X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ale Franio nie przepada za jazda i licze ze to wyzwoli nas z wrzasku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My mamy wozek Quinny Buzz i jestem bardzo zadowolona-jest lekki i zgrabny jak na wozek 3 w 1. Tez ma 3 kola i owszem, jazda po podjazdach jest troszke problemem ale oprocz tego nie widze zadnych minusow, a wozek jest mega stabilny. Aczkolwiek ma dosc szeroki rozstaw kol i stelaz nie miescil sie do auta moich rodzicow jak bylismy w Pl (maja forda fieste). Takze to na minus.
    My tez jezdzimy na tylnym siedzeniu, zwykle ja albo maz siedzimy obok Majki. Kilka razy tylko jechalam z nia sama i to tylko gdzies blisko, np na zakupy. Tez nie czuje sie komfortowo gdy mala siedzi z tylu sama a ja jej nie widze.
    16 sierpnia lecimy na urlop do Pl! Jupi! :)

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku Ola jeździ sama. Tylko jak wracaliśmy ze szpitala po porodzie, to jechałam z nią. My mamy lusterko zamontowane na zagłówku tylnego siedzenia, więc widzimy w przednich lusterkach co ona robi albo czy śpi. U nas to się sprawdza.

My też myślimy o zmianie wózka, bo teraz musimy koła tylne wyciągać, żeby stelaż się zmieścił do bagażnika, ale chyba zmiana jednak nastąpi dopiero na wiosnę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was byla nad morzem z maluszkiem, wybieramy sie na tydzien i zastanawiam sie co bedzie niezbedne,moze mi pomozecieco zabrac ze soba dla niemowlaka ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana my właśnie wróciliśmy. Z niezbędnych rzeczy to polecam waanienke dmuchana sprawdzi się do kąpieli (po powrocie z plaży, bo piach jest wszedzie) i nad morzem jak jest upał. Przydał się też namiot plażowy jako osłona przed wiatrem, przed słońcem i miejsce snu. Wózek ciężko się pcha po plaży wiec używaliśmy nosidełka. Wózek był potrzebny do przewożenia całego sprzętu plażowego. Termometr i podstawowe lekarstwa. Siatka na wózek na owady. Jak sobie coś jeszcze przypomnę dam znać :-)

julianna lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto4 a tak poza tym, moczylas nozki maluszka ? Dzis pomoczylam malej stopki w basenie zeby spr reakcje czy jej cieplo czy zimno to bylo tylko slychac wzdychanie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana wlewalismy wodę do basenika i moczylismy Młodego. Nie było sprzeciwu, bo lubi wodę. Sadzalismy Jozka też na piasku i brał go w rączki. Jak córka robiła babki, to on je rączkami rozwalal. Był bardzo zadowolony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 16:42

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy maly okragly basenik dmuchany, wezniemy go na plaze i przyda sie do wieczornej kapieli, musze jeszcze wiaderko kupic zeby jakos wode nalac :-) dzis Zosie pierwszy raz wsadzilismy do basenika, niestety w domu, bo strasznie wialo, byla lekko zdziwiona bo siedziala, a zawsze pluska sie podczas kapieli na brzuszku, ogolnie mala sama usiedzi chwilke, wiec trzeba ja przytrzymywac, a teraz od paru dni ma szal na stanie a bardziej skakanie

A mamy od wczoraj drugi zabek

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie mam :)
    Teraz, jak sa takie upały, w czym spia Wasze dzieci? Chodzi mi o stroj (pajac/body/dlugi/krotki rękaw?) i ewentualne przykrycie lub jego brak :) Od paru dni walcze ze sobą codziennie wieczorem jak młodego ubrać do snu bo w pokoju 26 stopni (za cholerę nie będzie chłodniej mimo ze caly dzień zasloniete sa rolety- okna na zachod, taki urok :/ )z jednej strony mysle ze w długim rękawku mu za goraco, z drugiej strony ze jak spi w nocy i się nie rusza to ciało się wychładza i w krotki rękawie zmarznie ;) Oszaleje chyba.. a mam wrazenie ze cos jest z tymi warunkami do spania nie tak bo bardzo często ostatnio po pol godziny/40 minutach zaczyna poplakiwac i się wybudza nie wiadomo dlaczego...podejrzewam ze może mu goraco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 20:42

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Józek śpi w koszulce na ramiączkach i pampersie. Przykrywamy go tylko cienkim kocykiem. Zauważyłam, że jak jest cieplej ubrany lub przykryty gorzej śpi. U nas w pokoiku Młodego tez jest bardzo ciepło, bo to na poddaszu.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i nóżki przykrywamy jej takim cienkim bambusowym kocykiem. Ale duża część nocy śpi rozkopana, nie lubi być przykryta. U nas w pokoju 25 stopni i tez od dwóch dni bardzo marne spanie, pobudki nawet co godzinę...

k0kdroeq3fqtees1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mega upaly spala w krotkim bodziaku, ale ze skopuje z siebie kocyki, kolderki to zakladam jej pajaca albo pizamke zeby nie zmarzla, patrze na siebie u nas jest tempo zblizxona i ja sie przykrywam, wiec mysle, ze i jhej w noicy moze sie zrobiuc zimno i jak w noicy do niej zaglkadam to zazwyczaj bez okjrycia lkezy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek spi w body na krotki juz bardzo dlugo i pod kocykiem jak spi sam jak klade sie do niego to przykrywamy nogi koldra.

Juliana te jedziemy nad morze w sobote i poza tym co uzywam na co dzien i zabieram wszedzie to biore wanienke dmuchana i basenik z biedronki taki z daszkiem to mlody nie bedzie caly czas na sloncu w razie czego.

Franek uwielbia wode jak tylko widzi basenik/basen/wanne to jara sie jak glupi :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajny basenik z daszkiem, my mamy z cerfura zwykly okragly, planuje kupic namiot w decathlonie internertowym widzialam, musze podjechac do miasta i kupic na miejscu

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana tez myslalam o tym namiocie ale myslalam ze beda tansze :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez troche cena przeraza bo to w granicach 75-85 zl najtaniej, ale chyba zainwestujemy, wyjazdy nad morze beda raczej glownym celem wakacji, male dzxieci to lubia, a i moze drugie sie z czasem wykluje
    Planuje tez wykorzystac namiot w ogrodzie do zabawy dla Zosienki jak bedzie wialo czy swiecilo slonce

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Mamita Nowa

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia przy takiej temp spała w bodziaku na krótki rękaw i przykrywalam ja tetra:-)

Mamita
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zainwestowalismy w taki namiot http://www.decathlon.pl/budka-2seconds-xl-0-zielona-id_8242946.html
    Kupowałam go z myślą, że posłuży kilka dobrych sezonów, a i do ogrodu dla dzieci do zabawy się nada. Juluanna jaki namiot byś nie kupiła, to przed wyjazdem poćwiczyć składanie i rozkładanie, zęby na plaży się nie męczyć.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto4 ja planuje taki kupic ale bez zamkniecia bo tanszy, ale mysle ze z tym zamknieciem yez fajna sprawa,
    Czy wasze dzieciaczki robia caly czas twarde kupki bo od jakiegos czasu u nas kroluja miekkie a czasem nawet wodnista, juz przestalam dawac jej sok, i zmniejszylam ilosc owocow wczoraj dalam na obiad zupke marchewkowo-ziemniaczana z manna a na kolacje kleik ryzowy no i dzis kupka tez miekka, kurcze a bylam pewna ze po takiej ilosci zbozowej to twardy klocek wyjdzie :/

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kupka jak na loterii. Raz jest kuleczka a raz rzadka. Nieraz jedna w ciągu dnia, a nieraz bywają ze trzy i to każda inna.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ