Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaokruszka wrote:Albo....? Zaśniad?
Myśl pozytywnie...u mnie przy zaśniadzie pierwsza beta to było 42,5 tys a później przyrost po jakieś pół tys co 2-3 dni...będzie dobrze...ten czas póki jeszcze nic nie wiesz czyli przed usg traktuj jako najszczęśliwszy czas...jesteś w ciąży, ciesz sie nią i myśl o pozytywach...prędzej Ci do bliźniąt moim zdaniemWachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Wachciowa wrote:Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie, 24.04.
Na progesteron nic nie powiedział. Mam się nie martwić, pawidłowo przyrasta hormon. Nie zlecił żadnych badań, dopiero później. I nie dostałam od niego zwolnienia. Jutro wracam do pracy.
Wierzę, że będzie dobrze. Innych myśli nie dopuszczam do siebie.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:A sama nie poprosilas o zwolnienie? Czy nie chcesz?
Poprosiłam, pokręcił głową "on tutaj nie może" i poszedł na porodówkę. Byłam dzisiaj na oddziale patologii ciąży w szpitalu, zrobił mi tylko usg, kazał przyjechać za 2 tygodnie. Założy mi kartę i wtedy porozmawiamy. Jestem trochę zniesmaczona tym wszystkim. Z drugiej strony wiem że jest to dobry specjalista, mój Groszek jest w dobrych rękach. Jak będę się mocno źle czuła pójdę na urlop. -
u mnie dziś samopoczucie dobre. od czwartku i tak bym miała wolne w szkole ale lekarz trochę mnie tym krwiakiem nastraszyl i do tego czytałam w internecie że najlepiej cały czas leżeć i nic nie podnosić;(
dobrze ze moja sześciolatka dzisiaj spokojna i mogę sobie odpoczywać
następna wizytę mam 25.04 i do wtedy mam l4 . liczę że będę mogła wrócić od 26.04 do pracy ale zobaczymy ...Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
No właśnie też myślę, że bliźniaki są bardziej prawdopodobne, szczególnie, że w rodzinie mamy co rusz bliźniaki
magdzia26, A85K, Lady Savage, Wachciowa, Jooozefka, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Poprosiłam, pokręcił głową "on tutaj nie może" i poszedł na porodówkę. Byłam dzisiaj na oddziale patologii ciąży w szpitalu, zrobił mi tylko usg, kazał przyjechać za 2 tygodnie. Założy mi kartę i wtedy porozmawiamy. Jestem trochę zniesmaczona tym wszystkim. Z drugiej strony wiem że jest to dobry specjalista, mój Groszek jest w dobrych rękach. Jak będę się mocno źle czuła pójdę na urlop.
-
Gratuluję wszystkim, które zobaczyły dzisiaj serduszka. Ja mam wizytę o 18stej i mam złe przeczucia. Zrobiłam dzisiaj bete i 55647 a dwa dni wczesniej 43067. Nie jest to za duży przyrost. Poza tym nagłe ustanie objawów tydzień temu. Strasznie się boję.
-
Alxawl wrote:cześć
ja miałam iść 19.04 na wizyte ale poszłam dzisiaj - miałam mały wypadek z jedną globulką (zasnęłam na niej i się rozwaliła ) więc chciałam żeby mi lekarz szybko przepisał nowe opakowanie. Zainteresował się tym, że mam 1 poronienie za sobą więc zrobił mi usg i stwierdził "wewnątrz pęcherzyka echo płodu" i CRL 5,2mm (= 6t2d)
Ale mam też mały krwiaczek lekarz mówił że to mogło się zrobić po zagnieżdżeniu i pewnie samo się wchłonie, ale do kolejnej wizyty dostałam l4 i zalecenie, żeby zlecić mężowi robienie porządków świątecznych
mam też zdjęcie z opisem -
Monal, niepotrzebnie zrobiłaś betę bo powyżej 10 000 przyrosty zwalniają i stają się nierównomierne. Objawy kłamią! U mnie raz są a raz ich nie ma i to niewiele znaczy. Nie panikuj. Będzie dobrze, zobaczysz
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Alxawl wrote:Dziękuję dziewczyny
u mnie dokładnie z wydruku z usg CRL=0,523cm i powiem Ci , że na zdjęciu nieźle to widać. Myślę że nawet o połowę mniejszą rzecz na takim powiększeniu dałoby się zobaczyć.
Ja się zastanawiam, co ja będę na tym l4 robić, już mi się nudzi ;/ -
magdzia26 wrote:Bez sensu wg mnie to jakiś gbur jak Ty poprosilas a on stwierdził że nie może przecież to Ty wiesz jak się czujesz a nie on...a urlop nie jest od tego... a Ty chodzisz tylko na NFZ? Może spróbuj prywatnie do jakiegoś pójść...dobrze pamiętam że to Ty miałaś plamienia?
Ja chodzę do niego prywatnie do gabinetu, powiedział że mamy przyjechać do szpitala i badania wykona bezpłatnie. I tak było. Nie chcę zmieniać lekarzy. Już trochę ich przerobiłam do tej pory. Ja nie plamiłam. -
Lady Savage wrote:Moja zuza to był śpioch, nie dało jej się obudzić na mleko, potrafiła ciągiem spać 10 godzin, słyszłam że drugie dziecko ponoć jest odwrotnością pierwszego, to ja chyba się też położę spać
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Alxawl wrote:u mnie dziś samopoczucie dobre. od czwartku i tak bym miała wolne w szkole ale lekarz trochę mnie tym krwiakiem nastraszyl i do tego czytałam w internecie że najlepiej cały czas leżeć i nic nie podnosić;(
dobrze ze moja sześciolatka dzisiaj spokojna i mogę sobie odpoczywać
następna wizytę mam 25.04 i do wtedy mam l4 . liczę że będę mogła wrócić od 26.04 do pracy ale zobaczymy ... -
https://zapodaj.net/9ef38700d8c39.jpg.html
To jest mój Groszek. Teraz zauważyłam, że błędne nazwisko nawet wpisał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 17:06
Tizzi, magdzia26, Mamaokruszka, Lady Savage, bebloszka90, Jooozefka, A85K, migiem lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Monal, niepotrzebnie zrobiłaś betę bo powyżej 10 000 przyrosty zwalniają i stają się nierównomierne. Objawy kłamią! U mnie raz są a raz ich nie ma i to niewiele znaczy. Nie panikuj. Będzie dobrze, zobaczysz
Stresuje sie na maksa!