X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie co do bety, w poniedziałek była około 3200 a dzisiaj jest ponad 7000 jest ok?

jest ok :) jest ponad 100 % w ciagu 48h a norma jest 66% :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    jest ok :) jest ponad 100 % w ciagu 48h a norma jest 66% :)
    No to super cieszę się :) Dzięki;)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    dziewczyny przerazacie mnie trochę. Wasze dzidzie są duże. Moja w ten poniedziałek czyli 8t6d miała tylko 16mm :( Czy to nie za mało? Od 14 kwietnia 10 mm tylko urosła

Ale urosla, znaczy ze sie rozwija :) I miesci sie granicach tego tygodnia ciazy, wiec nie masz czym sie martwic :)

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    No to super cieszę się :) Dzięki;)

Na belly w kalendarzu w mozesz sobie oznaczyc jej wartosci z obu dni, po zapisaniu wejdz na aktualna wartosc i zielony ptaszek powinien byc przy wartosci :) Odpowiada to prawidlowemu przyrostowi :)

tkzgeyx.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ale urosla, znaczy ze sie rozwija :) I miesci sie granicach tego tygodnia ciazy, wiec nie masz czym sie martwic :)
    To zależy jak na to patrzeć bo 8t6d to dziewiąty tydzień a w 9 tyg norma to 22 - 30mm
    Dobrze patrze?

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar- wczoraj wrzucałam tabelkę z wymiarami, widziałaś ją? zaraz poszukam i wrzucę jeszcze raz:) Jest ok , mówię ci!

aniar lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
    8 tydzień 1 dzień 26 mm 13 mm
    8 tydzień 2 dzień 27 mm 14 mm
    8 tydzień 3 dzień 28 mm 15 mm
    8 tydzień 4 dzień 29 mm 16 mm
    8 tydzień 5 dzień 30 mm 17 mm
    8 tydzień 6 dzień 31 mm 18 mm

Furia, aniar lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    To zależy jak na to patrzeć bo 8t6d to dziewiąty tydzień a w 9 tyg norma to 22 - 30mm
    Dobrze patrze?

zle :) tu patrz :) zjedz nizej i tam tabelka jest :) http://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy

pasuje ? Pasuje :D Bez stresu :)

aniar, lolaliciouse lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już mi lepiej...
    lolaliciouse, dzięki :* nawet by pasowało- bo owulację miałam dwa dni później. Bardzo mnie uspokoiłaś!
    Skąd wytrzasnęłaś taką tabelkę? bo chciałabym sprawdzić przy kolejnym badaniu, żeby Wam paniki na forum nie siać :P
    Natomiast te normy co sama znalazłam, wszystkie jakieś większe były....

lolaliciouse lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, dzięki! Już lepiej, już spokojna. A już zaczęłam szukać przyczyn i znajdowałam sobie różne choroby..... Ratujecie mi psychikę dzisiaj!

Furia lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie z tego linku co Furia podała :)

Nie ma za co :*

Furia, aniar lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś po wizycie i jest wszystko ok
    maluszek jest 0.42mm co odpowiada dokładnie 6t1d
    pęcherzyk ma 1.72cm też 6t1d
    ciałko żółte dalej jest na 6tyd
    więc wszystko jak w zegarku:) pani serduszko puściła na chwilę żeby się upewnić że ta mała plamka to na 100% dzidziuś
    także teraz wizyta za 3 tyg a w czasie robienie badań

aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta za 13 dzień.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz za 8 dni. Z jednej strony się boje a z drugiej nie moge doczekać. Mimo że lekarz mowil ze mam się nie martwić to martwi mnie ze wszystkie tu macie okropne mdłości i wymioty a ja nie.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to biegunka, lekkie mdłości, słaby apetyt, o słodyczach nie wspomnę nawet na nie nie patrze, bóle brzucha, ale juz rzadziej, piersi też mnie pobolewaja. Dzisiaj weszłam na wage i 2 kg mniej pewnie woda ze mnie zeszła.
    Wizyta we wtorek i tez chodze prywatnie w sumie zawsze chodzilam bo raz w roku tylko, ale jak mi sie udało to trzymam sie mojego lekarza bo jest bardzo dobrym specjalista, fakt, ze kasuje za wizyte 170, ale coz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:42

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, mi waga utrzymuje się na stałym poziomie, tak między 64,5-64,8 i z taką wagą zaczynałam ostatni cykl. Ale brzuszek mam już widoczny i tak patrzę się na niego i myślę kurde nie możliwe że sam tłuszcz mi wywaliło z przytycia :D że to musi być ciążowy. Ale jeszcze muszę się przyzwyczaić że nie wyglądam gruuubo tylko w ciąży :D :D :D

Wiola25 pytanie o tydzień ciąży nie jest durne, bo ja tez pytałam dziewczyny o to samo :D bo miałam zagwozdkę.

Kasienka, ja długo nie miałam żadnych objawów. Jak na razie tylko dwa razy rzyg i od paru dni w nocy odczuwam częstsze sikanie. Piersi mam fajowe, bo zawsze miałam takie małe B a teraz takie pełne cacy i nie bolą mnie jakoś strasznie, no może same brodawki jak naduszę to bolą i tyle.

lolaliciouse, mam podobne upodobania smakowe :) mięsko mogłoby nie istnieć, wędliny bleeee jak można to jeść :D a myśl o słodkim przyprawia mnie o mdłości, nie włożyłabym do buzi nic słodkiego.
    Najfajniejsze jest słone, kwaśne i gorzkie i ogórki kiszone, surowe każde!!!

Ale... cały czas dniami i nocami łazi za mną popkorn ale nie wiem czy powinnam. Dacie mi jakieś rozgrzeszenie czy etam?

Od dzisiaj mam urlop aż do 18.05 huuuurrrraaaaa !!! i już nie muszę kombinować z ubraniami do pracy. Uff.

Wczoraj powiedziałam kierowniczce o kinder niespodziance i poprosiłam ją aby oprócz prezesa nie mówiła na razie nikomu. Wolałam powiedzieć jej wcześnie żeby mieli chwilę zastanowić się jak mnie zastąpić. Rozmowa była miła :) A reszcie w pracy objawię się za dwa i pół tygodnia po urlopie. Chociaż wtedy już będę w 12tc i brzusio będzie na pewno mówił sam za siebie :D

Ja dziś leżę do końca dnia, bo od wczoraj mam dziwne kłucia w brzuchu jak chodzę. Ale plamień nic a nic.

Mam wyniki badań i z ważniejszych to glukoza w normie i TSH ładnie samo z siebie trzyma poziom 1,9 więc chyba dobrze. No i żadnych hbsów i innych syfów i hifów nie mam :D trochę dziwnie mi było jak mówiłam te badania w labo no ale one chyba wiedzą że to się w ciąży robi...

żem się rozpisała, ale trochę meni tu nie było ale już jestem :)

aniar, Wiola25 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Moje objawy to biegunka, lekkie mdłości, słaby apetyt, o słodyczach nie wspomnę nawet na nie nie patrze, bóle brzucha, ale juz rzadziej, piersi też mnie pobolewaja. Dzisiaj weszłam na wage i 2 kg mniej pewnie woda ze mnie zeszła.
    Wizyta we wtorek i tez chodze prywatnie w sumie zawsze chodzilam bo raz w roku tylko, ale jak mi sie udało to trzymam sie mojego lekarza bo jest bardzo dobrym specjalista, fakt, ze kasuje za wizyte 170, ale coz
    Strasznie drogi ten gin! Współczuję.
    Moja super ginka kasuje 100 zł za wizytę, ale np wczoraj nie płaciłam nic bo to była wizyta z wynikami badań, a one kosztowały 199 to stwierdziła że nic nie będę płacić:)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ten moj gin to ma swoja klinike nieplodnosci i jest ordynatorem na porodowce, wiec sie liczy... ale tez raz nie placilam za wizyte bo spawdzal mi pecherzyk po paru dniach od poprzedniej wizyty, zobaczymy jak to bedzie w ciazy

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka masz ochotę to wcinaj popcorn :) Ja ostatnio wcinałam hamburgera bo mnie naszło, o ile nie żywisz się tym codziennie jest w normie :) dzisiaj zjadłam paczkę żelek CAŁĄ- dodam, że niechęć do słodyczy miałam i znowu mam- to jakiś jednorazowy wybryk- i musiały to być koniecznie haribo miśki :P

Bursztynka lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati- rozumiem, ale wkurza mnie to że tyle sobie niektórzy liczą , bo się "cenią".

Bursztynka- ja cie rozgrzeszam :P jedz popcorn. Można wszystko, (prawie ;) ) tylko z głową i umiarem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:08

Bursztynka lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ