Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marimiko, jestem w szoku po tym co napisałaś. Ja jestem w 22 tyg i przytyłam już prawe 5 kg. Jak to k*** warzywa zapijać wodą, w ciąży?? Mnie też załamałaś! U mnie na wadze różnica potrafi być 2 kg w trakcie dnia i naprawdę nie jem więcej niż przed ciążą, chodzę do pracy więc siłą rzeczy czasem ruszam dupskiem.
Bez kitu idę sobie palnąć w łeb!Piotruś
Helenka
-
może nie czytałam uważnie, ale chyba krytyki nie było... a Pacha jest po prostu śmieszne, bo raczej to nie jest imię, a Salvador no to imię, kwestia gustu apropo wyboru imienia, my bierzemy Zosię - Zofię więc sporo osób mówi, że fajne, a nie którzy, że im się dziwnie kojarzy, ale co mnie ludzie obchodzą, bardziej patrzę żeby dziecka na przyszość nie skrzywdzić imieniem z "kosmosu", ale my chcemy akurat imię tradycyjne, nam się akurat oklepana Majka też podoba
-
Biszkopcik wrote:chyba tutaj nie pasuję. Przykro mi, ze moje imię zostało skrytykowane, a wszystkie zachwycają się jakąś Pachą(?) czy Herezją, albo oklepaną Mają...
Biszkopcik, wydaje mi się, że z Pacha to tak dziewczyny raczej żartują. Chyba źle je zrozumiałaś. jeśli chodzi o imię Salvador, to brzmi super i egzotycznie, ale ja na przykład nie spotkałam się z takim imieniem do tej pory. Poza tym, musisz sama być sama pewna swojego wyboru, bo zawsze znajdą sie tacy, którym Twój wybór się nie spodoba.
A i oklepana Maja mi się tez bardzo podoba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 14:54
Piotruś
Helenka
-
julianna wrote:ja przytyłam 5 lub 6 kg, lekarz powiedział rośniemy, a ja czy zbyt szybko, on powiedział, że w ciązy nie ma czegoś takiego że zbyt szybko czy za dużo, pocieszył mnie
Mi do tej pory nic nie komentował, ale idę 26go to zapytam.Piotruś
Helenka
-
Ja żadnych imion nie krytykuje - dla mnie to osobisty wybór i nikomu nic do tego - ja będę chciała nazwać syna Dzozef czy Damon (jak z pamiętników wampirów:P) to tak nazwę - ja patrzę tylko na to - żeby do nazwiska pasowało - bo to bywa kłopotliwe
moje imię niby normalne - ale nie bardzo popularne - Mariola - wielu osobom kojarzy się z Mariolką krejzolkąmi to wisi
kiedyś mojego imienia nie lubiłam a teraz cieszę się, żę Mariol dużo nie ma
przynajmniej mnie zapamiętają
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Mi sie Salvador podoba
Nawet bardzo szczerze mowiac
Nie stresuj sie, na imie Logan tez roznie znajome reaguja hehe
Marimiko kocha olej doktora sikiem prostym ! Z Colinem przytylam 32kg ! Nie potrafilam tego tycia zatrzymac, a pol roku po porodzie mialam 37kg mniej, lecial samo, wiec naprawde bez stresu, jedz to co ci smakuje bo glodna mama to nieszczesliwa mama i niezadowolone z smaku wod plodowych dziecie :*Marimiko, Biszkopcik, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Biszkopcik żadna z nas nie skrytykowała wybranego przez Ciebie imienia a nawet gdyby tak było olej to, Ty jesteś mamą i jeśli razem ze swoim partnerem podjęliście taką decyzję to nikomu nic do tego... Ja zastanawiam się nad Oskarem i też widzę kręcenie nosem a cała reszta mnie lub mężowi się z kimś kojarzy. Nie ma sensu się stresować tym bardziej, że z Pachy, Herezji itd to się raczej podśmiewamy:)
Biszkopcik lubi tę wiadomość
-
Marimko ciesze się, że u Ciebie jest ok z dzidziusiem i szyjką
Woda i mięso z warzywami do końca ciąży??? Matko umarłabym z głodu.. A ogólnie po przeczytaniu Twojego postu popadłam w kompleksy bo ja od początku przytyłam jakieś 6,5 kg więc też chyba powinnam przerzucić się na wodę może z samym chlebem...?
Marimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem, ja nigdy nikogo nie skrytykowałam, nawet mnie nie obchodzi kto jak nazywa, mam gdzieś czy imię jest staromodne, zagraniczne czy nowoczesne, to moja sprawa i martwienie się za kogoś jak go ludzie będą nazywać, nie wypada pytać. Wypowiedzi typu "nie obraź się.." mówią same za siebie. Lepiej czasem przemilczeć.
Nikomu nie napisałabym np dlaczego Zosia? nie myslisz, że to takie, siakie, owakie? a co mnie to obchodzi?
Może nie doczytałam, myslałam, ze to na poważnie z tą Pachą, a nawet jesli to co nam do tego... -
nick nieaktualny
-
Biszkopcik, mnie się imię Salvador kojarzy z Salvadorem Dali - pozytywne skojarzenie! A poza tym można mówić do synka Sal, Salvek, Salvuś, nie wiem, jak tylko się chce. Prawdę mówiąc, niewiele się dla mnie to imię różni od takiego Sylwestra, dajmy na to. A Pacha to był przecież, jeśli dobrze pamiętam, wymysł mężczyzny Qrczaka, nie jej samej. Nie ma co się denerwować
Powiedz lepiej, jak tam łóżeczko. Już macie w domku, czy zamówione dopiero?Biszkopcik lubi tę wiadomość
-
My bylismy na odpuscie w sasiedniej wsi i kupilismy dwa duze kombajny. Jeden dla synka a drugi dla meza chrzesniaka. W niedziele wyprawiaja jemu 5 urodziny. A ostatnio chyba na gwiazdke maz kupil chrzesniakowi i jego bratu dwa duze traktory. Takiej smutnej miny u mojego synka jeszcze nie widzialam. I dlatego musialy byc dwa kombajny, zeby znowu nie smutal. On kocha traktory i kombajny. Wczoraj z sasiadem poltora godziny jezdzil na nowym traktorze i orali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 17:35
julianna, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizje bo mi sie bardzo podobaja hiszpanskie lub meksykanskie imiona
Elisa, Palomakto wie moze jakies takie wybierzemy
Kolezanka swojej dala Kornelia. Mi sie nie podoba, ale to nej wybor. Mi jak sie imie nie podoba to tego nie mowie, ani nie mowie znowu Julka. Kazdy ma swoje gusta i jakis wybor. Tak samo jak komus moze moj wybor sie nie podobac, wisi mi to
Jak oznajmilam, ze moj pierworodny bedzie Sebastian Karol to sie rodzinie nie podobalo. Kazali nawet mi zmieniac haha wysmialam ich. -
nick nieaktualnyJedynka dokładnie
imię wlaśnie od ulubienca mojego narzeczoneego :)Dali
Ale się objadłam, babeczki gotowe, wsunęłam dwie! pycha zbiałym serkiem
Brzuch mnie rozbolał, w ogole caly dzien mam jakies takie wrazenie ze cos mi tam ze srodka wypływa, sprawdzam i nic, tez tak macie?
Mi się jeszcze Emanuel podobał zawsze