Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chichibi wrote:Czy mezowie wasi byli w gabinecie z wami od samego poczatku do konca?? Moj jakos niespecialnie chce patrzec jak gin mi włoży do pochwy usg
no ja załatwiłam to tak, że najpierw pogadałam z gin to i jak, a jak chcial przejsc do badania to zapytałam czy mąż może być przy badaniu. ja poszłam się przebierać a on męża zawołał. wcześniej pytałam męża czy chcę mnie widzieć podczas takiego badania, szczególnie, że kiedyś chodził za dzieciaka z moim gin na zajęcia sportoweChciał. w pierwszej ciąży nie był ani razu na takiej wizycie.
-
annielica wrote:http://m.diag.pl/szukaj
o dziękiwłaśnie patrze.. i się zastanawiam. bo przy niektórych placówkach są rysunki kobiety w ciązy/dziecka/ i jakaś fala.. i te bony realizujemy w tych, przy których jest rysunek kobiety w ciąży czy obojętnie?
-
Poz!omka. wrote:Jeny dziewczyny tak mi bardzo ulżyło po tej wizycie
Termin mi się zmienił na 4 grudnia
A fasolek ma 6,12mm
29 kwietnia mam kolejna wizyte, mam nadzieje ze tak juz zostanie ze mną ten mały fasolek
Ah i z badań mam do zrobienia : Morfologia, Mocz, VDRL, glukoza, p/c anty HCV,anty HIV, p/c p.Toxo, p/c różyczce, grupa krwi i TSH
a ja różyczki nie dostałam... -
Suerte wrote:ja poprzednio jak w ciąży byłam to poszłam na pogotowie tu w UK, bo prawie mdlałam z bólu brzucha i zaczęłam krwawić, po 3 godzinach czekania mnie przyjeli, sprawdzili ciśnienie i odesłali do domu... nikt mi nie podał luteiny, nie zrobił USG... kazali wrócić za 2 dni to sprawdzą czy po wszystkim... także wiem jak to jest
no masakra, przecież idzie normalnie jakiejś depresji dostać. Może nasz służba zostawia wiele do życzenia, ale przynajmniej starają się chronić poczęte dzieci. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Tak dlugo was.nadrabialam ze juz zapomnialam co miaam pisac
U mniw nadal mdlosci i wymioty. .Troche z mniejsza czestotliwoscia ale i tak mecza -
Chichibi wrote:o dzięki
właśnie patrze.. i się zastanawiam. bo przy niektórych placówkach są rysunki kobiety w ciązy/dziecka/ i jakaś fala.. i te bony realizujemy w tych, przy których jest rysunek kobiety w ciąży czy obojętnie?
ponawiam pytaniejeśli któraś wie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHashija wrote:tyle, że ja nie robie wszystkich, bo część mam jeszcze z pierwszej ciąży np toksoplazmozę, a część jeszcze przed poczęciem gin kazał mi zrobić np cytomegalie. więc nie mam tej listy aż tk długiej
samo hiv i hcv po 40zł to już 80zł reszta to już niewielkie koszty. a gdybym w szpitalu robiła a nie w śląskim laboratorium to jeszcze więcej by wyszło.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Evka wrote:a orientujecie sie dziewczyny, w ktorym tygodniu pwoinno byc widać zarodek - bo ja byłam na 1 usg w 5 tyg 3 dn. i mowila ze tylko ladnie zagnieżdżony pęcherzyk i ciałko żółte widać.
Ide w czwartek na kolejne USG i troche się martwię co zobaczymy.
ja byłam w 5t4d(z moich wyliczeń)wg lekarza 5t6d a wg usg 6t1d i było widać zarodek