Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAzzurra wrote:Ja mam dziecko z 2017, i u nas rekomendowano Octenisept. Efekt był taki, że dziecko mialo kikut jeszcze jakoś w terminie tych pierwszych szczepień. W końcu pediatra kazała jechać do chirurga:/ a najlepsze jest to, że temu kikutowi nic nie było, tzn. ładnie sobie usechł i nie było żadnego slimaczenia się czy coś. Po prostu sobie usechł pani chirurg mi powiedziała,że tylu nie-odpadnietych pepkow to nie widziała podczas swojej 30 letniej pracy i że to niby właśnie przez Octenisept. Inna sprawa, że u nas pępowina była krótka ale bardzo gruba (jest teoria, że przez nią córka się nie "przekręciła").
-
Matko dziewczyny ten kikut z pępowiny to mój największy koszmar. To będzie moje pierwsze dziecko i normalnie budzę się w nocy zlana potem, że ja na bank to gdzieś zarwę pieluszką albo coś
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
giovanedonore wrote:Matko dziewczyny ten kikut z pępowiny to mój największy koszmar. To będzie moje pierwsze dziecko i normalnie budzę się w nocy zlana potem, że ja na bank to gdzieś zarwę pieluszką albo coś
Przejdzie, spokojnie.giovanedonore lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Daniela ja i tak będę używać albo octanisept albo spirytus (po nim szybko odpada)
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Ja synka rodzilam w 2016. Stosowalam Octenisept i kikut odpadł w 16 dobie. Nie mielismy na szczescie zadnych problemow.
Ja przy pierwszym i drugim używałam spirytus i do tygodnia odpadał, a po octanisepcie trwało to ponad 2 tygodnie -
Madlen_:) wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie, bo pamiętam że któraś z Was miała tez ten problem. Wyszły mi w badaniu moczu bakterie dość liczne.
Czy konieczny bedzie antybiotyk ? Wizytę u gin mam dopiero w sierpniu, myślicie ze wystarczy iść do rodzinnego ?
Ja nie dostałam antybiotyku. Pomógł mi urosept i picie soku z żurawiny bez cukru z aptekiMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
Ja Octenisept tym razem odpuszczę, dam szansę spirytusowi.
A co do chodzenia-to szczerze, troszkę nostalgicznie wspominam czasy gdy Miśka nie chodziła .. było tak sielankowo na spacerach... spokój, cisza...a teraz wyrywa się jak widzi byle psiaka, a ja widzi fontannę w parku to dostaje takie turbo-przyspieszenie że niedługo ja z tym moim brzuchem jej nie dogonię
A brzuch rośnie...tym bardziej że jakieś zaparcia się u mnie zaczęły:/ kolejna przypadłość, której w pierwszej ciąży nie doświadczyłam
Swoją drogą, nieźle przyspieszyliśmy z tematami: chodzenie, rozszerzanie diety...
-
giovanedonore wrote:Matko dziewczyny ten kikut z pępowiny to mój największy koszmar. To będzie moje pierwsze dziecko i normalnie budzę się w nocy zlana potem, że ja na bank to gdzieś zarwę pieluszką albo coś
Mnie też to przerazalo. Może dlatego, gdy pierwszy raz zmienialam synowi pieluszke, trwało to ponad pół godziny.
Później wyszło jak wyszło, bo syn długo był w szpitalu, przez jakiś czas z cewnikiem, ale i tak kikut trzymał się długo jeszcze po powrocie ze szpitala, chyba kilka tygodni.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Bondzik,
podzielisz się przepisem na drożdżówki? Nie ciągnie mnie do słodkiego, ale jednak "coś" poczułam na widok zdjęcia, które zamieściłaś
Pewnie, że się podzielę. Niedługo wstawię bo nie mam przy sobie ale gwarantuję że są przepyszne! -
nick nieaktualny
-
agulineczka wrote:Azzurra jak duza urodzila sie Twoja coreczka? Pytam sie, bo chcialam zamowic pajace na sam początek z Next, a pamietam, ze mowilas,.xe.rozmiary wychodza nieco wieksze i nie wiem czy brac na 50 czy 56.
3845/57. Pamiętam,że po miesiącu wskoczyła mi w 62 z Nexta. Teraz przewiduję podobne gabaryty (mam nadzieję!) i zamówiłam póki co 56 i 62.
Słuchajcie, wygonilam męża i córkę po sok z buraków i śliwki (na wiadome problemy)..i coś ich długi nie ma..
Właśnie mi mąż uświadomił że Mała od godziny śpi w wózku w parku. Czyli szykuje się szalona noc do 23ciej minimum:/
-
Ale dziś się rozpisujecie Ja rodziłam w 2008 i kazano mi smarować gencjaną. Kikut odpadł po niecałych 10 dniach. Ciekawe co zalecą holenderskie położne Ale z tego co widzę w rozpisce od nich po porodzie mam mieć spirytus, ale jeszcze z ciekawości podpytam.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e23722f60f2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38912dffb50e.jpg
Mam nadzieję że widać osobiście piekę w mniejszej temperaturzeagniecha2101, Daniela, Irminka1231 lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami na początku kolejnego tygodnia i o dziwo dziś słoneczko póki co widzę za oknem.... Normalnie szok Dziś porządki dzień 2....musze przejrzeć szafy nasze i zobaczyć co się nadaje do noszenia a co musi się z nami pożegnać.... Miłego dnia
JaKa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Lotopałka to czeka Cię pracowity dzień ja też zbieram się z tą robotą od dłuższego czasu, ale bezskutecznie. Za to teraz nadrobie, bo od poniedziałku mamy z Mężem urlop i już Mu zapowiedziałam, że czeka nas sprzątanie pokoiku, który w przyszłości będzie dla dzieci, bo narazie jest tam jedna wielka graciarnia. Musi mi też pomóc z początkami w szafach, bo trzeba będzie stworzyć miejsce też na rzeczy dla Maluchów. Jeśli pogoda się poprawi to chciałabym żebyśmy umyli okna, tzn Mąż a ja tak lekko do pomocy. I tego się najbardziej obawiam, bo raz mi pomagał to ile było gadania, narzekania, wyklinania tej "głupiej" roboty, to aż się odniechciewa. Najchętniej to sama bym to zrobiła, poszło by szybko i sprawnie, ale wiem, że nie mogę teraz podejmować takich prac, więc będę musiała się z Mężem szamotać i słuchać tego gadaniaJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Dzień dobry dziewczyny. My już zrobiliśmy porządki w szafie, została tylko komoda. Kiedy spakowałam do garażu wszystko, w co już się nie mieszczę, z pięciu zajętych półek zrobiły się 2. Edit: skasowala się połowa.. Zapisalyscie się już do szkoły rodzenia? Dla wroclawianek: na brochowie grudniówki nie skorzystają. Mają przerwę wakacyjna. Zaczynają dopiero od października ze styczniowkami. Zapisaliśmy się do innej, ale zajęcia tam prowadzi położna z brochowa i ona też będzie naszą środowiskową. Od 21tc są bezpłatne dla mamy i taty. Zaczynamy 13.08
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 08:36
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931