X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jestem po wizycie i wszystko ok. Szyjka ma 3.6 cm, więc skróciła się o 4 mm. Lekarz powiedział, że nie widzi powodu do niepokoju. No i mała ma już 820 gram.
    Jaka duza, jak ja bym chciala zeby moj juz byl takim kluskiem.

• julianna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOSLOWNIE, ale maluszek przybral, tzn. że czeka nas podwójny przyrost wagi naszych dzieciaczków w 6 miesiącu

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to super :) od razu lepszy humor co :)

Aga wody barwią na niebiesko są mocno zasadowe, ja juz przykladalam do wkładki to śluz jest bardziej kwaśny, zabarwia na czerwono, mocz prawie nie zmienia koloru paska, przykładałam do wejścia do pochwy albo kładłam na wkładce :) i to wszystko w ramach ciekawości bo od czasu jak je mam to nie mam zbyt mokro :)

aga.just lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z podziękowaniem <3

eforts lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiej firmy polecacie, ile ich jest i ile kosztują?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola uwielbiam Twoją mocną postawę :) najważniejsze że się nie załamujesz Kobieto, to połowa sukcesu :)

Milcia kawał kobietki tam u Ciebie w brzuszku :)

Ja chyba tez w te paski zainwestuje, ot tak dla spokojności :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/papierki-paski-lakmusowe-ph-1-14-80szt-nowe-jakosc-i4450306743.html

juliana koszty w zasadzie żaden, szczególnie jak w upały miałam mocno mokro to chciałam kupić te specjslne wkładki do sprawdzania wód, cztery za 50 zł ale nie dostałam w aptece

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za miłe słowa ;) Wy to umiecie dowartościować kobitę ;)

co do terapii - to ja chodziłam przez rok na grupową (zalecenie psychologa). Jaki to był rodzaj to nie wiem - nie znam się na tym. Ale bliskie jest mi to wszystko co mówicie. Miewam lęki (czasami codziennie) dotyczące śmierci i końca świata i tak mam od hoho i jeszcze trochę. Walczę z tym, staram się wyrzucać te myśli z głowy - aczkolwiek czasami są bardzo czepliwe i wtedy dostaje ataku paniki. A te lęki to właśnie mają swój początek w tzw. trudnym "dzieciństwie". O ile można tu mówić o dzieciństwie jeśli trudna sytuacja trwała to ok. 24 roku mojego życia. To co aga.just mówisz - jest mi bardzo bliskie. Na razie z wizytą i psychologa się wstrzymam. Doły mam od kilku dni i wiem, że hormony odgrywają tu kluczową rolę. Poobserwuję się jeszcze przez tydzień - dwa i wtedy zdecyduję.

A tak do tematu pasków lakmusowych - to ja chyba też w nie zainwestuję.Drogie to nie jest a spokój jednak bezcenny - zwłaszcza, że ostatnimi czasy mam dosyć mocno mokro w tamtych rejonach.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, jak tak mówisz o lęku przed śmiercią, to masz na myśli własna czy śmierć bliskich? Ja w sumie to też mam "obsesje" na tym punkcie, boję się cholernie śmierci bliskich tzn rodziców i Męża... od dawna miałam tak że jak w nocy śniło mi się ze ktoś umarł to wylam jak głupia w poduszkę, bałam się zasnąć żeby na nowo o tym nie śnic, a jak byłam starsza to potrafiłam iśc do pokoju sprawdzić czy oddychają... A pogłębiło mi się to jak rok temu 23 czerwca ok 6 rano mój tata poszedł do ubikacji i tam dostał w zasadzie nie wiem czego, bo w szpitalu zdiagnozowali udar słoneczny... Zaczął się trząść tak jak na padaczkę, był nieprzytomny i zdążył wyjsc z łazienki, mama go ozbaczyła i wrzeszczała żebym przybiegła bo tata umiera... z tych nerwów nie umiałąm powiedziec gdzie mieszkam jak dzwoniłam na pogotowie, ale trzasnełam sobie w twarz i zaczełam reanimację, bo mama była jeszcze w gorszym stanie niż ja... Tata żyje, wszystko z Nim ok, ale jak czasem widzę że ma gorszy dzień to potrafię go śledzic jak chodzi po podwórku i sprawdzac że nic mu nie jest....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 22:43

4dbc34fc83.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej chodzi o własną śmierć. Śmierć sama w sobie mnie aż tak nie przeraża, przeraża mnie to co ma być później. Jestem osobą wierzącą, ale jeśli chodzi o tę kwestię - to z wiarą u mnie krucho. Bliżej tu do nadziei, że będzie tak jak to mówią...

Bardzo Ci współczuję Ewa tego przeżycia - to musiało być na prawdę straszne. Jesteś mega dzielna skoro tak dobrze sobie poradziłaś w sytuacji, w której większość nie byłaby w stanie zrobić cokolwiek...Jestem pełna podziwu.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja z takim pytankiem dot tych pasków- ktoś zna wiarygodne źródło testowania ich na wodach płodowych? Faktycznie zmieniają kolor?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sytuacji takiego przerażenia raczej robi się wszystko żeby kogoś uratowac, nawet bezwiednie. do tamtej pory byłam przekonana że nie poradziłabym sobie z reanimacją człowieka, ale jak przyszło co do czego miała milion mysli co trzeba zrobic. Nie powiem, bo bardzo pomógł mi kurs pierwszej pomocy przedmedycznej i kurs hospicyjnego wolontariusza medycznego, bez tego byłabym zielona jak nic.

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście te paski to taniocha, ja wyszukałam typowe do wod to jeden kosztował 30zł

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydatne umiejętności ;) Ja kilka tyg temu oglądałam na necie filmiki odnośnie pierwszej pomocy przy niemowlakach. Bardzo fajne. Babka prowadzi na yt cały kanał związany z ciążą i dziećmi.

https://www.youtube.com/channel/UCTWtZ_UevYh9XB3F1rJvbkA

Filmów o różnej pomocnej tematyce jest mnóstwo.

Tutaj przykładowo pierwsza część filmiku: Pierwsza pomoc przy bezdechu i zakrztuszeniu:

https://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późno, bo późno, ale witam się :-)
    Klif gratulacje bliźniaczek :-) i kolejne babeczki do kolekcji.
    Karola to super, ze mniej się Sącza wody, jeszcze trochę i wogole przestaną.

Ja dziś po wizycie również, w dalszym ciągu nic nie urosło i corcia jest corcia :-) chciałam się pochwalić, ze mala z niej Kluska, bo wazy 633g, ale Milcia powalila mnie waga swojej kluski :-) rozwijany się dobrze, nic nam nie Dołęga. Co do długości szyjki to nie mam pojęcia, bo nigdy mi nie sprawdzał, a i ja zawsze zapominać zapytać :-\
    Powiedział, ze dobrze by było aby mala urodziła się 2800 max 3000, bo inaczej mogę mieć problem z porodem bo jestem drobna, no zobaczymy jak to będzie.
    A od następnego czwartku zaczynam zajęcia w szkole rodzenia, juz nie mogę się doczekać:-)

julianna, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane. Ja teraz ranny ptaszek bo przed 6 mam pobudki :-) jestem coraz bardziej pewna ze wszystko skonczy sie dobrze. Dzisiaj rano polecialo mi tylko troche z resztka luteiny. Mam nadzieje ze dziurka sie zasklepia.

julianna, Lola83, Ita, Bogusiar80, Kinga.k, Marimiko lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super wieści, cudowna postawa :)

ola gratulacje córy :)

Kanapa na szczęście nie :) ale są dziewczyny którym ginekolodzy sprawdzają takimi paskami, zresztą chyba wszystkie testy na wody działają na zasadzie pH a czy się sprawdzają?! Ktoś to wie :)

Ja musiałam wstać z głodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 07:32

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesci o wodach super ale wyszly mi w posiewie 3 bakterie. Na szcxescie juz od wczoraj zmienili mi antybiotyk na mocniejszy.

Paula z tego wszystkiego zapomnialam pogratulowac kolejnej duzej dziewczynki :-)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola a bakterie jakieś groźne? Na pewno szybko sobie z nimi poradzą Kochana :)

Ja juz nie spie i szykuje się do gina pomalutku. Wczoraj myslalam ze juz Męża bede wolac by pomoc przy szykowaniu do gina ;p Kubuś przeslania mi cały świat :D

eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja to siadam na brzegu wanny i daje radę, trochę widzę, trochę na czuja ale chyba jeszcze tak pociągnę :)

Odzywaj się po wizycie!!

Karola dobrze ze szybko reagują

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ