X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam ten detektor i... u mnie się nie sprawdził. Nie mogę znaleźć serduszka. Ale czytałam że może to wynikać z położenia łożyska itp. a ja w sumie nie wiem gdzie mam łożysko :/

Mi gin jeszcze szyjki nie badał, nie mierzył.

Paula - piekny kolor CI wyszedł <3 mam trochę podobny ale farbuje w domu - a naturalne mam takie mysie ;)

Azzurra - zmień lekarza bo ten chyba naprawdę się wypalił :( a szkoda skoro był fajny.

Kai - współczuje :( ale masz to już za sobą, a to dobrze :)

Hej. Wiem że się nie udzielam :/
    Ale parę ostatnich dni jest tragicznych. Wymiotuje wszystkim i całe dnie. Mam już dość naprawdę :( do tego okrutnie boli mnie głowa. Żyć się odechciewa :(

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly biedna z tymi wymiotami :/ z detektorem trzeba cierpliwosci zeby pierwszy raz znaleźć mm po mm .
    Na wizaz lepiej nie wchodz bo tyle mądralińskich ze ja się usunełam ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 14:46

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Lilly biedna z tymi wymiotami :/ z detektorem trzeba cierpliwosci zeby pierwszy raz znaleźć mm po mm .
    Na wizaz lepiej nie wchodz bo tyle mądralińskich ze ja się usunełam ;p
    Czytałam właśnie też w necie, że czasem przy łożysku z przodu po prostu słychać później. A ja póki co słyszę swoje :D

Eh podczytywałam tą Waszą dyskusję i chyba brak mi słów żeby to skomentować :/

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Czytałam właśnie też w necie, że czasem przy łożysku z przodu po prostu słychać później. A ja póki co słyszę swoje :D

Eh podczytywałam tą Waszą dyskusję i chyba brak mi słów żeby to skomentować :/

Po prostu dla mnie chore , ktoś coś doradzi komuś a potem jazda hahah niech doradzają mają dzieci bez leków i myślą , ze każda tak może cóż przykre , że nie dają dziewczynom szansy co by przynajmniej mogły . Ale tak jak mówię skończyłam bo to gorzej jak do ściany hehe :D albo ktoś wgl ma problem zeby zajsc a ma dużo do powiedzenia nie doradzi wclae bo nie wie jak, i podsumowuje osobe która ma doswiadczenie jakies przynajmniej , no chore .
    Ale nie będe tutaj pisac zeby nie było jak kiedys zeby sprawy przynosic z forum na forum :) tak Ci tylko chciałam napisać zebys wiedziałą co Cie czeka hehe

Być moze , czasami najlepiej polezec i pomalutku szukać :) mysle ze znajdziesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 15:07

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściąglam sobie film "Cud z nieba "

Film oparty na prawdziwej historii Annabel Beam, dziewczynki, która za życia odwiedziła Niebo. Narratorką opowieści jest jej matka Christy Beam (Jennifer Garner). Annabel większość dzieciństwa spędziła w szpitalach, przykuta do łóżka przez rzadką chorobę, która nie dawała jej szans na normalne życie. Kiedy poczuła się na tyle dobrze, by móc wyjść na zewnątrz i pobawić się z siostrami, zdarzył się wypadek, który mógł kosztować ją życie... Annabel wpadła do środka wielkiego, spróchniałego drzewa. Znaleziono ją nieprzytomną. I kiedy wszyscy, łącznie z lekarzami, byli przygotowani na śmierć dziewczynki, ta obudziła się i opowiedziała niezwykłą historię o tym, jak spotkała Jezusa. Niejako na potwierdzenie tych słów, lekarze stwierdzili, że jej dotychczasowa choroba cofnęła się...

Także bede oglądać później z paczką husteczek :)

agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Dip88 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Agniecha on mi jeszcze badań nie zrobił typu toxo, czy HIV itp...cukry na czczo mi szaleją a on mówi, że są w normie i nie dał mi skierowania do diabetologa...toć przez niego bardziej się denerwowałam niż trzeba ;)
    Ja też niektórych badań nie miałam robionych, właśnie np Toxo :-/ ale tu do jakiego lekarza bym nie poszła, to bedzie tak samo :-(
    Ale Ty jak najbardziej zmieniaj gina skoro masz taką możliwość :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja też bym chciała pochodzić sobie w Pl do gina :P Ja miałam tylko podstawowe badania krwi w ciąży + kiła i HIV. Na toxo i rozyczke chyba mogę zapomnieć, bo bez wskazań nie robią. O rozyczke tylko pytała czy byłam szczepiona. Nawet badania moczu nie miałam. A u ciebie też jak z ciąża jest wszystko ok to przez całą ciążę nie robią żadnego badania ginekologicznego? Mnie to zastanawia bo co jakby szyjka zaczęła się wcześniej skracac albo co innego to co wtedy jak oni tu takich rzeczy nie sprawdzają. Ja np. od 34 tc robiło mi się już rozwarcie. Co tydzień coraz większe, a w TP 7cm.
    Nie wiem jak będzie to dalej wyglądało, ale jak do tej pory, to miałam w 9tyg krew, mocz, USG, cytologię i wymaz bakteriologiczny z pochwy, a na ostatniej wizycie USG, mocz i krew do genetycznych, żadnego "ręcznego" badania szyjki itp ostatnio nie miałam. Szczerze to nie wiem czy badają tak właśnie pod względem szyjki itp w ogóle, nigdy nikogo nie pytałam. Zobaczę jak będzie na kolejnej wizycie. Bo do tej pory to naprawdę mam mało informacji :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dziewczyny, tak na szybko.
    Wyniki bardzo dobre. Dzidziuś ładnie widoczny, ryzyka wszystkich trisomii bardzo spadły, przezierność 1,4, serduszko 162. Idelanie, jak to określił pan doktor.
    Piękny nosek i całe 60,2 mam do kochania.

Wyraźnie jak na dłoni widać było siusiaczka, pan doktor powiedzial że się bardzo zdziwi jak będzie dziewczynka.

Jestem szczęśliwa. Bardzo.
    O widzisz jednak chłopczyk ;-) Gratulacje!! :-*

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Film oparty na prawdziwej historii Annabel Beam, dziewczynki, która za życia odwiedziła Niebo. Narratorką opowieści jest jej matka Christy Beam (Jennifer Garner). Annabel większość dzieciństwa spędziła w szpitalach, przykuta do łóżka przez rzadką chorobę, która nie dawała jej szans na normalne życie. Kiedy poczuła się na tyle dobrze, by móc wyjść na zewnątrz i pobawić się z siostrami, zdarzył się wypadek, który mógł kosztować ją życie... Annabel wpadła do środka wielkiego, spróchniałego drzewa. Znaleziono ją nieprzytomną. I kiedy wszyscy, łącznie z lekarzami, byli przygotowani na śmierć dziewczynki, ta obudziła się i opowiedziała niezwykłą historię o tym, jak spotkała Jezusa. Niejako na potwierdzenie tych słów, lekarze stwierdzili, że jej dotychczasowa choroba cofnęła się...

O to całkiem podobne do "Niebo istnieje naprawdę" :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak :) tamto juz oglądałam :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, dobrze że się udało i masz to już za sobą :)

MagicCherryCupcake, narobiłaś mi ochoty na ruskie aż ich zapach poczułam :) muszę zrobić :)

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Oglądałam i powiem, że warto :-) Cudny film :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Kai, dobrze że się udało i masz to już za sobą :)

MagicCherryCupcake, narobiłaś mi ochoty na ruskie aż ich zapach poczułam :) muszę zrobić :)

Ja dzisiaj bede smażyć :D

Agniecha no ja czasami lubie takie wyciskańce ostatnio oglądałam " pokój " o gościu co więził dziewczyne w ogrodzie w kanciapie takiej i dziecko jej zrobił i tam zyli w końcu ona wpadła na pomysł jak mogą się uwolnić ale nie bede opowiadac co by kogoś zaciekawiło :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Pokój" jak dla mnie chyba nawet jeszcze lepszy niż "Cud z nieba". Po tytułach ja ogólnie słabo kojarzę o które filmy chodzi, ale Ty tak fajnie streszczasz, że odrazu sobie skojarzę ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha ja kinoman jestem :D z małzem mnóstwo oglądamy teraz ściąglam ten nowy w miare Breathe , pełnia zycia :) uwielbiam takie filmy a zaczęło się od " pamiętnik " X lat temu :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0b3d5bcd60f.jpg

Raz, dwa, trzy..próba:-)

Widzę, że poszło. Karmelkovva, ten wystający kikutek to podobno TO.
    Sorki za jakość. Nie jestem dobra w te klocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 16:14

Aga9090, Jaszmurka, agniecha2101, Aguś 90, TaPaT, Malutka_94, Lilly_Ana, bondzik007, olciaa, Magdaa21, futuremama, Dip88 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0b3d5bcd60f.jpg

Raz, dwa, trzy..próba:-)

Widzę, że poszło. Karmelkovva, ten wystający kikutek to podobno TO.
    Sorki za jakość. Nie jestem dobra w te klocki.
    Właśnie tak myślałam, że to To :)
    Jeszcze raz gratuluję

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Musisz szukać niziutko nad spojeniem , milimetr po milimetrze :) pamiętaj ze masz swoje tętno swoje żyły i jest pępowina :) serduszko dzidziusia jest troche jak galop konia bardzo szybciutko i musisz delikatnie przycisnąć :) i bardzo spokojnie podchodzić do tego :) ja juz nie szukam przykładam i jest musisz po prostu poznać ja pierwszym razem zanim dokłądnie wiedziałam ze to to siedziałam z pól h :) czasami przyłożysz słychac i się dzidzia ruszy i ten milimetr musisz przeunąć najgorszy ten pierwzy raz jak juz bedziesz wiedziec nie bedzie problemu

dzwiek po dwóch stronach to żyły Twoje , szukaj jakby nizej pepka ale nad spojeniem jak masz linie majtek nieco w prawo albo w lewo zalezy gdzie masz bobaska
    Wiem jak trzeba szukać i gdzie niestety nie udało mi się. Ale nie panikuje.
    Szukałaś pół godz? U mnie jest napisane żeby używać max 10min :o

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Oglądałam i płakałam później jeszcze godzinę !!! Mega wzruszający film ale warto obejrzeć. Mogę polecić również „Bóg nie umarł „ oczywiście ten film bedzie dobry tylko dla wierzących. Też na faktach i teeż wzruszający.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam juz dawno :) ja mówie mało co nie oglądałam :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ