Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny Doris ma tuta absolutną rację, co do badań we wczesnej ciąży czasem mogą one bardziej zaszkodzić... Częste usg dopochwowe naruszające szyjkę macicy i sama macicę, badanie ginekologiczne... http://polki.pl/we-dwoje/poronienia;zagrazajace;a;kwestia;badania;ginekologicznego,artykul,2264.html
Podczytuje Was codziennie i mocno za Was wszytskie trzymam kciuki, j także miałam być grudniową mamą, ale niestety straciłam kolejną ciążę... Powodzenia dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:32
-
Doris trzymajcie sie tam, wygracie ta walke - wierze w to !
Olivia bardzo mi przykro, mam nadzieje, ze niedlugo i do ciebie usmiechnie sie los.
Bylam dzis na wizycie, slyszalam serduszko, fasolek ma 2cm
http://wrzucaj.net/images/2014/05/07/10125827197626480661692712433983940562506n.jpg
I dostalam tabletki na wymioty i dzieki nim dalam rade zrobic i zjesc obiad pierwszy raz od tygodnia ! Jak wspanialeOlivia89, Qrczak, williams1, kaarolaa, Marimiko, aniar lubią tę wiadomość
-
Doris trzymajcie się z kropeczkiem!
Ja dzisiaj leżenia dzień pierwszy i już mnie trafia, nie potrafie tak tym bardziej przy moim wszędzie będącym dziecku:) Milcia podziwiam Cię! Czekam na relację z jutrzejszych badań mam nadzieje,że wasze fasoleczki ładnie rosną -
nick nieaktualnyFuria - pocieszyłaś mnie tymi wymiarami Twojej fasolki, bo nic Ci lekarz nie mówił, a moja miała na tym etapie nawet więcej, więc musi być ok
ciesze się że z Twoim maluchem wszystko gra
Bajka - ja miałam zlecone ze szpitala usg co 7 dni do 10-12 tc (z uwagi na moje problemy), ale nie byłabym w stanie tak finansowo pociągnąć, więc mam trochę rzadziej. Przez brzuch raczej robione jest dopiero od 11tc
Milcia - ja się nie dziwię sytuacji Doris. W szpitalach tak traktowane są początkowe ciąże. Mówią: leżeć, brać leki i czekać. I tu wcale nie chodzi o szkodliwość usg. Nie badają, bo taka prawda, że na tym etapie i tak nic więcej nie zrobią,w 6tc to jeszcze maleństwa są i mi lekarz wtedy wprost powiedział, że dla kobiety poronienie to coś strasznego, ale dla lekarzy ze szpitala "normalka, rutyna", nawet mówią, że nie lubią takich przypadków, bo są dość nudne (nic za bardzo zrobić nie mogą, tylko dac leki i czekać dniami, tygodniami).
Doris - jaki zastrzyk dostałaś?
Musisz być dobrej myśli, jak my wszystkie, nie mamy innego wyboru...
Byłam na tej wizycie. Koleś dziwaczny, ale chociaż ten nie krzyczał jak mówił. Powiedział, że nie może mnie prowadzić w tej przychodni, że mam się zapisać do niego do przyszpitalnej, bo tam jest lepszy sprzęt itd. Mam przyjść za 3 tyg.
USG trwało jakieś 30 sekund. Wsadził, mówi "serce bije, torbiele są" i wyjął. Jutro mam wizytę nfz tej kobiety, mam nadzieję, że zleci mi tak jak obiecała toxo i resztę. Cewka mnie kurde piecze, więc od dziś znowu żurawina.
Co do artykułu na "polkach" - powiem Wam tyle, już nie odnosząc się do samego tematu (bo tu ilu specjalistów tyle opinii i najlepiej to się słuchać własnego lekarza), ale do tej strony, że piszą tam bardzo często ogromne bzdury, także nie traktowałabym tej strony jako wyroczni, źródła jakiejś cennej wiedzy -
Dziewczyny i tak cieszmy się, że jesteśmy w Polsce a nie w Wielkiej Brytanii czy w Szwecji. Tam do trzeciego miesiąca nikt by się nami nie przejmował. Nie dostałybyśmy żadnych lekarstw na podtrzymanie. Tu przynajmniej możemy zmienić lekarza albo szpital jak nam coś nieodpowiada
Kiara, kasienka236 lubią tę wiadomość
-
Kiara przynajmniej jesteś spokojniejsza bo wiesz ze z dzidziusiem wszystko ok a gorzej jak karzą czekać miesiąc na usg i się zastanawiać czy wszystko ok Może wybiorę się na NFZ wcześniej, sama nie wiem.
zastanawiam się czy te normy wielkości podane pod suwaczkami są adekwatne, troszkę różnią się od belly. W ogóle myślę, że to jest indywidualne a jak widzę że norma tabelkowa sobie a mój kropek sobie to tylko się niepotrzebnie najadam strachu... a przecież i tak mamy go po dostatkiem i jak tu nie zwariować? -
Witam, ale fajnie macie te co po wizytach, zawsze to mocno uspokaja, szczególnie jak wszystko w normie:) Trzymajcie kciuki, ja idę jutro ok 16 na wizytę z wynikami badań. Ciekawe co powie na to moje TSH? Ja bym chciala jeszcze żeby mi wypisał skierowanie na pciala różyczki, toxo i cytomegalię, ale nie wiem czy na nfz można to wszystko?