X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola dziwna sprawa troche, nic Ci nie mowia, dobrze ze pojdziesz do swojego lekarza to moze cos sie dowiesz.

Ja biale bede prala w 60 a kolorowe w 40 i tak bede prasowala wiec chyba mlodemu nic nie bedzie :)

Marimiko odpoczywaj a jakby cos sie dzialo i bys die niepokoila to skonsultuj sie z lekarzem.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, lubię za wagę :)

Czy trzeba prasować ciuszki dziecięce? Ja niczego nie prasuję...

Za Waszymi wskazówkami byłam w Pepco i kupiłam skarpetki za 1,99 i dół (rajstopki, getry?) za 7,99. Wszystko bardzo dobrej jakości. Polecam :)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia kto co woli. Mozesz nie prasowac jak dziecku nic nie bedzie to nie musisz. Ja na poczatku bede prasowc z zalozenia dla dobra dziecka zeby mniej bakterii, chociaz i tak potem wszystko do szafy i prasowanie nie bedzie na biezaco. Ale duzym wyznacznikiem dla mbie jest to ze te ciuszki sa sliczne i jak sa uprasowane to wygladaja jeszcze lepiej. Pogniecione mi sie nie podobaja i mimo ze nie nawidze prasowac to dzieciece przez jakis bede :)

HANA, kittykate lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zamierzam prasować tylko przez pierwsze tygodnie może 2-3 miesiące..potem może odpuszczę - bo też tego nienawidzę...

A ja właśnie miałam powtórkę z rozrywki z tymi skurczami czy co to tam jest...byliśmy z mężem i piesiem na spacerze i jeden skurcz...po kilku minutach odpuścił...potem za chwilę drugi i szłam z bolącym podbrzuszem dobre 20 minut do domu z szybkością 10m/1h.....a za godzinę mam iść do teatru się dokulturalnić - ciekawe jak to zniosę..

Jak tak ma wyglądać każdy wieczór to trochę słabo..chwilę poleżę wezmę 2 nospy i chyba dam radę...ale nie chce się faszerować nospami co wieczór - do tej pory brałam tylko jak już naprawdę czułam że muszę...może ze 2 razy się zdarzyło...ajjj

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ciaze sie leczy lezeniem :) jezeli lapia Cie skurcze to daruj sobie spacery i lez jak najwiecej :)serio z przykroscia to przyznaje ale lezenie naprawde pomaga na wiele dolegliwosci ciazowych :)

Marimiko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciece rzeczy to sama przyjemnosc prasowac :) mówi to osoba która na widok żelazka dostaje wysypki na dłoniach, odparzeń i wszystkiego byleby nie prasowac niczego :P
    a pomyslec, że jak mój teraz mąż a predzej jeszcze narzeczony zamieszkał z nami to z nadgorliwości prasowałam mu gacie :P

Marimiko te skurcze oznaczają, że potrzebujesz polezec bez dyskusji!! Na czym byliście w teatrze? jeeej ja byłam "ostatnio" w operze ale to jakoś na początku roku było, marzec chyba, "Hrabina Marica" - operetka - Świetna!!!!

Karola, ten Twój synuś jak tak pięknie będzie przybierac to niebawem z Okruszka stanie się Okrąglinkiem :)
    Widzisz, to kangurowanie takie jest dla niego ważne że zapomina o oddychaniu, kocha swoją Mamunie, oj Kocha :) a Twój Mąż też będzie kangurował?

zokeia, HANA, kaarolaa lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wstydz sie tego prasowania no ale rozumiem ze kobieta zakochana to rozne dziwne rzeczy robi :)

Ja sie tak ustawilam ze maz mnie nie prosi a wrecz nie uznaje efektow mojego prasowania :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, to pójdę na kompromis. Będę prasować te ciuszki, które same się nie układają :) Zobaczę jak się zachowują po pierwszym praniu. Ale mam kilka swoich bawełnianych, dresowych i bambusowych rzeczy i nigdy nie muszę ich prasować jeśli dobrze rozłożę je do suszenia. A jedwabnych pajacyków raczej młodemu nie sprawię, więc będzie git ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa zakochana to ja do dzis jestem :P tylko zjeby dostałam za te gacie i przestałam prasowac.. w sumie mój mąż dziwi się że ja prasuje swetry i spodnie jeansowe... on by tego nie prasował, ale jak widze ciuchy jak psu z gardła to mnie trzesie, dlatego zbieram siły, chęci i szukam motywacji, dzis np z całego prania zrobiłam mu zapas koszulek na cały tydzień czyli 7 :P
    A najgorsze jest to, że on codziennie do pracy potrzebuje nową czystą swieżą koszulę.a że szafy mamy zapchane to codziennie wieczorem staje do deski i żelazka i jade z koszulą....:P

4dbc34fc83.png
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza zgaga:P

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, też miałam, ale ją "zażarłam" heheheh cola juz nie działa, teraz muszę się najesc żeby przeszła :P

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni zgaga zabja z wieczora. Mleko ponaga tylko w momencie picia.

Ewka moj maz tez co rano przy desce prasuje koszule :D ale tez go kocham :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedz mi jak Ty to zrobiłaś?
    Mój raz prasował.... ale jak zobaczyłam jak on to zrobił, to na zawał prawie zeszłam... wyprasowal tylko to co wystawało zza kamizelki, czyli rękawy i troche przy kołnierzyku...
    Jak mi powiesz że Twój Mąż jeszcze sam sobie rano śniadanka serwuje to padne i nie wstane...

4dbc34fc83.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, mój sam prasuje i sam robi śniadanie. Ale teraz jak jestem na zwolnieniu to ja prasuję od razu jak zdejmuję pranie, na razie w szafie nie ma takiego tłoku to się nie gniecie. Śniadania robi sobie sam, bo ja śpię długo, przez to ze cała noc chodzę siusiu albo wierce sie z powodu bolących bioder.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania i prasowania. Pierzemy tak jak na metkach podają. Ważne, żeby na wszelki wypadek włączyć dodatkowe płukanie,żeby miec pewność ze nie zostały resztki proszku (moja siostra włączała nawet dwa dodatkowe płukania). I przez pierwsze tygodnie nie używamy żadnych płynów do płukania. Prasujemy na lewej stronie, czyli tej ktora dotyka skóry dziecka. Dlatego najwygodniej prac tez na lewej. Potem przewracamy na prawą i składamy. Poza tym ze niszczymy bakterie to po uprasowaniu materiał jest bardziej miękki i ma rozprasowane szwy itp, bi przeciez skóra dziecka jest bardzo delikatna. Po kilku miesiącach można nie prasowac

zokeia lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka, o zmiękczaniu szwów nie pomyślałam. Ok zaraz powiem mężowi, o jego nowym obowiązku ;) Skoro prasuje sobie koszule, to kilka śpioszków nie zrobi mu różnicy hihi...

eforts lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja nigdy tak wnikliwie się nie przytłam nad rytuałem prania i prasowania piorę ciuszki w 40st w proszku i płynie dla niemowląt potem suszę i pracuję i do szafy. Pierwsze przygotowałam jakiś miesiąc temu i tak sukcesywnie jak jest ładna pogoda. A że Do porodu jeszcze trochę zostało to przykryłam ręcznikiem i tyle :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam ma tych warsztatach Bezpieczny Maluch. Prawie 4 godziny, ale zlecialo bardzo szybko. Podobało mi się. Dostaliśmy na wstępie teczkę na dokumenty dziecka, mały żel/szampon Dzidziuś do kąpieli i cztery próbki innych ich produktów, do tego modelinę do odcinku dłoni niemowlaka, slinik, smoczek firmy NUK, myjkę do kąpieli dziecka i uwaga wygrałam poduszkę fikuszkę do karmienia, usypiania maluszka :)

julianna, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka tak bedzie kangurowal, za tydzien przyjedzie i wtedy on posiedzi troszke z maluszkiem i potrzyma na piersi...razem musza ze soba budowac wiez...jestem bardzo ciekawa jak Marceli zareaguje na tate...mam nadzieje, ze bedzie spokojnie spal wtulony w jego rece...

aha waga malego 790 gram :)

julianna, Lola83, HANA, eforts, Ewka89, kanapa, Eve, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już sił nie mam na ten wózek... Byliśmy już na 100% zdecydowani na Jedo fyn memo, ale wczoraj Pani w sklepie pokazała nam maxi cosi elea i zakochałam się w spacerówce... ma takie wyściełanie, że Mała siedziała by w niej jak księżna w atłasach. Wózek oczywiście zajebiście drogi, tzn. w takim moim zasięgu cenowym są kolory brązowy i czarny, które nie bardzo mi się podobają, a czerwień, o której marzę cenowo rozpoczyna się od 2100 zł w necie... :/ +fotelik to 2500 zł, czyli jakieś 500 zł niż planowaliśmy, a to uważam już jest mocne przegięcie...

Czy ja dobrze pamiętam, że któraż z Was kupiła ten wózek??

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ