X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Szukając czapeczek zimowych dla noworodków znalazłam artykuł a w nim to:

"Ludzie urodzeni zimą żyją dłużej niż ci, którzy przyszli na świat latem, dowodzą naukowcy. „Zimowe” noworodki są dłuższe i cięższe tuż po narodzinach niż ich „letni” koledzy. Jest też dużo mniej prawdopodobne, że zapadną na przewlekłe choroby wieku dojrzałego. A wszystko dlatego, że ich mamy nie łapały infekcji w ciąży – bo czas, na który ona przypadła, mniej sprzyja przeziębieniom i grypom. Mogły się również zdecydowanie zdrowiej odżywiać, jedząc świeże owoce i warzywa."

Też to widziałam. Głupoty piszą, tak samo jak o tym, że dzieci urodzone zimą częściej zapadają na depresję jako dorośli

Nola lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a ja miałam kłucia ze starszym starszym i nie miało to wpływu na szyjkę. Pamiętam, źe nie byłam w stanie autem jeździć bo jakakolwiek dziura bądź nierówność w nawierzchni potęgowała nieprzyjemne doznania

dhpclr4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jakby szpilka w szyjke. Z zaskoczenia. Nieprzyjemne Ale krótkie. Zakłuje i już, za jakiś czas znowu. Infekcje raczej wykluczam. Siedzę w domu i moje jedyne wycieczki to na wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 21:38

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze moje jedyne posty to smędzenie o dolegliwościach

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Też to widziałam. Głupoty piszą, tak samo jak o tym, że dzieci urodzone zimą częściej zapadają na depresję jako dorośli
    No ja bym wolała żeby moje dziecko nie było większe niż dzieci z lata czy wiosny nie życzę synowi źle ale wolałabym żeby nie przekroczył 3500kg dla mojego i swojego dobra lol.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Szukając czapeczek zimowych dla noworodków znalazłam artykuł a w nim to:

"Ludzie urodzeni zimą żyją dłużej niż ci, którzy przyszli na świat latem, dowodzą naukowcy. „Zimowe” noworodki są dłuższe i cięższe tuż po narodzinach niż ich „letni” koledzy. Jest też dużo mniej prawdopodobne, że zapadną na przewlekłe choroby wieku dojrzałego. A wszystko dlatego, że ich mamy nie łapały infekcji w ciąży – bo czas, na który ona przypadła, mniej sprzyja przeziębieniom i grypom. Mogły się również zdecydowanie zdrowiej odżywiać, jedząc świeże owoce i warzywa."

haha xD bzdury, jestem z 19 grudnia, i byłam z całej trójki najbardziej chorowitym dzieckiem.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, ja też mam kłucia. Nie cały czas, ale powtarzają się. Dziś np. mam :( Do tej pory bez wpływu na szyjkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 21:47

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i do tego najmniejszym ;P (siostra ponad 4 kg, mój brat niecałe 4, a ja 2 kg800) :P A owocków moja mama miała pełno bo mieszkała u swojej mamy na wsi ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Cześć Dziewczyny. Czytam regularnie i cieszę się że wszystkie tutaj jakoś się trzymamy. Nie odzywam się bo u mnie ciągle coś , jak nie łożysko to szyjka Ale jakoś się turlam do przodu. Musiałabym chyba cały czas pisać o dolegliwościach.
    Mam do Was pytanie - bo tego objawy jesszzs nie miałam. Od kilku dni kluje mnie w pochwie być może w szyjce. Ciężko powiedzieć dokładnie.
    Zakluje jakby szpilka i spokoj. Ale kilkanaście razy na dzień zdarza się. Ostatnio na usg szyjka bez zmian Ale klucia pojawiły się później.
    Teraz mam usg w tym tyg Ale jednak zastanawia mnie czy tylko ja mam taki dziwny objaw ? Czy to od razu ma oznaczać kłopoty z szyjka?
    Kiedy szyjka mi się naprawdę skriocila nie miałam takich kluc.
    Dzięki za wszystkie odp

Zuzka mi "grzebała w szyjce" bardzo często i urodziła się w 39 + 4, teraz nie mam takiego kłucia.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Lunka, ja też mam kłucia. Nie cały czas, ale powtarzają się. Dziś np. mam :( Do tej pory bez wpływu na szyjkę.
    I tak to wygląda jak ja opisałam ?

Lady dzięki za odp :)
    Zawsze to pocieszenie :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No ja bym wolała żeby moje dziecko nie było większe niż dzieci z lata czy wiosny nie życzę synowi źle ale wolałabym żeby nie przekroczył 3500kg dla mojego i swojego dobra lol.
    Wiesz co, ale nie sądzę aby pora roku miała na to tak bezpośrednie przełożenie. W sobotę widziałam się z siostrą mojej kumpeli, która dzieci rodziła zimową i letnią porą. I właśnie ten drugi letni był klocek: 4200, a córka zimowa zdecydowanie lżejsza. A nasze dzieci będą w sam raz :-) czego sobie i Wam życzę

Petitka lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    I tak to wygląda jak ja opisałam ?

Lady dzięki za odp :)
    Zawsze to pocieszenie :)
    Dokładnie jakby ktoś mi szpilkę wbijał w pochwę/ szyjkę. Dziś bardziej czuję w spojeniu łonowym. Dwa tygodnie nie miałam, a dziś znowu wróciło. Mam to od jakiegoś 15 tygodnia. To takie krótkie ukłucia, powtarzają się kilkanaście razy na dzień. Czasem parę pod rząd. Z zaskoczenia łapią. Nieprzyjemne i denerwujące.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz, że jak tak pomyślę, to zawsze przed wizytą mi wracają te kłucia. Może to stres? Sama nie wiem. Zawsze wtedy więcej myślę i bardziej się denerwuję, skupiam na ciele i świruję.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dokładnie jakby ktoś mi szpilkę wbijał w pochwę/ szyjkę. Dziś bardziej czuję w spojeniu łonowym. Dwa tygodnie nie miałam, a dziś znowu wróciło. Mam to od jakiegoś 15 tygodnia. To takie krótkie ukłucia, powtarzają się kilkanaście razy na dzień. Czasem parę pod rząd. Z zaskoczenia łapią. Nieprzyjemne i denerwujące.
    To tak jak u mnie dzięki za odp. Ja to nic nie pisze bo tylko marudzę. Ale w chwilach kiedy mam pytanie zawsze można na Was liczyć
    Dziękuję :*

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    A wiesz, że jak tak pomyślę, to zawsze przed wizytą mi wracają te kłucia. Może to stres? Sama nie wiem. Zawsze wtedy więcej myślę i bardziej się denerwuję, skupiam na ciele i świruję.
    Ja się przestałam skupiac jak nie nadązalam za dolegliwościami :) Ale fakt ze stres robi swoje. Miałam taki gorszy czas i wtedy szyjka się skrocila miałam skurcze bóle i inne dolegliwości

Ważne że u Ciebie nie wpływa to na szyjke. Widzę po odp ze te klucia mogą być nieszkodliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 22:07

iv09i09katk65tr1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja się przestałam skupiac jak nie nadązalam za dolegliwościami :) Ale fakt ze stres robi swoje. Miałam taki gorszy czas i wtedy szyjka się skrocila miałam skurcze bóle i inne dolegliwości

Ważne że u Ciebie nie wpływa to na szyjke. Widzę po odp ze te klucia mogą być nieszkodliwe
    Do pory nie wpływało, szyjkę miałam już 4 razy mierzoną. Za każdym razem mówię o tych kłuciach lekarce, ale niczego złego nie dojrzała. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
    Odzywaj się częściej, przecież większość z nas ma ciągle jakieś niepokoje i wątpliwości. Jak nie urok to sraczka :) Oby do grudnia, albo chociaż końca listopada...

Nola lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odczuwam kłucia. Czasem to szpilka w pochwie a czasem bardziej jakby w odbycie. Ja się przyzwyczaiłam do tego, bo te kłucia towarzyszą mi dość długo. Może od 13 tygodnia z różną częstotliwością- czasami tydzień przerwy, czasami dłużej... Lekarz nie widział nic w tym niepokojącego. Jeśli chodzi o wpływ na szyjkę to zobaczymy na następnej wizycie 21.09. W sierpniu miałam pierwszy pomiar 3,5 cm więc sama jestem ciekawa jaki będzie kolejny... :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jeszxze raz za odp. Mam nadzieję ze mojej szyjki też nie ruszy bo już jest jaka jest. Miałam chwilę grozy , szłam juz do szpitala na pessar. Ale jakoś wzięłam się w garść. Wiem że to w dużej mierze Była wina stresu, tych krwawien i łożyska. Potem efektem z odbicia szyjks się zmieniała. Nie mówiąc o bólach slurczach i innych dolegliwościach.
    Fajnie się czyta o wyprawkach zakupach Waszych usg. Ale nie mogę się do tego odnieść. Ja zacznę kupować po 30tc. Nie mam na razie nic i uwierzcie ze nawet nie oglądam. Wezmę się za wszystko za 3tyg

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Też odczuwam kłucia. Czasem to szpilka w pochwie a czasem bardziej jakby w odbycie. Ja się przyzwyczaiłam do tego, bo te kłucia towarzyszą mi dość długo. Może od 13 tygodnia z różną częstotliwością- czasami tydzień przerwy, czasami dłużej... Lekarz nie widział nic w tym niepokojącego. Jeśli chodzi o wpływ na szyjkę to zobaczymy na następnej wizycie 21.09. W sierpniu miałam pierwszy pomiar 3,5 cm więc sama jestem ciekawa jaki będzie kolejny... :)
    Dzięki :) kolejny raz potwierdzenie ze szyjke może ominąć. Gdyby wpływały u Ciebie miałabyś na pewno krótsza szyjke

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dzięki :) kolejny raz potwierdzenie ze szyjke może ominąć. Gdyby wpływały u Ciebie miałabyś na pewno krótsza szyjke

To ja też się wypowiem bo ze względu na krótką szyjkę jestem leżąca. Też miewam takie kłucia, mówiłam też o tym mojej gin i nie ma to żadnego negatywnego wpływu, więc spokojnie :)

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ