X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a byłyście na USG już kiedy iść 7tydzień-juz cos bedzie widac ?

kasienka236

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    A ja najadłam się dziś strachu. Przed południem pojawiły się brązowe plamienia, malutkie. Ale tak zaczęły się moje problemy w poprzedniej, straconej ciąży, więc poleciałam od razu na IP.
    Na szczęście na razie wszystko OK. Nic się nie odkleja, w pochwie brak wiecej wydzieliny, szyjka zamknieta. Serducho bije i fasolka rośnie i mierzy 24 mm.
    Kazali się oszczędzać (i tak jestem na zwolnieniu). I mam brać większą dawkę luteiny. Teraz biorę 2x po 100 mg dopochwowo, mam brać 3x.
    Jaką wy bierzecie dawkę

u mnie też plamienia jestem w 6tc odrazu dostałam duphaston i nakaz leżenia...

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    Dziewczyny a byłyście na USG już kiedy iść 7tydzień-juz cos bedzie widac ?
    ja widziałam serduszko w 6 tyg i 1 dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    u mnie też plamienia jestem w 6tc odrazu dostałam duphaston i nakaz leżenia...
    ja trafiłam do szpitala przez plamienie, dzisiaj wyszłam...biore 350 mg progesteronu na dobe...

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja widziałam serduszko w 6 tyg i 1 dzien

wiec może wybiorę się na początku przyszłego tygodnia bo tak to leże w niepewności testy pozytywne beta rosnąca i chciałoby się wiedzieć coś wiecej ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:01

kasienka236

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja trafiłam do szpitala przez plamienie, dzisiaj wyszłam...biore 350 mg progesteronu na dobe...

musi być dobrze ..,tak mowie a sama dostaję do głowy do poki nie pojde na 1 usg nie wiem tak praktycznie nic

kasienka236

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoola a plamienia z krwią ? u mnie takie ciemnobrązowe ile jesteś po spodziewanym okresie u mnie 12 dzień chyba nic się już nie wydarzy @ NIE PRZYJDZIE wkoncu testy pozytywne

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie bałam bo wizyte miałam umowiona dopiero na 10 maja, a tak trafiłam do szpitala i zrobili mi usg i wiem, ze Kropek zyje i bije mu serduszko :)

kasienka236 lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja tez sie bałam bo wizyte miałam umowiona dopiero na 10 maja, a tak trafiłam do szpitala i zrobili mi usg i wiem, ze Kropek zyje i bije mu serduszko :)

chyba też sie wybiorę predzej bo wizytę mam tak jak ty 10 maja

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    karoola a plamienia z krwią ? u mnie takie ciemnobrązowe ile jesteś po spodziewanym okresie u mnie 12 dzień chyba nic się już nie wydarzy @ NIE PRZYJDZIE wkoncu testy pozytywne
    nie, takie brazowe, ale bez zywej krwi...a ze wczesniej 2 razy poroniłam to dostałam od razu skierowanie do szpitala...ja jestem ze 2 tyg po terminie...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak człowiek zobaczy serduszko, to duża ulga.
    Ja poprzednie usg miałam na początku 7tc i serduszko już było

kaarolaa, kasienka236 lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie, takie brazowe, ale bez zywej krwi...a ze wczesniej 2 razy poroniłam to dostałam od razu skierowanie do szpitala...ja jestem ze 2 tyg po terminie...

widze że idziemy podobnie u mnie tez prawie 2 tyg i plamienia zupełnie takie jak twoje mam nadzieję że bedzie dobrze ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

kasienka236
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    chyba też sie wybiorę predzej bo wizytę mam tak jak ty 10 maja
    ja szukałam lekarza bo sie wystraszyłam...przyjał mnie bez wczesniejszego zapisania...tylko opieprz od połoznej dostałam, ze nie powinnam w ogole jezdzic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    widze że idziemy podobnie u mnie tez prawie 2 tyg i plamienia zupełnie takie jak twoje mam nadzieję że bedzie dobrze ;)
    bedzie dobrze :) napewno, wazne zeby to plamienie sie zatrzymało, moze lepiej poszukaj lekarza i idz dzisiaj...

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja szukałam lekarza bo sie wystraszyłam...przyjał mnie bez wczesniejszego zapisania...tylko opieprz od połoznej dostałam, ze nie powinnam w ogole jezdzic...[/QUO

no właśnie leżeć plackiem a ja też ciągle utykam

kasienka236
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była krew, taka czerwona. Na szczęście oprócz ostatniego krótkiego incydentu w niedzielę, tydzień mam spokój.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U mnie była krew, taka czerwona. Na szczęście oprócz ostatniego krótkiego incydentu w niedzielę, tydzień mam spokój.

byłaś z tym u lekarza co dostałaś ?

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    oby to juz był koniec tych plamien i reszta ciazy przebiegała juz spokojnie :)

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja szukałam lekarza bo sie wystraszyłam...przyjał mnie bez wczesniejszego zapisania...tylko opieprz od połoznej dostałam, ze nie powinnam w ogole jezdzic...
    Czym nie powinnaś jeździć? Samochodem? Chodzi o kierowanie? Mnie o to nie pytali. A też jeżdżę, co prawda malutko, bo na zwolnieniu jestem.
    Kaarolaa , a musisz leżeć? Mi nie kazali, mam się oszczędzać

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy widzicie mój suwaczek? Bo ja widzę esy floresy. A wczoraj był Ok, nic nie zmieniałam

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ