Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHmm Acikk moze to od laboratorium zależy jakie normy wyznaczy, no nie wiem. Kurde ale az dziwne zeby wszystko bylo takie zróżnicowane.
Odnosnie loveli to ja chce teraz proszek w biedrze kupic bo jest w promocji i do tego płyn do płukania ale to juz chyba w innym sklepie. Aczkolwiek w czwartek jedziemy do Niemiec i tam jest ich odpowiednik takiej dzieciecej chemii, miala moze ktoras okazje uzywac?? -
A ja też nie z wyobrażam sobie zbytnio siebie w roli matki ale jakos tak mi się wydaje że jak już się urodzi mały to będzie tak naturalne i oczywiste że nie będę sobie wyobrażać żeby mogło być inaczej
myślę że po prostu dopóki człowiek czegoś nie doświadcza to ciężko mu sobie to wyobrazić i tyle. Tak samo jak nie wyobrażalam sobie kiedyś iść do pracy i że będę musiała dziennie chodzić na 8 godzin i odpowiadać za dużo rzeczy i nie ma że mi sie nie chce albo co a teraz tj normalne
Więc myślę myszata że damy radę i będziemy super mamuskamia Ty to już wogole taka młoda mamuskaaa, zawsze mi się podobały takie młode mamy
-
nick nieaktualnyGosiammr mieszkasz we Wrocku, ale fajnie. Chciałabym tam kiedyś pojechać.
W skurczach jelit jestem weteranką - to ostatnio napewno miałam coś z macicą.
Co do koszul na poród to na necie radzą żeby wziąć od męża stary t-shirt, ale dla mnie to takie dziwne. Po moim mężu to na mnie będzie ledwo za tyłek i czuć się z tym dobrze nie będę, a poza tym karmienie jest zaraz po porodzie to mam wg nich se popruć dekolt bo i tak pójdzie koszulka do śmieci? Wezmę taką z guzikami damską i już. -
nick nieaktualnyJa mam 23 lata, moj Rob 25, a oboje czasem mamy momenty kiedy zachowujemy sie sami jak gowniarze :p ale robia sie powoli ze mnie cieple kluchy, juz nie imprezujemy w weekendy, to pozostaly nam kapciochy, ciepla koldra i tv
- To lubie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMomentami mi sie wydaje, ze to jeszcze nie moj czas na macierzynstwo... i dziwne watpliwosci, bo nie bylam na to w ogole przygotowana psychicznie, nie planowalismy tak szybko dzidziusia, ale jak juz jest to nie oddalibysmy go za zadne skarby nikomu, juz sie w nim zakochalismy na calego
-
nick nieaktualnyMyszata ja ma 32 lata moj maz 30 I tez sie czasem zachowujemy jak gowniarze I mamy juz dziecko. Choc to gowniarzenie nie jest jak przed laty a oboje juz bardzo dawno stwierdzilismy,ze zacisze domowe bardzo nam odpowiada
choc jak jestesmy w Pl albo Bg to zawsze chodzimy na jakies imprezki ze znajomymi,ale tylko wtedy mozemy,bo tak zawsze musimy uwzgledniac nasz "ogonek". Jak tu juz wychodzimy to on zawsze z nami,rocznica,urodziny haha imprezowicz od malego
myszata92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj maz chyba chce jeszcze skorzystac z ostatnich chwil bez maluszka, bo ostatnio wymyslil sobie ze pojechal by do jakiegos klubu sie powyglupiac i mi truje dupe o to ;p a mi w tym stanie chyba nie wypada tluc sie po klubach.. chociaz sa u nas takie male klubiki, w ktorych panuje kulturka, mozna na spokojnie sie pobawic, posiedziec, cos zjesc..
-
nick nieaktualnyMama julka ma racje ciaza dziecko zmienia wszystko,nie ma znaczenia ile masz lat
ja wvtym ze czasem zachowujemy sie jak gowniarze,ale nie widze w tym nic zlego od czasu do czasu trzeba.
mam kolezanke ktora rodzi za miesiac I stwierdzila.ze ona sie nie zmieni. Juz nie wchodze w nia w dyskusje,zreszta zadna z naszych znajomych bo ona I tak robi na opak mimo rad I nie chce wyjsc,ze sie wymadrzam. Sama sie przekona
a ja ja zawsze wyslucham
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:25
-
U mnie też pogoda się uspokoiła i nawet trochę po mżyło, ogólnie to uwielbiam jesień i nie mogę się doczekać
Też sobie nie wyobrażam jak to będzie z dzieckiem w domu, teraz Nam we dwoje jest super dobrze i wygodnie, ale zawsze chciałam dzieciaczka i będę miała, dziś nawet z mężem gadaliśmy, że mi łatwiej się przyzwyczaić do tej myśli bo noszę w sobie a On biedny, jak dotyka to zazwyczaj mały się uspokajaTłumaczę sobie patologie dają radę i jakoś te dzieci rosną, to nam ma się nie udać? Damy radę dziewczyny.
Odnośnie porodu, to Ja bym chciała ze znieczuleniem, ale w szpitalu w którym chce rodzić różnie bywa z anestezjologiemwiem że mnie nie ominie trzeba będzie się umęczyć będzie bolało, ale innego wyjścia nie ma
Bardziej się obawiam co będzie po porodzie, jak to wszystko będzie się goiło.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 24 lata
I traktuje macierzyństwo bardziej jako ciekawe wyzwanie
Dużo wiem o opiece nad dziećmi bo miałam taką prace, bardzo bym chciała trzymać się wyznaczonych godzin i mieć poukładane wszystko tak jak potrafiłam to robić w pracy, mam nadzieje że ze swoim dzieckiem też bede o tym pamietac i tego przestrzegać
Denerwuje się jak to bedzie, bo tyle wiem o dzieciach i mam nadzieje ze ta wiedza mi pomoże w macierzyństwie
pati_zuzia lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Ja nie mam żadnej wiedzy
ale mam kochana mamuske o tesciowa obie w gotowości do pomocy no iii mam Was dziewczynki
będzie dobrze oby tylko mały nie był terrorysta hehe
najwyżej poprzestaniemy na jednym dzieciaku
ja też bym wolala mieć dzidzi za 2-3 latka a z drugiej strony myślę że nigdy nie jest do końca dobry czas
a poza tym mam kilka znajomych którzy też czekali do 30 teraz już maja po 33 i echo... Zaczyna się panika
-
nick nieaktualnyAcikk u mnie z wiedza jest tak samo :p tesciowa wiedze ma, wkoncu urodzila 5tke dzieci :p w tym jedno niepelnosprawne, ktore do tej pory potrzebuje opieki 24/dobe...a ma w lutym 18stke. Cud w ogole, ze jeszcze zyje. A moja mamuska musi pare rzeczy sobie przypomniec, bo dawno nie miala maluszka na rekach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:35
-
nick nieaktualnymyszata92 wrote:Momentami mi sie wydaje, ze to jeszcze nie moj czas na macierzynstwo... i dziwne watpliwosci, bo nie bylam na to w ogole przygotowana psychicznie, nie planowalismy tak szybko dzidziusia, ale jak juz jest to nie oddalibysmy go za zadne skarby nikomu, juz sie w nim zakochalismy na calego
Nasze ciąże planowane (w zeszłym roku wpadka), a mimo tego i tak trzeba się przygotować na każdego członka rodziny -
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Ja mam 24 lata
I traktuje macierzyństwo bardziej jako ciekawe wyzwanie
Dużo wiem o opiece nad dziećmi bo miałam taką prace, bardzo bym chciała trzymać się wyznaczonych godzin i mieć poukładane wszystko tak jak potrafiłam to robić w pracy, mam nadzieje że ze swoim dzieckiem też bede o tym pamietac i tego przestrzegać
Denerwuje się jak to bedzie, bo tyle wiem o dzieciach i mam nadzieje ze ta wiedza mi pomoże w macierzyństwie
Wiecie dziewczyny jak to bylo z nasza rodzinka ja pojawil sie nasz synek,dla nas tak jakby byl od zawsze ani ja ani maz nie przezylismy szoku, ze tyle sie zmienilo. Ja sie obawialam o meza troche bo on nie mial kontatu z takimi malymi dzieciaczkami w jego rodzinie nasz Gabrys byl pierwszym takim malestwem od bardzo dlugiego czasu. No ale bylam i jestem z niego dumna bo,ze tak powiem sprawdzil sie, byl z nami podczas porodu i to on ubieral malego oczywiscie z pomoca poloznej, ja w tym czasie poszlam pod prysznic. Jest cudonym tata,co prawda duzo pracuje i malo widzi malego, ale jak wraca z pracy to Gabrys biegnie z piskiem do niego,aby tylko uslyszy,ze sie otwieraja drzwi i ja od tego momentu mam juz wolne
zazwyczaj on go szykuje do spania, mleko, kapiel i ani razu nie narzekal,ze zmeczony po pracy czy cos, choc czesto jest. Zdarzaja sie i takie dni,ze nie widzi malego,ale cale szczescie nie bylo ich az tak duzo,wiecej jak Gabrys byl malutki. Lubie patrzec na nich jak sie wscikaja
rewelka, bella88 lubią tę wiadomość
-
Pati Zuzia fajnie
ja też mam nadzieję że u nas tak będzie
mój mąż mega się cieszy na małego i opowiada co to nie będzie z nim robić i że on już wie że oszaleje na jego punkcie i wiem że będzie jego oczkiem w głowie
pytanie tylko czy oprócz zabawy będzie coś przy nim robił
pati_zuzia lubi tę wiadomość