X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek, mi w poprzedniej ciąży pobrano jedynie krew do PAPPy, bez żadnego wywiadu. W sobotę jadę oddać krew to zobaczę jak będzie teraz.
    Pytałaś też o brzuszek - u mnie już nie da się ukryć ciąży, bo brzuszek jest widoczny. 🤭🤰

Morelka, gratulacje. Super wiadomości. 🥰

Aga, super wieści, gratulacje synka 🎉🎊

Natash, super, że ryzyka wad są bardzo małe. 🥰

Kasiastaraczka, gratulacje, super, że USG genetyczne jest w porządku 🥰 🤩 spory już Twój dzidziuś 😍

Matleena, super, że ryzyka niskie ❤ gratulacje córeczki. 🥰

Wiadomo, że na tym etapie na podstawie USG trudno oszacować płeć i nie każdy lekarz w ogóle tak wcześnie zwraca na to uwagę . Wiadomo, że pewność uzyskamy trochę później, ale u mnie w pierwszej ciąży potwierdziło się i teraz też mimo wszystko chciałabym poznać płeć, wiedząc, że to jeszcze nic pewnego.

Matleena89, Kasiastaraczka, aga255 lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mimo wszystko mam nadzieję że w piątek usłyszymy już w jakim kierunku płeć może zmierzać

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczku u mnie trochę brzuszek już odstaje i sama po sobie jakaś taka szersza jestem 😁 mamuśka taka 🥰

Hope 😙 noo już kawał bobasa 😁

_Hope lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odstaje jak coś zjem więc to spożywka :p albo już tak pod wieczór po całym dniu, no czuje macicę po prostu. Taki balon, jakby chciał rozepchac dół brzucha.

Ann_123 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek dziekuje ci bardzo właśnie wychodzę z domu na wizytę cała mokra z nerwów ☹️🙏🏻🤞🏻
    Ogólnie mój mąż mówi ze mam brzuszek jak conajmniej 6 miesiąc i to prawda na prawdę ! Wszystkie sukienki nawet luźne pokazują brzuch ! Jestem osoba która ważyła około 60/63 kg zawsze i jestem wysoka :) ale brzuch mi wywaliło tak z tydzien temu mocno nie ważne czy zjem truskawkę czy obiad brzuch jest duży myśle ze nie jak na prawie 11 tydzien tylko 20 😂😃😃😃 nie wiem czy to genetyka 🤷🏻‍♀️ Nie tyle duzo bo mało jem przez mdłości moja mama mowila ze miała duże brzuszki już było widać od 4/5 miesiąca

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella jak tam po wizycie?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Kataja Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje wizyt,u mnie brzuch już dawno jest,już tak od co najmniej tygodnia nie da rady już wciągnąć jak wcześniej , odstaje i jak idę na spacer to już czuję takie ciążowe " chodzenie," taka ciężkość ztym że ja ogólnie jestem przy kości ,u mnie wkoncu jutro druga wizyta,drugie usg 11 +2 ,dowiem się wszystko o prenatalnych i badaniach krwi pappa itd,już nie mogę się doczekać żeby usłyszeć bicie serca i zobaczyć naszą kruszynke 😍mój m wziął oczywiście specjalnie wolne w pracy,a co do płci to u nas można się dowiedzieć bodajże od 15 tygodnia ,z tym że my planujemy gender party,chcemy niespodziankę w formie balonów z rodziną i znajomymi,fajna sprawa,w poprzednich moich ciążach nie było tak jeszcze modne 😏

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek, wszystko w porządku widziałam nawet paznokcie raczki nóżki serduszko jest, wiec się uspokoiłam pappa mam 29 to będzie jakiś 13/14 tydzien i wtedy robię nifty znaczy nie dokładnie nifty tylko lekarz zaoferowała sanco jakoś tak mówi ze to różnica firmy a tańsze :) i żeby takie badania tez robic koło 13/14 tyg bi wtedy jest największa szansa ze wszystko jest pewne bi już te geny itd są wykształcone wiec się posłucham i zrobię tak koło 12/13 tygodnia wiec czerwiec u mnie będzie stresujący na maksa pod koniec bo wiadomo te badania są mega ważne , wiec cóż czekamy odliczamy tygodnie 😃

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella a to masz jakieś wskazania,że robisz te badanie sanco?

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka i Anakin dziś zaczynacie 2 trymestr! Gratulacje!🥳😍 Teraz tylko czekać na pierwsze ruchy dzieciątek 😊🤗

Dudka1997, Anakin lubią tę wiadomość

• Dudka1997 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dudka i Anakin dziś zaczynacie 2 trymestr! Gratulacje!🥳😍 Teraz tylko czekać na pierwsze ruchy dzieciątek 😊🤗

Mi według aplikacji pokazuje że już tydzień temu zaczęłam 2 trymestr 🤣 a dziś początek 15 tygodnia;) ale to prawda...czas leci jak szalony
    U mnie z tym brzuchem narazie w porządku, nie widać go zbytnio xd chyba że się sporo najjem...I tak na koniec dnia to może delikatne wybrzuszenie
    Zaczynałam z wagą 73.2kg zobaczymy ile przytyje ;) nie objadam się, jem tak jak wcześniej, dużo pije wody ;) chciałabym się zmieścić w tych widełkach i max do 13 kg przytyć;) ale zobaczymy co z tego wyjdze

alex0806, Ann_123, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Dudka1997 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkich ostatnich udanych wizyt dziewczyny 😙

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiła któraś z Was może te badania w diagnostyce: PAPP-A (standard wg FMF), HCG wolna jednostka beta (standard wg FMF) i PlGF ? Jeśli tak to ile czekałyście na wyniki?

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Odiodi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja obecnie w 7tc+3 i od kilku dni czuje się naprawdę tragicznie. I tak przychodzę do Was z pytaniem, bo jesteście ten +/- miesiąc do przodu. Czy to przejdzie jakoś niedługo ? Kolejne pytanie, kiedy mówiłyście/planujecie mówić pracodawcom ? Myślicie już o l4 ? A może któraś z Was już jest ?

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przez chwilę miałam na dole pieczenie,ale lekkie. Czułam taki dyskomfort,już przeszło. Lepiej iść do ginekologa? Dwa dni temu byłam na wizycie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka w pochwie czy podbrzuszu? Mnie tak czasem w pochwie kuje. Ale pamiętam to też z pierwszej ciąży i lekarz wtedy to uznał za normalne

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Morelka w pochwie czy podbrzuszu? Mnie tak czasem w pochwie kuje. Ale pamiętam to też z pierwszej ciąży i lekarz wtedy to uznał za normalne

W pochwie. Kłuć w pochwie w ogóle nie mam

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziewczyny robiła któraś z Was może te badania w diagnostyce: PAPP-A (standard wg FMF), HCG wolna jednostka beta (standard wg FMF) i PlGF ? Jeśli tak to ile czekałyście na wyniki?

Robiłam dokładnie te badania w diagnostyce. Badanie rano w czwartek, wynik był pod wieczór w piątek ☺️

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Robiłam dokładnie te badania w diagnostyce. Badanie rano w czwartek, wynik był pod wieczór w piątek ☺️

Dziękuję za odpowiedź. ❤

Mi pokazuje, że na wynik Papp-y (wg FMF) czeka się 5dni, tak samo na HCG (FMF). A na wynik PlGF aż 7 dni. Dodatkowo nie w każdym punkcie diagnostyki można te badania wykonać... Lekarz kazał zrobić te badania 5 dni przed USG. Miałam je robić w sobotę (wizyta 15), ale teraz obawiam się czy do wizyty będę miała wyniki. 🤦‍♀️ Jutro wszystko zamknięte.. Może jakimś cudem uda mi się ogarnąć to w piątek.

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. ❤

Mi pokazuje, że na wynik Papp-y (wg FMF) czeka się 5dni, tak samo na HCG (FMF). A na wynik PlGF aż 7 dni. Dodatkowo nie w każdym punkcie diagnostyki można te badania wykonać... Lekarz kazał zrobić te badania 5 dni przed USG. Miałam je robić w sobotę (wizyta 15), ale teraz obawiam się czy do wizyty będę miała wyniki. 🤦‍♀️ Jutro wszystko zamknięte.. Może jakimś cudem uda mi się ogarnąć to w piątek.

Ja robiłam badania w Krakowie i mieli czas oczekiwania dla plgf 7 dni roboczych, a dla pappa i beta od 4 do 7 dni roboczych. Też bałam się, że wyniki nie zdążą przyjść, ale były na drugi dzień. I też robiłam na 5 dni przez USG ☺️ myśle, że jest duża szansa, że będziesz mieć wyniki albo w sobotę albo w poniedziałek.

Mnie zlapala jakaś infekcja wirusowa gardła, próbuje się jej pozbyć od drugiej połowy maja. Dotychczas miałam lekkie objawy, drobne drapanie w gardle i lekki kaszel, wyniki morfologii i crp też miałam w normie więc lekarze polecali mi te tabletki na gardło dla kobiet w ciąży i odpoczynek. Gdybym nie była w ciąży, to nawet bym z tym do lekarza nie poszła. Teraz od soboty mam o wiele większy kaszel, katar, zatkane uszy, bok gardła, robiłam dziś crp i też wybiło mi je mocno do góry. Mam nadzieję, że po nowych lekach mi przejdzie, bo martwię się o dziecko. Okropne jest to, jak ograniczone możliwości leczenia takich wirusowek mamy teraz w ciąży 🤷🏻‍♀️

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ