SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    O jest i Białystok;) ale myślę, że i tak dostane skierowanie na nfz bo mój gin ma umowę podpisaną.
    Gdzie to znalazlas? Ja nie moge znalezc na ich stronie tych placowek :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dziewczyny smigam na badania i w piatek mam wizyte ja mam opieke medyczna z firmy wiec tez badania mam za darmo nie musze meczyc sie z NFZ ...
    Przykro z powodu Alicji a za wasze serduszka trzymam mocno kciuki kochane :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi kliknełam w główny baner i odpaliła mi się strona mobilna a na niej była lista placówek jako zakładka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.diag.pl/szukaj

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Czy mezowie wasi byli w gabinecie z wami od samego poczatku do konca?? Moj jakos niespecialnie chce patrzec jak gin mi włoży do pochwy usg :(

no ja załatwiłam to tak, że najpierw pogadałam z gin to i jak, a jak chcial przejsc do badania to zapytałam czy mąż może być przy badaniu. ja poszłam się przebierać a on męża zawołał. wcześniej pytałam męża czy chcę mnie widzieć podczas takiego badania, szczególnie, że kiedyś chodził za dzieciaka z moim gin na zajęcia sportowe :) Chciał. w pierwszej ciąży nie był ani razu na takiej wizycie.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    http://m.diag.pl/szukaj

o dzięki :) właśnie patrze.. i się zastanawiam. bo przy niektórych placówkach są rysunki kobiety w ciązy/dziecka/ i jakaś fala.. i te bony realizujemy w tych, przy których jest rysunek kobiety w ciąży czy obojętnie?

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Jeny dziewczyny tak mi bardzo ulżyło po tej wizycie :-D Termin mi się zmienił na 4 grudnia :P A fasolek ma 6,12mm :D 29 kwietnia mam kolejna wizyte, mam nadzieje ze tak juz zostanie ze mną ten mały fasolek :-)
    Ah i z badań mam do zrobienia : Morfologia, Mocz, VDRL, glukoza, p/c anty HCV,anty HIV, p/c p.Toxo, p/c różyczce, grupa krwi i TSH

a ja różyczki nie dostałam...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja poprzednio jak w ciąży byłam to poszłam na pogotowie tu w UK, bo prawie mdlałam z bólu brzucha i zaczęłam krwawić, po 3 godzinach czekania mnie przyjeli, sprawdzili ciśnienie i odesłali do domu... nikt mi nie podał luteiny, nie zrobił USG... kazali wrócić za 2 dni to sprawdzą czy po wszystkim... także wiem jak to jest ;)

no masakra, przecież idzie normalnie jakiejś depresji dostać. Może nasz służba zostawia wiele do życzenia, ale przynajmniej starają się chronić poczęte dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:)dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)ale Wam dobrze:)też bym już chciała wiedzieć:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Tak dlugo was.nadrabialam ze juz zapomnialam co miaam pisac :P
    U mniw nadal mdlosci i wymioty. .Troche z mniejsza czestotliwoscia ale i tak mecza
    Biedulka:)ale z drugiej strony to dobrze że masz dolegliwości ciążowe przynajmniej wiesz że jest ok:)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    o dzięki :) właśnie patrze.. i się zastanawiam. bo przy niektórych placówkach są rysunki kobiety w ciązy/dziecka/ i jakaś fala.. i te bony realizujemy w tych, przy których jest rysunek kobiety w ciąży czy obojętnie?

ponawiam pytanie :P jeśli któraś wie

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja byłam w piatek na usg i też było serduszko ;)
    w 5 tyg już zobaczyłas serduszko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczyłam w 5t6d;)

Chichibi nie wiem.

Coś inso i naox się nie odzywają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    tyle, że ja nie robie wszystkich, bo część mam jeszcze z pierwszej ciąży np toksoplazmozę, a część jeszcze przed poczęciem gin kazał mi zrobić np cytomegalie. więc nie mam tej listy aż tk długiej :) samo hiv i hcv po 40zł to już 80zł reszta to już niewielkie koszty. a gdybym w szpitalu robiła a nie w śląskim laboratorium to jeszcze więcej by wyszło.
    Hash ja w poprzedniej ciąży też miałam toxoplazmoze i drugi raz po poronieniu a i tak gin teraz kazałą zrobić ;/

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Coś inso i naox się nie odzywają...

właśnie miałam pisać to samo. Ktoś coś wie?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej dziewczyny :-) czy którejś z Was pokazuje się już brzuszek? Ja dopiero w 5 tyg jestem a mój brzuszek na dole jest tak wydęty jak melon ;-)
    ja mam strasznie wzdęty brzuch i ciężko mi go ukrywać w pracy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a ja już mam stresa na myśl o jutrze... chociaż serduszka nie będzie pewnie jeszcze, bo ja owulke miałam 18dc jakoś...

Spokojnie kochana nie denerwuj się bardzo możliwe ze jednak serduszko zobaczysz :-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    a orientujecie sie dziewczyny, w ktorym tygodniu pwoinno byc widać zarodek - bo ja byłam na 1 usg w 5 tyg 3 dn. i mowila ze tylko ladnie zagnieżdżony pęcherzyk i ciałko żółte widać.
    Ide w czwartek na kolejne USG i troche się martwię co zobaczymy.

ja byłam w 5t4d(z moich wyliczeń)wg lekarza 5t6d a wg usg 6t1d i było widać zarodek :D

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Hashija - widzę, że jesteś z Opola - to moje rodzinne miasto :)

wpisałąm Opole, bo dziewczyny z samych dużych miast to wpisałam najbliższe większe niż Kędzierzyn-Koźle :D bo ja z KK jestem :)

halwaya lubi tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ