X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    O jest i Białystok;) ale myślę, że i tak dostane skierowanie na nfz bo mój gin ma umowę podpisaną.
    Gdzie to znalazlas? Ja nie moge znalezc na ich stronie tych placowek :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dziewczyny smigam na badania i w piatek mam wizyte ja mam opieke medyczna z firmy wiec tez badania mam za darmo nie musze meczyc sie z NFZ ...
    Przykro z powodu Alicji a za wasze serduszka trzymam mocno kciuki kochane :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi kliknełam w główny baner i odpaliła mi się strona mobilna a na niej była lista placówek jako zakładka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.diag.pl/szukaj

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Czy mezowie wasi byli w gabinecie z wami od samego poczatku do konca?? Moj jakos niespecialnie chce patrzec jak gin mi włoży do pochwy usg :(

no ja załatwiłam to tak, że najpierw pogadałam z gin to i jak, a jak chcial przejsc do badania to zapytałam czy mąż może być przy badaniu. ja poszłam się przebierać a on męża zawołał. wcześniej pytałam męża czy chcę mnie widzieć podczas takiego badania, szczególnie, że kiedyś chodził za dzieciaka z moim gin na zajęcia sportowe :) Chciał. w pierwszej ciąży nie był ani razu na takiej wizycie.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    http://m.diag.pl/szukaj

o dzięki :) właśnie patrze.. i się zastanawiam. bo przy niektórych placówkach są rysunki kobiety w ciązy/dziecka/ i jakaś fala.. i te bony realizujemy w tych, przy których jest rysunek kobiety w ciąży czy obojętnie?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Jeny dziewczyny tak mi bardzo ulżyło po tej wizycie :-D Termin mi się zmienił na 4 grudnia :P A fasolek ma 6,12mm :D 29 kwietnia mam kolejna wizyte, mam nadzieje ze tak juz zostanie ze mną ten mały fasolek :-)
    Ah i z badań mam do zrobienia : Morfologia, Mocz, VDRL, glukoza, p/c anty HCV,anty HIV, p/c p.Toxo, p/c różyczce, grupa krwi i TSH

a ja różyczki nie dostałam...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja poprzednio jak w ciąży byłam to poszłam na pogotowie tu w UK, bo prawie mdlałam z bólu brzucha i zaczęłam krwawić, po 3 godzinach czekania mnie przyjeli, sprawdzili ciśnienie i odesłali do domu... nikt mi nie podał luteiny, nie zrobił USG... kazali wrócić za 2 dni to sprawdzą czy po wszystkim... także wiem jak to jest ;)

no masakra, przecież idzie normalnie jakiejś depresji dostać. Może nasz służba zostawia wiele do życzenia, ale przynajmniej starają się chronić poczęte dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)ale Wam dobrze:)też bym już chciała wiedzieć:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak dlugo was.nadrabialam ze juz zapomnialam co miaam pisac :P
    U mniw nadal mdlosci i wymioty. .Troche z mniejsza czestotliwoscia ale i tak mecza
    Biedulka:)ale z drugiej strony to dobrze że masz dolegliwości ciążowe przynajmniej wiesz że jest ok:)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    o dzięki :) właśnie patrze.. i się zastanawiam. bo przy niektórych placówkach są rysunki kobiety w ciązy/dziecka/ i jakaś fala.. i te bony realizujemy w tych, przy których jest rysunek kobiety w ciąży czy obojętnie?

ponawiam pytanie :P jeśli któraś wie

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja byłam w piatek na usg i też było serduszko ;)
    w 5 tyg już zobaczyłas serduszko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczyłam w 5t6d;)

Chichibi nie wiem.

Coś inso i naox się nie odzywają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    tyle, że ja nie robie wszystkich, bo część mam jeszcze z pierwszej ciąży np toksoplazmozę, a część jeszcze przed poczęciem gin kazał mi zrobić np cytomegalie. więc nie mam tej listy aż tk długiej :) samo hiv i hcv po 40zł to już 80zł reszta to już niewielkie koszty. a gdybym w szpitalu robiła a nie w śląskim laboratorium to jeszcze więcej by wyszło.
    Hash ja w poprzedniej ciąży też miałam toxoplazmoze i drugi raz po poronieniu a i tak gin teraz kazałą zrobić ;/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Coś inso i naox się nie odzywają...

właśnie miałam pisać to samo. Ktoś coś wie?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej dziewczyny :-) czy którejś z Was pokazuje się już brzuszek? Ja dopiero w 5 tyg jestem a mój brzuszek na dole jest tak wydęty jak melon ;-)
    ja mam strasznie wzdęty brzuch i ciężko mi go ukrywać w pracy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a ja już mam stresa na myśl o jutrze... chociaż serduszka nie będzie pewnie jeszcze, bo ja owulke miałam 18dc jakoś...

Spokojnie kochana nie denerwuj się bardzo możliwe ze jednak serduszko zobaczysz :-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    a orientujecie sie dziewczyny, w ktorym tygodniu pwoinno byc widać zarodek - bo ja byłam na 1 usg w 5 tyg 3 dn. i mowila ze tylko ladnie zagnieżdżony pęcherzyk i ciałko żółte widać.
    Ide w czwartek na kolejne USG i troche się martwię co zobaczymy.

ja byłam w 5t4d(z moich wyliczeń)wg lekarza 5t6d a wg usg 6t1d i było widać zarodek :D

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Hashija - widzę, że jesteś z Opola - to moje rodzinne miasto :)

wpisałąm Opole, bo dziewczyny z samych dużych miast to wpisałam najbliższe większe niż Kędzierzyn-Koźle :D bo ja z KK jestem :)

halwaya lubi tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ