X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek, mi w poprzedniej ciąży pobrano jedynie krew do PAPPy, bez żadnego wywiadu. W sobotę jadę oddać krew to zobaczę jak będzie teraz.
    Pytałaś też o brzuszek - u mnie już nie da się ukryć ciąży, bo brzuszek jest widoczny. 🤭🤰

Morelka, gratulacje. Super wiadomości. 🥰

Aga, super wieści, gratulacje synka 🎉🎊

Natash, super, że ryzyka wad są bardzo małe. 🥰

Kasiastaraczka, gratulacje, super, że USG genetyczne jest w porządku 🥰 🤩 spory już Twój dzidziuś 😍

Matleena, super, że ryzyka niskie ❤ gratulacje córeczki. 🥰

Wiadomo, że na tym etapie na podstawie USG trudno oszacować płeć i nie każdy lekarz w ogóle tak wcześnie zwraca na to uwagę . Wiadomo, że pewność uzyskamy trochę później, ale u mnie w pierwszej ciąży potwierdziło się i teraz też mimo wszystko chciałabym poznać płeć, wiedząc, że to jeszcze nic pewnego.

Matleena89, Kasiastaraczka, aga255 lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mimo wszystko mam nadzieję że w piątek usłyszymy już w jakim kierunku płeć może zmierzać

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczku u mnie trochę brzuszek już odstaje i sama po sobie jakaś taka szersza jestem 😁 mamuśka taka 🥰

Hope 😙 noo już kawał bobasa 😁

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odstaje jak coś zjem więc to spożywka :p albo już tak pod wieczór po całym dniu, no czuje macicę po prostu. Taki balon, jakby chciał rozepchac dół brzucha.

Ann_123 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek dziekuje ci bardzo właśnie wychodzę z domu na wizytę cała mokra z nerwów ☹️🙏🏻🤞🏻
    Ogólnie mój mąż mówi ze mam brzuszek jak conajmniej 6 miesiąc i to prawda na prawdę ! Wszystkie sukienki nawet luźne pokazują brzuch ! Jestem osoba która ważyła około 60/63 kg zawsze i jestem wysoka :) ale brzuch mi wywaliło tak z tydzien temu mocno nie ważne czy zjem truskawkę czy obiad brzuch jest duży myśle ze nie jak na prawie 11 tydzien tylko 20 😂😃😃😃 nie wiem czy to genetyka 🤷🏻‍♀️ Nie tyle duzo bo mało jem przez mdłości moja mama mowila ze miała duże brzuszki już było widać od 4/5 miesiąca

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella jak tam po wizycie?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Kataja Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje wizyt,u mnie brzuch już dawno jest,już tak od co najmniej tygodnia nie da rady już wciągnąć jak wcześniej , odstaje i jak idę na spacer to już czuję takie ciążowe " chodzenie," taka ciężkość ztym że ja ogólnie jestem przy kości ,u mnie wkoncu jutro druga wizyta,drugie usg 11 +2 ,dowiem się wszystko o prenatalnych i badaniach krwi pappa itd,już nie mogę się doczekać żeby usłyszeć bicie serca i zobaczyć naszą kruszynke 😍mój m wziął oczywiście specjalnie wolne w pracy,a co do płci to u nas można się dowiedzieć bodajże od 15 tygodnia ,z tym że my planujemy gender party,chcemy niespodziankę w formie balonów z rodziną i znajomymi,fajna sprawa,w poprzednich moich ciążach nie było tak jeszcze modne 😏

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek, wszystko w porządku widziałam nawet paznokcie raczki nóżki serduszko jest, wiec się uspokoiłam pappa mam 29 to będzie jakiś 13/14 tydzien i wtedy robię nifty znaczy nie dokładnie nifty tylko lekarz zaoferowała sanco jakoś tak mówi ze to różnica firmy a tańsze :) i żeby takie badania tez robic koło 13/14 tyg bi wtedy jest największa szansa ze wszystko jest pewne bi już te geny itd są wykształcone wiec się posłucham i zrobię tak koło 12/13 tygodnia wiec czerwiec u mnie będzie stresujący na maksa pod koniec bo wiadomo te badania są mega ważne , wiec cóż czekamy odliczamy tygodnie 😃

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella a to masz jakieś wskazania,że robisz te badanie sanco?

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka i Anakin dziś zaczynacie 2 trymestr! Gratulacje!🥳😍 Teraz tylko czekać na pierwsze ruchy dzieciątek 😊🤗

Dudka1997, Anakin lubią tę wiadomość

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dudka i Anakin dziś zaczynacie 2 trymestr! Gratulacje!🥳😍 Teraz tylko czekać na pierwsze ruchy dzieciątek 😊🤗

Mi według aplikacji pokazuje że już tydzień temu zaczęłam 2 trymestr 🤣 a dziś początek 15 tygodnia;) ale to prawda...czas leci jak szalony
    U mnie z tym brzuchem narazie w porządku, nie widać go zbytnio xd chyba że się sporo najjem...I tak na koniec dnia to może delikatne wybrzuszenie
    Zaczynałam z wagą 73.2kg zobaczymy ile przytyje ;) nie objadam się, jem tak jak wcześniej, dużo pije wody ;) chciałabym się zmieścić w tych widełkach i max do 13 kg przytyć;) ale zobaczymy co z tego wyjdze

alex0806, Ann_123, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkich ostatnich udanych wizyt dziewczyny 😙

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiła któraś z Was może te badania w diagnostyce: PAPP-A (standard wg FMF), HCG wolna jednostka beta (standard wg FMF) i PlGF ? Jeśli tak to ile czekałyście na wyniki?

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja obecnie w 7tc+3 i od kilku dni czuje się naprawdę tragicznie. I tak przychodzę do Was z pytaniem, bo jesteście ten +/- miesiąc do przodu. Czy to przejdzie jakoś niedługo ? Kolejne pytanie, kiedy mówiłyście/planujecie mówić pracodawcom ? Myślicie już o l4 ? A może któraś z Was już jest ?

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przez chwilę miałam na dole pieczenie,ale lekkie. Czułam taki dyskomfort,już przeszło. Lepiej iść do ginekologa? Dwa dni temu byłam na wizycie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka w pochwie czy podbrzuszu? Mnie tak czasem w pochwie kuje. Ale pamiętam to też z pierwszej ciąży i lekarz wtedy to uznał za normalne

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Morelka w pochwie czy podbrzuszu? Mnie tak czasem w pochwie kuje. Ale pamiętam to też z pierwszej ciąży i lekarz wtedy to uznał za normalne

W pochwie. Kłuć w pochwie w ogóle nie mam

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziewczyny robiła któraś z Was może te badania w diagnostyce: PAPP-A (standard wg FMF), HCG wolna jednostka beta (standard wg FMF) i PlGF ? Jeśli tak to ile czekałyście na wyniki?

Robiłam dokładnie te badania w diagnostyce. Badanie rano w czwartek, wynik był pod wieczór w piątek ☺️

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Robiłam dokładnie te badania w diagnostyce. Badanie rano w czwartek, wynik był pod wieczór w piątek ☺️

Dziękuję za odpowiedź. ❤

Mi pokazuje, że na wynik Papp-y (wg FMF) czeka się 5dni, tak samo na HCG (FMF). A na wynik PlGF aż 7 dni. Dodatkowo nie w każdym punkcie diagnostyki można te badania wykonać... Lekarz kazał zrobić te badania 5 dni przed USG. Miałam je robić w sobotę (wizyta 15), ale teraz obawiam się czy do wizyty będę miała wyniki. 🤦‍♀️ Jutro wszystko zamknięte.. Może jakimś cudem uda mi się ogarnąć to w piątek.

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. ❤

Mi pokazuje, że na wynik Papp-y (wg FMF) czeka się 5dni, tak samo na HCG (FMF). A na wynik PlGF aż 7 dni. Dodatkowo nie w każdym punkcie diagnostyki można te badania wykonać... Lekarz kazał zrobić te badania 5 dni przed USG. Miałam je robić w sobotę (wizyta 15), ale teraz obawiam się czy do wizyty będę miała wyniki. 🤦‍♀️ Jutro wszystko zamknięte.. Może jakimś cudem uda mi się ogarnąć to w piątek.

Ja robiłam badania w Krakowie i mieli czas oczekiwania dla plgf 7 dni roboczych, a dla pappa i beta od 4 do 7 dni roboczych. Też bałam się, że wyniki nie zdążą przyjść, ale były na drugi dzień. I też robiłam na 5 dni przez USG ☺️ myśle, że jest duża szansa, że będziesz mieć wyniki albo w sobotę albo w poniedziałek.

Mnie zlapala jakaś infekcja wirusowa gardła, próbuje się jej pozbyć od drugiej połowy maja. Dotychczas miałam lekkie objawy, drobne drapanie w gardle i lekki kaszel, wyniki morfologii i crp też miałam w normie więc lekarze polecali mi te tabletki na gardło dla kobiet w ciąży i odpoczynek. Gdybym nie była w ciąży, to nawet bym z tym do lekarza nie poszła. Teraz od soboty mam o wiele większy kaszel, katar, zatkane uszy, bok gardła, robiłam dziś crp i też wybiło mi je mocno do góry. Mam nadzieję, że po nowych lekach mi przejdzie, bo martwię się o dziecko. Okropne jest to, jak ograniczone możliwości leczenia takich wirusowek mamy teraz w ciąży 🤷🏻‍♀️

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ