X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim hitem jest inhalator, pampersy zielone, mata edukacyjna w miarę spełnia swoje zadanie.;)

U mnie szybko skończyła żywot poduszka do karmienia, jeszcze jej nie spakowałam bo myślę ją wykorzystać jak Mały będzie pewniej siedział.

Mam jeszcze w planach zakup miski niewysypki jedną do domu drugą do auta. (to pewnie będzie hit)
    Zastanawiam się tez nad gryzakiem do owoców...może któraś z mam miała i może się na ten temat wypowiedzieć?

Monka86 my jemy kaszke i nic się nie dzieje.
    Odnośnie kup to nasze też są plastyczne i już ewidentnie czuć Kupszatlka.:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:47

dqpri09kf3kzk37k.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika86 a karmisz piersią czy mm? Dopajasz dziecko? Jak podaje się kaczkę, to chyba jak przy mm trzeba podać coś do picia, aby z kupka nie było kłopotu.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • monka86 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzień karmię mm, w nocy pierś, Zuza pije zazwyczaj 125 ml dziennie jakiegoś płynu albo woda albo soki,może to za mało,już sama nie wiem, ale jak nie daje kaszki to jest wszystko dobrze, tylko zje kaszkę i ją zapiera :/

relgtv73uvywn530.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że kaszki ryżowe są zapierające. A Wy jaka jecie? Może zmiana na jakąś kukurydziana pomoże?

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • monka86 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bardzo poszaleć z kaszkami nie możemy bo Zuza jest uczulona na białko mleka krowiego, dawałam jej bobovita expert minima i humana bezmleczna, po obydwu było to samo

relgtv73uvywn530.png
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje typy hitów: bephanten (zdecydowanie najlepszy, choć niestety drogi), z kosmetyków jeszcze chusteczki do pupy huggies zielone, konik morski Fisher grająco-świecący (do usypiania), termo butelka Pacyfic baby u mnie akurat przewijak to raczej hit, zdecydowanie najwygodniej mi robić toaletę małej na nim.
    Kity: Nie bardzo coś mi przychodzi do głowy, u nas nie bardzo sprawdziła się mata edukacyjna póki co, łańcuszki do smoczka tez są niewypałem, wkładki laktacyjne jak jeszcze karmiłam w ogóle się nie przydały, masa mi została, no i ostatecznie laktator, bo używany był też niewiele.

k0kdroeq3fqtees1.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przewijak (w zasadzie nakładka na łóżeczko) jest hitem a do tego podkłady higieniczne seni (kładę na przewijak- tanie i wytrzymałe- kupuję największe przez internet i tnę na mniejsze części). Mata edukacyjne też się super sprawdza- właśnie mała sprawdza jej wytrzymałość ;) Z kosmetyków jeszcze płyn do kąpieli hipp- nie smaruję już żadnym balsamem.
    Kity to jeszcze butelki antykolkowe- kompletnie nie potrafiło pić z nich moje dziecko :/

Ylena, ja bephanten kupuję na gemini- jest prawie połowe tańszy a czasem jest jeszcze promocja, że do dużego opakowania gratis jest 30g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 17:16

ylena lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sernika akurat bym nie dała, jak już wcześniej wspominałam jestem dość restrykcyjna w żywieniu i mam bzika pod kontem zdrowego jedzenia i w swoim czasie, a jeżeli chodiz o słodycze to nawet jak będzie większa to będę jej znacząco ograniczać, wolę dać owoce niż cukierki;

u nas mała od soboty ma bzika na punkcie obrotów, z brzucha na plecki głównie, ale też nakręca się z pleców na brzuch i też jej fajnie wychodiz, a gdy ścigam pieluchę na kocu i ma więcej miejsca to myk i już na brzuchu jest, dotyka jak na razi etylko najdalej kostek;

hity i kity no to tak
    HITY:
    to u nas przewijak na szafce z przybornikami, pod ręką mam kosmetyki, waciki, pieluchy, tetry, kropelki wszelakie, z komsetyków do kąpieli emolient oilatum super natłuszcza a mała ma tendecnej do przesuszonej skóry z krostkami na buzce, lokciach czasem ogolnie na ciele, do zabawy mata edukacyjna super sprawa, wcześneij do usypiania i uspokajania bujaczek z wibracją, karuzela tez jest zaakceptowana ale zazwyczaj stosujemy ja rano gdy sie obudzi i wtedy sobie na nia patrzy, z pieluch na noc zielony pampers, a w dzien mielismy dade tez ok, teraz mamy tanie pieluchy loves baby, ja ja czesto przewijam w ciagu dnia, ale nawet jak wypadnie po 3h to jeszcze nidgy nie przelecialo i tylek tez suchy, spiworek do spania tez uwazam za dobra spare o ile nie jest zbyt maly lub zbyt duzy, kostka edukacyjna do zabawy tez jest fajna i zabawki ktore sie zawiesza i mozna ciagac, a no i zwylky odpusyowy balon wypolniony helem to jets dopiero radocha moja mala z podziwu wyjsc nie moze jak ten balon jej do gory odlatuje gdy pusci tasiemnke, krzeslo do karmienia z wyborem siedzenia, wanienka ze stojakiem;

KITY:
    pomaranczowe pieluchy pampers, problem z wyciaganiem chusteczek nawilzonych roznych firm albo nie moge wyciagnac albo wychodzi kilka sztuk ;D, gruszka do nosa, nożyczki dzieciece canapol,

mam gryzaczka takiego z siateczka na owoce, na razie uzyty wcozraj pierwszy raz, chwile pocmokala i nawet jej sie podobalo, zobaczymy co dalje, kupilam w biedronce za 8zl z dwiema siateczkami, maja tam teraz promocje z serii disneya;

czy wasze dzieciaczki tez bardzo chlapia podczas kąpieli, ja w pokoju malej mam caly gabinet kosmetyczno-lazienkowo-ciuchowy, i mi strasnzie panele i sciany zachalpuje, chyba do lazienki bede musiala sie przenisesc ;/

a pytanie do dziewczyn ktore bepanthen uzywaja do tylka i do czego jeszcze mozna? mam cala tubke i jak na arzie malo z niej korzystalam, jade na kremie baby dream, potem gdy sie ciut zaczerwienila nivea, teraz bambino mam i jej caly tyleczek nim nawilzam gdy zmieniam pieluszki, a gdy sie cos czerwonego pojawi nivea przeciw odparzeniom...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna ja bephanten stosuje do tylka co któreś przewijanie (nie przy każdym) i na noc i nigdy żadnego odparzenia nie było. Stosuje go też czasami u niej na szyjkę (przy ulewaniu czasami coś się jej w fałdkach lekko odparzy) i pod paszki (jak są czasem zaczerwienione). Uważam że jest rewelacyjny. Mam też taki różowy z Baby dream ale jak dla mnie to jest on zdecydowanie słabszy niż bephanten. Nivea kupilam juz jakiś czas temu w promocji, ale jeszcze nie stestowalam.

julianna lubi tę wiadomość

k0kdroeq3fqtees1.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, u nas Kuba tez strasznie chlapie w kąpieli ale nie zabraniam mu bo to dla niego straszna frajda, kapiemy go w łazience wiec mi nie zalezy, przecieram później podłogę i jest ok :) ale nie mogę sie juz doczekać aż będzie sam siedzial i przeniesiemy sie do normalnej wanny!

U nas teraz mega faza na stopy, eforts miała racje- dwa dni temu zaczal chwytać za stopy a od dzis juz pcha je do buzi elegancko :)

Co do zeli na zeby to ja próbowałam póki co tylko dentinox ale akurat bym nie polecała, u nas nic nie dawal ten żel, teraz przy następnych zębach na pewno wyprobuje juz inny...

Hity i kity... Hmm, u nas hitem na pewno jest mata, karuzela nad łóżeczko tez choc juz coraz mniej, wszelkie zabawki grające różne melodyjki, krzesełko do karmienia, zielone pampersy ( moim zdaniem lepsze niż białe), butelka aventa ze smoczkiem trójprzepływowym.
    Kitem największym okazał sie lezaczek bujaczek - właśnie wczoraj go sprzedałam bo tylko stal i sie kurzyl, młody go nie znosił :) rogal do kamienia, wszelkie gryzaki wodne, wszelkie smoczki, grzebyk do włosów, Frida do nosa, czapki wiązane pod szyja, butelki antykolkowe wszelakie- kolka i tak byla do konca 3 miesiąca :/

Co do sernika osobiście tez bym nie dała ale każdy robi jak uważa.

Dziewczyny które karmią mm- kiedy przechodzicie na mleko następne (2)? Równo po skończeniu 6 miesięcy? Później? Od razu czy stopniowo? Powoli zaczynam o tym myśleć, wiadomo jest jeszcze troche czasu ale ja z tych co lubią planować wiec juz mysle jak i kiedy to zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 21:16

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola z żeli na ząbkowanie próbowałam jeszcze calgel i na tym tle Dentinox był lepszy.
    Tez myślę nad mlekiem następnym, ale zostawiam te rozważania do przyszlego tygodnia kiedy, mam nadzieje, wrócę juz z wygnania i pójdziemy do pediatry. Czeka nas drugie szczepienie - ktoś coś wie jak sytuacja z dostępnością szczepionki Infanrix hexa? A najbardziej to obawiam się ważenia, bo Natalka jest juz taką kluską, że nie wiem czy 9 kg styknie ;)

k0kdroeq3fqtees1.png
  • Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z hitow na pewno mata, karuzelka nad lozeczko, butelka TT, laktator Medela mini electric
    Kity...hmmm...rogal do karmienia ( ani razu nie byl uzyty)

Bukumola tez wlasnie ostatnio myslalam o tym jak powinno przejsc sie na mleko nastepne. Czytalam tylko, ze nie powinno sie mieszac jedynki z dwojka.

Jutro wracam do pracy :( Jestem strasznie zdolowana...

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza83 trzymaj się jutro w pracy! Na pewno jak wpadniesz spowrotem w rytm zawodowy to wszystko się ustabilizuje :)

k0kdroeq3fqtees1.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od tygodnia jesteśmy na mleku następnym- przy ostatnim szczepieniu pediatra powiedziała, że można już przejść.

Bhepanten używamy codziennie- rano i wieczorem smaruję małej buźkę i pupkę po każdej kupie. Jeśli pojawi się jakieś zaczerwienienie to po posmarowaniu niemal natychmiast znika.

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- powodzenia w pracy! ;)
    Kanapa, i jak, mala dobrze zniosła zmianę? Wprowadzalas stopniowo czy od razu? Podobno jest bardziej kaloryczne, zauważyłaś zeby mala jakos lepiej sie najadala? :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana przebiegła bezproblemowo- w ciągu jednego dnia odstawiliśmy jedynkę (stopniowo zmniejszając ilość w mieszance mleka na rzecz dwójki). To, że jest bardziej kaloryczne to fakt, nie dodajemy już w ogóle kleiku do mleka i mała na raz zjada mniejszą ilość- czasem jej się zdarzy 200ml ale najczęściej ok 150-170ml, rzadziej mniej. Bilans dobowy wynosi obecnie 700-800ml, więc mniej niż przy jedynce.

Iza- trzymam kciuki żebyś "przeżyła" ten pierwszy dzień w pracy ;) ja nie wyobrażam sobie swojego powrotu do pracy... :/

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawde uwazacie ze polizanie sernika ze swiezych produktow jest gorsze od kaszki z cukrem i sproszkowanym bananem tylko dlatego ze jest napisane ze dla dzieci? To chyba jako jedyna mam odwrotne myslenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 12:42

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, akurat to co widziałam to było zjedzenie całego kawałka a to już jest różnica ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polizanie to luzik, ja osobiscie nie daje niczego z cukrem, ostatnio jej soczek z hippa wypilam bo wyczytalam ze jest z cukrem

u nas szal obracania dzis glownie z plecow na brzuch i krecenie sie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tam każdy robi jak uwaza kiedys nas dziexi rozliczą :)

Juliana Franoslaw tez uwielbia turlanie się, już potrafi przemieścić sie z salonu do kuchni :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ