Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a orientujecie sie dziewczyny, w ktorym tygodniu pwoinno byc widać zarodek - bo ja byłam na 1 usg w 5 tyg 3 dn. i mowila ze tylko ladnie zagnieżdżony pęcherzyk i ciałko żółte widać.
Ide w czwartek na kolejne USG i troche się martwię co zobaczymy. -
Evka wrote:a orientujecie sie dziewczyny, w ktorym tygodniu pwoinno byc widać zarodek - bo ja byłam na 1 usg w 5 tyg 3 dn. i mowila ze tylko ladnie zagnieżdżony pęcherzyk i ciałko żółte widać.
Ide w czwartek na kolejne USG i troche się martwię co zobaczymy.
U mnie w piatym tyg w poprzedniej ciazy tez byl tylko pęcherzyk. 2 tyg pozniej juz byl zarodek z serduszkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 15:26
Evka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhalwaya wrote:Prywatnie można iść na USG (tylko trzeba się przygotować, by wywalić kilkadziesiąt funtów..) Ja byłam bardzo spokojna i pozytywna podczas pierwszej ciąży. Ich wyluzowanie udzielało się i mi
Poród, mimo, że koszmarny to wspominam rewelacyjnie jeśli chodzi o opieke i super położne. Wszystko z uśmiechem, czułością i szacunkiem.
No w to wierzę , że opieka jest z szacunkiem i uśmiechem a ich spokój może się udzielić. Nie byl to nasz jedyny ani główny powód powrotu ale jakoś lepiej mi tutaj z myślą o ciąży. Co prawda rozważaliśmy właśnie powrót do UK - ale spotkała nas taka niespodzianka , więc do porodu na pewno zostaniemy -
rewelka wrote:Ancymonek a w którym tygodniu jesteś ?
Bella a byłaś już w ogóle na usg?
JA dziś mam urlop, to będę się więcej udzielać, niż zwykle
Tak byłam. W 5 tygodniu, widać było tylko pęcherzyk no i wizyta następna 20 dopiero -
kwiatakacji wrote:Ja za swoje zapłaciłam 340 .
samo hiv i hcv po 40zł to już 80zł reszta to już niewielkie koszty. a gdybym w szpitalu robiła a nie w śląskim laboratorium to jeszcze więcej by wyszło.
-
Dziewczyny ja mam takie pytanie kulinarne
Jak myślicie czy rollo jest bardzo nie zdrowe?
tzn chodzi mi głónie o to mięso wołowe, niby to mięso a nie mięso, czy jeśli bym jadła co drugi dzień takie rollo to może byc szkodliwe ?
Wybaczcie to pytanie, ale mam straszną ochote na rollo
Wczoraj już jadłam a dzis nie wyobrażam sobie zjesc normalnego obiadu bo myśle o tym rollo
ha ha
Hashija lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
aaaa rozumiem
wiesz co ja w pierwszej ciazy mialam takie mdlosci ze jedyne po czym nie zygalam to zupka chinska :d Wiec czasem jadlam :d Mysle,ze z umiarem nie zaszkodzi
jak masz ochote to jedz.
P.S. Tez mi na to smaka zrobilasPoz!omka. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba zglupiałam... W piatek beta wynosila 5.802 a dzis po 72h 11.129 a kalkulator pokazal mi ze przyrost jest PONIŻEJ NORMY bo 54.4 % .. To dziwne bo 1 kwietnia mialam 470 cos, po 9 do dniach 5.802 i pokazalo ze wynik w normie
a teraz jest wiekszy przyrost po tych 72h aniżeli wtedy. Nic nie rozumiem
-
Chichibi wrote:Dziewczyny chyba zglupiałam... W piatek beta wynosila 5.802 a dzis po 72h 11.129 a kalkulator pokazal mi ze przyrost jest PONIŻEJ NORMY bo 54.4 % .. To dziwne bo 1 kwietnia mialam 470 cos, po 9 do dniach 5.802 i pokazalo ze wynik w normie
a teraz jest wiekszy przyrost po tych 72h aniżeli wtedy. Nic nie rozumiem
-
Powiedz Ty mi, czemu tak sprawdzasz tą bete i sie denerwujesz niepotrzebnie ?
Ja juz nawet nie wyciągam termometru z szuflady, chociaż czasem kusił zeby zobaczyc czy tempka nie spada.
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Chichibi wrote:Czy mezowie wasi byli w gabinecie z wami od samego poczatku do konca?? Moj jakos niespecialnie chce patrzec jak gin mi włoży do pochwy usg
Mój powiedział że pójdzie ze mną na USG dopiero jak będzie trochę większe i będzie przez brzuch. Nie przeszkadzało by mi gdyby chciał pójść ze mną wcześniej. Ale to tylko facetOni trochę inaczej podchodzą do tych rzeczy