X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a byłyście na USG już kiedy iść 7tydzień-juz cos bedzie widac ?

kasienka236

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    A ja najadłam się dziś strachu. Przed południem pojawiły się brązowe plamienia, malutkie. Ale tak zaczęły się moje problemy w poprzedniej, straconej ciąży, więc poleciałam od razu na IP.
    Na szczęście na razie wszystko OK. Nic się nie odkleja, w pochwie brak wiecej wydzieliny, szyjka zamknieta. Serducho bije i fasolka rośnie i mierzy 24 mm.
    Kazali się oszczędzać (i tak jestem na zwolnieniu). I mam brać większą dawkę luteiny. Teraz biorę 2x po 100 mg dopochwowo, mam brać 3x.
    Jaką wy bierzecie dawkę

u mnie też plamienia jestem w 6tc odrazu dostałam duphaston i nakaz leżenia...

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    Dziewczyny a byłyście na USG już kiedy iść 7tydzień-juz cos bedzie widac ?
    ja widziałam serduszko w 6 tyg i 1 dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    u mnie też plamienia jestem w 6tc odrazu dostałam duphaston i nakaz leżenia...
    ja trafiłam do szpitala przez plamienie, dzisiaj wyszłam...biore 350 mg progesteronu na dobe...

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja widziałam serduszko w 6 tyg i 1 dzien

wiec może wybiorę się na początku przyszłego tygodnia bo tak to leże w niepewności testy pozytywne beta rosnąca i chciałoby się wiedzieć coś wiecej ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:01

kasienka236

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja trafiłam do szpitala przez plamienie, dzisiaj wyszłam...biore 350 mg progesteronu na dobe...

musi być dobrze ..,tak mowie a sama dostaję do głowy do poki nie pojde na 1 usg nie wiem tak praktycznie nic

kasienka236

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoola a plamienia z krwią ? u mnie takie ciemnobrązowe ile jesteś po spodziewanym okresie u mnie 12 dzień chyba nic się już nie wydarzy @ NIE PRZYJDZIE wkoncu testy pozytywne

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie bałam bo wizyte miałam umowiona dopiero na 10 maja, a tak trafiłam do szpitala i zrobili mi usg i wiem, ze Kropek zyje i bije mu serduszko :)

kasienka236 lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja tez sie bałam bo wizyte miałam umowiona dopiero na 10 maja, a tak trafiłam do szpitala i zrobili mi usg i wiem, ze Kropek zyje i bije mu serduszko :)

chyba też sie wybiorę predzej bo wizytę mam tak jak ty 10 maja

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    karoola a plamienia z krwią ? u mnie takie ciemnobrązowe ile jesteś po spodziewanym okresie u mnie 12 dzień chyba nic się już nie wydarzy @ NIE PRZYJDZIE wkoncu testy pozytywne
    nie, takie brazowe, ale bez zywej krwi...a ze wczesniej 2 razy poroniłam to dostałam od razu skierowanie do szpitala...ja jestem ze 2 tyg po terminie...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak człowiek zobaczy serduszko, to duża ulga.
    Ja poprzednie usg miałam na początku 7tc i serduszko już było

kaarolaa, kasienka236 lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie, takie brazowe, ale bez zywej krwi...a ze wczesniej 2 razy poroniłam to dostałam od razu skierowanie do szpitala...ja jestem ze 2 tyg po terminie...

widze że idziemy podobnie u mnie tez prawie 2 tyg i plamienia zupełnie takie jak twoje mam nadzieję że bedzie dobrze ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

kasienka236
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    chyba też sie wybiorę predzej bo wizytę mam tak jak ty 10 maja
    ja szukałam lekarza bo sie wystraszyłam...przyjał mnie bez wczesniejszego zapisania...tylko opieprz od połoznej dostałam, ze nie powinnam w ogole jezdzic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka236 wrote:
    widze że idziemy podobnie u mnie tez prawie 2 tyg i plamienia zupełnie takie jak twoje mam nadzieję że bedzie dobrze ;)
    bedzie dobrze :) napewno, wazne zeby to plamienie sie zatrzymało, moze lepiej poszukaj lekarza i idz dzisiaj...

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja szukałam lekarza bo sie wystraszyłam...przyjał mnie bez wczesniejszego zapisania...tylko opieprz od połoznej dostałam, ze nie powinnam w ogole jezdzic...[/QUO

no właśnie leżeć plackiem a ja też ciągle utykam

kasienka236
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była krew, taka czerwona. Na szczęście oprócz ostatniego krótkiego incydentu w niedzielę, tydzień mam spokój.

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U mnie była krew, taka czerwona. Na szczęście oprócz ostatniego krótkiego incydentu w niedzielę, tydzień mam spokój.

byłaś z tym u lekarza co dostałaś ?

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    oby to juz był koniec tych plamien i reszta ciazy przebiegała juz spokojnie :)

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja szukałam lekarza bo sie wystraszyłam...przyjał mnie bez wczesniejszego zapisania...tylko opieprz od połoznej dostałam, ze nie powinnam w ogole jezdzic...
    Czym nie powinnaś jeździć? Samochodem? Chodzi o kierowanie? Mnie o to nie pytali. A też jeżdżę, co prawda malutko, bo na zwolnieniu jestem.
    Kaarolaa , a musisz leżeć? Mi nie kazali, mam się oszczędzać

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy widzicie mój suwaczek? Bo ja widzę esy floresy. A wczoraj był Ok, nic nie zmieniałam

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ