Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, to ja też się pochwale tez jestem w ciąży i ma być dziewczynka jak na razie.
Iwo chodzi już sam ,ma 6 zębów,waży niecałe 12 kg i jest bardzo wesoły. Je wszystko to co my.annusiak88, aneczka1983, ylena, julianna, Bukumola, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Wow, widze ze fala drugich ciąż Gratulacje i podziwiam Was naprawdę- ja na dzień dzisiejszy bym się na drugie dziecko nie zdecydowala, jakos ledwo mogę ogarnąć jedno Choc nie powiem, chciałabym kiedyś jeszcze dorobić się corki Ale może kiedyś..
-
Hej,
Dziewczyny mam pytanie jak rozkładają się drzemki u Waszych dzieci?I ile w sumie przesypiają?
My mamy dwie pierwsza koło 9 i śpi z 30-40 minut druga koło godziny 13 i tu dwie trzy godziny potrafi sobie pospać.
Siedzimy uziemieni w domu z powodu choroby dziś idziemy do lekarza niech sprawdzi czy gardło lepiej czy się pogorszyło.
Czy Wasze dzieciaczki lubią tańczyć? Jaśko jak usłyszy muzykę to rączka w górę,pistoleciki i cały aż chodzi..urocze. W jakie zabawy lubią Wasze dzieciaczki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:58
-
Wiki ma przeważnie 2 drzemki
ogólnie jak zaczyna dzień 6/6-30
to pada między 9-10 i tą drzemkę ma długą 1,5/2
staram się żeby spała tak do 11 wtedy mogę ją koło 15 położyć tak na góra h
a dziś np. wstała o 8 więc położyłam ją o 13 i modle się żeby do 15 pociągnęła i na tej jednej dziś skończymy
-
tańczyć lubi ale ona się tylko buja jak choroba sieroca:D
-
co do zabaw to Wiki lubi teraz wrzucać i wyciągać przedmioty z np, dzbanuszka klocuszka oglądać książeczki i układać kółka na drąg nawet jej to wychodzi 3-4 nałoży:)
coraz więcej w niej odwagi i z pachaczem przejdzie po mieszkaniu dopuki nie napotka przeszkody bądź coś ją nie zaciekawi bo jak coś widzi to siup na cztery i leeeci
no i uwielbia latać za starszą siostrą -
No wlasnie ja tez się przymierzam do zakupu jakiegoś pchacza ale się zdecydować nie mogę Kusi mnie tez skoczek- zebra z Fisher Price bo młody uwielbia skakać.. ale cena 300zl za nowy wydaje mi się jednak lekko przesadzona. Rozwazam cos takiego:
http://www.smyk.com/fisher-price-szczeniaczek-chodzik-jezdzik,p1053327647,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Ma ktoś może? Ewentualnie co polecacie?
Jeśli chodzi o garnuszek na klocuszek to mamy go i jakos mojego Kuby on nie interesuje Tzn owszem- wyciąga klocki z dzbanuszka ale glownie po to żeby je gryzc, czasem wrzuci spowrotem a czasem nie. Sortowanie kształtów to na razie abstrakcja dla niego. Ale wiadomo, kazde dziecko jest inne... -
U nas jedna lub dwie drzemki, dzien zaczynamy miedzy 7-8, drzemka o 12, jezeli jest krortka to o 16 druga, i o 19-3o spanie nocne,
My mamy wozek-pchacz smooby bodajze, mala oistatnio go odkryla i jak sie go postawu na srodku pokoju to od razxu wstaje i idzie, trzeba asekurowac bo strasznie pedzi, no i nie umie zakrecac, poza tym mamy samochoidzik chicco quatro funkcja bujaka, pchacza, jezdzika, bardzo fajny, na raziue od dwoch dni ale malej sie widzi
Zasdtanawialam sie nad dzbanuszkiem, ale tyle tych zabawek grajacych, ze nie wiem czy kolejny gadzet nie bedzie zawalal.
Mala tanczy, tzn jak ja trzymam to z nozki na nozke tup tup, a jak suiedzi to sie buja, albo tylko glowa
-
Annusiak, kupuj smialo jak Ci się podoba, hehe a jak kupisz wcześniej niż ja to mi dasz znac czy warto Ja chce pod choinke kupic wiec jeszcze chwila do namysłu jest.
Mnie tez się podoba ale z moim dzieckiem to trudno przewidzieć, może być tak ze wydam 200zl a on popatrzy 5 minut i pojdzie gryzc klocki Jest jeszcze cos takiego:
http://www.smyk.com/fisher-price-slonik-3-w-1-zabawka-dla-najmlodszych,p1101437915,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Tez mi się podoba i się waham bo slonik ma jeszcze funkcje skakania dodatkowo Wogole mam chyba slabosc do zabawek Fisher Price chociaż obiektywnie uważam ze ich ceny sa zdecydowanie nadmiernie wygórowane oplaca się kupować na allegro bo na przykład na takim szczeniaczku jest 100zl roznicy w cenie miedzy sklepem stacjonarnym (Smyk) a sklepami internetowymi.
A co do dzbanuszka to moje dziecko wlasnie wczoraj pierwszy raz zainteresowalo się nim na pare chwil i pierwszy raz probowal wlozyc klocek w odpowiedni otwor.. O dziwo nawet wiedział w który ale no coz.. jeszcze swoimi niezgrabnymi raczkami nie umial tak precyzyjnie wsunąć klocka. Dziewczyny które macie dzbanuszek- nie macie wrazenia ze te otwory na klocki sa bardzo ciasne? W sensie ze naprawdę nawet dorosłemu czasem ciężko wpasować klocek, nie ma tam ani milimetra luzu, wydaje mi się ze dla dziecka to będzie bardzo trudne
Kuba podryguje w rytm muzyki jak mu puszczam piosenki dla dzieci na YouTube siedzi i się buja albo kiwa glowa- komiczne to ale słodkie Generalnie uwielbia piosenke o czarnych jagódkach i "kaczuszki"- wtedy jest istny szał ciał No i chyba powoli zbiera się do chodzenia- od kilku dni potrafi zrobić sam kilka kroczków. Ale nie potrafi niestety się potem zatrzymać -
Bukumola szczeniaczek podoba Nam się bardziej.
Dam znać ale będę zamawiać pod koniec listopada.
Ciekawa jestem jak zareaguje ale wydaje mi się że będzie trafiony prezent.
My dostaliśmy w spadku takiego jina. Jak tylko moje dziecko widzi tego tygryska to szał ciał!! Piszczy krzyczy ale jak już mamy go trochę w domu to nauczył się mówić tak bo nie mówił wcześniej. Jaśko mu odpowiada i tak fajnie się cieszy..chyba ma wrażenie że nieźle sobie rozmawiają. Zresztą każde dziecko jak do nas przychodzi to jin cieszy się dużą popularnością.
http://www.smyk.com/dumel-discovery-magic-jinn-zabawka-interaktywna,p1080665419,zabawki-gry-dla-dzieci-p
-
Bukumola, mam dokładnie takie samo wrażenie, co do tych otworów w dzbanuszku, strasznie ciasne są, ale dostaliśmy go w spadku wiec przeboleję
widzę, że pojawiają się już pomysły na prezenty i fajnie zawsze coś może wpaść w oko
dorzucę też coś od siebie, traktorek dumel lub arka noego
http://www.smyk.com/dumel-discovery-traktor-farmer-zabawka-interaktywna,p1059357136,zabawki-gry-dla-dzieci-p#e
http://www.smyk.com/dumel-discovery-arka-noego-zabawka-interaktywna,p1065440349,zabawki-gry-dla-dzieci-p
ale chyba bardziej skłaniamy się do arki bo ma wiecej zwierzątek i jest wieksza -
nick nieaktualnyco tu sie dzieje, my zaczelismy starania w tym miesiacu, jednak jakos sie przemoglismy, narazie bez spiny, bo jakos nie wyobrazam sobie ze sie uda za pierwszym razem, no nic 24 h po owulacji, za 2 tyg bedzie wiadomo czy sie udało...
annusiak88, julianna lubią tę wiadomość
-
Wow dzieje sie, i bdb
U nas pierwszy cykl starań zamnknięty, test negatywny, ale ale cos sie wymieszalo w moim organixzmie, bo 31 dnia cyklu dostalam lekkiego, bardzo plamienia i tak od trzech dni, pare nitek krwi, i juyz bylam na 100% pewna, ze dostane okres a tu nic, zrobilam sobie badanie krwi na prolaktyne, w grudniu do gina i powie co mi jest.
A jak Wasze miesiaczki po ciazach, regularne?