Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Klif ja też już mam II stopień a jeden dzidź tylko. Podobno najważniejsze przepływy, nie stopień. Pewnie wie co robi, ale jeśli masz się denerwować to idź na usg. Ale to chyba tak nie ma, że z dnia na dzień 0 przepływów. Tak mi się wydaje...
Klif lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Klif, popieram przedmówczynie. Twój spokój jest ważny, więc idź na kolejne usg. Mój lekarz standardowo proponuje wizyty co 2 tygodnie w tym okresie ciąży.
PollyAnna - tych relacji z porodówek nie mogę się doczekaćCzuję, że fabuła się zagęszcza
Klif lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam wizyty co 2tyg ale usg mam rzadziej.Jutro zadzwonie i sie umowie na to usg.Teraz mam wizyte 1grudnia,jesli dziewczynki do tego czasu sie nie urodza.I wtedy miedzy 1-7grudnia zrobia mi chyba cc i zakoncza ciaze.Jejku to juz tak blisko.
Pollyanna, Lola83 lubią tę wiadomość
-
tak! chcę te historie z porodówek
Co do leków też nie brałam wcześniej, ale w ciąży zaczęłam brać jak lekarz kazał, w końcu lekarz wie lepiej, a nie chciałam za wcześnie rodzić, więc się słuchałam.
Klif idź na usg dla spokoju ducha.
Lola zobaczysz jak szybko zleci i będziesz na tym etapie co my teraz jesteśmy.
Ja już usg od 35 tyg nie mam i nie chcą robić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:22
-
Laski, wiem, że się ciągnę z tyłu z szykowaniem, ale HELP! co spakować do szpitala dla Małej?? Kurde tyle jest różnych wersji listy, co spakowałyście? Ja wiem, że pieluchy, ale ile? ile jednorazowych, ile tetrowych? Mam wziąć wszystkie kremy i sole do nosa, czy tylko jakąś oliwkę i coś do pupy? Waciki mam wziąć, w ogóle w szpitalu się dziecko kąpie? U nas podobno nie kąpią, muszę dopytać na SR. Ile ciuszków? jeden ręcznik? Czy dwa?, ile kocyków... o losie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:25
Marimiko lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Loluś ja wzięłam z zapasem na wszelki wypadek. Mam 6 szt body, 5 szt pajacyków, ewentualnie gdyby było cieplej to mam jeszcze półśpiochy 4 szt., dużo pieluch tetrowych (szpital kazał wziąć 10szt) więc spakowałam 5 szt bo więcej już do torby nie zmieściłam. Wzięłam rożek i dwa kocyki. (kocyki kazali brać żeby pod plecki podkładać jak dziecko na boku będziemy układać bo w pierwszej dobie będzie się małej ulewać wodami płodowymi), skarpetki 2 pary, 3 szt czapeczek i łapki-niedrapki
ręcznik z kapturkiem kąpielowy
pampersów wzięłam pół dużej paczki czyli ok 34 szt.
Kosmetyki w moim szpitalu zapewniają, ale na wszelki wypadek miniaturkę wzięłam płynu do kąpieli dla bobasów i krem na wyjście ze szpitala do buźki, wzięłam też chusteczki nawilżane, ale też podobno szpital zapewnia.
W moim szpitalu kąpią dziecko w drugiej dobie. waciki,octenisept i sól fiziologiczną zapewniają na miejscu.
Jakby czegoś zbrakło to mąż dowiezie, ale wydaje mi się że starczyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:29
Lola83 lubi tę wiadomość
-
sorki za aktualizowanie listy co chwilę, ale przypominały mi się rzeczy do spakowania
teraz już jest kompletna
-
Ja pakowalam podwojnie wiec wyszlo sporo,ale...Dwa duze reczniki (po jednym dla kazdej)kapielowe,czapeczki bawelniane,lapki niedrapki,skarpetki,body,spiochy,polspiochy,pajacyki,chusteczki nawilzane,pampersy 1,sudocrem,linomag do ciala,mydlo dla niemowlat,pieluszki tetrowe i flanelowe,rozki i kocyki.Na wyjscie osobno kombinezony,cieple pajacyki,cieple czapeczki i krem na wiatr i zimno Nivea.Tyle pamietam:)Jesli cos bedzie zbedne to maz zabierze do domu albo cos potrzebnego przywiezie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:57
Lola83 lubi tę wiadomość
-
ja już czekam na wybuch z niecierpliwością.
jeszcze musze tylko dokupić kilka tetrowych pieluch bo mam 5, a podobno to sie przydaje jak nie wiem.kosmetyki musze spakowac do maluchowej torby jeszcze, kurcze!