Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana 3mam mocno kciuki! Daj tylko koniecznie znać co i jak :-* Ja będę się obsrywać ze strachu jutro
Właśnie umówiłam się na 16:50 do swojej gin bo ból w pochwie niezbyt ustępuje i nie wiem czy to jakaś infekcja czy ból fizjologiczny. Zapisałam się, bo chyba zwariuję z powodu tego dyskomfortu! -
Qrczak wrote:[
aga.just w mojej przychodni, a pozostałe badania labo. robią w diagnostyce, tzn. pobierają wszystko w tej przychodni i wysyłają do diagnostyki do Wałbrzycha bodajże.
może dlatego, że to zwykła przychodnia stosują takie przedpotopowe metody? Kurcze, a gin nic Ci nie mówił na taką metodę badania? Uznał wyniki?
Którą z Was miała jeszcze obciążenie robione za pomocą glukometra?? -
Hej. Ja jutro ide na obciążenie glukoza.. mialam jak pamiętacie juz je robione na poczatku ciazy wiec jestem przerazona bo wtedy bylo fatalnie. ..
Czy ktoras z Was robi crp? Moja znajoma chodzi do gina i on na kazda wizyte jej zleca crp.. moj mi jeszcze nic o tym nie mowil... -
Heja:)
Jedynka - co do łóżeczka Klupsia Safari - to Ci nie polecam. Sama chciałam takie kupić tylko ciemną wersję z szufladą i przeszłam się do sklepu żeby zobaczyć na żywo jak się prezentuje. I Pan w sklepie nam stanowczo je odradził mówiąc że to łóżeczko mało solidne z tanich materiałów. Zrobione jest z płyty wiórowej i jak staniesz przy nim i złapiesz dłońmi za obie ramy i nimi poruszasz to latają na boki jak szalone. Nie usztywnione - jak z papieru. Było mi strasznie przykro - bo łóżeczko śliczne ale tandetne niestety. Polecono mi kupić łóżeczko z drewna - są solidne i widać różnicę w jakości. Myśmy drewniane z szufladą kupiliśmy za 429 zł. więc tragedii nie ma. A warto. Spróbuj wylukać w sklepie to łóżeczko i sprawdż sama - będziesz pewna.
Po za tym gratuluje wszystkim pięknych zakupów
Zokeia - witamy z powrotempiękne rzeczy wynalazłaś
Gratuluję synusia
A ja dziś mam wizytę u gina na 17:20 po 5 tygodniach przerwy!!! ciągnęło się masakrycznie długo - ale dotrwałamtrzymajcie kciuki
kaarolaa lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Witam się z Wami ponowni kochane:) Przeniosłam się na drugie forum i z braku czasu nie ogarniałam obydwóch, ale teraz niestety mam czasu aż za dużo więc mogę się udzielać.. W poniedziałek byłam na wizycie i okazało się, że moja szyjka od ostatniej wizyty skróciła się z 3,9 cm na 2,2 cm więc dostała leki i mam leżeć do kontroli za 10 dni jak nic się nie zmieni to pessar:(
Marta dziwne to jest u Ciebie a może idź jeszcze raz do swojej gin prowadzącej i powiedz jej jak sytuacja wyglądała w szpitalu?
Asia Ch. jak brzuszek Ci twardnieje to naprawdę oznaka żeby zwolnić tempo. Ja w ostatnim czasie miałam takie twardnienia przy każdym nawet najmniejszym wysiłku plus do tego kłucie i takie uczucie hm parcia w pochwie.. ciężko to opisać w każdym razie cały czas coś bolało.. -
Niespodzianek - współczuję, teraz włączasz tryb leniucha i odpoczywasz!! Mam nadzieję, że nie będzie konieczności założenia pessara i jakoś się wszystko ułoży
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko powodzenia na wizycie
Mnie bolą kości łonowenie wiem czy iść do lekarza, chyba nic mi w tym nie pomoże? Planowana wizyta dopiero 28 i tak się zastanawiam czy warto to sprawdzić ?!
A zapomniałam wczoraj, Biszkopcik długo nie trzeba Cię było namawiać na te zakupy
Biszkopcik lubi tę wiadomość
-
kurcze laski jak czytam o skracaniu się szyjki, to aż się boję jutrzejszej wizyty, mnie w ciągu dnia łapie twardnienie kilkiusekundowe brzucha, czasem jak leżę długo w jedenj pozycji, a czasem jak coś robię, czasem są 3 w ciągu dnia a czaem naliczyłabym z 10, najgorsze w tym wszystkim, że mi jak badał szyjkę to nigdy nie powiedział ile ma cm, tylko, że jest ok, ale w sumie pewene jest, że nie może zejść poniżej 3 cm, jutro się zapytam gina ile ma cm...
-
nick nieaktualnyhej kochane
ja odebralam wyniki i sa super...morfologia ekstra, anemi brak bo hemoglobina 12,2mocz czysty bez bakterii i innych niepotrzebnych smieci, cukier na czczo 71
mam wyniki jakbym w ogole w ciazy nie byla
a najbardziej balam sie i ten cukier, ufff
teraz pewnie po kolejnej wizycie dostane na cukier z obciazeniem i znow bede sie stresowala...
jeszcze szyjka mnie interesuje bo jak do tej pory nie byla badana i nie wiem jaka miala i ma dlugosc...
Niespodzianek to oszczedaj sie i napewno za 10 dni po wizycie bedzie juz lepiejeforts, kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Mi tez twardnieje brzuche, szczegolnie jak duzo chodzę, stoję. Zaczęłąm się też matwić o moją szyjkę tak dużo o tym piszecie, a ja przy porodzie miałam pękniętą. Wszystko się ładnie zagoiło,na ostatniej wizycie była ok... no nic mam wizytę w wtorek, wytrzymam. Oprocz twardnienia mam czesto uczucie takiego dyskomfortu, rozpychania... trudno to opisać. Nie jest to ból, bardziej uczucie takiego rozpychania, uciskania. W pierwszej ciazy tez to miałam.
aga.just tez mnie dziwi badanie glukometrem... ja pytałam kiedyś ginka czy mogę sama sobie zbadać, bo ma glukometr, wiem co robić to stwierdził wprost że to nie ma sensu...
Qurczak bylas juz u endo? Jak tam? Strasznie jestem ciekawa co Ci powie i czy dostaniesz leki. Ja po euthyroxie czuję się super, mam zdecydowanie więcej energii i jestem jakaś spokojniejsza. Ale ciągle na 100% nie mam przekonania, że te leki były mi potrzebne, w końcu nie przekroczyłam zadnych norm. A dane w necie są różne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 14:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziołszki :)jestem po drugim badaniu prenatalnym i wszystko w porządku
mały ma śliczna buzkę, siusiak wystaje, wszystko na miejsui i prawidłowe
Teraz mam pytanie o glukoze, bo dzi ją kupilam w takiej torebce. Wizyte mam za 3 tyg.u gina. Ile wczesniej mam isc na badanie z ta glukoza i jak to wygląda, ile sie czeka na wynik i o co chodzi z tym czekanem 2 godz?Kinga.k lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wiem do końca co to jest to twardnienie brzucha i ciężko mi tez określić, czy mi brzuch twardnieje, czy nie. Czy to możliwe żebym tego nie zauważała?
Widzę, że to skracanie szyjki jest bardzo częste. Mi mierzył ostatnio gin i było 4,2 cm, myślałam, że mam to z głowy, ale z tego co piszecie może się to zmienić w krótkim czasie. Teraz będę schizować
Życzę Wam dziewczyny dłuuugaśnych szyjek teraz i do końca ciąży, a na koniec szybkiego skracania.
Możecie napisać coś więcej o tym pesarze? Czy zakładanie boli, a potem jest jakieś inne uczucie albo zakazy?
Ja siedzę w pracy zmarnowana dzisiaj jakaś. Tak mi brakuje wypicia dobrej kawy, ale po prostu mam permanentne odrzucenie. Myślałam, że będę pracować dzielnie do końca, ale już teraz odliczam dni do zwolnienia... Nawet sobie dzisiaj zaczęłam skreślać w kalendarzuTym bardziej, że brzuch jest coraz większy i wzbudza coraz więcej emocji
Piotruś
Helenka
-
aga.just wrote:może dlatego, że to zwykła przychodnia stosują takie przedpotopowe metody? Kurcze, a gin nic Ci nie mówił na taką metodę badania? Uznał wyniki?
Którą z Was miała jeszcze obciążenie robione za pomocą glukometra??
Tylko na początku ciąży miałam badany poziom glukozy z krwi z przedramienia, ale wtedy jeszcze nie miałam badania z obciążeniem.
Niespodzianek przykroLeż, odpoczywaj i oszczędzaj się jak najwięcej. ja leżałam przez tydzień z poduszką pod tyłkiem, żeby macica zmieniła ułożenie. No i pomogło
Teraz rzadko coś mnie boli, skurcze ustały, macica nie twardnieje. Czuję znaczną poprawę
Taka moja prywatna rada, to ja nie zastanawiałabym się nad założeniem pessara. Fakt, że jest to dodatkowy koszt, ale jaki komfort psychiczny potem. Nie siedzisz i nie zastanawiasz się na okrągło, czy szyjka aby się nie skraca znów, nie rozwiera...
No i przy pessarze trzeba stosować globulki co kilka dni, ale za to wizyty u gina są częstsze, więc i podglądanie Malucha
Marimiko kciuki za wizytę zaciśnięte
Julianna, Kaarolaa jeśli gin mówi, że szyjka ok to znaczy, ze tak jestMi też nigdy nie mówił jakiej jest długości, tylko właśnie że w porządku, do czasu aż się skróciła. Dopiero wtedy wspomniał o długości, chociaż też nie od razu, a dopiero po 4 dniach - przy okazji zakładania pessara.
Lithe nie byłam jeszcze u endo. Może dziś uda mi się umówić. Też się zastanawiam, czy dostanę jakieś leki. Moja lekarka rodzinna jest zdania, że nie ma takiej potrzebyZnamy się też prywatnie, więc myślę, że gdyby faktycznie było coś na rzeczy, to by mi powiedziała. No ale konsultacja z endokrynologiem nie zaszkodzi
Biszkopcik cudowne wieściWrzucaj szybko jakieś fotki forumowym ciociom, jeśli tylko masz
Lola zakładanie pessara nic nie boli, wykonuje to Twój lekarz w swoim gabinecie. Założenie trwa niespełna minutę, jedynie nieprzyjemny jest moment wkładania kilku palcy z pessarem do pochwy, ale to chwilka. Trzeba stosować przy tym co kilka dni profilaktycznie globulki, żeby nie dopuścić do infekcji. Z tego co czytałam, to jest zakaz współżycia, jednak mój gin twierdził, że spokojnie możemy i że partner nawet nie zauważy różnicyW drugie to akurat śmiem wątpić, bo u mnie pessar jest tak nisko, że przy zakładaniu globulki czy luteiny czuję go tuż przy wejściu, więc o sexie nie byłoby w naszym przypadku mowy! Natomiast moja koleżanka potwierdza, że w ciąży przy założonym pessarze normalnie współżyli z mężem.
Dyskomfort czułam też następnego dnia po założeniu, tak jakbyś źle tampona włożyłaPrzez kolejne kilka dni ciągle miałam wrażenie, że go czuję np. przy siadaniu, ale to podświadomość. Ponoć z wkładką domaciczną jest podobnie - na początku wydaje Ci się, że czujesz ją w środku. Uczucie to minęło po kilku dniach.
-
nick nieaktualny
-
hej kobitki..
kaarolaa to witaj w klubie..ja u mojego mam tak samo i powiem szczerze ze czytajac te posty jak dziewczyny maja wszystko dokladnie badane zaczyna mnie to wkurzacaz na polowkowym bez wiedzy mojego prowadzacego bylam gdzie indziej i chciaz troche sie uspokoilam..
ale juz chyba za pozno na totalna zmiane lekarza
Dziewczyny zakupki super..jesli chodzi o dostawke...ja mialam cos takiego z Synkiem: http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-sosna-i4473638787.html
polecam..cena fajna i funkcji sporo..no i nie zal wydac kasy na to a potem juz na zwykle lozeczkoaga.just lubi tę wiadomość