X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Karola mówi. Dlatego ciąża donoszona jest w skończonym 37 tygodniu. Czyli w 38 tygodniu według BBF.

Klif lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz.Widze,ze zdania sa podzielone.Ja przez cala ciaze czytam o jednym i drugim tygodniu,czyli w niedziele zaczne czytac o 28 i 29tyg.Z tego co mowicie dla lekarzy licza sie przede wszystkim skonczone tc.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dziękuję za wyczerpujacy wpis :) to musi byc cos pieknego moc wreszcie trzymac na wlasnej skorze tego maluszka. Jak to robisz, ze nie zalewasz go przy okazji lzami wzruszenia?:)

dzisiaj bylam zapisac sie na spotkania z położną i bylam wyraznie poproszona o podanie skonczonego tygodnia ciazy.

kaarolaa lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 15 jadę na warsztaty Bezpieczny Maluch. Zobaczymy, co tam ciekawego nam powiedzą.

Pollyanna, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, co tam u Ciebie? Jak się trzymasz?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, przyjemnego spędzenia czasu i fajnych gadżetów :P

A ja dziś wybieram się na zajęcia. Jak mi się nie chce...

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Dzis sobie pospalam :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko a ja od 4.30 juz nie spie:=/ dzieci mi tak wstaly porazka...i do tego grypa zoladkowa na umilenie dnia...:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 10:38

maria.sm
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, lekarze liczą pełne tygodnie, choć w czwartek gdy rozpoczynamy kolejny tydzień pielęgniarka zaznaczyła w karcie 28/29 czyli wg tego jak my liczymy.
    Ja juz im podaje dokładnie ile tyg i ile dni, niech sobie robią z tym co chcą ;)

W poniedziałek badanie mam, ordynator sprawdzi czy pessar siedzi i prawdopodobnie w poniedziałek mnie wypisza. Idealnie nie jest, skurcze dalej mam choć rzadsze i może nie tak mocne. Nic mi tu więcej nie wymyśla, resztę wyleze w domu bo inna pozycja niż leżąca i tak mi nie odpowiada.

• julianna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja patrzę tak jestem w 29 tygodniu ale on płynie więc każdego dnia mam 28 pełnych tygodni i np 4 dzień z 29, jak czytam o rozwoju ciązy to czytam tydzień 29, tzn ze tak mój płód rozwija się w tym tygodniu,

lekarz wpisuje w kartę pełne tygodnie on w sumie dokładnie wpisuje co dnia czyli 28 t 4 d, ale nie powie nigdy ze jestem w 29 tyg

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w jakich temperaturach pierzecie ciuszki niemowlęce ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prać zamierzam w 40 stopniach na programie "delikatne", natomiast i tak potem prasuje więc będzie wysoka temperatura :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa też tak zrobiłam włączyłam pralkę na 40 stopni, a w między czasie przeczytałam artykuł, że ciuszki należy najlepiej wygotować w 90 stopniach, a jak nie można to minimum w 60 stopniach prać, bo roztocza itp... no to się zdziwiłam
    ale też pomyślałam że 40 jest ok, i tak będę to później prasować

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na większości ciuszków na metce napisali 40 stopni, więc bałabym się prać w 60 lub 90. Może niech reszta dziewczyn się wypowie :P może źle myślimy :D

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pralam w 40 st. Nie ma co popadać w skrajności:) przeciez dziecko i tak od pierwszych chwil zycia ma do czynienia z zarazkami roztoczami i innymi ustrojstwami:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchate! Nie czytam wstecz, bo nie mam siły... Jestem już w domu, wczoraj mnie wypisali! Generalnie nic się nie dowiedziałam, lekarz powiedział, że jest krwawienie z szyjki macicy, robił mi wczoraj badanie i tamowali wacikami we dwoje :/ Generalnie na moje pytanie, czy to groźne nic nie odpowiedział. Zapytał, czy chcę iść do domu (też pytanie!) i że w sumie wszystko jedno, czy będę w domu, czy w szpitalu, ale mruknął, że i tak pewnie wrócę, czego absolutnie nie zamierzam :/:/ W czwartek idę do mojego gin i wtedy dowiem się o co tu chodzi. Martwię się trochę, bo pobolewa mnie podbrzusze tak okresowo delikatnie i straciłam prawie 2 kg, mam nadzieję, że nie kosztem dzidzi :( Właśnie ja też byłam pewna, że w szpitalu liczą skończone, ale mi na karcie napisali 29 tydzień (28+4) :/

Wzięłam już L4 i do 34 tyg zamierzam grzać poślady głównie na kanapie. Wystraszyłam się, faktycznie w tej ciąży to wszystko ok, a tu rach ciach i leżysz na patologii :/ Mój szef zachował się super jak mu powiedziałam, że nie wracam. Powiedział, że i tak jest mi wdzięczny, że pracowałam do tego czasu i że muszą sobie poradzić i już. Sam ma bliźniaki, które urodziły się jako wcześniaki i wie ile musieli biegać z nimi po szpitalach i lekarzach. Jeszcze pojadę się spakować i poprzekazywać sprawy, część mogę zrobić z domu.

Też zamierzam wyprać kolory w 40, a białe w 60. Generalnie spakuję sobie już jakąś "biedniejszą" wersję torby do szpitala, bo co mi mąż przywiózł to masakra :P czerwony koronkowy stanik, w który teraz to se mogę najwyżej pięści wsadzić :P Widać jak facet działa podświadomie, tylko zapomniał, że z pół roku go nie miałam na sobie.

julianna lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Karola, dziękuję za wyczerpujacy wpis :) to musi byc cos pieknego moc wreszcie trzymac na wlasnej skorze tego maluszka. Jak to robisz, ze nie zalewasz go przy okazji lzami wzruszenia?:)

:)
    jak pierwszy raz go wzielam na rece to nie moglam opanowac łez...i nawet po szyji mi lecialo wiec prawie go zalałam :)

zokeia, Lola83 lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    na większości ciuszków na metce napisali 40 stopni, więc bałabym się prać w 60 lub 90. Może niech reszta dziewczyn się wypowie :P może źle myślimy :D

piorę w 60 :) nigdy nic się nie działo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 14:19

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki;) ja się wczoraj późnym wieczorem zestresowałam - oglądałam z mężem film wieczorem i zaczęło mnie pobolewać podbrzusze jak na okres. I tak z pol godziny, może dłużej. Zaczęło to być irytujące więc z pozycji leżącej postanowiłam wstać. I jak wstałam brzuch mi się naprężył i ciążył i tak kilka minut. Więc położyłam się z powrotem i brzuch spokorniał ale znowu bolało podbrzusze. I tak wstawałam ze trzy razy i za każdym razem to samo. Wzięłam nospę i stwierdziłam, że poczekam. Ale przestraszyłam się trochę gdy chciałam się położyć spać a brzuch miałam lekko napięty i cały obolały. Nie wiedziałam o co chodzi. Wzięłam drugą nospę - bo ciężko mi się leżało i ciężko mi się chodziło. Cała obolała na brzuchu byłam i ten napięty brzuch. Potem mały mnie zaczął tak kopać po brzuchu, że miałam wrażenie, że przez skórę się zaraz przedrze..trochę bolało:/ no ale w końcu usnęłam. Rano było już lepiej, chociaż ciągle mam wrażenie że jest lekko napięty - nie jakoś mocno i nie boleśnie, ale jakoś taki twardawy jest. I jak tu się nie schizować - człowiek jest w ciąży po raz pierwszy to każdy detal odbiera jako zagrożenie życia i zdrowia ;/ masakra..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) moj Okruszek wazy dzisiaj 780 gram :) i znow odlaczyli go od CPAPu ale dalej ma te bezdechy....2 razy mi sie zapomnial jak go kangurowalam...najgorsze jest jak spada mu akcja serca...

zokeia, HANA lubią tę wiadomość

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ