X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka :)
    Cień z nóżek rzuca się trochę na buzię. W rzeczywistości nie ma tak kartoflanego noska :)

83e07b21f44cab2cmed.jpg

julianna, Niespodzianek:), eforts, Bogusiar80, zuza_3, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taak cellulit na udach, moje uda sa oblesne jak u starej baby na plazy :( Sa tak fa jak nigdy :/ I wewnetrzna strona ud mi sie styla i sie obcieraja, i lapy tez takie tluste kiepbach sie zrobily, za to chyba nadgarstki mi schudly hahaha bo mi zegarek wczoraj na rece latal jak nigdy :P

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście wcześniej o syropach na kaszel. Ja od bratowej dostałam syrop z mleczy i drugi z sosny. Całe szczęście jeszcze nie musiałam wypróbowywać ich skuteczności, ale podobno są niezłe.

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pollyanna czemu nie doczekałaś 3 pomiaru glukozy? ja teraz dostalam skierowanie na 3 badania pod katem cukrzycy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, bo zwymiotowałam po pół godziny od wypicia. Także nawet drugiego pomiaru nie doczekałam :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś musi być z tymi dziewczuszkami, moja badaniu połówkowym tez miała i ręce i nogi założone na głowie. Oczywiście w związku z tym zdjęcia nie dostałam.

Trochę się martwię, bo mój lekarz nie nazwał tego badania połówkowym... Sprawdził na nim kręgosłup, mózg (coś tam zmierzył co niby jest powiększone jeśli dziecko ma wodogłowie), serce i przepływy w sercu, żołądek pęcherz moczowy, policzył paluszki u rąk, obejrzał wargę (włączył sobie 3D), zmierzył główkę i kość udową, mała ważyła 312 g. Sprawdził ilość wód, coś tam w pępowinie sprawdził. Zmierzył mi szyjkę i kazał przyjść na następną wizytę, na której coś tam ma jeszcze sprawdzić...
    Powiedział, że wszystko wygląda ok. To niby dobry lekarz i specjalista usg, wizyta prywatna, ale może ja powinnam dać znać, że chce specjalne połówkowe??

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, jak by coś było nie tak - na pewno by powiedział. Poza tym sama piszesz, że sprawdził wszystko. Wydaje mi się,że nie trzeba mówić. Lekarze po prostu wiedzą, kiedy je zrobić i na co zwrócić uwagę.

Ja dostałam wydruk na kartce A4 i tam wszystko opisane. Oprócz tego lekarz też podczas badania coś tam nazywał i mówił "w porzadku", "super" itp.

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez nie nazywa tego polowkowym, poprostu kolejna wizyta kontrolna na ktorej mierzy co sie da i szuka narzadow, dzis tez sprawdzal jak w 4d wyglada..

pollyanna to glukoza jest taka niedobra... i co robilas ponownie badanie...

bierze ktoras z was nospe, ile jej się lyka w ciagu dnia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna, mogłam dodać cytrynę, więc nie było tak źle. Naprawdę :)
    Mam spróbować jeszcze raz. Pewnie w następnym tygodniu zrobię drugie podejście. Ale lekarz już mnie uświadomił, że może tak być, że nie dam rady. Tym bardziej, że wymioty dopiero po pół godzinie, a nie odruch wymiotny po wypiciu od razu.

km5smg7y28om81lj.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt:) Ale niezłe akrobatki z tych Waszych córeczek:)
    Moje uda też są okropne i czuje się jak wieloryb jakoś w pierwszej ciąży tak bardzo tego nie odczuwałam a teraz masakra jakaś..
    Dziewczyny czy jest możliwe, żeby po luteinie dowcipnej źle się czuć? Bo nie sądze by magnez lub no spa tak na mnie wpływały. W każdym razie odkąd biore te leki czuje się słaba i senna a do tego dzisiaj jest jakieś apogeum, mam mdłości, nie chce mi się jeść ( to mnie akurat cieszy :p) i kręci mi się w głowie nawet nie bardzo mam siłę korzystać z komputera:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek no luteina to progesteron, moze powodowac silniejsze objawy ciazowe niestety, u mnie duphaston nasilal sennosc i wymioty.

Biszkopcik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek, jest taka możliwość. Moja koleżanka z tego powodu musiała odstawić.

Ja mam za to rozstępy na pośladkach i piersiach (a tak się cieszyłam, że się powiększyły - haha). Ale nie przejmuję się tym. Tyle czasu staraliśmy się o ten Cud, że teraz wszelkie "przykre" zmiany powodują, że się uśmiecham :)

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna może spróbuj popic trochę wody jak cie zemdli, ja tak zrobiłam i nic się nie ulało. Nawet jak Ci to trochę zaburzy wynik to lepsze to niż żaden.

Lola lekarz nie musi nazywać tego połówkowym ważne, że wszystko pomierzone :)

Gratuluję dziewuszek :)

Ja idę dzisiaj do gina na dodatkową wizytę bo coś mi cipkę rozciąga :(

a brzuszek lubię ale celulitu nienawidzę :( a obchodzi mnie niemiłosiernie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:57

Pollyanna lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, czyli w momencie gdy zacznie mdlić - popić wodą? Wyczytałam gdzieś, że lizanie cytryny po też pomaga :P Spróbuję jeszcze raz. Może faktycznie coś pomoże zatrzymać ten słodki napój w sobie.

km5smg7y28om81lj.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juliana mi lekarz powiedział, że mogę brać nospę 4-5 dziennie z tego co pamiętam, ale mówił żeby brać przez dwa dni w razie dolegliwości, a jak nie ustąpią to na wizytę.

Niespodzianek, luteiny nie brałam, ale po dupku czułam się masakrycznie, miałam dużo silniejsze objawy i wiem na pewno, że to od tego bo miałam przerwę w braniu, w której czułam się jak na I trymestr całkiem znośnie. No chyba, że to jakiś mega gigantyczny zbieg okoliczności.

Mi tez lekarz wydrukował kartkę A4, gdzie wszystko opisał. Musze mu po prostu zaufać, nie ma wyjścia...

julianna lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie luteina powodowała zwiększenie się wymiotów:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, więc nie powinnaś się niczym martwić :)

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna mi pomogło, odrazu po wypiciu glukozy wypiłam ok1/3 tego plastikowego kubeczka wody żeby zmienić smak i jak po ponad godzinie zrobiło mi się trochę słabo i czułam się tak jak zawsze przed wymiotami to wzięłam z trzy małe łyki wody a reszta to siła woli :) niby nie powinno się pić w miedzy czasie ale uznałam, że lepiej ciut wody niż wymioty i badanie do powtórki.

A co do hormonów to ogólnie wydaje mi się ze bardzo dobrze je znoszę ale czasem mi się zdarza dziwnie reagować :) w zeszłym tygodniu po zdaniu ,,twoja macica rośnie a ty razem z nią'' popłakałam się :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glukoza czeka w poniedziałek. Aż się boję po waszych opisach.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, to teraz próbuję Twoim sposobem :P

Milcia, u Ciebie może być bez problemu. Ja bałam się smaku, a z cytryną okazała się naprawdę znośna. Najgorsze dla mnie było to czekanie. Siedziałam tam prawie dwie godziny i skończyło się tylko wynikiem na czczo.

km5smg7y28om81lj.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ