X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka bardzo sie ciesze ze wszystko ok a maleńka przesliczna:)) kinga mnie zawsze lekarz nadal na samolocie i gdy go cos zaniepokoilo wtedy robil usg szyjki wiec nie watpie w jego kompetencje

inka84 lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Oto mój przystojniak <3
    04becda8b5abe1cdmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 17:02

Niespodzianek:), Doris-83, Qrczak, kaarolaa, eforts, Bogusiar80, julianna, Lola83, Marimiko lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed badaniem krzywej cukrowej nie powinno się zmieniać diety, żeby nie zaburzyć wyniku.
    Generalnie w dzień normalnie jesz słodycze jak zawsze. Przed badaniem 12 h bez jedzenia.

Biszkopcik lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Mój gin na każdej wizycie na samolot mnie zaprasza i bada. I jak do tej pory słyszałam tylko,ze szyjka ok :-)I mam nadzieję,że tak pozostanie.

A ja mam ostatnio kiepskie dni...nic mnie nie cieszy, a wręcz wkurwia.
    Mam nadzieję,że to szybko minie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik dlaczego chcesz tak wcześnie zrobić glukozę? Generalnie robi się ją między 24 a 28 tyg. No i jakie ma znaczenie odstęp od wizyty? Przecież jak wyniki będą ok to sobie poczekają na planowaną następną wizytę a jak coś nie tak to umowisz się na dodatkową na już :)
    Ja glukozę zrobiłam w 24t3d ze trzy tygodnie przed wizytą u gina.

Chociaż chyba pójdę we wtorek żeby zobaczył co mi tak boli w tych moich kościach.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris przytulam mocno. Chyba każdą z nas to dopada :(
    Ja się wczoraj poryczałam o to, że mój A. jest tak zapracowany, że nie ma nawet siły ani ochoty pogadać ze mną na temat remontu, nie mówiąc już o jego rozpoczęciu :/ Doszło do tego, że sama szukam mebli, a jak będzie trzeba to i fachowca od remontów będę musiała znaleźć, bo jestem przekonana, że mój A. się nie wyrobi z tym sam. Dziś też do mnie zadzwonił i oznajmił, że w sobotę pracuje :/ Ale między jedną robotą a drugą będzie miał trochę czasu, więc jeśli chcę, to mnie zabierze do pracy, poczekam aż załatwi, co ma do załatwienia i zabierze mnie na zakupy :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik..ale portretowe zdjęcie...sliczny:)

89b74e6224.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik przystojniaczek nie ma co :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sliczne maluchy, juz sie nie moge doczekac mojej wizyty...to beda 4 tyg od poprzedniego usg, dlugo jak na mnie bo wczesniej nawet co poltora tyg widzialam malucha, ale to przez te problemy na poczatku ciazy...

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik maluszek się pięknie do zdjęcia ustawił:)
    Doris zrób sobie jakąś przyjemność niestety hormony szaleją i każda z nas chyba raz na jakiś czas ma taki niefajny okres..

Biszkopcik, Doris-83 lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wczesnie? dwa dni temu lekarz dal mi skierowanie na to badanie, wiec nie wiem czemu tak wczesnie :(

No ale z tego co czytam, to prawie kazda z was juz miała, a jestesmy w podobnych tygodniach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 18:21

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik wrote:
    Ło matulu :)
    niezle, dobrze wiedziec, bo mam labo pod domem, ale jak nie mozna sie ruszac to posiedze tam i zaczekam. Czyli tydzien przed wizytą wystarczy jak zrobię?
    to prawda ze dzien przed nic slodkiego nie jesc?

Mój lekarz zwrócił mi na to uwagę, jak dawał skierowanie. Dzień wcześniej nie objadać sie słodyczami
    Ja idę na badanie w poniedziałek

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik ponoć krzywą cukrową robi się między 24 a 28 tc, ale mój gin zlecił mi to badania już dawno, a potem jeszcze powtórkę, bo pierwszy wynik był zły. Także ja też nie mam pojęcia, czemu tak szybko miałam robione.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak nie ukrywam, że trochę jestem w szoku co do tych badań glukozy. W poprzedniej ciąży miałam nietolerancję glukozy i po porodzie zawsze spr się czy to minęło czy nie i koniecznie miałam nakaz nawet tego zrobienia z żyły, nie glukometrem, a co dopiero badanie w ciąży - tym bardziej, że pierwszy wynik był podejrzany u Ciebie.

Lola twardnienie = brzuch robi się twardy jak kamień i puszcza. Nie możesz tego nie zauważyć

Mysiok dzięki za linka do dostawki

Biszkopcik ja badania na glukozę nie miałam, skierowania nadal nie mam. Poprzednio w ciąży robiłam coś ok 27 tc

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik wrote:
    za wczesnie? dwa dni temu lekarz dal mi skierowanie na to badanie, wiec nie wiem czemu tak wczesnie :(

No ale z tego co czytam, to prawie kazda z was juz miała, a jestesmy w podobnych tygodniach..

No ja skierowanie dostałam jak byłam na wizycie z zaleceniem żeby zrobić po 24 tyg.
    myślę, że większość to nie, niektóre dziewczyny miały bo widocznie są lekarze którzy robią wcześniej a tak po 24 t to chyba narazie ja ale to przez to że ja się w zasadzie na listopad łapię. Oczywiście zob jak uważasz albo zapytaj jeszcze lekarza.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę na dodatkową wizytę w najbliźszy wtorek z tą moją bolącą cipką szczególnie, że w nast weekend jedziemy na weselę wiec będę się czuła bezpieczniej

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez tak macie czasem, ze nie ma na nic sił, płakać się chce i wszystko widzicie w czarnych kolorach?
    Moze ja mam jakąś depresję ciążową ;(

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik myślę, że to nie depresja a paskudne hormony.. W każdym razie ja tak mam i wtedy zupełnie nic nie ma sensu więc chyba pozostaje nam to przetrwać. Przytulam:*

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik ja jestem strasznie wrażliwa w tej ciąży i łatwo mnie doprowadzić do łez. Myślę, że to hormony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze macie racje. Martwie sie tylko, bo np wczoraj do 3 w nocy płakałam non stop, brzuch mi sie napinal, potem sie uspokoiłam i w stresie nasluchiwałam czy z małym wszystko w porzadku. Sam byl chyba przerazony bo drgnął dopiero nad ranem :( Jestem okropna..

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ