X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny tak mi bardzo ulżyło po tej wizycie :-D Termin mi się zmienił na 4 grudnia :P A fasolek ma 6,12mm :D 29 kwietnia mam kolejna wizyte, mam nadzieje ze tak juz zostanie ze mną ten mały fasolek :-)
    Ah i z badań mam do zrobienia : Morfologia, Mocz, VDRL, glukoza, p/c anty HCV,anty HIV, p/c p.Toxo, p/c różyczce, grupa krwi i TSH

AnnaK81 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, a ja żałuję że poszłam w piątek, mogłam poczekać jeszcze parę dni i iść tak jak ty, może byłoby też widać i bym się mniej stresowała, a teraz 2 tyg czekania. no ale cóż zrobić

• Evka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, zazdroszczę - pozytywnie - wszystkim mogących widzieć/słyszeć serduszko fasolaków :)
    Nikicia86 szłyszałaś serduszko? w Którym tygodniu jesteś?
    nikicia86 wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj na wizycie :-) jest serduszko jest wszystko dobrze :-) dostałam caly plik badań bo mowil ze juz trzeba wszystko zaczac robic jestem taka szczęśliwa :-) maz był ze mną super uczucie widziec małą fasolkę z serduszkiem :-)

nikicia86 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pracujecie? ja normalnie pracuje, 8h, przy komputerze. wydawało mi się, że dam rade spokojnie całą ciąże pracować, u mnie w firmie dwie koleżanki do 8 miesiąca normalnie pracowały. Jeszcze nie powiedziałam nikomu w pracy o ciąży. dziś szef mnie zrąbał o nie wiem co, ktoś coś powiedział, bez żadnych konkretów, nie mam jak się odnieść, jak się bronić, szef tylko do mnie że mam uważać i że to ma się nie powtórzyć-szkoda tylko że nie wiem co. on już taki jest że nie powie konkretnie o co chodzi a premię zabierze :/ zamknęłam się w pokoju i się poryczałam:/ masakra jakaś emocjonalna mnie dopada, no i nie wiem jak ja dam radę pracować w takich warunkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:05

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK81 mysle,ze hustawka emocjonalne potem troche zmaleje sopkojnie. Ja teraz teraz placze bez powodu i wszystko mnie wyprowadza z rownowagi. Bedzie dobrze. A jak nie to na l4 :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huśtawki emocjonalne też mam. Na szczęście sama sobie jestem szefem więc z pracą nie ma problemu. Też mam zamiar pracować jak najdłużej - aczkolwiek ten początek jest ciężki. Jestem senna, rozkojarzona, mdłości też nie pomagają . Staram się rozsądnie dobierać terminy ale każdy dzień jest dla mnie zagadką - czy będę się czuła na tyle dobrze żeby siedzieć 8 h przed komputerem czy raczej tylko 4. Mam nadzieję , że z czasem będzie łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja poprzednio jak w ciąży byłam to poszłam na pogotowie tu w UK, bo prawie mdlałam z bólu brzucha i zaczęłam krwawić, po 3 godzinach czekania mnie przyjeli, sprawdzili ciśnienie i odesłali do domu... nikt mi nie podał luteiny, nie zrobił USG... kazali wrócić za 2 dni to sprawdzą czy po wszystkim... także wiem jak to jest ;)

Między innymi dlatego zdecydowaliśmy się z mężem na powrót ( może tylko czasowy) do Polski. Jestem z natury panikarą więc nie chciałam takiej opieki w ciąży. Jak się okazuje - wogóle nie panikuje , a następną wizytę mam za 6 tygodni - czyli systemem angielskim . No ale jednak jest ta świadomość, że jak będę chciała to pójdę i zrobię USG .

Hashija lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK81 - mi się huśtawki też zdarzały w 2 trymestrze i to takie nawet bez powodu - potrafiłam się poryczeć obsługując klientów ;) Tak więc jest to normalne. Szefa idioty współczuję - zwłaszcza jak nie potrafi wyjaśnić o co chodzi.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka zmienic ci termin na 4.12? czy zostawic ten z OM? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:14

Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje zobaczenia serduszek! :*

Witam nowe grudniowe mamusie! :* Gratulacje.
    ancymonek, Eve_84, AnnaK81, Ańdźka, Suerte podajcie prosze na kiedy wam wstepnie wychodzi termin :) To dopisze na liste

nikicia86, Suri97, Kourtney lubią tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Między innymi dlatego zdecydowaliśmy się z mężem na powrót ( może tylko czasowy) do Polski. Jestem z natury panikarą więc nie chciałam takiej opieki w ciąży. Jak się okazuje - wogóle nie panikuje , a następną wizytę mam za 6 tygodni - czyli systemem angielskim . No ale jednak jest ta świadomość, że jak będę chciała to pójdę i zrobię USG .

Prywatnie można iść na USG (tylko trzeba się przygotować, by wywalić kilkadziesiąt funtów..) Ja byłam bardzo spokojna i pozytywna podczas pierwszej ciąży. Ich wyluzowanie udzielało się i mi ;) Poród, mimo, że koszmarny to wspominam rewelacyjnie jeśli chodzi o opieke i super położne. Wszystko z uśmiechem, czułością i szacunkiem.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dlugo was.nadrabialam ze juz zapomnialam co miaam pisac :P
    U mniw nadal mdlosci i wymioty. .Troche z mniejsza czestotliwoscia ale i tak mecza

Kourtney lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Poziomka zmienic ci termin na 4.12? czy zostawic ten z OM? ;)
    Jeśli można prosić o zmianę, to poproszę :-)

Flakonik lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ze sie nas juz tyle nazbieralo :* Mam nadzieje ze to jeszcze nie koniec :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Jej, zazdroszczę - pozytywnie - wszystkim mogących widzieć/słyszeć serduszko fasolaków :)
    Nikicia86 szłyszałaś serduszko? w Którym tygodniu jesteś?

6 tydzien mowil ze tak jak z miesiaczki wiec jest ok :-) powiem wam ze strasznie się uspokoilam i jestem bardzo zadowolona :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik u mnie termin wychodzi na 04.12

• ancymonek Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik u mnie wstępnie wychodzi 17 grudnia :-)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w piatek na usg i też było serduszko ;)

Flakonik, Poz!omka., nikicia86, Hashija lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ