X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh ja też jestem po pdobnej sytuacji. Serducho w 8 tygodniu przestało bić.
    Teraz już niestety szpital z krwawieniem zaliczyłam ale jest ok. Muszę leżeć ,nie stresować się :-)
    Myśl pozytywnie. Ja tak robię:-) Modlę się i tyle możemy zrobić:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała, że jak wystąpią plamienia mam zacząć brać luteine 50 pod język 2x2. Tylko mam krew na aplikatorze, która zdarza się sporadycznie, brak plamien na wkladce lub przy podcieraniu.

Co do detektora, sama sobie dzisiaj zakupiłam, choć wiem, że to za szybko.

Ps. zapomniałam napisać termin porodu 18.12.2014 :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia słuchaj gin.
    Ja wcześniejszą ciążę poroniłam i dlatego w szpitalu wylądowałam.

Kasandra nie widzę się na liście:-) 24.12 :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam normalną dawkę 250 luteiny, od wczoraj biorę 300 i pobiorę tak przez kilka dni dopóki nie upewnię się, że jest ok. Doraźnie no spa, ale mało, bo mam uczulenie na większe dawki. No i magnez 2x1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja no-spe tez biore tylko jak czuje mocniejsze skurcze, magnez z wit b6 3x2, Lutinus 2x1 i Luteina jak mam plamienia 1 tab...

a jest taka lista??? gdzie???

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie, że dzisiaj miałam ogromną ochotę na loda wodnistego, zeżarłam 5 kaktusów:O Jednym słowem masakra.

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia po cos o tym pisała...teraz mnie naszło na wodnistego, osiedlowy zamkniety a do biedronki nie chce mi sie leciec :( buuuu

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja pierwszą ciążę poroniłam w grudniu zeszłego roku, tylko u mnie od początku była nisk beta także do było przesądzone, dowiedziałam się dokładnie w moje urodziny :( było mi ciężko ale akurat ja wiedziałam, że kolejna ciąża pimoże mi sobie z tym poradzić i choćby nie wiem co się działo w tym grudniu będę miała ślicznego bobasa!!!:) z tym, że ja nie widziałam nic na usg i po największym żalu chchciałam to traktować tak jak mój lekarz. Nie ma żadnego ryzyka, że tamto poronienie wpłynie na kolejne!!

Teraz przed każdą wizytą umieram:) dzisiaj szłam do lekarza to nawet czułam, że mi się brzuch zmniejszył :)
    A na usg kropek ma 5.07 cm i wyprzedził już o jeden dzień wielkość względem okresu, lekarz powiedział, że mały nie będzie :) do tego szalał tak, że lekarz nie mógł go pomierzyć tak jak chciał :)
    Przed lekarzem to już nie czułam, że jestem ciąży!!
    Za tydzień mam genetczne i znowu będę się denerwować ale chyba czas uwierzyć, że wszystko jest dobrze i cieszyć się ciążą!!!

kaarolaa, Kiara, Niespodzianek:), Martynaaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie !!! jaka ulga!
    Przedstawiam Wam mojego Maluszka!!!
    1,5 cm serduszko bije ok 160 uderzeń/min :)

213d714d2a73aaa5m.jpg

e63ea9cd5963121dm.jpg

wg USG 7 tydz+6 dni
    termin 24.12
    genetyczne za 4 tyg

Nie posiadałam się z radości słysząc serduszko mojego Skarba!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 20:34

kaarolaa, Kiara, Niespodzianek:), Marimiko, Martynaaa, Doris-83, Qrczak lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ponad 5 cm to juz spory klusek :) teraz to juz szybko beda maluszki rosły...

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty super :) usłyszec serduszko to jest cos pieknego...ja miałam łzy w oczach a maz stojac za mna tez mało sie nie popłakał :) teraz czekam na kolejne spotkanie z moim Kropkiem...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się znowu zaczęłam zastanawiać, co tam u małego słychać. Możecie mi nie wierzyć, ale ja codziennie przykładam rękę do brzucha i nasłuchuje. I może się mylę, może jestem śmieszna, ale czuje plusowanie szybkie i uważam, że to serduszko tego maleństwa :) Możecie mnie wyśmiać, ale tak mam po prostu.

Martynaaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję :)

Ja zaliczyłam wieczorne wysłuchanie serduszka - jest, bije <3 teraz idę na szybki prysznic, lutkę wepchnę i do łóżka.
    mdli mnie okropnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja też tak mam, ale dla mnie to raczej jelita... serduszka naszych maleństw sa jeszcze maciupkie :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd gin mi powiedziała, że jest ok, to mam bardziej intensywne dni. Do pracy wpadam na kilka godzin, ale nie codziennie. Dziś byłam i teraz pod koniec tygodnia wpadnę na max 4 godziny. Nie plamię już 11 dni i mam nadzieję, że to już się nie powtórzy. Do usg genetycznego mam brać nadal 6 sztuk luteiny dziennie, a potem jak będzie ok, to zejść z dawką do 4.

Dzisiaj byłam u endokrynologa i powiedziała mi, że wyniki mam wzorcowe i póki co dawki nie zwiększa. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko dobrze. Modlę się o to codziennie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! jestem dużo spokojniejsza !!!
    na nast wizycie biore L4...już mam potwierdzone :)

TEZ IDE ZARAZ POD PRYSZNIC I SPAC A I JESZCZE GŁODNA JESTEM IDE SZAMAĆ !

SCISKAM WSZYSTKIE KROPKI I MAMUSIE:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, a gdzie kupiłaś ten używany detektor? Ja chyba też bym była spokojniejsza, ale ceny powalają :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaraz uciekam sie wykapac...i lezakowac dalej...cos bym zjadła, ale cholera nie wiem na co mam ochote...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitykate super, że wszystko ok:) fajny kropek:)

kittykate lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście takie dzielne, strasznie Was podziwiam! Ja też staram się zająć głowę czymś innym, ale strach bywa niepokonany... Wtedy się modlę. Za siebie i za wszystkie przyszłe mamy. Znalazłam fajną koronkę za poczęte dzieci. Jestem niemożliwa. Na początku ciąży latałam na betę. Pierwsze przyrosty ponad 100%, w 7 tyg - jedynie o 63% w ciągu 48h, ale czytałam, że podobno w tym czasie beta przyrasta nieco wolniej, więc już w tym tyg nie badałam, choć pokusa była :) ale fazę już mam - wydaje mi się, że rano latam często do łazienki a wieczorem już nie. Może coś jednak nie tak z tą betą?
    Dziewczyny, mam jeszcze jedno, trochę wstydliwe - być może głupie pytanie... Słuchajcie, czy macie włoski na brzuchu i czy je golicie? Czy tak jak wg zabobonów dziecko nie urodzi się jakieś uszkodzone?

Doris-83 lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ