Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ita ja i tak Cię bardzo bardzo podziwiam, że nadal pracujesz. Ma to też swoje plusy, mnie brakuje ludzi i oderwania się od domu no ale niestety od początku jakieś problemy i teraz znowu więc nie mogłam pracować.
Oszczędź komputerowi:p Zawsze możesz dołączyć do naszego grona opanowanych przez hormony histeryzujących mamusiek:)
Nasz synek również jeszcze nie ma imienia wybranego więc nie jesteś jedyna.. Mam nadzieje, że mój mąż wkrótce odważy się podjąć tą decyzję.. Bo jak nie to będzie miał z moimi hormonami do czynienia:DIta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nareszcie odblokowali mi net
już się martwiłam
Któraś pytała o depilację-robię u kosmetyczki, sama już nie widzę co się dzieje na dole
Humor dzis lepszy, ale strasznie bolą mnie pachwiny i w krzyzu, ale wiem że to od tego ciągłego leżenia i poruszania się jakbym miała jajko na głowie.
Dopiero kilka tyg od szpitala, a ja już mam takie zastoje i zwiotczałe mięśnie, ledwo wstaję z łóżka,strach pomyśleć co bedze przy większym brzuchu.
Eforts nie możesz poprosić gina o pessar? nie zaszkodzi wcale, a będziesz pewniejsza.
Moje cycki nawet nie drgnęły, ale w poprzedniej ciąży miałam to samo, niby mówią że wielkość nie ma znaczenia przy karmieniu, ale jakoś czarno to widzę, gdzie niby i kiedy pojawi się to mleczko?
Ciało? cellulit to norma, może zrzucimy jak będziemy biegać za małym, u mnie4 galareta, duużo pracy będzie mnie czekało po porodzie.
Ita ciężką masz pracę?
A imię dla szczyla już mamy
-
Ita, Niespodzianek - nie czujcie się osamotnione. I mój Junior bez imienia wciąż
Jakoś nie możemy dojść do porozumienia w tej kwestii
Mój A. ma tylko jedną propozycję, ale to nawet nie jest imię, więc nie będę tu pisać, co on wymyśla
Sama upierałam się, że ja wybieram imię dla córci, a on dla synka, no i teraz baaaardzo żałuję
Ita jestem pełna podziwu, że wciąż pracujesz i jeszcze tak długo zamierzasz to ciągnąć... Ja bym nie dała rady, nawet gdyby wszytko było super z ciążą. -
nick nieaktualny
-
My też nie możemy się pogodzić co do imienia
tzn juz wybraliśmy ale mi się odwidziało
Biszkopcik pytałam o pessar ale on mówi, że do 2,5 jest normą także chyba wtedy jak cos by zakładał, mówi że teraz nie ma wskazania. Zobaczę co będzie za dwa tygodnie, może się okaże że szyjka przez 7 tyg skróciła się o ten cm i przez kolejne dwa nic się nie będzie działo (taka mam nadzieję). Będę kontrolować i jak spadnie te 4 mm to na bank go założęno chyba ze to będzie po 35 t to wtedy dam sobie spokój
Nie wiem jakoś spokoj mnie ogarnia mimo lęku, że rzeczywiście może się źle dziać. Nie mam za bardzo chęci na płacz i czarne wizje. Będę się oszczędzać chociaż za tydz w sobotę jedziemy na wesele, już się nie wycofam (chociaż muzę to przeanalizować) no ale będę tylko siedzieć za stołem
Ita jak mi lekarz kazał iść na zwolnienie to tez nie chciałam ale nawet on powiedział ze nikt mi nie podziękuję (to akurat prawda) a żebym po tem z płaczem nie przyszła. nie chodzi mi o straszenie bo w zdrowej ciąży to i do porodu możesz pracować (ja myślałam że tak skończę, przeliczyłam się) ja jednak zmieniłam zdanie i uważam, że kobiecie w ciąży należy się odpoczynek
-
Biszkopcik mam nadzieję, że się nie obrazisz o gustach się nie dyskutuje ale czy nie boisz się nazwać tak dziecka? Ze jakoś tak zagranicznie? Ale to może mój punkt widzenia jest błędny no nie wiem
żeby nie było wtorek, że jest takie miasto zresztą państwo tezWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:23
-
nick nieaktualny
-
Ja w moich niektórych ocenach byłam wręcz beszczelna teraz to wszystko odszczekuje
na szczęście nigdy żadnej ciężarnej nie obraziłam jakimś głupim tekstem
Moja siostra pracowała teraz do 8 msc fakt ze musiała, własna firma potem jeszcze remont w domu sprzątanie, to jak urodziła niedawno (fakt ze przenosiła) to mówi ze jak napatrzyła się na wcześniaki to teraz żałuję że się nie oszczędzała i mi kazała się oszczędzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:28
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny piszą o gigantycznych rozmiarach piersi, no ja osobiście mam małe, teraz trochę podrosły, ale nie aż tak jak innym, z opinii kumpeli, której w ogóle nic nie urosły w ciąży, wszystko zaczyna się dziać przed, po porodzie, zaczynają puchnąć
ja osobiście obawiam się, że mam zbyt małe sutki do karmienia, ale może to się zmieni po porodzie
-
Po długiej nieobecność na forum zamieszczam zdjęcia moich maluchów z badań połówkowych.
Badania wyszły dobrze.
Dziewczynki mają odpowiednio wagę:
369g
445g
497g
http://wrzucaj.net/images/2014/08/14/razem.jpgkanapa, Ita, Milcia, julianna, kaarolaa, eforts, Niespodzianek:), Qrczak, Lola83, Kinga.k, Bogusiar80, jedynka, Marimiko, Paula84, Ewka89 lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Dziewczyny, gdzie czujecie swoje maleństwa? Ja zaczęłam się niepokoić, bo czuję małą jakoś 5-7 cm pod pępkiem. Boję się też tej szyjki. Mam złe przeczucia, a wizyta dopiero w środę.
u mnie różnie, raz nisko, raz przy pępku a dziś sprzedała mi dwa kopy w macicę od strony krzyża w dół
bardzo nieprzyjemne uczucie...
Milcia, odnośnie Twojego zdjęcia to ja tak miałam wczoraj- pogłaskałam i ułozyła się normalnieale śmiesznie to wyglądało
i też po prawej stronie jak u Ciebie
-
Niespodzianek, hahaha nie muszę siedzieć w domu żeby kwalifikować się do opanowanych przez hormony, histeryzujących mamusiek.
Od jakiegoś tygodnia na mózg mi pada i albo ryczę albo się wściekam, bo np. mąż nie dość skacze w okół mnie (śmiał grać na kompie zamiast leżeć na kanapie i mnie tulić!).
Biszkopcik praca "za biurkowa". Prawnik. Nawet nie jest źle, tylko trochę stresu i presji w związku z tym, że niedługo będę się zmywała.
Qrczaku u nas to prawie wojna trwa o imię, bo na początku mieliśmy jedno ustalone, ale... mi się odwidziałoza to uparłam się na inne nie wiedząc, że mój M. wprost go nienawidzi. Urabianie trwa już czwarty tydzień
eforts ja się absolutnie zgadzam z Tobą, że kobieta w ciąży powinna odpoczywać. Coraz bardziej to odczuwam. Nawet teraz - na urlopie. W pracy siedzę dla zdrowia psychicznego, bo w domu, patrząc w ścianę w samotności, dostałabym szału. Jak tylko gorzej się poczuję, albo lekarz uzna, że zwolnienie jest konieczne to bez wahania (i tylko z małym żalem) pójdę na L4.
Milcia ja od początku w tym samym miejscu czuję kopniaki - po prawej stronie, poniżej pępka. Tak na wysokości biodra albo ciut wyżej.
zuza śliczne maleństwa
Ja przy jednym dzidziuchu jestem zmęczona i zaczynam czuć ciężar brzucha, więc na prawdę szacunek za mamusiowanie trojaczkom -
Co do imion to wybrane Maja i Oliwia, a dla trzeciej intensywnie myślimy
.
Brzuchol już wielki nawet w szpitalu babka na połówkowym ze zdziwieniem na mnie patrzyła co ja tu robię, więc dodaję że wiekszy brzuch bo trójka w środku.
Teraz od kolejnej wizyty zmieniam lekarza - mam nadzieję, że będę zadowolona. Babka pracuje w szpitalu w którym będę rodzic... -
Ita no przecież to bardzo poważny błąd ze strony męża był:p
Zuza śliczne dziewczynki i bardzo się cieszę, że badanie wyszło ok:)
Milcia ja mam malucha ułożonego główką w dół już od jakiegoś czasu a ruchy czuje podobnie jak Ty więc nie wiem czy zwinął się w jakąś kulkę na dole i sobie boksuje czy tych ruchów w okolicach pępka nie odczuwam..