Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aniar wrote:dziewczyny przerazacie mnie trochę. Wasze dzidzie są duże. Moja w ten poniedziałek czyli 8t6d miała tylko 16mm Czy to nie za mało? Od 14 kwietnia 10 mm tylko urosła
Ale urosla, znaczy ze sie rozwija I miesci sie granicach tego tygodnia ciazy, wiec nie masz czym sie martwic -
Nati89 wrote:No to super cieszę się Dzięki;)
Na belly w kalendarzu w mozesz sobie oznaczyc jej wartosci z obu dni, po zapisaniu wejdz na aktualna wartosc i zielony ptaszek powinien byc przy wartosci Odpowiada to prawidlowemu przyrostowi -
Furia wrote:Ale urosla, znaczy ze sie rozwija I miesci sie granicach tego tygodnia ciazy, wiec nie masz czym sie martwic
Dobrze patrze? -
aniar wrote:To zależy jak na to patrzeć bo 8t6d to dziewiąty tydzień a w 9 tyg norma to 22 - 30mm
Dobrze patrze?
zle tu patrz zjedz nizej i tam tabelka jest http://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy
pasuje ? Pasuje Bez stresuaniar, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
już mi lepiej...
lolaliciouse, dzięki :* nawet by pasowało- bo owulację miałam dwa dni później. Bardzo mnie uspokoiłaś!
Skąd wytrzasnęłaś taką tabelkę? bo chciałabym sprawdzić przy kolejnym badaniu, żeby Wam paniki na forum nie siać
Natomiast te normy co sama znalazłam, wszystkie jakieś większe były....lolaliciouse lubi tę wiadomość
-
Furia, dzięki! Już lepiej, już spokojna. A już zaczęłam szukać przyczyn i znajdowałam sobie różne choroby..... Ratujecie mi psychikę dzisiaj!
Furia lubi tę wiadomość
-
ja dziś po wizycie i jest wszystko ok
maluszek jest 0.42mm co odpowiada dokładnie 6t1d
pęcherzyk ma 1.72cm też 6t1d
ciałko żółte dalej jest na 6tyd
więc wszystko jak w zegarku:) pani serduszko puściła na chwilę żeby się upewnić że ta mała plamka to na 100% dzidziuś
także teraz wizyta za 3 tyg a w czasie robienie badańaniar, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Moje objawy to biegunka, lekkie mdłości, słaby apetyt, o słodyczach nie wspomnę nawet na nie nie patrze, bóle brzucha, ale juz rzadziej, piersi też mnie pobolewaja. Dzisiaj weszłam na wage i 2 kg mniej pewnie woda ze mnie zeszła.
Wizyta we wtorek i tez chodze prywatnie w sumie zawsze chodzilam bo raz w roku tylko, ale jak mi sie udało to trzymam sie mojego lekarza bo jest bardzo dobrym specjalista, fakt, ze kasuje za wizyte 170, ale cozWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 19:42
-
Kiara, mi waga utrzymuje się na stałym poziomie, tak między 64,5-64,8 i z taką wagą zaczynałam ostatni cykl. Ale brzuszek mam już widoczny i tak patrzę się na niego i myślę kurde nie możliwe że sam tłuszcz mi wywaliło z przytycia że to musi być ciążowy. Ale jeszcze muszę się przyzwyczaić że nie wyglądam gruuubo tylko w ciąży
Wiola25 pytanie o tydzień ciąży nie jest durne, bo ja tez pytałam dziewczyny o to samo bo miałam zagwozdkę.
Kasienka, ja długo nie miałam żadnych objawów. Jak na razie tylko dwa razy rzyg i od paru dni w nocy odczuwam częstsze sikanie. Piersi mam fajowe, bo zawsze miałam takie małe B a teraz takie pełne cacy i nie bolą mnie jakoś strasznie, no może same brodawki jak naduszę to bolą i tyle.
lolaliciouse, mam podobne upodobania smakowe mięsko mogłoby nie istnieć, wędliny bleeee jak można to jeść a myśl o słodkim przyprawia mnie o mdłości, nie włożyłabym do buzi nic słodkiego.
Najfajniejsze jest słone, kwaśne i gorzkie i ogórki kiszone, surowe każde!!!
Ale... cały czas dniami i nocami łazi za mną popkorn ale nie wiem czy powinnam. Dacie mi jakieś rozgrzeszenie czy etam?
Od dzisiaj mam urlop aż do 18.05 huuuurrrraaaaa !!! i już nie muszę kombinować z ubraniami do pracy. Uff.
Wczoraj powiedziałam kierowniczce o kinder niespodziance i poprosiłam ją aby oprócz prezesa nie mówiła na razie nikomu. Wolałam powiedzieć jej wcześnie żeby mieli chwilę zastanowić się jak mnie zastąpić. Rozmowa była miła A reszcie w pracy objawię się za dwa i pół tygodnia po urlopie. Chociaż wtedy już będę w 12tc i brzusio będzie na pewno mówił sam za siebie
Ja dziś leżę do końca dnia, bo od wczoraj mam dziwne kłucia w brzuchu jak chodzę. Ale plamień nic a nic.
Mam wyniki badań i z ważniejszych to glukoza w normie i TSH ładnie samo z siebie trzyma poziom 1,9 więc chyba dobrze. No i żadnych hbsów i innych syfów i hifów nie mam trochę dziwnie mi było jak mówiłam te badania w labo no ale one chyba wiedzą że to się w ciąży robi...
żem się rozpisała, ale trochę meni tu nie było ale już jestemaniar, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
Nati89 wrote:Moje objawy to biegunka, lekkie mdłości, słaby apetyt, o słodyczach nie wspomnę nawet na nie nie patrze, bóle brzucha, ale juz rzadziej, piersi też mnie pobolewaja. Dzisiaj weszłam na wage i 2 kg mniej pewnie woda ze mnie zeszła.
Wizyta we wtorek i tez chodze prywatnie w sumie zawsze chodzilam bo raz w roku tylko, ale jak mi sie udało to trzymam sie mojego lekarza bo jest bardzo dobrym specjalista, fakt, ze kasuje za wizyte 170, ale coz
Moja super ginka kasuje 100 zł za wizytę, ale np wczoraj nie płaciłam nic bo to była wizyta z wynikami badań, a one kosztowały 199 to stwierdziła że nic nie będę płacić -
Bursztynka masz ochotę to wcinaj popcorn Ja ostatnio wcinałam hamburgera bo mnie naszło, o ile nie żywisz się tym codziennie jest w normie dzisiaj zjadłam paczkę żelek CAŁĄ- dodam, że niechęć do słodyczy miałam i znowu mam- to jakiś jednorazowy wybryk- i musiały to być koniecznie haribo miśki
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
nati- rozumiem, ale wkurza mnie to że tyle sobie niektórzy liczą , bo się "cenią".
Bursztynka- ja cie rozgrzeszam jedz popcorn. Można wszystko, (prawie ) tylko z głową i umiaremWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:08
Bursztynka lubi tę wiadomość