X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna jak masz ochote to pij, ja od czasu do czasu tez wypije cole a ogolnie zyjemy tylko na wodzie i teraz pije miete dwa razy dziennie, jakos lepiej mi zoladek pracuje...

moge tez powiedziec, ze ta ciaze gorzej przechodze, to znaczy nie wymiotuje, raz mi sie tylko zdarzylo jak wracalismy od rodzicow...ale za to mam mdlosci zwlaszcza wiecxzorami i mam wieksze wzdecia, czasem tak mnie kuja jelita ze nie moge sie ruszyc...ale naprawde jak niektore dziewczyny wymiotuja 3, 4 miesiace to ja sobie tego nie wyobrazam...

moja szwagierka jest w 16 tyg i dopiero od tyg nie wymiotuje, wiec naprawde sie nameczyla dziewczyna...

• Bukumola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, spokojnie na pewno nie zaszkodzisz jak od czasu do czasu się napijesz pepsi :) Ja w ciąży z Kuba tez miewałam zachcianki (nagłe i nie do opanowania ;) ) na Colę, kurczaki z KFC itp. Piłam codziennie kawę (no może prócz 1 trymestru bo się bałam ale potem lekarz zapewnił mnie ze filizanka dziennie młodemu nie zaszkodzi a ja bez kawy miałam ciśnienie 85/55, mogłam spać na stojąco :) )

Mnie w ciąży z Kuba odrzucilo totalnie od mięsa a normalnie jestem mocno mięsożerna. Za to miałam ogromną ochotę na wszelkie twarożki i ogólnie biały ser w każdej postaci. Odrzuciło mnie też od kwaśnego, na słodkie tez nie miałam ochoty szczególnej. W pierwszym trymestrze wyglądałam fatalnie, problemy z cera i w ogóle jakoś tak marnie, jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży to nawet do lekarza się wybierałam bo ludzie w pracy wszędzie wokół mi mówili ze źle wyglądam :/ Wszyscy potem wróżyli mi dziewczynkę bo niby podobno na początku ciąży wlasnie odbiera mamie urodę a jednak.. chłopczyk :) Nie ma reguł jak dla mnie

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylyscie mnie :-)
    Ja mialm tak mocne nudności i prawie wymioty ale jakos konczylo sie bez, ale czasem sobie myslalam, ze chyba jakbym zwymiotowala to byloby mi lepeij, ale teraz jest juz duzo lepiej, najgorzej rano i wieczorem, ale juz nie to, fakt nie ma co narzekac nbo inni mecza sie jeszcze gorzej, niektrzy maja az odwodnienia, a ja czuje sie jak napompowany balon :-)
    Ja tak jak teraz na poczatku wysyp pryszczowy na twarzy, skora bardziej blada, a potem zobaczymy z Zosia wygladalam bdb wszyscy w pracy nie mogli uwierzyc ze bede miec dziewczynke, tak podpisuje sie pod brakiem reguly

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wydlad to ja super wygladalam. Cera ladna bez pryszczy. Wlosy się nie przetluszczaly. A teraz moze nie ma az tak duzo pryszczy ale sa i cera tlusta i wlosy tluste. I jakas taka nieatrakcyjna sie czuje...wiec mysle ze to dziolcha bedzie :-)

• zokeia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój smak z czasu ciąży to kwaśne i ...panierka. Nie ważne bło co było w tej panierce. Mogłam jeść ją samą :) Mdłości miałam od początku 3 do 7 miesiąca. Całodzienne młdości.
    Co ciekawe po ciąży zupełnie zmienił mi się smak. Kiedyś jadłam steki mniej lub bardziej surowe, duuużo tłustego mięsa. Teraz moja dieta to głównie nabiał i pieczywo. Od czegoś bardziej tłustego boli mnie brzuch.

Jak Was czytam to jeszcze mocniej chcę być znowu w ciąży. Tęsknię za ruchami dziecka w brzuchu :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia mnie tez sie zmienil smak, zaczelam jesc wszystko mniej doprawione, w czasie ciazy tylko duszone potrawy byly najlepsze, ja na mysl o panierce mialam calkiem na odwrot od razu mnie mdlilo i teraz tez:-) teraz z tlustych rzeczy smakuje mi tylko smalec z ogorkiem kiszonym,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórki kiszone i kapusta to jest to co bym jadła kilogramami. Już nawet wodę po ogórkach ze słoika wypiłam.

Jutro mam wizytę na NFZ. Ciekawa jestem, ile mały waży.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia jak po wizycie ?

Dzis na obiad byla ogorkowa :-)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez czekam na wiesci,

a ja zastrajkowalam i obiadu nie bylo, Marceli zjadl spagetti ze sloiczka :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem melduję się po wczorajszej wizycie :)
    Serce bije maluszek ma 5mm
    Niestety obok maluszka jest krwiak.
    Muszę leżeć jak najwięcej i brać luteinę dwa razy dziennie. Następna wizyta 10 lutego.

Kupiłam sobie wczoraj herbatkę z LOYD męta z żurawiną i dziką różą pomaga mi na mdłości.
    Sama nie wiem jakie mam preferencje czy słodkie czy kwaśne na razie to same owoce bym jadła :)
    Jak byłam z chłopakami w ciąży to ciągle miałam smak na słone kwaśne i ostre.

julianna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kiedy pije miete dwa razy dziennie to tez nie mam mdlosci, ale dzisiaj myslalam ze zalicze kibel, bo maly taka smierdzaca kupe zrobil, ze juz czulam w gardle, zaczelo mnie rzucac i jeszcze lzy w oczach...na szczescie sie udalo powstrzymac bo nie wiem co bym oddala, jak sniadania nawet nie jadlam...

dynamiczna super wiadomosc, bedzie dobrze i krwiaczek sie wchlonie, tez z Marcelim mialam i w 10 tc wylecial, a ja myslalam ze zawalu dostane...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to była ostatnia wizyta na NFZ. Niczego się nie dowiedziałam oprócz tego, że szyjka ma 5 cm. O płeć jak pytałam, to mi powiedział, że to by trzeba lepszego sprzętu. A odnośnie wagi małego, to usłyszałam, że odpowiada tygodniowi ciąży... Ręce opadają. Wizyta trwała 5 minut.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia współczuje wizyty, też byłabym zła jakbym została niezaspokojona informacjami na które chciałabym znać odpowiedź!

U Nas noce się poprawiły Jaś budzi się o 2 na mleko i śpi dziś szok do 7!!!
    Musiałam oczy przetrzeć żeby sprawdzić drugi raz godzinę.:)
    Taki obrót spraw jak najbardziej mi pasuje.;)

Warzywa wróciły do łask, najwidoczniej marudny był przy ząbkach.

dqpri09kf3kzk37k.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia Ty wspomnalas ze do konca lutegoi madsz urlop a potem idziesz na l4, dlaczego nie jestes na l4 juz?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo tyle mi się urlopu uzbierało, że musiałam już to wybrać, a i tak jeszcze mi zostanie kilka dni z 2015 roku. Na zwolnienie planuję iść od początku marca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa rozumien, ja mam wypisany urlop z 2014 i 2015, i teraz nie wiem czy przerwac urlop na poczatku lutego, czy dopiero jak mi sie skonczy od marca isc na l4, glowie sie bo gdzies czytalam ze jak sie przepracuje 3 msce kalendarzowe to okres do nowwgo naliczania zasilku chorobowego, ale nie wiem czy urlop jest w to liczony

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wliczany, ale jak masz cały czas taką samą pensję, to nie ma to znaczenia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam inna, gdy pracowalm mialm podwyzke i po miesiacu bylam na l4 wiec kasy mialam duzo mniej bo potem byla srednia z 12 mscy, i teraz sie zastanawiam czy jak bede bite trzy msce na urlopie i dostane obecna wyzsza pensje czy zasilek bedzie wyzszy ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna jak tam się czujesz? Bąbelek daje o sobie znać? ;)

• julianna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Julianna jak tam się czujesz? Bąbelek daje o sobie znać? ;)
    Oo wrześnióweczka :-)
    Tak już w 100% wiem, ze jestem w ciazy, mdlosci cale szczescie juz slabsze i nie wystepuja caly czas, brzuch wieczorami jak balon, ale waga jeszcze ta sama, a jak u Ciebie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ