X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ale Franio nie przepada za jazda i licze ze to wyzwoli nas z wrzasku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My mamy wozek Quinny Buzz i jestem bardzo zadowolona-jest lekki i zgrabny jak na wozek 3 w 1. Tez ma 3 kola i owszem, jazda po podjazdach jest troszke problemem ale oprocz tego nie widze zadnych minusow, a wozek jest mega stabilny. Aczkolwiek ma dosc szeroki rozstaw kol i stelaz nie miescil sie do auta moich rodzicow jak bylismy w Pl (maja forda fieste). Takze to na minus.
    My tez jezdzimy na tylnym siedzeniu, zwykle ja albo maz siedzimy obok Majki. Kilka razy tylko jechalam z nia sama i to tylko gdzies blisko, np na zakupy. Tez nie czuje sie komfortowo gdy mala siedzi z tylu sama a ja jej nie widze.
    16 sierpnia lecimy na urlop do Pl! Jupi! :)

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku Ola jeździ sama. Tylko jak wracaliśmy ze szpitala po porodzie, to jechałam z nią. My mamy lusterko zamontowane na zagłówku tylnego siedzenia, więc widzimy w przednich lusterkach co ona robi albo czy śpi. U nas to się sprawdza.

My też myślimy o zmianie wózka, bo teraz musimy koła tylne wyciągać, żeby stelaż się zmieścił do bagażnika, ale chyba zmiana jednak nastąpi dopiero na wiosnę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was byla nad morzem z maluszkiem, wybieramy sie na tydzien i zastanawiam sie co bedzie niezbedne,moze mi pomozecieco zabrac ze soba dla niemowlaka ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana my właśnie wróciliśmy. Z niezbędnych rzeczy to polecam waanienke dmuchana sprawdzi się do kąpieli (po powrocie z plaży, bo piach jest wszedzie) i nad morzem jak jest upał. Przydał się też namiot plażowy jako osłona przed wiatrem, przed słońcem i miejsce snu. Wózek ciężko się pcha po plaży wiec używaliśmy nosidełka. Wózek był potrzebny do przewożenia całego sprzętu plażowego. Termometr i podstawowe lekarstwa. Siatka na wózek na owady. Jak sobie coś jeszcze przypomnę dam znać :-)

julianna lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto4 a tak poza tym, moczylas nozki maluszka ? Dzis pomoczylam malej stopki w basenie zeby spr reakcje czy jej cieplo czy zimno to bylo tylko slychac wzdychanie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana wlewalismy wodę do basenika i moczylismy Młodego. Nie było sprzeciwu, bo lubi wodę. Sadzalismy Jozka też na piasku i brał go w rączki. Jak córka robiła babki, to on je rączkami rozwalal. Był bardzo zadowolony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 16:42

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy maly okragly basenik dmuchany, wezniemy go na plaze i przyda sie do wieczornej kapieli, musze jeszcze wiaderko kupic zeby jakos wode nalac :-) dzis Zosie pierwszy raz wsadzilismy do basenika, niestety w domu, bo strasznie wialo, byla lekko zdziwiona bo siedziala, a zawsze pluska sie podczas kapieli na brzuszku, ogolnie mala sama usiedzi chwilke, wiec trzeba ja przytrzymywac, a teraz od paru dni ma szal na stanie a bardziej skakanie

A mamy od wczoraj drugi zabek

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie mam :)
    Teraz, jak sa takie upały, w czym spia Wasze dzieci? Chodzi mi o stroj (pajac/body/dlugi/krotki rękaw?) i ewentualne przykrycie lub jego brak :) Od paru dni walcze ze sobą codziennie wieczorem jak młodego ubrać do snu bo w pokoju 26 stopni (za cholerę nie będzie chłodniej mimo ze caly dzień zasloniete sa rolety- okna na zachod, taki urok :/ )z jednej strony mysle ze w długim rękawku mu za goraco, z drugiej strony ze jak spi w nocy i się nie rusza to ciało się wychładza i w krotki rękawie zmarznie ;) Oszaleje chyba.. a mam wrazenie ze cos jest z tymi warunkami do spania nie tak bo bardzo często ostatnio po pol godziny/40 minutach zaczyna poplakiwac i się wybudza nie wiadomo dlaczego...podejrzewam ze może mu goraco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 20:42

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Józek śpi w koszulce na ramiączkach i pampersie. Przykrywamy go tylko cienkim kocykiem. Zauważyłam, że jak jest cieplej ubrany lub przykryty gorzej śpi. U nas w pokoiku Młodego tez jest bardzo ciepło, bo to na poddaszu.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • ylena Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i nóżki przykrywamy jej takim cienkim bambusowym kocykiem. Ale duża część nocy śpi rozkopana, nie lubi być przykryta. U nas w pokoju 25 stopni i tez od dwóch dni bardzo marne spanie, pobudki nawet co godzinę...

k0kdroeq3fqtees1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mega upaly spala w krotkim bodziaku, ale ze skopuje z siebie kocyki, kolderki to zakladam jej pajaca albo pizamke zeby nie zmarzla, patrze na siebie u nas jest tempo zblizxona i ja sie przykrywam, wiec mysle, ze i jhej w noicy moze sie zrobiuc zimno i jak w noicy do niej zaglkadam to zazwyczaj bez okjrycia lkezy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek spi w body na krotki juz bardzo dlugo i pod kocykiem jak spi sam jak klade sie do niego to przykrywamy nogi koldra.

Juliana te jedziemy nad morze w sobote i poza tym co uzywam na co dzien i zabieram wszedzie to biore wanienke dmuchana i basenik z biedronki taki z daszkiem to mlody nie bedzie caly czas na sloncu w razie czego.

Franek uwielbia wode jak tylko widzi basenik/basen/wanne to jara sie jak glupi :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajny basenik z daszkiem, my mamy z cerfura zwykly okragly, planuje kupic namiot w decathlonie internertowym widzialam, musze podjechac do miasta i kupic na miejscu

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana tez myslalam o tym namiocie ale myslalam ze beda tansze :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez troche cena przeraza bo to w granicach 75-85 zl najtaniej, ale chyba zainwestujemy, wyjazdy nad morze beda raczej glownym celem wakacji, male dzxieci to lubia, a i moze drugie sie z czasem wykluje
    Planuje tez wykorzystac namiot w ogrodzie do zabawy dla Zosienki jak bedzie wialo czy swiecilo slonce

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Mamita Nowa

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia przy takiej temp spała w bodziaku na krótki rękaw i przykrywalam ja tetra:-)

Mamita
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zainwestowalismy w taki namiot http://www.decathlon.pl/budka-2seconds-xl-0-zielona-id_8242946.html
    Kupowałam go z myślą, że posłuży kilka dobrych sezonów, a i do ogrodu dla dzieci do zabawy się nada. Juluanna jaki namiot byś nie kupiła, to przed wyjazdem poćwiczyć składanie i rozkładanie, zęby na plaży się nie męczyć.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto4 ja planuje taki kupic ale bez zamkniecia bo tanszy, ale mysle ze z tym zamknieciem yez fajna sprawa,
    Czy wasze dzieciaczki robia caly czas twarde kupki bo od jakiegos czasu u nas kroluja miekkie a czasem nawet wodnista, juz przestalam dawac jej sok, i zmniejszylam ilosc owocow wczoraj dalam na obiad zupke marchewkowo-ziemniaczana z manna a na kolacje kleik ryzowy no i dzis kupka tez miekka, kurcze a bylam pewna ze po takiej ilosci zbozowej to twardy klocek wyjdzie :/

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kupka jak na loterii. Raz jest kuleczka a raz rzadka. Nieraz jedna w ciągu dnia, a nieraz bywają ze trzy i to każda inna.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ