Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba właśnie nastał u mnie przełom bo młody pierwszy raz wyciagnal reke do zabawki i chwycil ja za ucho i tak sobie tarmosił dobre 10 minut może wreszcie zacznie się czyms interesować bardziej.. to mnie zmobilizowalo do przejrzenia mat edukacyjnych i przyznam ze ta rainforest faktycznie fajnie wygląda, chyba ja zamowie.. najtaniej na allegro znalazłam za 205 zl plus przesylka, kupowal ktoś gdzies taniej? bo w smyku ponad 300 złotych kosztuje
Annusiak- na mojego podzialala jeszcze z rana suszarka i jeszcze udało mi się pospać cala godzine Smoczkiem to pluje po 30 sekundach niestety, zastanawiam się wlasnie czy po prostu nie lubi smoczkow i już czy mu może nie lezy akurat ten smoczek który mam.. mam aventa i nuka, jakie smoczki wasze dzieci najbardziej akceptują? może jeszcze zakupie inny na spróbowanie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:31
-
Ja kupiłam swoją matę u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4284308
była u mnie już po dwóch dniach
A w smyku kosztuje 399zł!! byłam widziałam, szczękę z podłogi zbierałam
Moja smoczków w ogóle nie lubi- ostatni raz jakikolwiek w buzi miała miesiąc temu... mnie to akurat cieszy -
Jukiana aż jeszcze raz sprawdziłam, pałąki są zupełnie okrągłe może to kwestia tego ze mam uzywkę czyli kupiona była dawno, może wcześniej takie produkowali ?
Moj miś ciągnie lovi i ja się cieszę bo dostaje go tylko żeby się uspokoić i siłę sprawczą ma ogromną a tak bez tołku go nie ciągnie
Laski ja też dzisiaj od 5 nie śpię, bo nakarmilam młodego odłożyłam i było by ok tylko stwierdzilam ze wyczyszcze mu nos bo ma zatkany, rozbudził się i nie chciał już zasnąć a ze mialam gości (siostra tez z dzieckiem wiec spania nie było) to musiałam wstać ogarnac śniadanie i tak to dość mi się chce
W ogóle śmieje się ze latem bedziemy wstawać o 4 bo mam wrażenie ze mlody jak juz jest jasno to konczy nicne spanie -
eforts jak widać starsze maty były bardziej praktyczne
moja mała jeszcze nie chwyta samodzielnie tylko jak jej się włoży do rączki to chwilę pomacha, nie wyciąga też rączek do zabawek czy do nas;
smoczek mamy firmy mam super cienki, zasysa gdy jest zmęczona i chce iść spać, ale to zależy od dnia, i gdy jesteśmy na spacerze i marudzi,kręci się to wtedy też, nie bierze go zbyt często czasem zaciska buźkę albo się krzywi gdy jej go podaję
-
Bukomola nie pamiętam z jakiej firmy smoczek. Przy wypisie dawali paczkę dla dziecka i tam był. Ot Zwykły smok.
Muszę się pochwalić bo mimo moich duzych obaw co do podróży Jaś spisał się na medal. Całe 670km praktycznie przespał, z małymi przerwami na jedzenie i przebieranie. Jestem dumna z Niego:D Później jak dojechaliśmy bałam się ,że noc będzie ciężka bo cały dzień spał ale nie było żadnego problemu. Obudził się o 6 do 7 "porozmawialiśmy" i zasneliśmy jeszcze do 8.
Dziewczyny jestem na etapie poszukiwania ubranka na chrzest..I tak się zastanawiam jak Wy planujecie ubrać Swoich Małych Panów? Nie wiem czy zdecydować się na komplet do chrztu(typowo biały) czy jak kuzynka mówi,kupić coś w czym dziecko będzie mogło nadal chodzić...tzn. body koszulowe, sweterek i jeansy.
-
Anusiak mi się typowe chrzestne garniturki nie bardzo podobaja, no może niektóre
Ja będę chrzcila w czerwvu wiec młody będzie miał pewnie jakiegoś bodziaka z kołnierzykiem i spodzień, moze jakieś ładne dżinsiki na pewno nie będzie miał typowego stroju na chrzest
W niebieskim pudelku był smoczek z loviIta lubi tę wiadomość
-
Ja tez nie zamierzam kupowac typowego ubrania do chrztu.. jakas koszula i spodenki jeansowe albo materiałowe, tez chyba będziemy chrzcic w czerwcu szkoda kasy na te chrzcinowe stroje które sa na raz in potem do wyrzucenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:34
Ita lubi tę wiadomość
-
No właśnie mi również nie podobaja się typowo chrzestne stroje, tym bardziej że są drogie i no właśnie na jeden raz. Niestety Mąż przystaje na ubranko. Musimy pójść na kompromis;).
Dziś kupiłam Jasiowi jeansy i strój w zeberkę. Nie mogłam się oprzeć.
Mój Luby raczy się drinkiem z whisky i tak mi pachnie , normalnie mu zazdroszczę. -
my już po chrzcie, mi się akurat sukienki dla dziewczynek podobają, miała od spodu polar i na to tiul z wstawkami różowych kokardek;
dziewczyny karmiące piersią, mam mały problem z moim bobaskiem, przez cały dzień jest na moim mleku, przystawiam ją do piersi, ale gdy już dochodzi do ostatniego wieczorno-nocnego karmienia to jest coś w granicach 20-22 to ona ssa i po jakimś czasie zacyzna przerażliwie ciągnąc i puszczać, kręcić głową, aż do mega płaczu, ech i tu moje pytanie czy dobrze robie ze daje jej wteyd dodatkowo mleko modyfikowane, zazwyczaj zjada od 50 do 70ml, i nie wiem czy ona juz wszystko wypila z piersi czy jest tak bardzo zmeczona ze juz nie chce ssać..mam dylemat
-
Julianna, ja co prawda nie karmię piersią ale moja znajoma, która ma półrocznego chłopca miała podobny problem mniej więcej w podobnym okresie. Przez ok 2 tyg maluch nie chciał wieczorem ssać z piersi- był mega ryk i awantura. Przeczekała ten okres, łatwo nie było ale zaparła się i nie dawała mm. A małemu przeszło- tak po prostu
-
eforts wrote:W niebieskim pudelku był smoczek z lovi
Bukumola, widzę że poważne problemy z brzuszkiem przerabialiście. U nas też były, piszę w czasie przeszłym, bo jest już dużo lepiej, ale stosowałam wszystko. Espumisan i Sab guzik dawały, przepisane i zlecone przez lekarkę Debridat, Delicol, Kolaktaza, Laximed również. Kupka była raz na tydzeń i tu tkwił problem. Zaczęliśmy dokarmiać mm Bebilon Comfort. Ty piszesz o hipoalergicznym, nie wiem jakie dokładnie masz na myśli, w każdym razie ja polecam ten Bebilon na kolki i zaparcia. Mała jest spokojniejsza, kupa max co 3 dni. Również gazy nie są już dla niej takie bolesne. Tylko też drogie to mleko, ale dla komfortu mojej córci mogę płacićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 09:46
-
No wlasnie tez mam wrazenie ze te smoczki aventu sa strasznie długie i ze młody jakos się dławi nimi i dlatego wypluwa.. musze kupic lovi na spróbowanie bo widze ze tu sa najpopularniejsze
Szurabura- przerabialiśmy brzuszek na wszystkie możliwe sposoby ale teraz tez na szczęście jest już trochę lepiej choć mam wrazenie ze to bardziej kwestia czasu niż stosowanych medykamentów w sumie jakiś czas temu już trafil mnie szlag i odstawiłam wszystko, został tylko delicol bo uważam ze pomaga i debridat (ten chyba nie pomaga i niedługo pewnie odstawie). Bebilon comfort tez przerabialiśmy- niestety u nas się wogole nie sprawdzil, młody wogole nie chciał tego pic, a jak już wypil to wlasnie był problem z kupa i jeszcze większe bole brzucha.. jakiś czas temu skapitulowałam i wogole porzuciłam wszystkie Bebilony bo chyba mu nie sluza (a bardzo trzymałam się tej marki wierząc ze najlepsza) i daje mu zwykle Nan Pro i jakos lepiej funkcjonujemy, sa jeszcze momenty ze cos z brzuszkiem dolega ale rzadko.. i kupa codziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 11:48
-
Przy dzieciach ciężko o jakąś regułę, co jednemu pomoże to innemu niekoniecznie. Najważniejsze, że już lepiej u Was U nas tak samo i na pewno to zasługa tego Comfortu.
Ja powiem szczerze, bardziej odpowiadałby mi smoczek Aventu, bo jest prosty, nie zaokrąglony. Lovi jest tak wyprofilowany, że odciska się małej na twarzy gdy dłużej ssie. No ale znów za długi. Może znacie coś co odpowiadałoby moim kryteriom?
Miesiączki jeszcze nie dostałam, ale odciągam pokarm i podaję. Mój dr mówił, że zazwyczaj okres pojawia się w ciągu 2 mcy po zaprzestaniu karmienia. Więc pewnie niedługo małpa Cię nawiedzi
-
Bukomola ja dostałam już okresu a cały czas karmię piersią, w styczniu miałam dwa dni takiego "niby" myślałam że jeszcze nie dostanę..a tydzień temu przyszła i bedzie nawiedzać co miesiąc.;/ Bukomola więc pozostaje Ci się tylko cieszyć,że jeszcze jej nie masz:) Masz chwile spokoju od okresowych dolegliwości.
Jaś też miał tak pewien okres że szarpał brodawkę, kręcił głowę i denerwował się ale jakoś mu przeszło. Czasami musiałam wziąść go na odbicie bo za ciężko najwidoczniej miał w brzuszku a czasami zmieniłam pierś i było ok. Wiecie co tak się zastanawiam..nie wiem czy takie zachowanie nie było też spowodowane że mleko zmieniło się, bo zauważyłam że mleko mam jakby gęściejsze?! Mam nadzieje,że wiecie o co mniej więcej chodzi.
Szrobura u Nas nie ma problemu z pleśniawkami. Więc nie pomogę, bo nie znam się na tym temacie.;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 15:03
-
Szurabura na pleśniawki podobno pomaga przecieranie jamy ustnej dziecka (nie tylko języka, ale też wargi po wew stronie, policzki) gazikiem nasączonym w aftinie
Ja okres dostałam tydzień po zaprzestaniu karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:36