Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tam piorę wszystko jak leci. Tylko zastanawiam się nad fotelikiem co z tym cudem zrobić. Jak wyprać i czym. I czy prac.
Co do Acardu- to ja mam brać do 32tyg, tam mi gin mówił. Będzie koniec 7mca.
Lady-zgadzan sie co do kapci, Ale Twoje dziecko już chodzi, a my tu rozmawiałyśmy o dzieciach, które dopiero stawiają pierwsze kroki. Skarpetki antyposlizgowe, kiedy będzie chłodniej spokojnie dadzą radę
Co do krwi pepowinowej, to my nie będziemy przetrzymywac, Jak będą chcieli pobrać "harytatywnie" komuś, to bardzo chętnie oddam. Nie będę rozszerzyć tematu, ale
Tu macie fajny artykuł.
http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/
Moja koleżanka gadała z taka babka z banku krwi pepowinowej i jej to samo powiedziała.Edith, ara lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Lura82
przykro mi, o której musisz sobie wstrzyknąc baze? I ile masz i jaką nsulinę?
ja mam o 22, 18 j insulard.
Mam ta sama co Ty i tez o 22. Zaczynam od 2j. Chociaz pani dr powiedziala, ze taka dawka raczej malo kiedy dziala.
Niestety od 22 przez noc cukier trzymal ten sam poziom az do rana. Zobaczymy do ilu jednostek bede musiala dojsc22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Opolanka 85 wrote:Witam się po wizycie. Kamień z serca, mała waży prawie 900 gr, jest dalej 4 dni młodsza, ale to wszystko w normie. Spała na wizycie, nie chciała się fotografować. Różyczka IGG, IGM dalej ujemne - jupi! Mocz wręcz idealnie wyszedł, pierwszy raz
Morfologia się pogorszyła, ale w ciążowych normach się mieści. Hemoglobina 13,4, ciut spadła, ale i tak jest superowa. Szyjka pomimo moich kłuć, ciągnięć i ciążenia przy chodzeniu oraz skurczy - dalej 4,24 cm
Nic się nie skróciła, jest zamknięta i twarda. Dno macicy 1cm powyżej pępka i to jest właśnie prawidłowo, taką mam budowę, że bardziej w boki idzie. W następnej ciąży podobno szybciej urośnie. Dzidzia główką do dołu znowu się obróciła. Generalnie wszystko ok, choć wymiary na usg trochę mnie zaniepokoiły, bo BPD jest idealnie w terminie, a HC 2 tygodnie do tyłu. Ale lekarka się nie przejęła, powiedziała, że wsio ok. No to chyba mogę zacząć już coś kupować dziewczyny, co? Bo jak na razie to tylko sypialnia odmalowana, komoda i regał złożone i tyle.
Aha, pierwszy raz mi cycki obmacała ginka i teraz mnie boląOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Witam się po wizycie. Kamień z serca, mała waży prawie 900 gr, jest dalej 4 dni młodsza, ale to wszystko w normie. Spała na wizycie, nie chciała się fotografować. Różyczka IGG, IGM dalej ujemne - jupi! Mocz wręcz idealnie wyszedł, pierwszy raz
Morfologia się pogorszyła, ale w ciążowych normach się mieści. Hemoglobina 13,4, ciut spadła, ale i tak jest superowa. Szyjka pomimo moich kłuć, ciągnięć i ciążenia przy chodzeniu oraz skurczy - dalej 4,24 cm
Nic się nie skróciła, jest zamknięta i twarda. Dno macicy 1cm powyżej pępka i to jest właśnie prawidłowo, taką mam budowę, że bardziej w boki idzie. W następnej ciąży podobno szybciej urośnie. Dzidzia główką do dołu znowu się obróciła. Generalnie wszystko ok, choć wymiary na usg trochę mnie zaniepokoiły, bo BPD jest idealnie w terminie, a HC 2 tygodnie do tyłu. Ale lekarka się nie przejęła, powiedziała, że wsio ok. No to chyba mogę zacząć już coś kupować dziewczyny, co? Bo jak na razie to tylko sypialnia odmalowana, komoda i regał złożone i tyle.
Aha, pierwszy raz mi cycki obmacała ginka i teraz mnie boląja dopiero sie dowiem 22.09
bo 19 to echo serca ale tam chyba dr Włoch nie podaje wagi nie ??
u mnie ost byly nozki 2 tyg do tylu brzuszek jakoś tydzien tylko głowa w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:23
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzjadłam godzine temu jogurt naturalny z łyżeczką dżemu, łyżką słonecznika, łyżką orzechów włoskich i musli i chyba zaraz bede zwracac tak mnie mdli
Lura82 wrote:Mam ta sama co Ty i tez o 22. Zaczynam od 2j. Chociaz pani dr powiedziala, ze taka dawka raczej malo kiedy dziala.
Niestety od 22 przez noc cukier trzymal ten sam poziom az do rana. Zobaczymy do ilu jednostek bede musiala dojscWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Amus zapytaj się lekarza ile mała waży. Ja na echo normalnie poprosiłam,czy może mi podać wagę dziecka. I normalnie ten lekarz podał.
) ponoc dr Włoch sympatyczna babka
oby tylko serduszko okej i przepływy byly dobre .... -
Amus87 wrote:super wieści kochana
ja dopiero sie dowiem 22.09
bo 19 to echo serca ale tam chyba dr Włoch nie podaje wagi nie ??
u mnie ost byly nozki 2 tyg do tylu brzuszek jakoś tydzien tylko głowa w normie31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Dr Włoch mierzy i dokładnie ogląda całego dzidziusia. I nawet fotkę daje
tzn ja ide na NFZ do niej a Ty byłaś prywatnie jeśli dobrze pamietamobadamy czy bedzie rożnica
kiedy będe miala 7 okienko? syn mnie codziennie męczychyba 27+1 ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:30
-
Amus87 wrote:ooo to fajnie
tzn ja ide na NFZ do niej a Ty byłaś prywatnie jeśli dobrze pamietamobadamy czy bedzie rożnica
kiedy będe miala 7 okienko? syn mnie codziennie męczychyba 27+1 ??
Prywatnie byłam na echu u genetyka. Ona jest super babka, zobaczysz.
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Ja byłam też na NFZ
Prywatnie byłam na echu u genetyka. Ona jest super babka, zobaczysz.
to fajnie
ja mam gdzies w kato na piotrowickiej
oby bylo wszystko okej
pewnie bede miala stresa jak nigdy -
Szczesliwa_mamusia wrote:Nie no jeszcze nie zaczęłam prac;) to była przenosnie, że będę prac
Tylko nie wiem co z tym fotelikiem. Prac? W sumie to goły tam leżeć nie bedzie
jeśli jest zdejmowany pokrowiec to bym wyprała; jeśli nie, to chociaż przetrzeć trochę...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja tam piorę wszystko jak leci. Tylko zastanawiam się nad fotelikiem co z tym cudem zrobić. Jak wyprać i czym. I czy prac.
Co do Acardu- to ja mam brać do 32tyg, tam mi gin mówił. Będzie koniec 7mca.
Lady-zgadzan sie co do kapci, Ale Twoje dziecko już chodzi, a my tu rozmawiałyśmy o dzieciach, które dopiero stawiają pierwsze kroki. Skarpetki antyposlizgowe, kiedy będzie chłodniej spokojnie dadzą radę
Co do krwi pepowinowej, to my nie będziemy przetrzymywac, Jak będą chcieli pobrać "harytatywnie" komuś, to bardzo chętnie oddam. Nie będę rozszerzyć tematu, ale
Tu macie fajny artykuł.
http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/
Moja koleżanka gadała z taka babka z banku krwi pepowinowej i jej to samo powiedziała.
W zeszłym roku w zimie też chodziła,i miała kapuce z zetpolu, od kwietnia do pażdziernika lata boso po mieszkaniu i ogrodzie, więc na te kilka miechów kapcie żadnemu dziecku nie zaszkodzą.
-
Lura82 wrote:Mam ta sama co Ty i tez o 22. Zaczynam od 2j. Chociaz pani dr powiedziala, ze taka dawka raczej malo kiedy dziala.
Niestety od 22 przez noc cukier trzymal ten sam poziom az do rana. Zobaczymy do ilu jednostek bede musiala dojsc
ja zaczynałam z 4j a teraz mam 18 j ;/, no ale jak mus to mus