X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Acikk moze to od laboratorium zależy jakie normy wyznaczy, no nie wiem. Kurde ale az dziwne zeby wszystko bylo takie zróżnicowane.

Odnosnie loveli to ja chce teraz proszek w biedrze kupic bo jest w promocji i do tego płyn do płukania ale to juz chyba w innym sklepie. Aczkolwiek w czwartek jedziemy do Niemiec i tam jest ich odpowiednik takiej dzieciecej chemii, miala moze ktoras okazje uzywac??

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też nie z wyobrażam sobie zbytnio siebie w roli matki ale jakos tak mi się wydaje że jak już się urodzi mały to będzie tak naturalne i oczywiste że nie będę sobie wyobrażać żeby mogło być inaczej :) myślę że po prostu dopóki człowiek czegoś nie doświadcza to ciężko mu sobie to wyobrazić i tyle. Tak samo jak nie wyobrażalam sobie kiedyś iść do pracy i że będę musiała dziennie chodzić na 8 godzin i odpowiadać za dużo rzeczy i nie ma że mi sie nie chce albo co a teraz tj normalne :D
    Więc myślę myszata że damy radę i będziemy super mamuskami :D a Ty to już wogole taka młoda mamuskaaa, zawsze mi się podobały takie młode mamy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi u mnie pisze mg/dl - cokolwiek to znaczy

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiammr mieszkasz we Wrocku, ale fajnie. Chciałabym tam kiedyś pojechać.

W skurczach jelit jestem weteranką - to ostatnio napewno miałam coś z macicą.

Co do koszul na poród to na necie radzą żeby wziąć od męża stary t-shirt, ale dla mnie to takie dziwne. Po moim mężu to na mnie będzie ledwo za tyłek i czuć się z tym dobrze nie będę, a poza tym karmienie jest zaraz po porodzie to mam wg nich se popruć dekolt bo i tak pójdzie koszulka do śmieci? Wezmę taką z guzikami damską i już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 23 lata, moj Rob 25, a oboje czasem mamy momenty kiedy zachowujemy sie sami jak gowniarze :p ale robia sie powoli ze mnie cieple kluchy, juz nie imprezujemy w weekendy, to pozostaly nam kapciochy, ciepla koldra i tv :D - To lubie ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hmm Acikk moze to od laboratorium zależy jakie normy wyznaczy, no nie wiem. Kurde ale az dziwne zeby wszystko bylo takie zróżnicowane.

Masz rację, zróżnicowane bo normy i jednostki zależą od labo ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata, po poście Acikk liczyłam ile masz lat. Syna rodziłam mając 24.
    A swoją drogą, jak ciąża zmienia priorytety :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momentami mi sie wydaje, ze to jeszcze nie moj czas na macierzynstwo... i dziwne watpliwosci, bo nie bylam na to w ogole przygotowana psychicznie, nie planowalismy tak szybko dzidziusia, ale jak juz jest to nie oddalibysmy go za zadne skarby nikomu, juz sie w nim zakochalismy na calego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata ja ma 32 lata moj maz 30 I tez sie czasem zachowujemy jak gowniarze I mamy juz dziecko. Choc to gowniarzenie nie jest jak przed laty a oboje juz bardzo dawno stwierdzilismy,ze zacisze domowe bardzo nam odpowiada :) choc jak jestesmy w Pl albo Bg to zawsze chodzimy na jakies imprezki ze znajomymi,ale tylko wtedy mozemy,bo tak zawsze musimy uwzgledniac nasz "ogonek". Jak tu juz wychodzimy to on zawsze z nami,rocznica,urodziny haha imprezowicz od malego :D

myszata92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo pogody u nas dzisiaj na wiosce pada i jest chlodno ;p ale jak narazie deszcz odpuscil.
    Ach te wiejskie zapachy.. troche popada to czuc obornik z polka naprzeciwko :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz chyba chce jeszcze skorzystac z ostatnich chwil bez maluszka, bo ostatnio wymyslil sobie ze pojechal by do jakiegos klubu sie powyglupiac i mi truje dupe o to ;p a mi w tym stanie chyba nie wypada tluc sie po klubach.. chociaz sa u nas takie male klubiki, w ktorych panuje kulturka, mozna na spokojnie sie pobawic, posiedziec, cos zjesc..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka ma racje ciaza dziecko zmienia wszystko,nie ma znaczenia ile masz lat :) ja wvtym ze czasem zachowujemy sie jak gowniarze,ale nie widze w tym nic zlego od czasu do czasu trzeba. :) mam kolezanke ktora rodzi za miesiac I stwierdzila.ze ona sie nie zmieni. Juz nie wchodze w nia w dyskusje,zreszta zadna z naszych znajomych bo ona I tak robi na opak mimo rad I nie chce wyjsc,ze sie wymadrzam. Sama sie przekona :) a ja ja zawsze wyslucham :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:25

• rewelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogoda się uspokoiła i nawet trochę po mżyło, ogólnie to uwielbiam jesień i nie mogę się doczekać :)

Też sobie nie wyobrażam jak to będzie z dzieckiem w domu, teraz Nam we dwoje jest super dobrze i wygodnie, ale zawsze chciałam dzieciaczka i będę miała, dziś nawet z mężem gadaliśmy, że mi łatwiej się przyzwyczaić do tej myśli bo noszę w sobie a On biedny, jak dotyka to zazwyczaj mały się uspokaja :) Tłumaczę sobie patologie dają radę i jakoś te dzieci rosną, to nam ma się nie udać? Damy radę dziewczyny.

Odnośnie porodu, to Ja bym chciała ze znieczuleniem, ale w szpitalu w którym chce rodzić różnie bywa z anestezjologiem :\ wiem że mnie nie ominie trzeba będzie się umęczyć będzie bolało, ale innego wyjścia nie ma :) Bardziej się obawiam co będzie po porodzie, jak to wszystko będzie się goiło.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy tez dostalyscie tzw PLAN PORODU ?? ja dostalam juz na drugiej wizycie i nie wiem jak sie za niego zabrac... i czy w ogole biora pod uwage to co sobie tam zaznacze, czy oleja i i tak beda swoje robic, bo rozne opinie slyszalam

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24 lata :P I traktuje macierzyństwo bardziej jako ciekawe wyzwanie :P Dużo wiem o opiece nad dziećmi bo miałam taką prace, bardzo bym chciała trzymać się wyznaczonych godzin i mieć poukładane wszystko tak jak potrafiłam to robić w pracy, mam nadzieje że ze swoim dzieckiem też bede o tym pamietac i tego przestrzegać :P Denerwuje się jak to bedzie, bo tyle wiem o dzieciach i mam nadzieje ze ta wiedza mi pomoże w macierzyństwie :P

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnej wiedzy :P ale mam kochana mamuske o tesciowa obie w gotowości do pomocy no iii mam Was dziewczynki :D będzie dobrze oby tylko mały nie był terrorysta hehe :) najwyżej poprzestaniemy na jednym dzieciaku :P ja też bym wolala mieć dzidzi za 2-3 latka a z drugiej strony myślę że nigdy nie jest do końca dobry czas :) a poza tym mam kilka znajomych którzy też czekali do 30 teraz już maja po 33 i echo... Zaczyna się panika

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk u mnie z wiedza jest tak samo :p tesciowa wiedze ma, wkoncu urodzila 5tke dzieci :p w tym jedno niepelnosprawne, ktore do tej pory potrzebuje opieki 24/dobe...a ma w lutym 18stke. Cud w ogole, ze jeszcze zyje. A moja mamuska musi pare rzeczy sobie przypomniec, bo dawno nie miala maluszka na rekach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Momentami mi sie wydaje, ze to jeszcze nie moj czas na macierzynstwo... i dziwne watpliwosci, bo nie bylam na to w ogole przygotowana psychicznie, nie planowalismy tak szybko dzidziusia, ale jak juz jest to nie oddalibysmy go za zadne skarby nikomu, juz sie w nim zakochalismy na calego :)

Nasze ciąże planowane (w zeszłym roku wpadka), a mimo tego i tak trzeba się przygotować na każdego członka rodziny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja mam 24 lata :P I traktuje macierzyństwo bardziej jako ciekawe wyzwanie :P Dużo wiem o opiece nad dziećmi bo miałam taką prace, bardzo bym chciała trzymać się wyznaczonych godzin i mieć poukładane wszystko tak jak potrafiłam to robić w pracy, mam nadzieje że ze swoim dzieckiem też bede o tym pamietac i tego przestrzegać :P Denerwuje się jak to bedzie, bo tyle wiem o dzieciach i mam nadzieje ze ta wiedza mi pomoże w macierzyństwie :P
    takie doswiadczenie na pewno pomoze :) Wiecie dziewczyny jak to bylo z nasza rodzinka ja pojawil sie nasz synek,dla nas tak jakby byl od zawsze ani ja ani maz nie przezylismy szoku, ze tyle sie zmienilo. Ja sie obawialam o meza troche bo on nie mial kontatu z takimi malymi dzieciaczkami w jego rodzinie nasz Gabrys byl pierwszym takim malestwem od bardzo dlugiego czasu. No ale bylam i jestem z niego dumna bo,ze tak powiem sprawdzil sie, byl z nami podczas porodu i to on ubieral malego oczywiscie z pomoca poloznej, ja w tym czasie poszlam pod prysznic. Jest cudonym tata,co prawda duzo pracuje i malo widzi malego, ale jak wraca z pracy to Gabrys biegnie z piskiem do niego,aby tylko uslyszy,ze sie otwieraja drzwi i ja od tego momentu mam juz wolne :D zazwyczaj on go szykuje do spania, mleko, kapiel i ani razu nie narzekal,ze zmeczony po pracy czy cos, choc czesto jest. Zdarzaja sie i takie dni,ze nie widzi malego,ale cale szczescie nie bylo ich az tak duzo,wiecej jak Gabrys byl malutki. Lubie patrzec na nich jak sie wscikaja :)

rewelka, bella88 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Zuzia fajnie :) ja też mam nadzieję że u nas tak będzie :) mój mąż mega się cieszy na małego i opowiada co to nie będzie z nim robić i że on już wie że oszaleje na jego punkcie i wiem że będzie jego oczkiem w głowie :) pytanie tylko czy oprócz zabawy będzie coś przy nim robił :P

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ