X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) czy którejś z Was pokazuje się już brzuszek? Ja dopiero w 5 tyg jestem a mój brzuszek na dole jest tak wydęty jak melon ;-)

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie sprawdzam, bety nie robiłam ani razu , temperatury też nie mierzę , a następna wizytę mam 20 maja. I tak się zastanawiam - czy ja coś zaniedbuję ?

Madleine, suzie, kierzynka lubią tę wiadomość

• Madleine Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej dziewczyny :-) czy którejś z Was pokazuje się już brzuszek? Ja dopiero w 5 tyg jestem a mój brzuszek na dole jest tak wydęty jak melon ;-)

Wzdęcia :) Tez tak mialam, po kilku dniach minely i brzuch spowrotem normalny :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Dziewczyny chyba zglupiałam... W piatek beta wynosila 5.802 a dzis po 72h 11.129 a kalkulator pokazal mi ze przyrost jest PONIŻEJ NORMY bo 54.4 % .. To dziwne bo 1 kwietnia mialam 470 cos, po 9 do dniach 5.802 i pokazalo ze wynik w normie :/ a teraz jest wiekszy przyrost po tych 72h aniżeli wtedy. Nic nie rozumiem :( :(

Ale czy tu jest taki mały przyrost?? Przeciez sie podwoila wartosc o kolejne 5 tysiecy :/ tego wlasnie nie rozumiem

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem czy powinnam to pisać ale chyba muszę bo tak czekam i czekam i alicja się nie odzywa, więc muszę chyba wam powiedzieć, że już do nas nie wróci;( pisała do mnie tydzień temu...

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ale czy tu jest taki mały przyrost?? Przeciez sie podwoila wartosc o kolejne 5 tysiecy :/ tego wlasnie nie rozumiem

To chodzi o ten kalkulator tak? Ja bym to olala serio :))) to tylko internetowy kalkulator,nie ma co się na nim opierać :)

oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny ja nie wiem czy powinnam to pisać ale chyba muszę bo tak czekam i czekam i alicja się nie odzywa, więc muszę chyba wam powiedzieć, że już do nas nie wróci;( pisała do mnie tydzień temu...
    :( Przykro mi ...

oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Ja wiedziałam o tym.. ale nie mialam serca pisać. Pomodliłam sie za nią kiedy sie dowiedzialam.. Żadna z nas na to nie zasługuje :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:36

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ja wiedziałam o tym.. ale nie mialam serca pisać. Pomodliłam sie za nią kiedy sie dowiedzialam.. Żadna z nas na to nie zasługuje :(

a co i jak to się stało? Ucałujcie Alicje mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:26

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do ostatniej chwili miałam nadzieję, że uda się uratować jej dzidzię. Nie znam jej a bardzo to przeżyłam. Halwaya beta jej nie przyrastała prawidłowo i progesteron spadał ciąża rozwijała się zbyt wolno i niestety;( tak mi przykro, że jedna z nas odpadła;(

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Dziewczyny tu jest pakiet na badania dla mam z Diagnostyki. Wystarczy sie tam wpisać po prawej stronie i automatycznie dostaje się bon na badania :
    Morfologi krwi (pełna), Mocz ogólny, TSH, Toksoplazmoza IgM, CMV (Cytomegalovirus) IgM, P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA, Elektrolity (Na, K), Magnez, ALT, Bilirubina całkowita, Żelazo
    za 99 zł (piszą ze cena bez zniżki to 270zł)

Moze akurat sie komuś przyda.
    http://www.kobieta.diagnostyka.pl/

A gdzie to? Jakie miasto? Moze wroclaw:D?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Maja oddzialy w całej polsce.

oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja do ostatniej chwili miałam nadzieję, że uda się uratować jej dzidzię. Nie znam jej a bardzo to przeżyłam. Halwaya beta jej nie przyrastała prawidłowo i progesteron spadał ciąża rozwijała się zbyt wolno i niestety;( tak mi przykro, że jedna z nas odpadła;(

tez do niej pisalam. Strasznie mi przykro.
    Znam was.tylko z.forum a do kazdego potrafie sie tak przywiazac jakbym od dawna was znala. I strasznie to smutne.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

eh, biedna :/
    ja już się nauczyłam, że na tym etapie to wszystko loteria :/
    Bardzo mi przykro.. mam nadzieję, że niebawem jej się znów uda zaciążyć i będzie wszystko dobrze.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Każde labolatorium chyba, ja jeszcze nie realizowałam bomu, czekam co zaleci lekarz.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jest i Białystok;) ale myślę, że i tak dostane skierowanie na nfz bo mój gin ma umowę podpisaną.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i serduszek :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda bardzo Alicji :( ale co poradzić, na to nikt wpływu nie ma i mam nadzieję, że już żadnej z nas to nie spotka...

1usap07w9hybl9h9.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Alicji.. ale niestety z ciażami jest tak że można odpaść w każdym momencie.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ