziś trochę poszalejemy w kuchni, ciasto, sałatka i żurek ;)
    W poniedziałek wpadają znajomi na obiad. Posiedzimy, pośmiejemy się - na luzie :)

Muszę sobie wymyślić jakieś dobre alibi, że nie drinkuję (na antybiotykach byłam ostatnio, więc odpada :P)

nikicia86 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również melduję się, w przerwie między gotowaniem :)

Życzę Wam dziewczyny, radosnych, spędzonych w rodzinnej atmosferze Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa;) Oraz samych bezproblemowych ciąż, zdrowych ślicznych bobasków i bezbolesnych porodów :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem jakas podlamana....
    Robiłam dziś test kreseczka dużo mocniejsza niż ostatnio....jutro termin @. Tylko że zaczęłam plamic, niebardzo ale przy podcieraniu mam brązowe uplawy. Dzwoniłam do gina kazał wziąść duphastan. Brzuszek troszkę podbolewa tak jak na @.
    Czy któraś miała plamienia w 4 tygodniu?
    Proszę o jakieś podniesienie na duchu :-(

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Robiłam dziś test kreseczka dużo mocniejsza niż ostatnio....jutro termin @. Tylko że zaczęłam plamic, niebardzo ale przy podcieraniu mam brązowe uplawy. Dzwoniłam do gina kazał wziąść duphastan. Brzuszek troszkę podbolewa tak jak na @.
    Ja tak nie mialam ale tak jak zalecil gin bierz dupka lub lutka i powinno byc ok. Nie martw sie,widocznie troszke nizszy masz progesteron.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zawsze robimy blad robiac testy przed terminem @. Nie strasze Ciebie oczywiscie bo bedzie pewnie ok :) ale najwczesniej trzeba testowac w dniu @ a jesli da sie rade i jest sie cierpliwym to i pare dni po terminie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa czasem organizm musi sie oczyscic :-) i to nie musi byc od razu cos strasznego weź dupka na pewno pomoze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:

brązowe plamienie oznacza niedobór progesteronu. Koniecznie weź dupka lub luteine.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa mój lekarz twierdzi, że plamienie w terminie okresu jest normalne i często się zdarza, zwłaszcza w pierwszych miesiącach... ja też plamię już trzeci dzień... jak zobaczyłam krew to wpadłam w straszną panikę, ale gin na prawdę mnie uspokoił opowieścią o tym jak to "zarodek agresywnie wgryza się w moje ciało i rozrywa tkanki" ;-)
    A tak w ogóle to życzę Wam wszystkim zdrowych, wesołych i spokojnych świąt :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego jajka !! I sytego śniadania :* zdrowo rosnących fasolek !! :*

alicja_, ilonia1985 lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki

Jestem mamą z grudnia 2014. Dokladnie rok temu przeżywałam to co Wy teraz. Liczyłam każdy dzień. Robiłam codziennie betę. A teraz kołysze to mój malutkie po kąpieli. Trzymam za Was kciuki. Owocny cykl uważałam za stracony, bo nie miałam żadnych objawów. Nawet pierś do 3-go mca mnie nie bolały.
    Dosłownie nic. Miałam tylko dobry humor i każdy mi w pracy mówił, ze jestem bardzo spokojna. Ciążę miałam burzliwą bo miałam konflikt płytkowy, więc polecam Wam zrobienie bezpłatnych badan na to. Jest taki projekt. Ale to nie miało byc o mnie.

Życzę każdej z Was radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, przepełnionych miłością i pogodą ducha. Wszystkiego najlepszego!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co wy? Co tu taka cisza? ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ