Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny , ja tez byłam w środę u lekarza na wizycie mały wazy już 3300 g według usg był to 38+1 , ale okazało się ze pojawiło się u mnie nadciśnienie tętnicze i lekarz już chce mnie położyć do szpitala i teraz się boje ze przez to ciśnienie nie będę mogła urodzić naturalnie rak jak do tej pory było ustalone tylko przez cc i strasznie się stresuje bo w domu mam córcię i boje się jak z mężem sobie beze mnie poradzą skoro już mam iść do szpitala w pierwszej ciąży nie miałam problemów z ciśnieniem teraz pod koniec się przyplątało to nadciśnienie
-
Aguś 90 wrote:Cześć dziewczyny , ja tez byłam w środę u lekarza na wizycie mały wazy już 3300 g według usg był to 38+1 , ale okazało się ze pojawiło się u mnie nadciśnienie tętnicze i lekarz już chce mnie położyć do szpitala i teraz się boje ze przez to ciśnienie nie będę mogła urodzić naturalnie rak jak do tej pory było ustalone tylko przez cc i strasznie się stresuje bo w domu mam córcię i boje się jak z mężem sobie beze mnie poradzą skoro już mam iść do szpitala w pierwszej ciąży nie miałam problemów z ciśnieniem teraz pod koniec się przyplątało to nadciśnienie
Aga, a na jakiej podstawie stwierdzają nadciśnienie? może glupie pytanie ale nie wiem czy chodzi o 1 wysoki pomiar czy musi być kilka czy cały czas?
Może jeszcze Ci się unormuje, bo leków to raczej nie podadzą w ciąży....ważne żebyś się nie denerwowałą bo to na pewno tez wpływa na wyższe wartości
-
nick nieaktualnyMadlen_:) wrote:Aga, a na jakiej podstawie stwierdzają nadciśnienie? może glupie pytanie ale nie wiem czy chodzi o 1 wysoki pomiar czy musi być kilka czy cały czas?
Może jeszcze Ci się unormuje, bo leków to raczej nie podadzą w ciąży....ważne żebyś się nie denerwowałą bo to na pewno tez wpływa na wyższe wartości -
Kazał mi lekarz po ostatniej wizycie mierzyć ciśnienie bo u niego wyszło mi 145/82 i zapisywać pomiary i tak mierzyłam od wizyty codziennie po trzy /cztery razy i cały czas wychodzi ponad 140 to pierwsze a to drugie nawet pod 100 mi skacze
-
Hej, tak ja biore Dopegyt od miesiaca. Jest to lek bezpieczny, aczkolwiek nie jest zbyt mocny. Ogolnie cisnienie sporo mi sie obniżyło (w domu jest bardzo niskie), ale jesli chodzi o skoki na tle nerwowym to nadal mimo to sie zdarzaja. W domu mam ksiazkowe, a w przychodni/szpitalu nawet 160/90. Wlasnie dzis jestem juz drugi raz w szpitalu z tego powodu, bo ponoc nawet takie skoki na tle nerwowym sa niebezpieczne. Moze sie odkleic lozysko albo dojsc do mikrozawalow co moze pogorszyc stan dziecka. Obrzekow ani bialka w moczu nie mam. Z tego co wiem jesli cisnienie jest stabilne, to i tak wywoluja porod wczesniej (w okolicy 39 tyg), chyba ze jest stan przedrzucawkowy albo wysokie wartosci to wtedy cc. Wyrownane cisnienie nie jest bezposrednim powodem do cc, choc to pewnie zalezy od lekarza/sytuacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:13
-
Na razie obserwacja, a potem zobacza. Nie sadze ze mnie wypuszcza tydz przed terminem a tak bardzo chcialabym byc w domu...
No ale nic. Najgorsze ze mieli mnie puścić po badaniach, ale cisnienie na izbie było 155/86, za 15 min juz 166/95. Rano w domu 130/81...
I błędne koło sie zamyka... założę się ze w domu byłoby normalne... -
Hej dziewczyny nasze synusie przyszły na świat wczoraj o 9.36. Ważą Piotruś 2900 g, Tomuś 2095 g. Obaj dostali po 10 pkt. Mąż wczoraj ich kangurował, później leżeli u mnie na piersi:) kochani są, takie kruszynki małe jedynie co to nie chcą ssać, a ja też walczę żeby choć troszkę im odciągnąć
Aga9090, Aguś 90, Daniela, Azzurra, futuremama, Madlen_:), Lotopałanka, agniecha2101, Malutka_94, Kai, Marti83, Dibolek, Agus603 lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualny
-
Jaka, gratuluję serdecznie
Ja mam nadciśnienie od tego tygodnia, w zeszłym tygodniu zaobserwowałam wzrost, a w tym już przekroczenia. Od środy biorę Dopegyt, na razie szału nie ma, ale liczę na to, że w końcu zacznie działać.
Tez chce sn i mam nadzieję, że ciśnienie się unormuje...JaKa lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Aguś 90 wrote:Tak do Strzelina będę jechać tam mi mój doktor kazał przyjechac
JaKa ogromne gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i może maluchy dojdą do siebie po porodzie i załapią co i jak z karmieniemJaKa lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Teoretycznie 37+0, Ja będę spokojniejsza za tydzień ale i tak lepiej mi już z myślą że mała nie będzie uznana za wcześniaka:)
Agniecha a jak u Ciebie?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
JaKa wrote:Hej dziewczyny nasze synusie przyszły na świat wczoraj o 9.36. Ważą Piotruś 2900 g, Tomuś 2095 g. Obaj dostali po 10 pkt. Mąż wczoraj ich kangurował, później leżeli u mnie na piersi:) kochani są, takie kruszynki małe jedynie co to nie chcą ssać, a ja też walczę żeby choć troszkę im odciągnąć
JaKa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny