X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko jeszcze troche o Ty również będziesz na L4 ;)
    Jenyyy ja dalej w pościeli... nic, trzeba ruszyć dupe i się ogarnąć :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaczęłam 10 tydzien :D <3
    Tyle sie dzieje a Wy tyle piszecie!

Kaarola bardzo się cieszę ze wychodzisz!!!! Dbaj o siebie i Maleństwo!!!

Bogusia brzuszek masz duzy juz u mnie mniejszy ale kulka odstaje wyraznie juz na dole:)

Co do wiadomosci ode mnie to zapisałam się na 28/5 do gina do Lux Medu - sorry ale matki polki moje na placu zabaw powiedziały mi że wywalanie kasy na badanie genetyczne jest bez sensu i na pewno mam to w Lux Medzie no więc zadzwoniłam i zapytałam. Jest. Mam tylko umówic się na wizytę do gina i on da skierowanie i zrobi :)
    Także 28.05 wizyta a potem ok 08/09 czerwca mierzenie :)
    240 zł w kieszeni!

I zobacze maluszka znów!!!! <3

co do przeprowadzki to przesuneła sie 10 czerwca ponieważ zdecydowalismy się na inne mieszkanie - 800 m od tego gdzie teraz mieszkamy. Piekne umeblowane z pokojem dziecięcym!!! 3 pokojowe ! Wczoraj pojawiła sie ta oferta i od razu sie umówilismy - tak nam sie spodobało ze dalismy zaliczkę i umówilismy sie na podpisanie umowy :))))) strasznie sie ciesze bo mieszkanko jest duże (63m2) jasne, przestronne, 2 balkony, ciche, przytulne i w pełni oraz w wysokim standardzie zrobione:)

No tyle chyba, czujemy się dobrze !

Pozdrawiam wszystkie Mamuśki :)

Kiara, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu napisałyście dużo :) Powoli nadrabiam.
    Cieszę się razem z tymi, które już wyszły ze szpitali i trzymam kciuki za te co jeszcze walczą!
    Bogusia fajny brzusio, u mnie jeszcze nie widać, ale z nadzieją codziennie zerkam ;)

Mam do Was dziewczyny pytanko, Kiara liczę też na Ciebie i Twoją mamę, może wiecie :)
    Ciśnienie mam ok, wręcz książkowe natomiast tętno wysokie. Najpierw wahało się 85-86, ale teraz skoczyło 90-95. Czy to jest normalne czy powinnam się zacząć martwić? Czasami czuję takie pulsowanie w szyi, takie mocne bicie serca jakbym właśnie biegała i była zmęczona.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że samo ciśnienie może się podnieść, bo zwiększa się przepływ krwi. Może to samo dotyczy pulsu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam takie info i temu mnie martwi moje 95:
    "Serce przyszłej mamy może pracować szybciej. Częstość uderzeń na minutę wzrasta nawet powyżej 80 uderzeń (zwykle serce bije w ciąży ok. 10–20 proc. szybciej). Warto pamiętać, że prawidłowy puls wynosi 70-75 uderzeń/minutę.

Przyczyną takiego stanu jest wzrost objętości krwi, która krąży w krwioobiegu przyszłej mamy, a także większa ilość wody, którą organizm zatrzymuje. Nie bez znaczenia są też ciążowe hormony."

Sprawdzałyście swoje tętna?

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzam swoje od dawna, bo męczyłam nadciśnienie jeszcze przed ciążą. Moje tętno jest zazwyczaj w okolicach 90 czasem trochę większe. Internistka powiedziała mi , że jeżeli czuję się dobrze, nie odczuwam bóli w klatce czy innych dolegliwości to nie mam się czym martwić

aniar lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn męczyłam nadciśnienie :-p

Piszę z telefonu i ciągle coś mi zmienia

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie znów zmieniło mi słowo. Miało być leczyłam.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aniu ciśnienie zawsze niskie (90/60) a puls wysoki (co najmniej 90) i w ciąży to się nie zmieniło. Czasami ciśnienie mam wyższe ale tętno raczej zawsze wysokie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 11:13

aniar lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już mi lepiej :) dzięki dziewczęta

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na USG genetycznym i... i tak jak myślałam było za wcześnie :D
    Jesteśmy znów zapisani na przyszły tydzień!
    Właściwie to się ciesze, że mogę znów zajrzeć do świata mojej Iskierki :)

Termin podany przez gina różni się nieznacznie, ale chyb a własnie jego będę się trzymała.
    No więc ta da ta dam! 7 grudnia!

aniar, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki kropek jest duży?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jeszcze tu napiszę, słuchajcie nie daje mi spokoju jedna rzecz, jestem ze STYCZNIÓWEK, ale WY już macie to za sobą ;)

Otóż byłam 6tydz,2dz na usg i lekarz powiedział że zarodek jest w wieku 5tydz,5dz, czyli 4 dni młodszy :(
    Strasznie się zmartwiłam, że się nie rozwija... Miałyście taki przypadek wśród Was?
    Pozdrawiam!

Ita lubi tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraska wrote:
    Dziewczyny,
    jeszcze tu napiszę, słuchajcie nie daje mi spokoju jedna rzecz, jestem ze STYCZNIÓWEK, ale WY już macie to za sobą ;)

Otóż byłam 6tydz,2dz na usg i lekarz powiedział że zarodek jest w wieku 5tydz,5dz, czyli 4 dni młodszy :(
    Strasznie się zmartwiłam, że się nie rozwija... Miałyście taki przypadek wśród Was?
    Pozdrawiam!
    moja dzidzia w 6 tyg byla mlodsza o 2 dni
    Twoja z tego co widzę jest młodsza 3 dni. To normalne, znaczy, że owulację miałaś później :) Nie martw się

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A jaki kropek jest duży?
    CRL 44,5

Lekarz szacuje 11t2d czyli dwa dni mniej (wcześniej mówił o 4dniach różnicy)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraska wrote:
    Dziewczyny,

Pozdrawiam!

U mnie zawsze jest różnica paru dni. W pierwszych tygodniach to nawet miałam ogromnego stresa bo zarodka nie było :( a teraz to tak jak pisałam 2-4 dni różnicy. Każdy dzidziuś rozwija się w swoim tempie.

Ps. przepraszam za polubienie posta - chciałam kliknąć "cytuj"

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar - spokojnie, 90-95 nie jest jeszcze złe. Po prostu je kontroluj, jesli przekroczysz 110 skontaktuj się z lekarzem, bo od tego wyniku jest tachykardia. Ja w ciąży miewałam już i 112 i 118. Ogólnie tętno mi wzrosło, także sądzę, że tylko 90 czy 95 nie jest złe :) Ja mam bardzo często ok. 105. Powoli wstawaj, żeby Ci się w głowie nie zakręciło i żebym nie poleciała :)

Maraska - ja tak miałam. USG robione na innym sprzęcie 3 dni później pokazało już, że nie jest 4 dni w tył, a... 3 dni do przodu!! Także nie przejmuj się póki co. To bardzo możliwe, że jest błąd pomiaru (to są milimetry!). Albo mogłaś miec owulacje nieco później :)

aniar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate - a mogę zapytać ile kaski wyszło Wam za mieszkanie? My będziemy czegoś szukać na początku przyszłego roku, ale w naszym mieście ceny są straszne :/ Gdybysmy mieszkali np. w Szczecinie już dawno moglibyśmy mieszkanie kupić :/ a tak to trochę kasy nam jeszcze brakuje...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    kittykate - a mogę zapytać ile kaski wyszło Wam za mieszkanie? My będziemy czegoś szukać na początku przyszłego roku, ale w naszym mieście ceny są straszne :/ Gdybysmy mieszkali np. w Szczecinie już dawno moglibyśmy mieszkanie kupić :/ a tak to trochę kasy nam jeszcze brakuje...

Kiara my w Krakowie więc nie muszę Ci chyba mówić jakie ceny...
    My mamy swoją kawalerkę ale ciasno strasznie i dlatego na razie wynajmiemy większe a później i tak planujemy zakup.

Zobacz co udało nam sie upolować:)
    http://www.nowodworskiestates.pl/nieruchomosc/8190/krakow-podgorze-maly-plaszow

1500 zł + 450 czynsz (tyle za 2 osoby wychodzi z ogrzewaniem i wodą) + prąd 120 zł

3 pokoje!!!

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ja lubię mieszkać na wsi, cicho i spokojnie. Za dużymi miastami nie przepadam, tylko przez 3 miesiące wakacji można się trochę znudzić, więc zawsze staramy się gdzieś wyskoczyć, coś zobaczyć. Morze mnie jakoś nie pociąga, nie jestem typem osoby, która leży i się smaży ;) nawet rezygnacja z opalania mi nie przeszkadza, bo nigdy tego nie lubiłam i przeważnie chodzę bladziutka :) za to całe życie mieszkam w górskich okolicach ( najpierw sudety, teraz mam blisko w bieszczady) i kocham ten klimat. Myślałam w tym roku o Karpaczu albo Zakopanem, ale z ciążową zadyszką ledwo do biedry i z powrotem daję radę, a co dopiero treking ;)
    ja tez nie przepalam za opalaniem sie nie wiadomo ile :) Bardzo lubię pływać, więc jak gdzieś jedziemy, to większość czasu spędzam w wodzie, opalam się w ruchu.
    Ale uwierz mi, że jak się mieszka w mieście i nie ma gdzie położyć nawet, bo albo tłum, albo syf, to brakuje wsi i własnego terenu, że weźmiesz sobie koc, TŻta i można poleżeć trochę, pogadać.
    Moi teściowe mają taką fajną drewnianą huśtawkę u siebie i strasznie lubimy z TŻtem tam przesiadywać :) Świeże powietrze, ptaszki ćwierkają, zielono w koło, słońce lekko świeci, ale nie wali w gały - super.

Doris-83 lubi tę wiadomość

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ