Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy wszystki z Was miały juz obciążenie glukozę? Mi doktorek da skierowanie dopiero za miesiąc, bede w 26 tc. On robi od razu 75g, pomija 50. Z starsza córka miałam chyba w 28 tc, teraz wypadnie ok 30
i juz sie martwię ze za późno.
Marimiko, ja tez leczyła sie na nerwice i zaburzenia lekowe. Od ok 5 lat nie biorę leków, i długo było dobrze... Po urodzeniu córki znowu mi sie nasilyly objawy, ale nie chciałam leków bo karmiłam piersią. Samo przeszło po kilku m-cach, na terapie nie miałam czasu. I znowu długo było ok, ale teraz od niedawna znowu jest kiepsko, chodzę na terapie od miesiąca bo juz były dni ze nic nie mogłam zrobićdopiero od jakiś 2 tyg jest lepiej, trochę mi pomaga terapia i chyba leki na tarczyce które biorę od 3 tygodni.
Idź na terapie dopóki masz trochę czasu,niestety po porodzie wcale nie musi byc lepiej- mając juz zaburzenia jesteśmy bardziej narażone na baby bluesa czy depresje poporodowe... A maleństwo to kolejna osóbka o która będziemy sie bać. Przepraszam za pesymistyczny post, ale takie mam doświadczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 09:24
-
Klif, Paula84 gratulacje! Podciągniemy trochę tę nierówność płciową
A właśnie jak wygląda obecna statystyka?
Milcia, to już duży klocuś z Twojej córci
Kaarolaa to wody opanowane, teraz trzeba pacyfikować bakterie, fajnie że się dobrze trzymasz, dzięki temu Marceli nie czuje niepokoju i beztrosko sobie rośnieA musisz go teraz karmić dużo żeby szybko rósł!
julianna Ty chudzino, ładny masz brzuszek bardzo, a tak w ogóle to kruszyna jesteś. Ile przytyłaś?
Martaa się nie odzywa, ciekawe czy skurcze już przeszły?
Ja się doigrałam i chyba od tego czytania o szyjkach śniło mi się dzisiaj, że zaczynam rodzić i wiem na 100%, że dziecko nie ma szans żeby przeżyć. Masssakra!!!kaarolaa, Paula84 lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
lithe ja dostałam skierowanie wczoraj i mam zrobić badanie do następnej wizyty czyli do 28tc. Mam glukozę na czczo, po godzinie i po 2.
Haha! Szefowa lekko zmartwiona moim potencjalnym L4, ale stanęła na wysokości zadania i powiedziała "jak mus to mus".
No to mam ostatnie 2 tyg na pozamykanie spraw i od początku września dołączam do jak to lekarz nazwał "polegującej" grupy ciężarnych. -
stwierdzam, że na zdjęciach chyba wyglądam chudziej
przytylam 6kg, startowałam z wagą 59 przy wzroście 172cm,
ja mam teraz skierowanie na badanie glukozy byłam na wizycie w 22 tc, a kolejna wizyta w 26tc, więc badanie zrobię pewnei na przelomie 24-25tc, badanie dotyczy 75g glukozy w 3 terminach godzinowych 0, 60, 120,
dziewczyny czy ten pierwszy pomiar 0 to juz po wypiciu glukozy czy przed?
-
lola ja miałam podobny sen, mi się śniło, że była w domu i mialam synka i on był taki duży i zdrowy, ale potem ktoś przyjechał mnie odwiedzić i jak go wzięłam na ręcę to on miał może 20 cm, był taki malutki, ale zdrowy..
poza tym sniło mi się, że to jest zbyt wcześnie bo ja nie mam dla niego kosmetykow, pieluszek, ech czasem się boję, że nie zdążę wszystkiego kupić
-
Pierwszy pomiar jest na czczo. Ja mam test obciazenia glukoza zrobic 10wrzesnia ok. 26tc by wychodzilo.
Karola bardzo sie ciesze ze jest lepiej.bakterie zaraz znikna,a dziurka na pewno sie zarasta i maluch bedzie siedzial sobie spokojnie w Twoim brzuszku az urosnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 09:44
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola lista jest na 812 stronie. Ktos musi ja przejac po mnie bo z tel nie dam rady jej uzupelniac. Wiem ze trzeba do Klif dopisac 2 coreczki a reszta chyba jest ok.
Julianna mam nadzieje ze to tylko te bakterie i juz bedzie z gorki. Oj nie moge sie doczekac jutrzejszego usg. -
Ja za dwa tygodnie będę miała badanie glukozy. Na czczo. Wypić od razu po tym roztwór. I po dwóch godzinach kolejne pobranie krwi.
Ja właśnie wstawiłam pierwszą partię ciuszków dla bobasa do prania. Trzeba jeszcze teraz skorzystać z pogody i policzyć ile czego mam i czy mi starczy. -
Bogusia nieźle, ja to z marszu w pamięci mogę policzyć, tak malo tego jest he he, ale od końca września prawdopodobnie przyatakuje ciucholand, a potem w październiku i listopadzie ciągle coś będę kupować, jak na razie uzupełnam listę, co ile kosztuje
-
U mnie też pobranie krwi na czczo, glukoza i badanie tylko po 2 h. Sporo lekarzy odchodzi od badania po 1 h ale ze mną była laska która miała niejednoznaczny wynik i diabetolog kazała jej zrobić jeszcze raz po 1 h
Lithe skoro dostaniesz skierowanie w 26 t to dlaczego nie zrobisz od razu tylko w 30? Powinno się ją zrobić miedzy 24 a 28.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 10:12
aga.just lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKazda cos robi, a to glukoza a to ciuszki. Ciekawe czy jak bede lezala do konca ciazy w szpitalu to zrobia mi ta glukoze. Mialam mic dzisiaj polowkowe i skierowanie na glukoze a teraz szczerze to nie wiem na czym stoje. W szpitalu nie zrobia polowkowego. A co do ciuszkow to tez ominie mnie ten fajny etap kompletowania wszystkiego i bede musiala zostawic to na glowie mamy i siostry.