X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milatka :) wrote:
    Dołączam.
    Dokładnego terminu nie znam, ale na pewno grudzień :)

Pozdrawiam :))
    witaj, ja tez dzieki in vitro jestem w ciazy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wziełam wieksza dawke magnezu i no-spe i teraz lezakuje, mam nadzieje ze do wieczora mi przejdzie, jestem spokojniejsza i wiem ze plamienia w koncu przejda...a i nigdzie nie wychodze przez najblizsze dni, musza odpoczac

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was ciągle piersi?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już dawno przestały boleć

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara pamiętasz kiedy?bo ja się znow filmuje

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nie bola juz jakies 2 tyg

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dalej bolą. Raz mocniej raz mniej. Pół dnia przespałam. Taka pogoda za oknem.
    O detektorze tętna słyszałam. Moja znajoma ma słuchawki lekarskie i jak jej maluszek ne ruszał się to osłuchiwała brzuch:-)

Obudziłam się i mnie mdli....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny bolą Was ciągle piersi?
    Mnie jeszcze trochę bolą, ale głownie w nocy. Jak przewracam się z boku na bok

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czytam Was codziennie, a dzisiaj postanowiłam napisać, bo chyba zwariuję... ;) Pierwszą ciążę poroniłam 2 lata temu. Poronienie zatrzymane, bez żadnych objawów, okazało się w trakcie USG (6 tc, zarodek wielkością - 4tc). Dwa lata nie byłam w stanie przemóc się, by znów zawalczyć o maluszka. Dopiero w tym roku poczułam, że jestem gotowa. Udało się w pierwszym cyklu starań (podobnie, jak w pierwszej ciąży). Dziś jestem w 7 tyg 2-3 dniu ciąży. Beta przyrasta mi książkowo. Mam obolałe piersi z widocznymi żyłkami i od 3 dni pobolewa mnie brzuch jak na okres, szybko się męczę, jestem śpiąca i od czasu do czasu męczą mdłości (szczególnie, gdy jestem głodna). Nie byłam jeszcze na USG. Wraz z panią doktor zdecydowałyśmy, że spotkamy się dopiero 16 maja na USG(to będzie 7t 5-6dz), żeby mnie wcześniej nie stresować, a 16, to już powinno być widoczne serduszko. Dostałam jedynie luteinę 100 dopochwową 2x dziennie, którą biorę tak na wszelki wypadek, ponieważ badając progesteron zauważyłam tendencję spadkową.
    ....no i nadszedł ten tydzień. 16-ty już za 2 dni, a ja zaczynam panikować. Czy tym razem będzie wszystko w porządku? Czy nie będzie pustego jaja? Czy serduszko już będzie? I o tyle, co do tej pory radziłam sobie ze swoimi emocjami, dzisiaj nie potrafię. Tak strasznie boję się USG...
    Chciałam zapytać dziewczyny, które też są po przejściach, w jaki sposób poradziły sobie ze stresem przed pierwszym usg? i czy luteinę trzeba brać dokładnie o tej samej porze jak antybiotyk, czy poślizg 2-3 godz nie wplywa szkodliwie na ciążę?

860ianliz3s2rxlo.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa podbrzusze coś od wczoraj :(

Dziś z rana byłam na badaniach, pani mi tak krew pobrała, że łapa mnie boli do teraz i bułka mi się na ręce zrobiła, a robiąc cytologię wsadziła wziernik tak, że bolało. A najlepsze jest to, że aby dostać później ksero wyników muszę napisać podanie, które rozpatrywane jest w ciągu 2 tygodni... Masakra. Przecież chyba mam prawo do wglądu do mojej dokumentacji medycznej?

i wściekła jestem. W pracy każą mi iść na zaległy urlop, bo później za dużo będzie ekwiwalentu do wypłacenia. Oni się o swoją kieszeń martwią, a przecież dla mnie to też będą potrzebne pieniążki... Niedość, że poszłam im na rękę, zmieniłam termin wakacyjnego urlopu, który był ustalany w listopadzie zeszłego roku (choć też z korzyścią dla mnie, bo chcieliśmy gdzieś jechać może, a na L4 bym się nie odważyła) to mało, jeszcze 7 dni mam wziąć. A ja ciepła klucha jestem i nie odpyskuję nikomu :( płakać mi się chce normalnie...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura tule ;**

Ja zaraz zrobie truskaweczki z bita smietana :) dorwalam dzis juz polskie.
    Mnie brzuch tez pobolewa i jajniki...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal piersi bolą. A to już ponad dwa miesiące.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi też bolą nadal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do piersi - nie pamiętam niestety kiedy przestały mnie boleć, bo to było tak, że nagle (dość szybko, może z 3 tyg. temu) bolały mnie coraz mniej, poźniej wcale. Teraz mnie nie bolą, chyba, że jakoś mocniej złapię je.

Za to wymiotuję do tej pory ;)

AsiaCh - ja mam podobne przejścia co Ty - 6tc poronienie, prawdopodobnie od 5tc ciąża się nie rozwijała. U mnie były problemy więc kilka dni po teście ciażowym trafiłam do szpitala, ale szczerze mówiąc tam to się strachu najadłam więcej niż w domu... plamiłam, krwawiłam (a zaraz po owulacji brałam już luteinę), miałam już czarne myśli. Trochę sobie popłakałam, a później robiłam cokolwiek żeby nie myśleć źle, cokolwiek żeby w ogóle o tym nie myślec, bo tylko mnie stres brał, a to na pewno dzidzi nie pomagało. Poza tym modliłam się o maleństwo.
    Musisz dobrze myśleć, innego wyjścia nie ma... :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 19:03

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogłabym się do Was dołączyć. ??

Po krótce o mnie, jestem w 8t 4 dniu ciąży, już byłam 2 razy na wizycie u lekarza. Dzidzia ma się dobrze, ale wykryto u mnie krwiaka. Kilka razy miałam krew na aplikatorze od luteiny i to właśnie przez tego krwiaka. Doktor powiedziała, że mam być spokojna, bo się wchłania (zobaczymy na następnej wizycie 22 maja). Ogólnie, to mam na imię Ola, 23 lata zamieszkała w Gdańsku.

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

kaarolaa, Marimiko, Martynaaa, aniar lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja muszę coś przekąsić przynajmniej co 1,5 2 godziny bo zaraz mi słabo i mam okropne mdłości to jest masakryczne uczucie.. momentami myślę, ze żołądek mi wypadnie gardłem :D

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bola piersi ale różnie raz mniej raz bardziej od samego początku

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh tez jestem po przejsciach, ciaza zatrzymana jak u Ciebie ale w 9 tc zarodek był wielkosci jak w 7 tc...miałam łyzeczkowanie...2 ciaza poroniona jeszcze zanim zdazyłam zrobic usg w 6 tc....teraz jestem w 3 ciazy i tez sie denerwowałam...co prawda pecherzyk widziałam bardzo szybko bo to było 4+6 ale na poczatku 7 tyg zaczełam plamic, trafilam do szpitala i tam po raz pierwszy zobaczyłam serduszko...uspokoiło mnie to na troche, ale dalej sie denerwuje, w sobote widziałam znow serduszko, ale stres jest bo dzisiaj znow plamiłam...teraz wizyte mam w poniedzialek i wydaje mi sie, ze sie uspokoje. pewnie dopiero po porodzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia witamy :) tez mam krwiaka i najpewniej to on plami, wiec juz sie tak bardzo tym nie przejmuje...biore 200 mg progesteronu, a jak mam plamienia dodatkowo 100 luteiny...

• Furia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po przejsciach :( w zeszlym roku 2ciaze bez serduszek, obie zakonczone zabiegiem w 10tc, nie da sie nie stresowac przed tym waznym dniem, postaraj sieczyms zajac.

Mnie cos boli w dole brzucha tak jakos dziwnie i jajniki mniedzis ciagna. Piersi nadal pobolewaja troche.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ