Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem jakie są oficjalne wytyczne, i żadne 5w1 czy pneumokoki w grę nie wchodzą. Jednak zaczęliśmy już szczepienia p/rotawirusom, musimy je zakończyć bodajże do 22 tygodnia, więc nie mogę ich po prostu odroczyć. A że szczepię Rotateqiem to muszę zdążyć jeszcze z 2 dawkami.
juudi lubi tę wiadomość
-
Hej 😉 U mnie w poradni koleżanka szczepi tylko na rotawirusy aktualnie. Nie wiem jak oficjalnie to wygląda ale szczepienia są wstrzymane żeby ograniczyć kontakt więc doktorka zaproponowała żeby kończyć właśnie rota i tak kilka dzieci dziennie ma.
My chodzimy prywatnie na rehabilitacje, okazało się że Staś ma kręcz szyji a na nfz młoda fizjo nawet tego nie sprawdziła, ehh.. Poza tym u nas ok. Je co 3h w dzień, w nocy pierwsza przerwa 19-24,a potem już co 2,5-3h...no ale jakoś dajemy radę. Ja zaczęłam ćwiczyć, nie jem słodyczy poza ciastem do kawy w weekend i powoli kg lecą w końcu.
W kwietniu chcę iść założyć wkładkę domaciczna bo paraliżuje mnie strach przed kolejna ciąża, tymbardziej że kuzynka właśnie po seksie przerywanym za miesiąc rodzi 😁
Buziaki i dużo zdrówka dla Was i dzieci 😘marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Moja głowy nie kładzie, trzyma w górze i obserwuje, a jak się zmęczy to się denerwuje i zaczyna awanturować.
My cały czas tylko na szczepieniach szpitalnych, za każdym razem coś wypada i nie mamy kiedy zrobić kolejnych.
Od wczoraj mała jest bardziej marudna, śpi niespokojnie, najchętniej tylko rączki i rozglądanie się.. Za to jest postęp z kupkami. Drugi dzień nie ma zielonych 😊 tylko teraz nie wiem czy to od diety (leci 3 tydzień bez bmk), zmiany techniki karmienia tak żeby łykała mniej powietrza czy od espumisanu bo od wczoraj jej daję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 19:24
-
Delilah mi udalo sie z rota zdarzyc w ostatniej chwili. Z tego co slyszalam dzis w tvn24 to jakis spec od pediatrii mowil zeby szczepic na rotawirusy bo to wazne żeby zdarzyć z ta szczepionka.
Nicky moha Ala tez dlugo wytrzymywala 5ak gora 3 minuty i byly steki. Jak ja mialam klasc na brzuchu to mnie brzuch bolal. Nie wiem co sie stalo, ale nagle wytrzymala 5 minut, a potem juz polecialo. Doslownie z dnia na dzien zaczela sie wrecz domagac zeby ja tak klasc. Wyciaga lapki po zabawki, obraca wokol wlasnej osi. Ale lezec tez nie umie -
Mmalibu, Malgonia, dzięki. Dzwoniłam dziś do przychodni i to samo mi zaproponowali, szczepienie tylko na rota, pozostałe odraczamy. Jestem z tym ok.
Mój dość szybko się męczy leżąc na brzuszku ale bardzo to lubi. Jest bardzo zaciekawiony. Coraz mocniej domaga się żeby go nosić, chce oglądać świat 😉 bez problemu łapie już zabawki, uśmiecha się, gada, słodziak jest straszny 😍 -
mmalibu jak człowiek bardzo dobrze się przyjrzy, to coś tam widać, ale baaaaaardzo słabo.
My wczoraj się szczepiliśmy na rota i 6w1. Młoda dzielnie zniosła ukłucie. Tylko trochę płakała, ale bez tragedii. Gorączki nie było. Jedyne co, to wydaje się bardziej senna. W nocy trochę lepiej spała niż ostanio, a dziś już miała dwie jednogodzinne drzemki, co u nas rzadko się zdarza - więc nie narzekam.
Ważymy 6690g i mamy 63cm. Główkę ładnie trzymamy w górze, sięgamy po zabawki i trzymamy je w rączce. Głużymy i czasami nawet śmiejemy się na głos.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
nickky wrote:Ja widzę jedną
na miejscu drugiej kreski czasem widać taki mikro mikro cień, nie zliczę ile razy robiłam sobie od tego nadzieję, kiedy się staraliśmy
Dla pewności powtórz za 2 dni, ale jak dla mnie jedna krecha
Dokładnie. Miałam zawsze tak samo 🙂
-
mmalibu wrote:Powiedzcie proszę że mam zwidy i jest jedna kreska...
dla mnie to jest jedna kreska. Na niektórych testach widać cień szarej kreski w miejscu gdzie powinna być przy pozytywnym teście. Dla pewności można powtórzyć za 2 dni.
Ja właśnie kupiłam testy ciążowe, bo ostatnio miałam objawy jak na początku ciąży, ale przeszły 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:55
mmalibu lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ewk@ wrote:Jak wprowadzacie pierwsze posiłki to gotujecie same np. Marchewkę na wodzie czy raczej dajecie słoiczki?
Sorry.. Jestem zielona w temacie
Ja gotowałam. Nie podawałam słoiczków. Nazwałam to tak że słoik to nie moja kuchnia nie mój smak, więc aby nie było problemów z nauczeniem smaków mojej kuchni nie sięgałam po gotowe produkty. Po drugie skoro w słoiku znajdziesz i schabik czy rybkę to jak to musi być zawekowane🤷♀️
Kolejna sprawa to ja uczyłam dziecko smaków oddzielnie dając jej do pobrobowania i poznając preferencje smakowe, oraz nauka / poznanie smaków. Mix wszystkiego w słoiku często nie jednego zmyli co to 🤪
Do garnuszka mała marchewka i mały ziemniak to szło zawsze. Jako 3 smak co miałam że 2 różyczki kalafior / brokuł/ świetne są mrożonki Hortex puree z buraczków i rozmrazalam na patelni. Szykowałam sobie 3 miseczki wkładałam w każde ugotowane warzywo odrobinę masełka. I blendowalam oddzielnie.
Żadna robota. Obranie 1 marchewki i ziemniaka to z minuta, czekasz jak się ugotuje, i zblendowac to w sekundach te ilości. Moje dziecko uwielbiało taki posiłek. To były początki dla poznania smaków. Kupowałam zupy np proste historie zupy do blendowania tak jest napisane i są np z zielonych warzyw z żółtych czy białych ( seler uwaga na początku podobno uczula) w małej ilości. Wody gotowałam i blendowalam też fajne na początek. Nie ukrywam że do zup dodawałam mały kawałek kostki rosołowej bo nie lubię bez smaku. Ale ziemniaki czy marchew gotowałam bez soli.
Z mrożonek polecam zupy, groszek, marcheweczka z groszkiem później jako dodatek do obiadu, szpinak czy puree z buraczków.
Smaczna jest zupa pieczarkowa Hortex ale pieczarka od 12 MC. Ja sobie tak radziłam. I dawałam owoce na zapoznanie ze smakiem od 5 MC. Córka je wszystko.AdelaX, Ewk@, Muki85 lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰