Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjulianna jak masz ochote to pij, ja od czasu do czasu tez wypije cole a ogolnie zyjemy tylko na wodzie i teraz pije miete dwa razy dziennie, jakos lepiej mi zoladek pracuje...
moge tez powiedziec, ze ta ciaze gorzej przechodze, to znaczy nie wymiotuje, raz mi sie tylko zdarzylo jak wracalismy od rodzicow...ale za to mam mdlosci zwlaszcza wiecxzorami i mam wieksze wzdecia, czasem tak mnie kuja jelita ze nie moge sie ruszyc...ale naprawde jak niektore dziewczyny wymiotuja 3, 4 miesiace to ja sobie tego nie wyobrazam...
moja szwagierka jest w 16 tyg i dopiero od tyg nie wymiotuje, wiec naprawde sie nameczyla dziewczyna... -
Julianna, spokojnie na pewno nie zaszkodzisz jak od czasu do czasu się napijesz pepsi Ja w ciąży z Kuba tez miewałam zachcianki (nagłe i nie do opanowania ) na Colę, kurczaki z KFC itp. Piłam codziennie kawę (no może prócz 1 trymestru bo się bałam ale potem lekarz zapewnił mnie ze filizanka dziennie młodemu nie zaszkodzi a ja bez kawy miałam ciśnienie 85/55, mogłam spać na stojąco )
Mnie w ciąży z Kuba odrzucilo totalnie od mięsa a normalnie jestem mocno mięsożerna. Za to miałam ogromną ochotę na wszelkie twarożki i ogólnie biały ser w każdej postaci. Odrzuciło mnie też od kwaśnego, na słodkie tez nie miałam ochoty szczególnej. W pierwszym trymestrze wyglądałam fatalnie, problemy z cera i w ogóle jakoś tak marnie, jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży to nawet do lekarza się wybierałam bo ludzie w pracy wszędzie wokół mi mówili ze źle wyglądam Wszyscy potem wróżyli mi dziewczynkę bo niby podobno na początku ciąży wlasnie odbiera mamie urodę a jednak.. chłopczyk Nie ma reguł jak dla mnie -
Pocieszylyscie mnie
Ja mialm tak mocne nudności i prawie wymioty ale jakos konczylo sie bez, ale czasem sobie myslalam, ze chyba jakbym zwymiotowala to byloby mi lepeij, ale teraz jest juz duzo lepiej, najgorzej rano i wieczorem, ale juz nie to, fakt nie ma co narzekac nbo inni mecza sie jeszcze gorzej, niektrzy maja az odwodnienia, a ja czuje sie jak napompowany balon
Ja tak jak teraz na poczatku wysyp pryszczowy na twarzy, skora bardziej blada, a potem zobaczymy z Zosia wygladalam bdb wszyscy w pracy nie mogli uwierzyc ze bede miec dziewczynke, tak podpisuje sie pod brakiem reguly
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o wydlad to ja super wygladalam. Cera ladna bez pryszczy. Wlosy się nie przetluszczaly. A teraz moze nie ma az tak duzo pryszczy ale sa i cera tlusta i wlosy tluste. I jakas taka nieatrakcyjna sie czuje...wiec mysle ze to dziolcha bedzie
-
Mój smak z czasu ciąży to kwaśne i ...panierka. Nie ważne bło co było w tej panierce. Mogłam jeść ją samą Mdłości miałam od początku 3 do 7 miesiąca. Całodzienne młdości.
Co ciekawe po ciąży zupełnie zmienił mi się smak. Kiedyś jadłam steki mniej lub bardziej surowe, duuużo tłustego mięsa. Teraz moja dieta to głównie nabiał i pieczywo. Od czegoś bardziej tłustego boli mnie brzuch.
Jak Was czytam to jeszcze mocniej chcę być znowu w ciąży. Tęsknię za ruchami dziecka w brzuchu
-
Zokeia mnie tez sie zmienil smak, zaczelam jesc wszystko mniej doprawione, w czasie ciazy tylko duszone potrawy byly najlepsze, ja na mysl o panierce mialam calkiem na odwrot od razu mnie mdlilo i teraz tez:-) teraz z tlustych rzeczy smakuje mi tylko smalec z ogorkiem kiszonym,
-
nick nieaktualny
-
Zatem melduję się po wczorajszej wizycie
Serce bije maluszek ma 5mm
Niestety obok maluszka jest krwiak.
Muszę leżeć jak najwięcej i brać luteinę dwa razy dziennie. Następna wizyta 10 lutego.
Kupiłam sobie wczoraj herbatkę z LOYD męta z żurawiną i dziką różą pomaga mi na mdłości.
Sama nie wiem jakie mam preferencje czy słodkie czy kwaśne na razie to same owoce bym jadła
Jak byłam z chłopakami w ciąży to ciągle miałam smak na słone kwaśne i ostre.
julianna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja od kiedy pije miete dwa razy dziennie to tez nie mam mdlosci, ale dzisiaj myslalam ze zalicze kibel, bo maly taka smierdzaca kupe zrobil, ze juz czulam w gardle, zaczelo mnie rzucac i jeszcze lzy w oczach...na szczescie sie udalo powstrzymac bo nie wiem co bym oddala, jak sniadania nawet nie jadlam...
dynamiczna super wiadomosc, bedzie dobrze i krwiaczek sie wchlonie, tez z Marcelim mialam i w 10 tc wylecial, a ja myslalam ze zawalu dostane... -
U mnie to była ostatnia wizyta na NFZ. Niczego się nie dowiedziałam oprócz tego, że szyjka ma 5 cm. O płeć jak pytałam, to mi powiedział, że to by trzeba lepszego sprzętu. A odnośnie wagi małego, to usłyszałam, że odpowiada tygodniowi ciąży... Ręce opadają. Wizyta trwała 5 minut.
-
Milcia współczuje wizyty, też byłabym zła jakbym została niezaspokojona informacjami na które chciałabym znać odpowiedź!
U Nas noce się poprawiły Jaś budzi się o 2 na mleko i śpi dziś szok do 7!!!
Musiałam oczy przetrzeć żeby sprawdzić drugi raz godzinę.
Taki obrót spraw jak najbardziej mi pasuje.
Warzywa wróciły do łask, najwidoczniej marudny był przy ząbkach. -
Aa rozumien, ja mam wypisany urlop z 2014 i 2015, i teraz nie wiem czy przerwac urlop na poczatku lutego, czy dopiero jak mi sie skonczy od marca isc na l4, glowie sie bo gdzies czytalam ze jak sie przepracuje 3 msce kalendarzowe to okres do nowwgo naliczania zasilku chorobowego, ale nie wiem czy urlop jest w to liczony
-
No a ja mam inna, gdy pracowalm mialm podwyzke i po miesiacu bylam na l4 wiec kasy mialam duzo mniej bo potem byla srednia z 12 mscy, i teraz sie zastanawiam czy jak bede bite trzy msce na urlopie i dostane obecna wyzsza pensje czy zasilek bedzie wyzszy ?
-
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Julianna jak tam się czujesz? Bąbelek daje o sobie znać?
Tak już w 100% wiem, ze jestem w ciazy, mdlosci cale szczescie juz slabsze i nie wystepuja caly czas, brzuch wieczorami jak balon, ale waga jeszcze ta sama, a jak u Ciebie