Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aniar wrote:Kate też mi mamuśka rajstopki wzięła
ale kombinezon kazałam jej biały wziąć (mamy już dwa kombinezony różowe) i trochę żałuję, bo sama powiedziała, że według niej różowy ładniejszy był- ale trudno, tak czy siak się nie zmarnuje
Te spodenki również fajne się wydają, ale ja już mam szafę pełną więc prosiłam mamę żeby aż tyle nie brała
Aniar ja wzielam rozowy bo mam bialy ten grubszy z HMtylko dlatego! bialy tez wyglada super ! mi sie podobal bardzo!
a rajstopek wlasnie szukalam takich malych i nie moglam znalezc a tu bach w Lidlu sa i sa naprawde super jakosciowo!!! ja tez mam pelna szafe ale nie moglam sie oprzec! juz nic nie kupuje !!! AAAAAAA
powstrzymujcie mnie!
-
Od godziny skaczę na piłce licząc, że coś rozkręcę
ja już chcę rodzić, powoli siadam psychicznie, więc mam nadzieję, że to niebawem
Co do rajstopek ten sam problem miałam, wszędzie duże były i nigdzie małych nie widziałam więc musiałam je kupićpocieszyłaś mnie z kombinezonem troszkę, bo mamuśka ten różowy tak zachwalała.
kittykate lubi tę wiadomość
-
Kurcze też się chciałam wybrać po kombinezon, ale coś mnie tknęło żeby wywalić te ciuszki i jeszcze raz przejrzeć, bo cały czas ktoś donosi, a ja na razie wyprałam tylko pościel, poszewki i kocyki. Okazało się, że mam już 3 kombinezony! W ogóle chyba przegięliśmy z ilością! Nie wiem jak jest u Was, ale ja w rozmiarze 56-68 mam jakieś 40 pajaców. W ogóle wszystkiego jakieś ogromne ilości się nazbierały. Bodziaków nawet nie liczyłam, a to wszystko dla 1 dziecka...Piotruś
Helenka
-
Lola, ja po przejrzeniu szafy mojego nienarodzonego jeszcze syna stwierdziłam że o wiele za dużo tego mam i spakowałam troche ciuszków (wyszło 3/4 kartonu po pampersach rozm 3) wydałam dziewczynie która tydzien temu urodziła, a wiem że u niej cienko z kasą. Jej mama przyjmowała te ciuszki, bo on jeszcze była w szpitalu i bardzo się cieszyła. samych bodziaków 56-62 miałam ze 40 sztuk lekko..
-
Dziewczyny co do ciuchow tez mam duzo bo mam po siostrze ale staram sie tak rozsadnie jakos to gromadzic w sensie mam do rozmiaru 68 pokupowane, reszte bede na biezaco przejmowac i w razie to cos tam dokupowac wiekszego wiadomo. Samych na 56 tez mam sporo ale nie liczylam ale ja juz dawno nie kupuje tych najmniejszych bo tez dostalam duzo po siostry Małej.
Eforts Ty tez pierwsza w kolejce rodzic rodzicniech sie i u nas zacznie baby boom!
a co!
eforts lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam dzisiaj kryzysowy dzień, wczoraj czułam się super, pół dnia gotowałam - piekłam, non stop na nogach a dzisiaj ledwie chodzę. I do tego te bóle okresowe, które mam od zeszłego tygodnia mam wrażenie że się nasilają, dzisiaj wzięłam nawet nospę.
-
Melduję się po weekendzie. Nadal nic mi się nie chce, więc tylko was podczytuję.
A ja myślałam, że u mnie duzo ciuszków
Bodziaków z krotkim rękawem mam 21 a pajacy 12. Kombinezony 3.
Do tego cały zestaw w rozmiarze 68 i 74 uprany i spakowany w próżniowy worek.
Wyglądam objawów porodu, ale na razie cisza. Czasami tylko ucisk na kości ogonowej czuję.
No cóż ciąża donoszona, więc prędzej czy później w ciągu 5tyg Leoś będzie z nami -
AsiaCh wrote:Dziewczyny ja mam dzisiaj kryzysowy dzień, wczoraj czułam się super, pół dnia gotowałam - piekłam, non stop na nogach a dzisiaj ledwie chodzę. I do tego te bóle okresowe, które mam od zeszłego tygodnia mam wrażenie że się nasilają, dzisiaj wzięłam nawet nospę.
AsiaCh ja zauważyłam, że jak dużo chodzę (szczególnie po schodach, bo mieszkam na 3 p bez windy) to te bóle mam silniejsze, a jak cały dzień się obijam i poleguję, to nie mam żadnych dolegliwości. W pewnym momencie tyle miała tych bóli i skurczy, że się przestraszyłam zbliżającego się porodu, a właśnie w tych dniach non stop byłam na nogach. Odkąd mam kilka leniwych dni, to wszystkie dolegliwości jak ręką odjął!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 16:07
Piotruś
Helenka
-
czesc dziewczyny, podczytuję Was ale sie nie odzywam bo sie nic nie dzieje ciekawego.
od paru dni moje samopoczucie zjechalo w dół, nie mam sily na nic, nie chce mi sie nawet pomalowac, a tak sie moj dzien rozpoczynal dotychczas..
chcialam Was zapytac czy jak moj lekarz nie chce mi dac skierowania na cc pomimo miednicowego ulozenia malucha, to moge zadzwonic do szpitala w ktorym bede rodzic i poprosic o takie skierowanie?
co do kp to mam nadzieje, ze podołam i że bede miala pokarm, piersi rosną jak szalone. Boje sie tylko własnie tych poranionych sutków, bolących
Aniar, widzę, że lecimy równo z tygodniami, a nawet dniami, ciekawe która będzie pierwsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 16:14
aniar lubi tę wiadomość
-
U mnie Marysia ma szafę wyposażoną do 1 roku. Ale to babcia szalała
Chociaż rajstopki też by mi się jeszcze przydały. Muszę wyciągnąć wieczorem męża do Lidla. Może coś jeszcze dostanę.
Dziewczyny, a czy któraś z Was miała do czynienia z chusteczkami Dada Newborn? Wczoraj wzięłam jedno opakowanie (2w1), bo były w promocji po 5 zł. -
Przyszlamama idziemy faktycznie "łeb w łeb" tylko ty potem cc, a ja sn- obstawiam, że będziesz pierwsza
-
A ja w Lidlu kupiłam bluzę z misiem i 2 bodziaki z dlugim rekawem. Mam tylko 5 bodziakow ale w rozmiarze 56, wiec wzielam chociaz te 2 w rozmiarze 62. Wiecej nie kupuje, bo pewnie tuz przed porodem zostaniemy obdarowani. Kombinezonu nie kupilam i teraz żałuję. Moze nie wydawał mi sie najlepszej jakości, ale ta cena!
kurcze caly dzien mialam lekkie skurcze, wiec godzinke temu usiadłam na kanapie. Ale zamiast minac, to przed chwilą mialam okolo minutowy skurcz na granicy bolesnosci. Hmm... chyba przesadzilam z ruchem. A męża akurat nie ma!
-
przyszłamama wrote:chcialam Was zapytac czy jak moj lekarz nie chce mi dac skierowania na cc pomimo miednicowego ulozenia malucha, to moge zadzwonic do szpitala w ktorym bede rodzic i poprosic o takie skierowanie?
Przysłamama- a dlaczego lekarz nie chce Ci dać skierowania? uważa że powinnaś rodzić sn? To twoja pierwsza ciąża? U mnie też miednicowo ułożony maluch, lekarz mi powiedział że przy pierwszej ciąży to jest bezwarunkowe wskazanie do cc chyba że ja sobie ewidentnie zażyczę rodzić sn to wtedy możemy spróbować ale nie poleca...